Wat je kunt doen met een master in animatie: Onderwijs, carrièrepad, scholen om te bezoeken

0

Er is veel om rekening mee te houden als je een diploma wilt halen, op welk gebied dan ook. Iedereen weet dat het behalen van een diploma rechten of een diploma geneeskunde een Hercules-taak is. Het zal je misschien verbazen dat het behalen van een master in een vakgebied als animatie ook niets is om je neus voor op te halen.

Geloof je me niet?

Laten we eens kijken naar de ins en outs van het behalen van een master in animatie, en op die manier een animatie-expert worden.

Kun je een master in animatie behalen? Ja, absoluut.

Als je aan masters denkt, denk je waarschijnlijk aan een professor Engels of een ander mooi vak. Je zou echter verbaasd zijn te ontdekken dat er naast animatie een heleboel verschillende mogelijkheden zijn bij het behalen van een masterdiploma.

Wat is een master in animatie?

Op een basisniveau is het de meest geavanceerde animatie graad die je kunt verdienen. Een masterdiploma in animatie toont aan de hele wereld dat je er verstand van hebt, van binnen en van buiten.

Nog belangrijker, het toont je vaardigheid in verschillende onderdelen van animatie zoals 2D, 3D, tekenen en stop-motion. Het laat ook zien dat je de toepasselijke software zoals Autodesk Maya, Cinema 4D, Adobe Animate en Blender beheerst.

Hoe dan ook, met een master in animatie laat je zien dat je hebt wat nodig is om je te meten met de beste van de beste in de industrie, en kan je mogelijk een plek krijgen bij Pixar, Lucasarts en Disney.

De beste manier om uit te splitsen hoe je het beste een master in animatie kunt behalen is door het op te splitsen in de basis om een beter gevoel te krijgen voor het pad dat je kunt (en zou moeten) nemen.
Master of Arts (M.A.) vs. Master of Science (MS)
MA vs MS
Als je niet bekend bent met diploma’s, zijn er verschillen in overvloed. Misschien heb je de term B.A., M.A., M.F.A., M.S., en andere gehoord. Maar wat is het verschil precies?

De belangrijkste twee soorten die je eerst moet overwegen zijn een Master of Arts en een Master of Science.

Een master of arts of M.A. is over het algemeen een masterdiploma waarin een student een breed scala aan verschillende vakken in de geesteswetenschappen heeft afgerond. Dit omvat geschiedenis, sociologie, talen en politieke wetenschappen.

Meer specifiek, bij een master in animatie is het curriculum uiteraard zeer kunst- en animatiegericht, waarbij studenten zich volledig richten op de hoofdvakken van de studie.

Een Master of Science, of M.S., is een masterdiploma dat zich meer richt op gebieden als geneeskunde, wiskunde en andere wetenschappelijke bezigheden. Het opsplitsen in deze twee verschillende types en categorieën helpt ons te begrijpen waar we zouden kunnen passen bij het kiezen van een opleiding.

Als je meer neigt naar wetenschappelijke bezigheden, dan is een Master of Science je beste keuze. Als je van animatie houdt, is een Master of Arts iets voor jou.

Wat is een M.F.A.?
Master in schone kunsten
Een andere term die je misschien al eerder hebt gezien is een M.F.A. of Master of Fine Arts. Terugkomend op onze twee definities van de verschillende soorten diploma’s, komt de Master of Fine Arts uiteraard overeen met de Master of Arts.

Een M.F.A. is in feite een van de hoogste graden die je op artistiek gebied kunt behalen. Het wordt beschouwd als een ‘einddiploma’ of een diploma dat sterk gericht is op één richting, namelijk animatie), of als het einde van het leertraject van de student als hij niet van plan is om door te gaan met doctoraal werk.

Voor doctoraal werk is een einddiploma een van de laagste sporten als je van plan bent om een volwaardige dokter in je vakgebied te worden. Maar met animatie hoef je je geen zorgen te maken over alle stress die bij een doctoraat komt kijken.

Denk aan een Master of Fine Arts als de graad met de meeste focus op je specifieke vakgebied, in plaats van een culminatie van andere gerelateerde vakken samen.

Hoe lang duurt het?
MFA – Duur
Afhankelijk van waar je studeert, kan dit variëren. Meestal, omdat studenten zich concentreren op een enkel onderwerp, kan het heel goed minder tijd in beslag nemen dan een gewone bacheloropleiding. Sommige programma’s vereisen ook vier jaar, dus het hangt ervan af waar je studeert, en welke subcategorie van animatie je nastreeft.

Bijvoorbeeld, animatie studeren aan het Pratt Institute duurt ongeveer twee jaar van constante studie. Animatie studeren aan de U.S.C. kost je ongeveer drie jaar hard werken. Het is volledig afhankelijk van het instituut, de hogeschool of de universiteit.

Met een mogelijk veel kortere duur van een bachelordiploma, en je hebt zowel de juiste financiën als werkethiek, wat heb je dan te verliezen in het behalen van deze meer geavanceerde graad?

Gelukkig voor veel animatoren is een master of master in de schone kunsten niet de vereiste graad voor een groot deel van het vakgebied. Maar het onderscheidt je wel van andere enthousiaste animatoren die op zoek zijn naar een baan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here