Wat doet anti-aliasing? Waarom minder meer is

0

Hoe begin ik een carrière in gamedesign?
Een carrière in gamedesign beginnen

“…Een diploma hebben is nooit genoeg. Je moet een soort bewijs hebben dat je de baan waarvoor je solliciteert kunt doen. Als je een levelontwerper bent op een website, kan dat bestaan uit het tonen van screenshots of video’s van je levels. Of als je een programmeur bent, GitHub repos van games die je hebt gemaakt.”

– Shawn Warnock, Automation Engineer bij EA’s mobile-centric studio-within-a-studio, Red Crow.

“Ik ben games gaan ontwerpen omdat het leuk en uitdagend is…Ik wilde de games hebben die ik wilde spelen. Het is een soort spel…Ik beschouw dit nog steeds als een hobby en wil niet beschouwd worden als een volledig professionele game designer.”

– Bruno Faidutti, spelontwerper

Is het moeilijk om een baan te krijgen in gamedesign?
Hoe krijg je een baan in gamedesign?

“Het is altijd moeilijk voor de meeste functies … het is zeker geen gemakkelijke industrie om in te breken. Programmeren is altijd de meest gewilde functie. Een getalenteerde programmeur die uitstekende programmeervaardigheden kan aantonen op één of meerdere gebieden…heeft de beste kans om in de industrie door te breken. De creatieve functies, zoals kunstenaars en ontwerpers, zijn over het algemeen veel moeilijker.”

– Curtis Ratica, president en CEO van Ratical Games

“Ik zou zeker zeggen dat het erg competitief is. Als je denkt dat je gewoon een universitair diploma gaat halen en dan een rol krijgt… je hebt meer nodig dan dat. Je moet laten zien dat je bereid bent je vaardigheden in je eigen tijd te verbeteren en dat je je snel kunt aanpassen. Mijn dagelijkse werkzaamheden veranderen vrij snel.”

– Shawn Warnock, Automation Engineer bij EA’s mobile-centric studio-within-a-studio, Red Crow.

“Voor mij was het niet zo moeilijk, maar ik had geluk. En dat was meer dan 20 jaar geleden.

Vandaag is het een ander verhaal. Miljoenen mensen willen aan de slag met de ontwikkeling van videogames. Er is een overvloed aan kandidaten versus vacatures… er wordt teveel gesolliciteerd. Zelfs je resumé gezien krijgen kan een uitdaging zijn… normaal betalen ze niet veel.”

– Chris Nash, Senior Specialist, Software Engineering

“Vraag jezelf af WAAROM je games wilt gaan maken! Is de discipline die je kiest iets waarin je je voldaan kunt voelen door 50-60 uur per week te werken? Onderzoek de studio’s waar je wilt werken en bouw je portfolio uit om aan hun behoeften, stijl en genres te voldoen. Probeer je eigen ‘eenvoudige’ spel te maken… Het maken van je eigen spel onderscheidt je van andere sollicitanten… Raak betrokken bij groepen die zich bezighouden met spelontwikkeling… Werk aan je netwerk…”.

– Mark Söderwall, Game Art/Creative Direction bij AAA-merken

 

“Iedereen kan spelontwikkelaar worden. Simpel. Maar een professional worden, dat is een andere zaak. Het is een beroep van passie. Het is net als acteren – het is de industrie van entertainment. En er is enorme concurrentie…De kansen zijn altijd tegen je, maar als je een passie hebt, zul je de drive hebben om te bereiken wat je wilt in dit leven…het vergt je tijdsinvestering. Het korte antwoord – het is net zo moeilijk als al het andere. Maar als je er een passie voor hebt – doe het dan gewoon. Verander de wereld.”

– Arnold Gurskis, professioneel spelontwikkelaar

“Het enige wat je hoeft te doen om een videogameontwikkelaar te worden, is besluiten dat je er een bent en beginnen met elke vorm van werk ernaar toe. Je wordt een videogame-ontwikkelaar als je besluit dat je het gaat doen, en het dan gaat doen…Videogame-ontwikkeling is moeilijk. Het is moeilijk als je begint te leren en het houdt nooit op moeilijk te zijn. Gooi de angst weg en omarm de uitdaging. Of word geen spelontwikkelaar.”

– Daniel Super, Founding Designer en CEO van Cynics United

“Als je op zoek bent naar een baan bij een AAA-gamebedrijf, is een ‘stabiele’ baan met een goed salaris in werkelijkheid erg moeilijk. Bij indiegames heb je misschien meer stabiliteit zolang je games slagen, dus het is een hoger risico maar een hogere beloning. Veel AAA-bedrijven zijn immers indie begonnen.”

– Daniel Mosquera, Senior Game en 3D Software Engineer

“Er zijn veel sociale en leidinggevende dimensies van de baan…Uiteindelijk is waar je als gamedesigner verantwoordelijk voor bent of een spel leuk is of niet…Het spel moet al snel een verlengstuk worden van het ego [van de speler]…gewoon doen: het vliegtuig besturen, coole moves doen, proberen de man voor hen neer te schieten en het gevoel hebben dat ze iets bereikt hebben.”

– Paolo Malabuyo, directeur gebruikerservaring bij Google en adjunct-professor aan de Carnegie Mellon University Silicon Valley.

“Hoewel het voortdurend groeit, is de game-industrie een competitieve industrie…het is bijna onmogelijk om een baan als game designer of producer te krijgen zonder voorafgaande ontwikkelingservaring…als je een portfolio hebt van werk dat je zelf hebt gedaan, en veel mensen zijn de game-industrie binnengekomen via instapbanen…”

– David Mullich, Video Game Consultant & Adjunct Professor Game Design aan het ArtCenter College of Design.

“Ik zou zeggen dat het competitief is in termen van volume, maar echt, als je het juiste talent hebt en je doet de juiste dingen, zal je cv vrij prominent opvallen…verwacht niet dat je diploma je sollicitatie financiert. Je moet meer doen dan dat. Maar als je meer doet dan dat, en als je het talent hebt, denk ik dat het vrij gemakkelijk is om die eerste baan te krijgen omdat talent zo zeldzaam is.”

– Jez Sherlock, Vice President of Engineering and Technology bij Aspyr Media

“Begin met bètatesten van games: het is laagdrempelig en je komt in contact met veel spelers uit de industrie…veel mensen beginnen op deze manier…Beslis in welk aspect van de industrie je zou passen…Je moet de vaardigheden op de een of andere manier ontwikkelen. De kinderen gaan nu naar school want veel universiteiten hebben programma’s voor spelontwerp.”

– Al Doyle, Professor Game Design

“Er is een grote markt voor games op dit moment, de business is vrij lucratief…Het probleem met veel van de games in deze moderne tijd is het feit dat hebzuchtige uitgevers vaak alleen games produceren waarvan ze denken dat ze goed zullen verkopen, en op hun beurt hebben ze veel geweldige genres van games waarmee we zijn opgegroeid vernietigd. Als het geen hack-n-slash, actievol spel met onmiddellijke bevrediging is, willen ze er niets mee te maken hebben…”.

– Matt Pappalardo, videogame-ontwikkelaar

“Het voordeel van vandaag is dat goede games zich heel snel over de hele wereld verspreiden. De kwaliteit van de games is nu beter; veel games zijn erg goed! Daarom hebben we nu een spellenparadijs voor gamers. De spellenmarkt is internationaler geworden.

De nadelen zijn: we hebben te veel nieuwe spellen per jaar en de levensduur van een spel is korter. De verkoop op de hele spellenmarkt is hoger, maar de verkoop van een enkel spel is kleiner. De spelontwerpers verdienen minder geld met een spel.”

– Wolfgang Kramer, spelontwerper

Wat moet je doen om spelontwerper te worden?
Wat heb je nodig om game designer te worden?

“Veel Mountain Dew of koffie en pizza…veel geduld…inzet, en het uithoudingsvermogen om tegenslag en afwijzing te overwinnen. Spelontwikkelaar zijn is het meest uitdagende wat je kunt doen, het is ook het meest lonend.”

– Mike Warner, Multimedia/instructie ontwerper

“Tijd. Als je voor een bedrijf werkt krijg je tijd om iets te doen waarschijnlijk in de veronderstelling dat je de kennis daarvoor hebt. Heb je dat niet, dan heb je meer tijd nodig om dat te leren.”

– Charalampos Koundourakis, AI-programmeur bij Tall Order

“Het belangrijkste is dat je perfect en duidelijk schriftelijk kunt communiceren, en ook met visuals zoals flowcharts en diagrammen om je punt over te brengen. Een goede ontwerper is ook bekend met alle aspecten van spelontwerp. Ik zou aanraden om wat basisprogrammering en game-making in Unity, Flash, of game design programma’s zoals Stencyl en Game Maker te doen. Je moet weten wat er daadwerkelijk in een spel gemaakt kan worden als je er een wilt ontwerpen of een probleem wilt oplossen dat zich voordoet.”

– Abby Friesen, Game Designer, Filament Games

“Je hebt creativiteit nodig om een visie te hebben, te zien wat een spel leuk zal maken en een geweldige ervaring te creëren. Je hebt communicatie nodig om die visie te verwoorden naar 30 of 40 of 50 andere mensen en ze zover te krijgen dat ze doen wat jij denkt dat er moet gebeuren. En je hebt de toewijding nodig om je visie uit te voeren – om je door de teleurstellingen en mislukkingen heen te werken. Als je drie maanden voor verzending tot 2 uur ‘s nachts doorwerkt, moet je behoorlijk toegewijd zijn.”

– Paulo Malabuyo, directeur gebruikerservaring bij Google en adjunct-professor aan de Carnegie Mellon University Silicon Valley.

“Toen ik begon, had niemand een diploma…Het is nog steeds mogelijk zonder [een], maar zeldzaam…wat engineeringervaring betreft, hangt het ervan af wat die game-ontwikkelingsprogramma’s gebruiken om die games in elkaar te zetten…Ik zou pure computerwetenschapsprogramma’s met relevante focus op low-level talen – op dingen als C++-talen – niet uitsluiten. Ik heb een oud gezegde: als je games wilt maken, maak dan games… Het hangt dus af van welk spelprogramma je volgt, hoe het wordt bekeken.”

– Jez Sherlock, Vice President of Engineering and Technology bij Aspyr Media

“Voor game-ontwikkeling is onderwijs natuurlijk belangrijk, maar het komt op de tweede plaats na aantoonbaar talent en ervaring.”

– Curtis Ratica, president en CEO van Ratical Games

“Niemand geeft erom waar je naar school bent geweest, ze geven er alleen om of je het werk kunt doen…er is veel concurrentie, maar vaardigheden heersen. Pas afgestudeerden zullen te maken krijgen met zware concurrentie, maar als ze de specifieke vaardigheden hebben voor de specifieke baan en bereid zijn lange uren te maken tijdens sprints, zullen ze hun weg wel vinden. Bij kleinere bedrijven is het waarschijnlijk gemakkelijker om in te breken.”

– Al Doyle, hoogleraar spelontwerp

“Voor mij is ‘game designer’ een functie waar je naartoe werkt… je kunt misschien je eigen spel aan je bedrijf verkopen. Beginnen als spelontwerper is bijna hetzelfde als proberen dirigent van een symfonieorkest te worden zonder ooit een instrument te hebben bespeeld.”

– Ed Magnin, meer dan 35 jaar veteraan in de game-industrie, gespecialiseerd in mobiele games.

“Vers van school kan het een uitdaging zijn om meteen in gamedesign te stappen, simpelweg omdat het een competitief veld is… ontwerpers vormen een veel kleiner deel van een willekeurig team. Maar ik heb bij Zynga gewerkt bij bedrijven die jonge ontwerpers aannamen die rechtstreeks uit een gespecialiseerde opleiding kwamen. Dus het komt voor.”

– Estevan Aguayo, Software Engineer

“Computerwetenschappen en programmeren…weten hoe levels worden gemaakt, wat een goede levelflow is…begrijpen hoe mensen leren, hoe ze betrokken raken bij je spel…moet weten hoe je je spel op papier in balans brengt voordat je de computer vertelt hoe het moet…SPELLEN MAKEN. Maak mods. Maak levels. Codeer. Documenteren. Maak bordspellen, kaartspellen, RPG’s en tafelspellen. Maak Maak Maak Maak.”

– Steve Mallory, Voormalig spelontwerper bij Terminal Reality

“…bestudeer game design. Game design is een vorm van kunst; voor game designers is game design hun uitdrukkingsmiddel. Je kan geen game designer willen zijn, je ZIJN het gewoon, of je het nu leuk vindt of niet; je kan streven naar een JOB als game designer, maar dat is niet hetzelfde als game designer ZIJN… je kan net zo min leren om een designer te zijn als dat je kan leren om een romanschrijver te zijn… Enig onderricht in vaardigheden en technieken is essentieel, maar het eindresultaat waar je echt naar streeft is de regels van game design te begrijpen. Dan, en alleen dan, kun je ze breken.”

– Richard A. Bartle, spelontwerper en academicus

Hoeveel geld verdient een videogameontwerper per uur?
Hoeveel geld verdient een videogameontwerper per uur?

“[Het is] over het algemeen hoog als je het vergelijkt met andere fulltime banen, maar niet zo hoog als het kan zijn als je voor de grote techbedrijven werkt.”

– Steven Srun, Gameplay Engineer bij Amazon Game Studios

“Veel beter dan wat ik verdiende met tafels bedienen. Iets slechter dan wat ik zou verdienen met het ontwikkelen van niet-gamesoftware.”

– Daniel Super, oprichter en CEO van Cynics United.

Wat is de best betaalde baan in de game-industrie?
“Dat hangt af van je functie, je ervaring, de locatie van je werkgever en de financiële middelen van je werkgever. Maar hier zijn de gemiddelde salarissen van game-ontwikkelaars in de Verenigde Staten uit een onderzoek uit 2014 van Gamasutra:

Zakelijk en management: $101.572
Audio-professionals: 95.682 dollar
Programmeurs: 93.251 dollar
Artiesten en animatoren: $74,349
Producenten: 82.286 dollar
Game ontwerpers: $73.864
Kwaliteitscontrole: 54.833 dollar.
David Mullich, Video Game Consultant & Adjunct Professor Game Design aan het ArtCenter College of Design.

Salaris? Het is niet echt de moeite waard om er in abstracto over te praten. Het verschilt zo sterk per functie en locatie dat het niet veel waard is.”

– Mark Maratea, Video Game Software Architect – AAA en mobiel

Wat is een typische dag voor jou?
Een typische dag van een videogameontwerper

“Die bestaat niet! In de ruim 17 jaar dat ik in de videogame-industrie werk, kan ik niet zeggen dat ik een typische werkdag heb gehad.

Mijn taken voor een bepaalde dag worden gedicteerd door de producten waar we aan werken. De ene dag schrijf ik concepten en ideeën voor potentiële nieuwe spellen… Een andere dag kan het gaan om het tunen van attributen in een spel…”

– Pete Low, Games Designer bij Chunk

“Ochtenden: Vergaderingen (misschien wat tijd voor individuele ontwikkelingstaken).
Middagen: Toegewezen, individuele ontwikkelingstaken (misschien wat vergaderingen).
s Avonds: Toegewezen individuele ontwikkelingstaken of brandbestrijding.
Nachten: Toegewezen, individuele ontwikkelingstaken of brandbestrijding.
Ook is de koelkast in de meeste studio’s gevuld met Red Bulls, en in tijden van crisis kunnen er maaltijden worden verstrekt om je langer aan je bureau te laten werken.”

– David Mullich, Video Game Consultant & Adjunct Professor Game Design aan het ArtCenter College of Design

“Het grootste deel van mijn dag besteed ik aan het zorgen dat alles correct wordt geïmplementeerd in het spel en het maken van content voor het spel indien nodig (zoals level design). We moeten alles weten over het spel waaraan we werken en in staat zijn problemen op te lossen als die zich voordoen. We hebben een heel QA-team dat zich bezighoudt met het testen van elke functie en build, office managers, directeuren, sales-, marketing- en klantenserviceteamleden.”

– Abby Friesen, spelontwerper, Filament Games

“Naar kantoor gaan, je installeren, een vergadering hebben, achter de computer zitten om code te schrijven of code te debuggen, nog meer vergaderingen hebben, spoelen en herhalen gedurende 8-12 uur.

Tenzij je ontslagen wordt, wat regelmatig gebeurt, dan is het uitslapen, werk zoeken, zuinig leven met je spaargeld en hopen dat je niet weer naar een andere staat hoeft te verhuizen.”

– Daniel Super, oprichter en CEO van Cynics United

“Normale dag? Ik besteed 1-2 uur per dag aan vergaderingen, 1-2 uur aan mentorschap en/of het informeel helpen van mensen, 4 uur aan gepland werk, en 2-4 uur aan het oplossen van bugs/reacties op problemen. Dus slechte dagen kunnen gemakkelijk oplopen tot 12-16 uur en goede dagen tot 6-8 uur.

Toen ik begon was het meer de 1 uur durende vergaderingen en 7-12 uur gepland werk. Maar functies evolueren. Naarmate je meer senior wordt, begint je werk zich te richten op grotere zaken.”

– Mark Maratea, Video Game Software Architect – AAA en mobiel

“Op dit moment werk ik het grootste deel van mijn dagen aan pathfinding-problemen van de codebase die ik heb geërfd van eerdere projecten. Het ondersteunt niet volledig wat we willen dat het doet en de beperkingen houden ons tegen om te bereiken wat we willen.”

– Steve Srun, Gameplay Engineer bij Amazon Game Studios

“Het hangt af van de ontwerper, het bedrijf en het project. Bij de meeste teams waar ik in heb gezeten, kon iedereen worden onderverdeeld in ingenieurs, kunstenaars en ontwerpers. Ik ben verantwoordelijk voor alles wat geen art asset is, of de code die het spel laat werken, hoewel mijn mockups soms veranderen in UI en art assets, en soms lever ik configuratiegegevens die deel uitmaken van de code.”

– Brian Davis, Social/Mobile Game Designer (Zynga, TinyCo. ZZP)

“Het varieert sterk, afhankelijk van verschillende factoren. Ten eerste is “game designer” een soort overkoepelende term voor een aantal beroepen…Elk van deze rollen heeft een aantal verantwoordelijkheden…In kleine teams en kleine projecten kunnen alle ontwerprollen aan één persoon worden toegewezen.

Ten tweede varieert de rol afhankelijk van de fase van het project. In het begin van het project doe je de preproductie… In de latere stadia schrijf je meer gedetailleerde specificaties… In de laatste stadia van het project polijst je de bestaande inhoud en de balans.

Vervolgens varieert het van bedrijf tot bedrijf: verschillende bedrijven hebben verschillende sets van ontwerpersrollen en verschillende processen van projectontwikkeling.”

– Dmitrii “Dimage” Sapelkin, Senior Game Designer

“Het hangt veel af van veel verschillende factoren… mijn baan verandert massaal wanneer we de laatste push voor lancering ingaan. Over het algemeen verwacht ik dat ik mijn tijd op het bureau van veel andere mensen doorbreng om problemen die zich voordoen door te spreken of de nuances van mijn ontwerpdocumenten uit te leggen. Er zullen ook veel vergaderingen zijn, bug triage vergaderingen, planning vergaderingen, sprint planning vergaderingen, enz.

Als ik geluk heb, besteed ik misschien een uur aan mijn eigen bureau om ontwerpdocumenten te herzien, e-mails te beantwoorden, bugs door te nemen die aan mij zijn toegewezen, enzovoort.”

– Iain Compton, Lead Game Designer

“Mijn dagelijks leven als Game Designer varieert sterk, afhankelijk van een paar factoren. De belangrijkste factoren zijn: 1) aan welk type spel ik werk 2) de teamgrootte, en 3) in welke fase het spel zich bevindt (van zijn levenscyclus). In het algemeen zijn spelontwerpers verantwoordelijk voor het definiëren van alle “regels” van hoe een spel werkt. Hopelijk is het resulterende spel, wanneer alle regels zijn samengevoegd, leuk!

Mijn dag kan worden besteed aan vele vergaderingen om ervoor te zorgen dat iedereen op één lijn zit en/of om rechtstreeks samen te werken met artiesten, ingenieurs, productmanagers, producenten en andere game designers. Zodra iedereen op dezelfde lijn zit, moeten de details worden opgeschreven in gamedesigndocumenten en/of prototypes worden gemaakt om “het plezier te vinden”. Nadat de details zijn vastgesteld, moet de spelontwerper tijdens de ontwikkeling zeer actief zijn om ervoor te zorgen dat de dingen correct worden geïmplementeerd en om onvoorziene problemen op te lossen.

Brainstormen -> problemen oplossen -> documenteren -> samenwerken met anderen om software te bouwen/prototypes te maken -> oppoetsen -> uitbrengen -> herhalen met een andere functie”.

– Wes Culver, Lead Game Designer bij Zynga

“Ik werk het liefst vroeg, om mijn gefocuste tijd te krijgen terwijl iedereen naar binnen rijdt. Elke dag begon ik met het spelen van de maps die ik ‘s nachts had gebouwd…om te zien welke veranderingen er moesten worden aangebracht. Dat maakte meestal een lijst met werk dat 2 tot 3 uur duurde. Van ongeveer 11 tot de lunch schetste ik ideeën voor aanvullende kaarten/levels en legde die voor aan mijn leidinggevende. Na de lunch ging ik soms een paar kilometer joggen met collega’s om het bloed te laten pompen. Als ik thuiskwam, speelde ik meestal competitieve producten tot middernacht. Onderzoek!”

– Harold Hanlin, uitvoerend producent bij Zynga

“Zodra iedereen op kantoor is, is het vrij gebruikelijk om een teamvergadering te houden. Daarna gaat iedereen terug naar zijn bureau om e-mail af te handelen, zijn dag te plannen en aan het werk te gaan. Het grootste deel van de dag wordt besteed aan de kern van het werk … werknemers gaan meestal lunchen rond het middaguur, soms later. De hele dag door kunnen er extra vergaderingen zijn tussen de subgroepen van een gameteam… Aan het eind van de dag, misschien rond 19.00 uur ‘s avonds, beëindigen de mensen hun werkdag en gaan ze naar huis voor de nacht.”

– Jason W. Bay, Game Industry Career Guide

Wat doe je als spelontwerper?
Ontwerper van videogames

“Er zijn verschillende aspecten van ontwerpen, afhankelijk van het type en de omvang van het project.
Dingen die een ontwerper kan doen.
Een beschrijving, dialoog of instructie voor de speler schrijven.
Een document schrijven van het spelontwerp.
Een spreadsheet vullen met getallen en formules om een spelbalans uit te werken.
Inhoud creëren via een level editor.
Mockup van de UI.
Doe een playtest sessie.
Speel het spel tot je er ziek van wordt.
Iterate iterate iterate.”

– Raymond Holmes, creatief directeur voor een klein bedrijf voor mobiele games

“Misschien is het een beetje ongebruikelijk, maar ik begin altijd vanuit het thema. Een spel is een verhaal om te vertellen, een ervaring om te geven aan de mensen die het zullen spelen…Ik ontwikkel de spelmechanismen…Het proces kan complex lijken, maar het komt voor mij vanzelf. Thema en mechaniek lopen in elkaar over als ik het spel ontwerp.”

– Antonio Ferrara, spelontwerper

“Toen ik met Antonio aan dit spelontwerpavontuur begon, ben ik het helemaal eens met wat hij zegt. Als we samen praten, worden we vaak enthousiast over een idee of verhaalelement dat er gewoon onverwachts uitkomt… en dan begint het vanzelf vorm te krijgen.”

– Sebastian Fiorillo, spelontwerper

“Ik geloof niet in processen en methodes, en ik denk niet dat ik twee games op dezelfde manier heb ontworpen…Ik denk echt dat de zekerste manier om te falen in game design, zoals in veel andere activiteiten, is om te proberen een systematische methode toe te passen.”

– Bruni Faidutti, spelontwerper

Bonustips voor aspirant-spelontwerpers
Bonus tips

“Maak het spel dat je wilde spelen toen je een kind was, maar met het bewustzijn dat je hebt als volwassene, en de spelers zullen zeker beseffen dat ze naar een spel met een ziel kijken.”

– Matt Pappalardo, videogame-ontwikkelaar

“Zoek in de eerste plaats mensen met wie je kunt communiceren. Sterke interpersoonlijke communicatievaardigheden van beide partijen is erg belangrijk om een gezonde werkrelatie in stand te houden.”

– Sen-Foong Lim, spelontwerper

“Begin klein.”

– Rani Baker, spelontwerper

“Heb er plezier in om eraan te werken, sta jezelf toe om enthousiast te worden, maar verlies niet het vermogen om jezelf te evalueren.”

– Sebastian Fiorillo, Game Designer

“Er is geen stappenplan naar een baan in de game-industrie. Het beste wat je kunt doen is gameconventies bijwonen, met veel mensen spelen en relaties opbouwen.”

– Chris Leder, spelontwerper bij Calliope Games

“Ik denk dat het belangrijk is om zelfvertrouwen te ontwikkelen. Dan kun je berekende risico’s nemen voor je droom. En je droom kan maar beter iets zijn waar je volledig en bovenmatig van houdt. Dat zou je in staat stellen de hoeveelheid werk te verzetten die anderen onredelijk zouden vinden. Dan heb je een beetje geluk nodig.”

– Wlad Marhulets, spelontwerper

“Zoek een echte baan. Ach, kopieer zoveel als je kunt van andere werken – om te beginnen; je zult snel genoeg je eigen draai vinden. Mijn uitgangspunt is: Laat het systeem passen bij de situatie, niet andersom.”

– Richard Berg, spelontwerper

“Als je aan spelontwerp gaat doen om plezier te hebben, dan doe je dat – en verdien je misschien zelfs wat geld. Als je aan spelontwerp gaat doen om geld te verdienen, doe je dat niet, en wordt het niet leuk.”

– Bruno Faidutti, spelontwerper

Korte samenvatting
Hoe word je gamedesigner volgens de experts?

Hoe kan ik in de game-industrie terechtkomen zonder diploma?
Onze professionals waren het erover eens dat je zonder diploma je programmeer- en computervaardigheden moet uitbreiden om een uitgebreid portfolio op te bouwen. Zoals David Mullich zei, is het behalen van een diploma niet allesbepalend in deze industrie. Hij kent spelontwikkelaars met een diploma geschiedenis, filosofie en Engels die in de spelindustrie terecht zijn gekomen.

“Als je geen professionele vaardigheden hebt, dan kun je maar beter de gedrevenheid tonen die nodig is om te leren voor het soort uren dat van spelontwikkelaars wordt gevraagd… werk echt heel hard om je vaardigheden op topniveau te krijgen.”

– Dan Super, stichtend ontwerper en CEO van Cynics United

Is het moeilijk om een baan te krijgen in de game-industrie?
Onze experts zijn het erover eens dat het moeilijk is om door te breken in deze industrie. Omdat de concurrentie groot is, kan het moeilijk zijn voor sommige beginnende ontwikkelaars om door te breken in de industrie. Dit wordt nog moeilijker als je geen goede portfolio of professionele vaardigheden in bepaalde deelgebieden van het ontwerp hebt.

Welke banen zijn er in de videogame-industrie?
Volgens onze experts zijn er veel verschillende functies in de videogame-industrie. Zo zijn er game designers, game programmeurs, game testers, audio engineers, schrijvers en level designers.

Welke carrières zijn er in de game-industrie?
Er zijn meerdere verschillende paden in de game-industrie. Volgens onze experts is het een zeer divers veld waar je veel verschillende paden kunt verkennen, zoals een audio engineer, animator, game artist en programmeur.

Hoe krijg ik een baan in de game-industrie?
Je moet uitgebreide ervaring hebben met software en andere aspecten van computer- en spelontwikkeling om zelfs maar te kunnen denken aan werken in sommige studio’s. Het belangrijkste is dat je je vaardigheden oefent tot ze duidelijk goed zijn en solliciteert bij verschillende tech- en gamebedrijven.

Wat zijn 3 banen gerelateerd aan games?

Game ontwerpers: Dit zijn de mensen die daadwerkelijk de functies van het spel ontwerpen en implementeren.
Game Testers: dit zijn de mensen die het spel testen op bugs, glitches en algemene kwaliteitsgarantie.
Artiesten: Deze creatieven schilderen en tekenen verschillende concept art, omgevingen, personages, en andere paletten betrokken bij het spel.
Laatste gedachten
Wijze woorden van zowel veteranen als huidige ontwerpers in de game-industrie. Hoewel je verschillende antwoorden van verschillende internetgebruikers kunt opzoeken, zijn concrete, geteste antwoorden van de professionals die de spellen maken die wij spelen van onschatbare waarde.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here