Waarom animators van Pencil2d houden

0

Er is nog nooit een betere tijd geweest om animator te zijn. Geloof je me niet? Ten eerste, hoe durf je. Ten tweede zijn er tonnen programma’s die je enorm helpen. Eén van die programma’s is Pencil2D.

Hier laten we je kennismaken met wat achtergrondinformatie, functies en Pencil2D tutorials om je carrière als 2D-animator op het juiste spoor te zetten. Maar eerst en vooral: wat is Pencil2D.
Wat is Pencil2D?
Pencil2D is een open-source 2D animatieprogramma. Voor wie het niet weet, open-source betekent gratis. Pencil2D is de perfecte bron voor wie aan 2D-animatie wil doen zonder financiële verplichtingen. Open-source kunstprogramma’s zoals GIMP en Pencil2D hebben het creëren met eenvoudige gereedschappen erg leuk gemaakt.

Pencil2D software gebruikt de GNU General Public License. Dit betekent dat Pencil2D volledig open, vrij en aanpasbaar is. Ontwikkelaar Matthew Chang en zijn team namen de broncode van een eerder project genaamd Pencil en creëerden wat nu Pencil2D is.

Gedurende meer dan 15 jaar is Pencil2D met zijn tijd meegegaan, met updates van de software en de gebruikersinterface en ervaringsfuncties om amateur animatoren de mogelijkheid te geven indrukwekkende 2D animaties te maken. Het is cross-platform software die u voor bijna elk besturingssysteem kunt krijgen.

Kenmerken
Enkele opvallende kenmerken van Pencil2D zijn de volgende:

Animatie
Video-ondersteuning
Open-source (GRATIS)
Gedetailleerd kleurenwiel
Aanpasbare sjablonen
Dynamisch in- en uitzoomen
Pop-up kleurenpalet
En andere functies zijn te vinden in soortgelijke software, zoals vegen, vervagen, diverse afbeeldingseffecten.
Potlood installeren
Oké, dus nu je weet dat Pencil2D een vrij gedetailleerd en betrouwbaar animatieprogramma is voor animatoren van elk niveau, laten we dit ding installeren, zullen we?

Het eerste wat je moet doen is naar de officiële Pencil2D website gaan. Er zal een knop zijn aan de bovenkant van het scherm, waar je ‘Download’ vindt. Kies gewoon uw besturingssysteem. In mijn geval koos ik voor Windows 64-bit.

Zoals gezegd werkt dit programma voor meerdere besturingssystemen zoals Linux, Ubuntu, Flatpak en Homebrew Cask.

Vanaf daar moet je de bestanden in de gedownloade map uitpakken. Volg de instructies vanaf daar, en je zou goed moeten zijn.

Ze hebben zelfs een handige sectie voor het oplossen van problemen op de downloadpagina als je tegen problemen aanloopt.

Op de voorpagina staat een gedetailleerde gids voor de installatie van het programma. Dat is fantastisch, want soms kan het installeren van programma’s (vooral die waarmee je niet vertrouwd bent) een heel gedoe zijn. Het Pencil 2D team heeft alle hoofdbrekens uit het proces gehaald.

Beoordelingen
Oké, Pencil2D bestaat dus al een tijdje en heeft een aantal nuttige artistieke functies. Dat betekent niet noodzakelijk dat het perfect is. Dus wat zeggen mensen over Pencil2D? Is het het downloaden, oefenen en gebruiken waard? Het oordeel tot nu toe is ‘absoluut’.

Kunstenaars prijzen consequent de fantastische gebruikersinterface, het gebruiksgemak en de veelzijdigheid.

Zelfs degenen die er niet zo enthousiast over waren, prezen het gebruiksgemak. Bekijk meer Pencil2D reviews op G2.

Pencil2D handleidingen
Nu is het tijd voor tutorials. Natuurlijk kun je er meteen in springen en de gebruikersinterface en de verschillende gereedschappen zelf leren kennen. Maar dat kan behoorlijk frustrerend zijn. Laten we eens kijken wat andere mensen doen om u door Pencil2D te leiden.

Pencil2D officiële website
Het is altijd een goed idee om de officiële site te bekijken van software die je downloadt. Je vindt er kennis uit de eerste hand over een specifiek programma of product en krijgt inzicht van de ontwikkelaars.

Deze site staat boordevol hulpmiddelen en vooral Pencil2D tutorials. Er zijn specifieke Pencil2D tutorials voor bepaalde acties en meer algemene video’s om u vertrouwd te maken met de hele gebruikerservaring.

Pencil2D tutorial van Sam Animate
Sam Animate is een YouTuber die een vrij solide video heeft samengesteld die alle basisprincipes voor het starten van je eerste Pencil2D project vastlegt. Klik na het downloaden van Pencil2D op de link naar Sam’s kanaal.

WikiHow animeren met Pencil2D
Net als Wikipedia staat WikiHow vol met nuttige, stap voor stap instructies om bijna alles te doen.

Wil je weten hoe je koelvloeistof in je auto bijvult? Hoe je een koe melkt? Hoe zit het met reanimatie? Het staat allemaal op deze unieke site.

Dat geldt ook voor Pencil2D. WikiHow’s stap voor stap gids met foto’s is perfect voor de visuele leerling.

Afsluiten met Pencil2D
Is Pencil2D de moeite waard? Absoluut.

Als je net begint met animeren, is een Pencil2D download precies wat je nodig hebt. Hoewel iedereen zijn eigen favoriete animatiesoftware heeft, is Pencil2D een goed uitgangspunt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here