Waar vind je gratis en betaalde assets voor je volgende videogameproject?

0

Hoewel we kunnen genieten van het eindproduct van het harde werk van een spelontwerper, is de kans groot dat we niet echt ontdekken wat er bij de creatie van het spel komt kijken. Games zijn meer dan mooie visuals en verslavende questlines, spelmechanismen en multiplayermodi.

Enkele van de belangrijkste aspecten van een spel zijn assets. Maar wat zijn game-assets? Laten we eens wat dieper graven om erachter te komen waarom game assets cruciaal zijn voor het succes van een spel.

Wat zijn game-assets?
Video game assets zijn alles wat in een spel kan zitten. We hebben het over personages, objecten, bomen, auto’s, vaten, noem maar op. Assets maken spelwerelden tot wat ze zijn. Zonder assets heb je eerlijk gezegd geen spel. In de Witcher 3 zijn de wapens van Geralt activa. Net als zijn harnassen en verschillende drankjes.

Het zijn ook niet alleen grafische dingen. Assets kunnen muziek, geluidseffecten en zelfs verschillende stukjes programmering zijn. In dat geval is het gegrom van Geralt wanneer hij wordt geraakt door een woest monster technisch gezien een spelonderdeel.

Game ontwerp
Spel ontwerp
Personages
Personages, of het nu niet-spelers zijn of de speler zelf, bevolken de spelwereld. Zonder hen zou er slechts een eenzame, open spelomgeving zijn. Je kunt op verschillende plaatsen personages kopen en downloaden.

Asset stores hebben aangepaste personages of personages die je kent.

Objecten
Objecten kunnen variëren van vaten tot gebouwen. Ze vormen het raamwerk van een boeiende en meeslepende spelwereld.

Omgevingen
De eigenlijke omgeving kan ook profiteren van assets. Verschillende stukken gras, steen en meer zijn allemaal belangrijke elementen om te overwegen.

Voertuigen
Als je een spel maakt zoals Grand Theft Auto, of gewoon een titel met stadselementen, zijn voertuigen een must.

GUI
Grafische gebruikersinterface
GUI staat voor de grafische gebruikersinterface, en het is wat we zien als de HUD, of heads up display. Het omvat ook menu’s in het spel, pictogrammen en meer. De grafische gebruikersinterface is een van de eerste dingen die we in een spel zien, dus een goed uitziende GUI kan zeer gunstig zijn voor het succes van een spel.

De grafische gebruikersinterface bestaat ook uit spelactiva.

HUD
De head sup display is wat we het meest zien in een spel. In de meeste spellen is de HUD de combinatie van gezondheids- en uithoudingsvermogenbalken, hoeveel munitie een speler heeft, en meer. Alle elementen van de HUD,

Pictogrammen
De HUD bestaat uit verschillende pictogrammen, zoals hartstukjes uit The Legend of Zelda: Breath of the Wild, of de regenererende levensbalk van Master Chief uit Halo. Andere iconen zijn onder meer objectieve markeringen.

Scripting
Spelonderdelen – Scripting

AI
Ja, er zijn onderdelen voor gedragingen en functies van kunstmatige intelligentie. Het is mogelijk een object te kiezen dat een bepaalde NPC op een bepaalde manier laat handelen,

Speciale effecten
Dingen als explosies, vuurballen en ijsstormen zijn veel voorkomende elementen in spellen.

Fysica
Hoe je personage beweegt en interageert met de wereld is cruciaal voor een goed spel. Wat gebeurt er als een voorwerp je personage raakt? Verkreukelen ze als een lappenpop? Of grommen ze en gaan ze verder? Verschillende physics bepalen dit.

Audio
Video Game-audio

Achtergrondmuziek
We houden allemaal van een uitstekende looping achtergrond track. Dit zijn enkele van de meest onderschatte assets. Zoek een goede achtergrondtrack voor je spel. Het dompelt de speler onder en rekent af met rare, stille periodes, ook wel ‘dode lucht’ genoemd.

Geluidseffecten
Dit zijn de primaire geluidseffecten, zoals geweerschoten, explosies, pijnkreten en gierende banden.

Waar vind je spelmateriaal?
Sprite Database
Als je aan 2D spelontwerp doet, is de sprite database de perfecte plaats om elk spelonderdeel te vinden dat je nodig hebt. Dit is een fantastische database om te bekijken en te downloaden. Als je begint te experimenteren met spelontwerp, is het downloaden van verschillende gratis onderdelen van deze site een goed idee.

De Sprite Database heeft sprites van meer dan 45 verschillende spelsystemen. Ooit het HUD-systeem van Devil May Cry willen gebruiken in een 2D-spel? Met behulp van de Sprite Database kan het werkelijkheid worden.

Hier zijn enkele goede keuzes van de verschillende consoles en computersystemen:

Douane
SNES
Game Boy
PlayStation
Unity-activawinkel
Wat is een betere manier om je Unity spel te vullen dan met gratis Unity assets uit de officiële winkel? Oké, dus niet ALLE assets zijn gratis. Maar toch, vele zijn redelijk geprijsd en van hoge kwaliteit, dus je krijgt een goede klap voor je geld.

Niet dat de gratis Unity materialen niet acceptabel zijn. Er zijn een heleboel goede startpakketten van Unity. Hier zijn een paar goede keuzes om je reis naar spelontwikkeling te beginnen:

3D Game Kit | Tutorials
Standaard Assets (voor Unity 2018.4) | Asset Packs
2D Game Kit | Tutorials Projecten
Gratis platformspelassets | 2D-omgevingen
Nature Starter Kit 2 | 3D Omgevingen
Unity Particle Pack 5.x | Asset Packs
GameDev Markt: Game Assets voor Indie-ontwikkelaars
Dit zijn belangrijke betaalde assets voor je toekomstige spel. GameDev Market heeft een ton aan origineel materiaal en wat meer bekende assets van titels, je weet wel. Je kunt bladeren door hun specifieke secties gewijd aan 2D en 3D games, audio assets, en GUI assets.

Hier zijn enkele fantastische opties van GameDev. Ze zijn allemaal redelijk geprijsd:

2D Racing Assets
RPG dorp tegelset
2D Magische Landen Kerker 1
Fantasie spel
Kaartspel sjablonen pakket
Marktplaats – UE4 Marktplaats
Waar er gratis Unity assets zijn, zijn er ook gratis Unreal assets. Met deze gratis Unreal assets uit enkele van de beroemdste Unreal titels, kun je je eigen grafisch indrukwekkende werelden en verhalen maken. Hier zijn enkele belangrijke gratis Unreal assets:

Control Rig Mannequin by Epic Games in Characters – UE4 Marketplace
Advanced Fade Objects by Fly Dream Dev in Code Plugins – UE4 Marketplace
City Park Environment Collection by SilverTm in Omgevingen – UE4 Marktplaats
CityEngine VR Experience door Esri in Architectuurvisualisatie – UE4 Marktplaats
Games Clip Art – Royalty Free
Games Clipart is een uitstekende, royalty-vrije asset marktplaats. Natuurlijk, ze zijn eenvoudiger, maar het zijn geweldige uitgangspunten voor elk genre spel dat je maakt. Hier zijn enkele geweldige startopties voor je spel:

Vector Art – Bordspel en dobbelstenen
EPS Illustratie – Atletisch pictogram voor indoor sportspel
Vectorillustratie – Speelkaarten. EPS Clipart gg55871273

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here