Waar vind je de populairste 2D spelassets?

0

Wacht, activa?
Ja, spelassets. Dit is eigenlijk alles van bomen tot personages die een spel bevolken. Het kan veel werk zijn om alle assets te verzamelen die je nodig hebt voor je spel, omdat ze bijna elk aspect omvatten. Ik heb het over geluidseffecten, explosies, dialoog en meer.

Voorbeelden van 2D spelassets
Als je een 2D spel wilt maken dat doet denken aan Final Fantasy of Braid, zul je een aantal goede 2D spelassets moeten verzamelen. Afhankelijk van de stijl van het spel, zul je waarschijnlijk een heleboel sprites nodig hebben.

Assets van een beroemd 2D-spel zijn de gebruikersinterface-iconen, spelachtergronden en karaktersprites van een vroeg Mario-spel of een Castlevania-titel.

In principe kun je experimenteren en tilesets van je favoriete gamekunst gebruiken om iets unieks samen te stellen.

Enkele grote 2D spelmaterialen bronnen
Er zijn gelukkig veel plaatsen waar je goede 2D game assets kunt vinden. Hier is een definitieve lijst van waar je 2D game assets kunt vinden. Deze lijst zal voldoen aan alle game ontwikkeling behoeften die u kan hebben.

We vermelden het type 2D game assets dat je kunt downloaden, de site, en geven een preview van enkele van de meest opmerkelijke sprites, tilesets, en asset packs.

Unity 2D Assets
Gebracht door de beroemde game engine, is de Unity Asset store een productieve manier om indrukwekkende 2D game assets te vinden. Het maakt niet uit welke kunststijl u wilt dat uw spel is, u kunt zeker iets vinden dat het downloaden waard is.

Unity 2D assets variëren van sprites en tilesets tot fantastische art en user interface bestanden. Sommige bestanden zijn gratis te downloaden, en voor andere moet je een klein bedrag betalen. Maak je echter geen zorgen. De betaalde bestanden zijn vrij redelijk geprijsd. Je kunt veel art en tilesets downloaden voor minder dan $20.

Hier zijn enkele van de favoriete pakketten van de gemeenschap.

GUI PRO Kit – Vrijetijdsspel – $30
Deze enorme download bevat een ton aan verschillende 2D game assets. Ze hebben lettertypes, kunst, objecten, iconen, water, en meer.
Gratis platform spelmateriaal | 2D omgevingen – Gratis
Dit is een volledig gratis download, vol met handgemaakte iconen, water animaties, en constante updates van de game devs.
GameDev Markt
GameDev Market wordt verkocht als “Game assets for indie game developers,” en biedt toekomstige game-ontwerpers de tools die ze nodig hebben om te slagen. Ze bieden zowel gratis als betaalde middelen. Hier zijn enkele geweldige, best beoordeelde opties.

Tropisch eiland spelmateriaal – $15
Neem eindelijk die vakantie die je altijd al wilde… of bouw de perfecte tropische omgeving in het spel. Dit pakket is extreem gedetailleerd en bevat indrukwekkende watereffecten, zeer gedetailleerde pixilated art en meer. Het is compatibel met RPG Maker MV/MZ en bevat veel sprites en tilemaps.
RPG dorp tegelset – $8
Wilt u uw eigen dorp maken, rechtstreeks uit Stardew Valley of The Legend of Zelda: A Link to the Past? Dit is je kans. Voor slechts $8 kun je een 2D dorp maken. De tileset bevat personages, interieurs, decoraties en meer.
Open Game Art
Zoals je waarschijnlijk wel begrijpt, is open game art een volledig gratis en open bron voor tilesets en 2D game assets. Het heeft een groot aantal verschillende 2D assets, van vaten tot spelachtergronden. Laten we eens kijken naar enkele van de meest populaire download opties op Open Game Art.

Veel gratis 2D tiles en sprites door Hyptosis
Dat klopt, al deze assets zijn helemaal gratis. Er zit duidelijk bijna genoeg art in dit ene pakket alleen al om een heel spel te maken. En dat is niet overdreven: als je een bepaalde asset kunt bedenken, is de kans groot dat deze in dit pakket van kunstenaar Hyptosis zit.
Een platformer in het bos
Wil je een 2D side-scroller maken in een unieke bosomgeving? Natuurlijk. Met dit asset pack van kunstenaar Buch kunnen game designers een extreem gedetailleerde en geanimeerde omgeving maken. Het komt met alle sprites die je nodig hebt om je bos te bevolken en komt zelfs met karakteranimaties. Hoewel niet zoveel assets als Hyptosis’s pakket, is dit een fantastische plek om te beginnen met 2D game assets.
Laatste gedachten over 2D spelassets
Of het nu gaat om GUI (graphical user interface), platformer tilesets, muziek, AI functies, of character packs, 2D game assets zullen u en uw spel enorm van dienst zijn.

Voor gratis, of een nominale prijs, kun je een ton aan geweldige 2D content en art voor je spel downloaden. Een asset downloaden is echter slechts het begin van uw game design ervaring.

Gebruik deze 2D game asset tools en creëer de volgende grote game ervaring.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here