Videogame Bots: Statisch vs. Dynamisch, Bot vs. NPC, en de toekomst van Bots.

0

Toen ik begin jaren 2000 jong was, had ik een exemplaar van Unreal Tournament gekocht. Ik speelde het urenlang en voelde me superieur aan iedereen die ik versloeg. Maar al snel kwam ik erachter dat ik niet eens verbonden was met een internetserver.

Ik speelde tegen AI-bots.

Onnodig te zeggen dat ik voor de gek werd gehouden. Het gedrag van de AI bots in ‘online’ wedstrijden van Unreal Tournament was zo menselijk. Dus wat is het verschil tussen bots en mensen in games? Laten we het opsplitsen.

Wat zijn videogame-bots?
Heel eenvoudig, videogame-bots zijn instanties van kunstmatige intelligentie (AI) die een spel spelen in plaats van een speler. Game bots zijn aanwezig in bijna elk multiplayer game, van Halo tot MMORPGs.

Game bots voeren verschillende taken uit, van het handelen als de speler tot NPC’s die het werk op de boerderij doen. Kunstmatige intelligentie heeft een lange weg afgelegd sinds de dagen van Pong.

Er zijn ook verschillende soorten game bots.

Soorten Bots
Verschillende soorten Bots
Laten we drie verschillende soorten bots schetsen.

Statische spelbots
Statische game bots hebben veel hulp nodig om juist te handelen. Dit zijn game bots die een relatief kleine agency hebben om uit zichzelf te bewegen. Ze bestaan meestal om een lineaire functie uit te voeren, zoals aanwijzingen opvolgen of handelen met de speler in een winkel.

Dynamische spelbots
Dynamische game bots kunnen deelnemen aan het leren van de lay-out van levels, het leren van nieuwe strategieën, en meer. Het gedrag van deze bots komt het meest voor in een populair spel als Counter-Strike.

Zowel
Er zijn zelfs gamebots die zowel statisch als dynamisch gedrag vertonen. Counter-Strike, bijvoorbeeld, gebruikt zowel statische waypoints als dynamische acties en gedragingen in online games om realistischer te handelen.

Er zijn bots die zowel deelnemen aan het voltooien van repetitieve taken in verband met kleinere speldetails als aan het ondernemen van quest-doelen.

Bot vs Non-Player Character
Videogame Bot vs NPC
Er kan een kleine misvatting bestaan tussen een game bot vs. een NPC. NPC’s, non-player characters, spelen het spel nooit. Bots, aan de andere kant, worden gemodelleerd naar de speler om echte gameplay te creëren. NPC’s zoals die in MMORPG’s zijn nooit bedoeld om het gedrag van de speler na te bootsen in het online spel.

Zie NPC’s meer als decorstukken. Ze zijn er om de spelwereld te bevolken, maar hebben geen openlijke interactie met de elementen ervan.

Andere voorbeelden
Game bots zijn niet de enige bots waarmee je interageert. Denk aan de tijd dat je een app of een website bezocht en met iemand ging chatten. Dat is een bot die is geprogrammeerd om specifieke taken uit te voeren door de kracht van kunstmatige intelligentie.

Veel bots in die positie gebruiken aangeleerde communicatie door geanalyseerde gegevens en informatie via zaken als machine learning.

Bots maken
Maak je eigen videogame bot
U kunt uw eigen bots maken voor games, online activiteiten en meer. Maar hoe?

Er zijn een paar dingen te overwegen voordat je een bot maakt. Het komt waarschijnlijk neer op kennis van een programmeertaal zoals Python of C++.

Naast programmeerkennis moeten ontwikkelaars macro’s maken die dienen als een algemene gedragskaart voor de game bots. Hiermee kun je bots programmeren om in principe alles te doen wat je wilt. Of het nu gaat om een repetitieve taak of om iets complexers, macro’s zijn hier je reddingslijn.

Een obstakel dat een beetje lastig kan zijn, is het omzeilen van het botdetectiesysteem van een spel. Omdat we willen dat een bot zich identiek gedraagt als een menselijke speler, moet je zorgvuldig programmeren.

Je methode, proces en aanpak hangen af van wat je wilt dat je bot doet. Wil je dat ze statisch handelen, afhankelijk van jouw regels code? Of wil je dat ze je volgen en assisteren zoals een coöperatieve speler dat zou doen?

Het is een beetje controversieel om bots in games te gebruiken voor je eigen doeleinden. Het verzamelen van grondstoffen in verschillende gebieden kan worden beschouwd als valsspelen, en veel spellen hebben botdetectie en algoritmen die zijn ontworpen om verdacht gedrag op te sporen.

Hoewel veel van het gedrag van de bot afhangt van uw coderingsvaardigheden en algemene doelen, moet u ook voorzichtig zijn. Als je bijvoorbeeld tegen server-side detectie aanloopt, kun je verbannen worden uit een spel.

De toekomst van Bots
Gamebots en kunstmatige intelligentie worden alleen maar indrukwekkender. Door zaken als een machine en deep learning zullen game bots bijna niet meer te onderscheiden zijn van echte spelers. Ze zorgen ervoor dat spelers met een tekort aan medespelers toch het spel kunnen beleven. De kans is groot dat je in de toekomst zelfs geen menselijke teamgenoten meer wilt.

Het traject van deep learning met betrekking tot AI is indrukwekkend, zoals blijkt uit Tesla’s zelfrijdende auto’s en meer.

Hoe dan ook, ze gaan alleen maar effectiever communiceren, complexere taken uitvoeren en misschien zelfs iedereen voor de gek houden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here