Start een Youtube Gaming Kanaal

0

Content creator worden op Youtube kan een droombaan lijken. Als je naar beroemde YouTubers zoals Markiplier, The Game Grumps of Pewdiepie hebt gekeken, weet je precies hoe lonend en winstgevend een Youtube gaming kanaal kan zijn.

Maar die YouTubers kwamen niet van de ene dag op de andere. Ze moesten materiaal hebben waar ze op konden vertrouwen.

Het is een moeilijke keuze, je weet dat je een camera nodig hebt, maar welke camera geeft je de beste beelden zonder dat het je een fortuin kost. Welke audioapparatuur heb je nodig om je audio helder te maken, zonder achtergrondlawaai, echo of vervorming? Hoe begin je zelfs een gaming kanaal, en hoe krijg je je publiek?

Dit artikel behandelt deze vragen, zodat je je minder zorgen hoeft te maken over de apparatuur en meer tijd hebt om de volgende youtube gaming trend te filmen.

Hoe begin je een Youtube Gaming Kanaal
Om te beginnen moet je nadenken over de aard van het kanaal dat je wilt maken. Wat maakt je anders dan andere Gaming kanalen? Speel je alleen retro games? Speel je horror games zodat fans kunnen reageren op je grootste freakouts? Heb je een karakter of personage dat je aanneemt als je filmt? Wat is eigenlijk je merk?

Dit is een belangrijke vraag, want er zijn heel veel youtube gamekanalen, en hoewel sommige gelukkigen een publiek kunnen vasthouden door charisma alleen (en charisma is heel belangrijk), is het moeilijk om aandacht te krijgen als je niet iets hebt dat je kanaal speciaal maakt.

Het is goed om te willen zijn zoals je favoriete YouTubers, en het pad te volgen dat zij aflegden naar succes. Maar volg ze niet te nauw, of je loopt het risico afgeleid te worden.

Welke games moet je dan spelen? Nou, de snelste manier om een publiek te krijgen is door de games te spelen waar mensen het over hebben.

De nieuwste en populairste spellen die de consument graag wil zien, trekken het meest de aandacht. Let goed op gaming artikelen en nieuws, kijk wat er uitkomt en wanneer, en zorg dat je het op dag één in huis hebt zodat je kunt beginnen met streamen. Mensen zullen op zoek zijn naar beelden van deze games, en ze kunnen zomaar jouw inhoud vinden als ze die opzoeken.

Vergeet echter niet dat veel andere gamekanalen hetzelfde zullen doen. Een verkoopbaar merk dat zich onderscheidt van de rest is belangrijk.

Ook het spelen van de nieuwste games is misschien niet wat het beste voor je werkt. Er zijn succesvolle gaming kanalen uitsluitend gewijd aan Minecraft, of Super Mario Maker 2. Sommigen vinden succes door uitsluitend oudere games te spelen, met een beroep op een gevoel van nostalgie of de kick van het verslaan van games die niet volgens de moderne normen zijn gemaakt.

Dit is content voor een nichepubliek, maar een nichepubliek hebben is zeker beter dan geen publiek. Als je een niche wilt, blijf er dan bij en wees toegewijd. Het kan langer duren om een groot publiek op te bouwen, maar als je verandert wat je doet, loop je het risico het publiek dat je had te verliezen.

Welke apparatuur heb je nodig om een Youtube kanaal te beginnen?
Youtube Gaming Kanaal
Het starten van een gaming kanaal vereist wel wat apparatuur. En het is belangrijk om op een rijtje te zetten wat je nodig hebt.

Om te beginnen, moet u uw favoriete gaming systeem of PC, en een vastleggen apparaat om uw beelden op te slaan en te verplaatsen naar een computer of laptop als u een console gebruikt. Retro gameconsoles zijn moeilijker aan te sluiten op moderne tv’s en computers, maar sommige capture-apparaten kunnen er via een HDMI-kabel op worden aangesloten.

Een belangrijke opmerking is dat gamebeelden veel ruimte innemen op je harde schijf. Het kan beter zijn om het te uploaden naar de cloud, of om back-up capture kaarten bij de hand te hebben. Als u uw video’s wilt bewerken, hebt u bewerkingssoftware nodig. En een camera als u van plan bent uzelf te filmen.

Als u uzelf sprekend wilt opnemen, hebt u een microfoon of een hoogwaardige headset nodig. Dit kun je het beste doen in een geluiddichte ruimte, maar er zijn filters te vinden die je helpen als dat niet mogelijk is. Een stabiele internetverbinding is zeker ook noodzakelijk. Als dit een hele lijst lijkt, maak je geen zorgen, hier is een lijst met enkele van de beste opties om je op weg te helpen.

Camera’s
Tolulu Pro Webcam
De Tolulu Pro Webcam is een goede webcam aan de goedkopere kant van het spectrum. Hij heeft een ingebouwde microfoon met automatische ruisonderdrukking. Het hoogtepunt van deze webcam is dat het ook wordt geleverd met een verstelbaar statief, en filmt breedbeeld op 110 graden. Maar hij filmt slechts met 30 fps, wat niet slecht is, maar niet zo goed als duurdere camera’s. Gelukkig maakt hij dit goed door in HD te filmen.

Al met al een goede keuze voor beginners, want hoewel het misschien niet de top van de lijn is op een bepaald gebied, dekt het veel van wat je nodig hebt om te beginnen zonder de bank te breken.

AVerMedia Live Streamer 311
Het zou verkeerd zijn om de AVerMedia Live Streamer 311 niet in deze lijst op te nemen. Niet alleen wordt hij geleverd met een webcam die opneemt in HD met 60 fps, in tegenstelling tot de 30 fps die de Tolulu aankan, maar hij wordt ook geleverd met alles wat je nodig hebt om te beginnen met streamen.

Een geweldige all-in-one combo, deze set beschikt over een verrassend hoge kwaliteit USB-microfoon, een video-opname-apparaat met een hardware-encoder die tot 4 uur van uw beelden op te slaan zonder verstopping van uw computer, en toegang tot Avermedia software die u zal helpen het opzetten van uw streams. Al met al een goede all-in-one set voor slechts $250,00.

Canon Rebel T7i
De Canon Rebel T7i is aan de hoge kant qua prijs, maar het is ook een geweldige camera die door professionals over de hele wereld wordt gebruikt. In staat om te filmen in HD met 60fps, met ingebouwde wifi en Bluetooth en een 15-55mm zoomlens. Als je het niet erg vindt om wat extra uit te geven voor de beste videokwaliteit, en een volledige set van alles, van capture cards tot extra lenzen, is de T7i een geweldige keuze.

Logitech C920x
De Logitech C920x is een uitstekende middenweg tussen prijs en kwaliteit. Hij heeft stereo audio met dubbele microfoons, een HD autofocus functie, en filmt op 1080p. Bovendien wordt hij geleverd met een gratis licentie van 3 maanden voor het gebruik van Xsplit, een populaire streaming- en opnamesoftware. Een uitstekende keuze voor de behoeften van uw zenders.

Mevo Start
Tot slot is er de Mevo Start, een draadloze streaming camera met een ingebouwde batterijduur van zes uur. Een van de interessante kenmerken van deze camera is dat hij op afstand kan worden bestuurd vanaf uw telefoon, tot op 100 meter afstand. Hij wordt ook geleverd met een app die instant live editing mogelijk maakt, waardoor je later veel tijd bespaart. Films in hoge kwaliteit 1080p met ingebouwde 3 MEMS microfoon array.

Hij is ongeveer half zo duur als de Canon Rebel, wat niet wil zeggen dat hij goedkoop is. Maar met de mogelijkheid om hem op afstand te bedienen en direct te bewerken, is de Mevo Start de prijs meer dan waard.

Microfoon
Blue Yeti USB Microfoon
Hoewel de prijs wat aan de hoge kant is, wordt de Blue Yeti USB Microphone consequent beschouwd als een van de beste microfoons op de markt. Hij is de prijs ook waard, want de geluidskwaliteit is een van de makkelijkste manieren om een beginnend youtube-kanaal te onderscheiden van een professioneel kanaal. De yeti heeft een tri-capsule gebied, een audio gevoeligheid van 120db, en is in staat om geluid op te nemen op manieren die normaal gesproken meerdere microfoons nodig zouden hebben.

Statieven
Het probleem met statieven is dat een high-end statief gemakkelijk honderden dollars kan kosten. Voor topfilmers is dat heel logisch. Je hebt dat statief nodig om stabiel te blijven voor zelfs de meest ingewikkelde opnames. En sommige statieven zijn speciaal ontworpen voor fotografie, of het vasthouden van je telefoon, maar niet voor consequent filmen.

AmazonBasics Statief
Als het erop aankomt, is het AmazonBasics Statief een geweldige keuze om je te laten beginnen met je gamekanaal. Het is lichtgewicht, komt met zijn eigen tas, twee verschillende bubble view niveaus, en kan tot 60 inch hoog uitschuiven. Het is eenvoudig maar veelzijdig, in staat om de meeste soorten camera’s met gemak te houden. Een perfecte voordelige keuze voor het beginnende gamekanaal.

Verlichting
Als je een professionele youtube gamer wilt zijn, wil je zeker niet vertrouwen op natuurlijke verlichting of welke plafondverlichting je ook in huis hebt.

Neewer Dimbare LED Video Verlichting
De Neewer Dimmable LED Video Lights zijn geweldig voor beginners. Dit pakket wordt geleverd met twee verstelbare en dimbare lampen, evenals een aantal acht-kleuren filters als je creatief wilt worden met je verlichting. Ongelooflijk eenvoudig te gebruiken, deze lampen zijn perfect voor de beginnende streamer.

Videobewerkingssoftware
Hoewel Adobe Premiere nog steeds een populaire keuze is voor bewerkingssoftware, is het een abonnementsdienst die snel duur kan worden. Wil je videobewerkingssoftware die je niet maandelijks kost, dan is VEGAS Movie Studio 15 de juiste keuze. Deze software kan direct uploaden naar youtube, is eenvoudig te gebruiken, gemakkelijk te installeren, en heeft zijn eigen set effectpakketten om je streams naar een hoger niveau te tillen.

Marketing
Jezelf vermarkten
Een merk creëren dat een groot publiek zal aanspreken gaat over meer dan alleen het maken van de juiste inhoud voor het juiste publiek. Je moet ervoor zorgen dat ze in de eerste plaats op je video’s klikken.

Youtube staat je toe je kanaal aan te passen door artwork toe te voegen aan je banner, een logo en zelfs een trailer video bedoeld om nieuwkomers een idee te geven waar je kanaal over gaat. Het beheersen van deze elementen is een cruciale stap in het lanceren van een succesvol youtube gaming kanaal.

Heb een leuk en gemakkelijk herkenbaar logo in gedachten, het zal de hoeksteen van je kanaal zijn. Als je er zelf geen kunt bedenken, zijn er online genoeg artiesten beschikbaar die je tegen een kleine vergoeding kunnen helpen. Upwork, Fiverr en DeviantArt zijn goede websites om kunstenaars te vinden die opdrachten aannemen zonder dat het je veel geld kost.

Zorg ervoor dat je kanaalbeschrijving duidelijk is en je persoonlijkheid laat zien.

Thumbnails en videotitels zijn ook cruciaal om meer views te krijgen. Expressieve foto’s, met grote, opvallende letters zijn geweldig voor thumbnails. De titels van uw video’s moeten de aandacht van de lezer trekken. Wees niet bang om bepaalde woorden in hoofdletters te zetten, of om een titel te hebben die nieuwsgierigheid opwekt zonder weg te geven waar de video over gaat.

Zelfs als je niet van deze praktijk houdt, reageert het Youtube-algoritme goed op clickbait, en als je concurrenten het doen, zou jij het ook moeten doen.

Het plaatsen van de juiste Youtube Tags op uw video’s is een ander belangrijk element om ervoor te zorgen dat uw inhoud zijn publiek vindt. Vergeet niet dat Youtube de eerste paar Tags die u hebt ingevoerd voorrang geeft boven de rest. De eerste tag moet het sleutelwoord van uw video zijn.

Als je Among Us streamt, een populair maffiaspel ten tijde van dit artikel; overweeg dan “Among Us” te gebruiken als je eerste tag, en word dan specifieker naar de feitelijke context van je video zodat Youtube weet waar je video over gaat. “Imposter Vent Strategy” is een voorbeeld.

Als je dan verder naar beneden gaat, kun je breder gaan met Tags als “Gaming” en “Maffia”. De Tags moeten altijd op volgorde van belangrijkheid en relevantie staan. Onderzoek suggereert dat tussen de 30 en 40 Tags de beste strategie is, en gebruik maximaal 4 woorden in je Tags.

Als je moeite hebt met het vinden van de best mogelijke trefwoorden voor je Tags, kun je een online tag generator gebruiken. Keywordtool.io is een handig hulpmiddel, omdat het je laat zien hoe vaak op bepaalde Tags is gezocht, zodat je altijd de hoogst trending Tags voor je video’s kunt kiezen.

Uw gemeenschap laten groeien
Gemeenschap van gamers
Tot slot, hoe bouw je een publiek op voor je gamekanaal? Bij Youtube komt dit vaak neer op consistentie. Je wilt regelmatig content uitbrengen, zodat er altijd meer te zien is en je publiek niet moe wordt van het wachten.

Als je begint, is het een uitstekend idee om van tevoren inhoud beschikbaar te hebben. Film, indien mogelijk, voordat je je kanaal lanceert, één tot drie maanden van tevoren inhoud en begin die uit te brengen volgens het gewenste schema. Eén keer per week is acceptabel voor lange video’s, maar voor de beste resultaten streeft u ernaar dagelijks of om de dag video’s uit te brengen.

Door de inhoud van tevoren te maken, schep je niet alleen een verwachting voor consistente video’s, maar heb je ook een tijdsbuffer om meer inhoud te filmen.

Zorg ervoor dat je aan het einde van je video’s een oproep tot actie doet. Vraag de kijker om zich te abonneren, de video leuk te vinden om te helpen met het algoritme, commentaar te geven en op de bel te drukken zodat ze bericht krijgen wanneer je volgende video uitkomt. Een oproep tot actie maakt de kans veel groter dat je kijkers de dingen doen die ervoor zorgen dat je kanaal wordt aanbevolen aan nieuwe kijkers.

Dus nu ken je de kneepjes van het vak en heb je een idee van de spullen die je nodig hebt om aan de slag te gaan. Maar voordat je dat doet, houd in gedachten, een Youtube Gaming Channel kan ofwel een bedrijf, of een hobby.

Als het een hobby is, kun je geluk hebben en een klein publiek van vrienden opbouwen, en dat kan goed genoeg voor je zijn. Het is tenslotte leuk om mensen te vermaken en ze iets te geven om van te genieten. Het is misschien niet winstgevend, maar het kan nog steeds de moeite waard zijn op zijn eigen manier.

Maar als je wilt dat je Youtube Gaming kanaal een bedrijf wordt en geen hobby, dan moet je je inzetten voor het uitbrengen van regelmatige inhoud. Je moet tijd, energie en geld investeren om je kanaal te laten bloeien.

Er zullen tijden zijn dat het meer stressvol dan leuk is, vooral als je gevangen zit tussen het maken van meer inhoud, familiezaken en een andere baan. Helaas kan het lang duren voordat je publiek groot genoeg is om je kanaal winstgevend te maken, en zoals bij elke zakelijke onderneming is er een risico dat het nooit zijn publiek vindt. Dat is de realiteit van het medium.

Je moet bewijzen dat je betrouwbaar en toegewijd bent; bereid om te vechten tegen het algoritme van Youtube, de realiteit dat de inhoud waar je je ziel in legt misschien niet de views krijgt die je verwacht, en de kosten om je kanaal draaiende en consistent te houden. Het is echt moeilijk om er te komen, maar als je eenmaal je publiek hebt gevonden, kan Youtube winstgevend zijn en kan het voelen als een droombaan.

En met deze gids weet je precies welke apparatuur je nodig hebt, en welke strategieën je moet volgen, om je daar te krijgen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here