Smeed vriendschappen met deze Pass-and-Play spellen (speel overal en met iedereen)

0

Wat zijn Pass and Play-spellen?
Wanneer we games spelen, creëert dat een sfeer die competitie, teamwerk of gewoon mensen aantrekt. Kijk maar eens naar Twitch-streams om te zien hoe mensen toestromen om mensen verschillende spellen te zien spelen.

In de begindagen van gaming ontstond een gemeenschapsgevoel rond dingen als multiplayergames en mensen die op arcademachines speelden. Ongeacht het jaar, pass and play games zijn en blijven geweldige manieren om een band met mensen op te bouwen.

Pass and play-spellen zijn fantastische manieren om niet alleen plezier te hebben met andere mensen, maar om iedereen actief te betrekken bij een spelervaring. Maar wat zijn nu de allerbeste pas en play spellen en apps om te downloaden?

We zullen kijken naar zaken als de beste gratis Android-puzzelgames, leuke Apple-titels en smartphonegames die over het algemeen gewoon een leuke en joviale sfeer creëren tussen jou, vrienden en familie. Dit artikel geeft je hopelijk wat leuke ideeën voor gameplay.

Spelletjes voor smartphones en tablets
Spelletjes op smartphones en tablets
Laten we eens kijken naar enkele van de beste apps en spellen van Apple, Android en meer. Je kunt al deze verschillende spellen vinden in de verschillende app stores. Dit kunnen spellen voor één speler of coöperatieve spellen zijn: de keuze is aan jou.

Fruit Ninja
Halfbrick Studios
Android, iOS, Xbox 360, Microsoft Windows, Symbian, Bada, Windows Phone
Arcade spel, Actie spel
21 april 2010
Gratis
iOS Downloaden
Fruit Ninja bestaat al meer dan tien jaar. Als je de creatieve titel ooit hebt gespeeld, weet je precies waarom het een immense kracht heeft in de Apple app store.

Je speelt als een ninja en het is je doel om een heleboel fruit in stukken te snijden. De verslavende gameplay, samen met de leuke visuals zorgen voor een uniek en kleurrijk spel dat je van speler naar speler laat gaan om te zien wie er meer fruit kan snijden.

Heads Up!
Warner Bros.
iOS, Google Play
Triviaspel, charades
$0.99
iOS downloaden
Heads Up! is een fantastisch en competitief triviaspel. Dit is perfect voor familiegelegenheden, of gewoon wanneer je met vrienden zit en niets te doen hebt.

Het doel van het spel is om de telefoon tegen je hoofd te houden en de spelers je aanwijzingen te laten geven over wat er op het scherm staat. Een speler kan bijvoorbeeld het woord ‘New York’ op het scherm hebben staan. Andere spelers roepen aanwijzingen die de speler met het scherm helpen New York te raden.

Maar het spel bevat nog veel meer nuances. Er zijn categorieën, team battles, en een goede ouderwetse versie van charades. Dit is zeker een van de beste smartphone of tablet apps die je kunt krijgen.

Digitale bordspellen
Bordspellen die je op je telefoon kunt spelen
Bordspellen zijn persoonlijk fantastisch leuk. Hoewel 30 uur lang Monopoly spelen misschien niet het beste idee is als je vriendschappen wilt onderhouden en koesteren, is het spelen van digitale bordspellen op een telefoon of tablet een geweldige en gemakkelijke manier om veel plezier te hebben.

Laten we eens kijken wat de beste digitale bordspellen zijn die je nu kunt spelen.

Scrabble GO
Scopely
iOS
Puzzelspel, bordspel
Gratis
iOS Downloaden
Scrabble is een geliefd bordspel dat al bijna een eeuw bestaat. Hoewel je de versie van Zynga, Words With Friends, kunt spelen, raden we de pass and play-modus van Scrabble ten zeerste aan. Je kunt ook een speltype voor één speler spelen, maar wat is daar nou leuk aan?

Scrabble GO biedt spannende functies en evenementen om het spel interessant te houden, terwijl de eenvoudige formule van het vormen van de hoogst scorende woorden behouden blijft.

Het gaat er niet om tegels neer te leggen om mooie woorden te spellen. Het doel is om het spelbord te gebruiken, samen met de waarde van bepaalde letters. Strategische plaatsing van tegels en een goede woordenschat helpen je om je tegenstander te verslaan.

Schaken
Optime Software LLC
Strategisch spel
iOS, Android
Gratis
iOS download
Je wist dat het op de lijst moest staan. Schaken is niet alleen een van de populairste strategische bordspellen ooit, maar ook een van de populairste behendigheidsspellen op iOS en andere platforms.

Kies je kleur en ga aan de slag om je tegenstander te slim af te zijn. Dit geweldig uitziende spel wil het schaken moderniseren, zodat het er niet uitziet alsof het op een Atari is gemaakt. In plaats daarvan heb je geweldige ontwerpen en aantrekkelijke visuals, die een waanzinnig oud spel opleuken.

Het doel van schaken is natuurlijk het uitschakelen van de stukken van je tegenstander en het verslaan van hun koning. Kun jij als eerste de koning van je tegenstander te pakken krijgen?

Dammen
Optime Software LLC
Strategisch spel
iOS, Android
Gratis
Downloaden: iOS / Android
Als schaken een beetje te brainy voor u is, waarom niet kijken naar het klassieke spel van Checkers. Snel en gemakkelijk, dit pas en speel spel laat je proberen om de stukken van je tegenstander op het bord te elimineren.

Vrij eenvoudig, maar het kan behoorlijk intens worden. Je kunt kiezen tussen één of twee spelers. De touch controls zijn zeer responsief, en het voelt bevredigend door simpelweg stukken over het bord te verplaatsen.

Je kunt het niet beter doen dan Checkers als je op zoek bent naar een time killer of een snel competitief spel.

Ticket to Ride
Dagen van Verwondering
Strategiespel, bordspel
Microsoft Windows, macOS, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 4 Android, iOS
9,99 dollar op Steam
Stoom downloaden
Ticket to Ride is een fantastisch verslavend en competitief spel over spoorwegen, of all things. Ticket to Ride is afgeleid van het populaire bordspel en is nu op meerdere platforms verkrijgbaar.

In Ticket to Ride moeten spelers verschillende spoorwegen voltooien en daarbij punten verdienen. Spelers krijgen bestemmingskaarten voor hun treinlijn (zoals Chicago) en kunnen spoorlijnen voltooien voor meer punten. Je moet ervoor zorgen dat je je spoorweg voltooit, want als je dat niet doet, trek je punten van je score af.

Hoewel de Verenigde Staten een hoofdkaart is in het spel, zijn er ook kaarten van Zwitserland, Europa en andere landen.
Er is een single-player modus, pass and play modus, en online multiplayer.

Wij raden de Steam-versie aan voor de beste visuals, meer multiplayer opties, en Steam achievements.

Carcassonne – Tegels en Tactiek
Asmodee Digitaal
Strategiespel, bordspel
iOS, Xbox LIVE
$4.99
iOS Downloaden
Carcassonne, het beroemde Europese bordspel van Klaus-Jürgen Wrede, maakt zijn weg naar iOS. Er was al een release voor de Xbox 360 in 2007, maar de nieuwste vorm van Carcassonne is nieuw en verbeterd.

Hoewel je slechts met tegels te maken hebt, zit de strategie in de plaatsing ervan. Je bouwt kastelen, kloosters, wegen en meer om de overwinning te behalen. Klinkt eenvoudig, toch? Nou, er gebeurt iets meer in Carcassonne dan je zou denken.

Het is vrij eenvoudig om snel te leren, en je kunt de spellen met gemak uitspelen. Er zijn zelfs enkele interessante uitbreidingen die meer inhoud aan het basisspel toevoegen.

Wie had ooit gedacht dat het bouwen van een kaart zo competitief kon zijn?

Ontploffende Kittens
Exploding Kittens
$1.99
Kaartspel
iOS downloaden
Exploding Kittens is net zo belachelijk als de naam doet vermoeden. Er wacht een snelle, humoristische spelervaring op degenen die het tegen elkaar willen opnemen in deze digitale vorm van het geliefde kaartspel.

Het spel is bedoeld voor ongeveer 2 tot 5 spelers en laat hen kaarten trekken totdat een van hen een exploderende kittenkaart trekt. Dit betekent dat ze uit het spel liggen. Het doel is dus om GEEN exploderende kitten kaart te krijgen.

Andere kaarten zijn onder andere defuse, waarmee spelers een exploderende kitten kunnen ontwijken, en andere kaarten die bedoeld zijn om de toorn van een exploderende kitten af te wenden. Het is eigenlijk een vorm van Russisch Roulette.

Dit werkelijk unieke spel is gemaakt door Elan Lee, Matthew Inman en Shane Small. Neem het gerust op tegen vrienden, vreemden of wie dan ook waarmee je een spannende ronde kunt spelen.

Mysterium: A Psychic Clue Game
Asmodee Digitaal
$3.99
Bordspel
iOS Download
Mysterium: A Psychic Clue Game is gebaseerd op het fysieke bordspel waarin mensen proberen een mysterie op te lossen. Eén speler speelt als de geest, die visioenen (kaarten) deelt met de spelers om hen te helpen een moordmysterie te ontdekken. Aangezien de andere spelers paranormale mediums zijn, wordt dit concept heel goed uitgevoerd.

De verschillende mediums moeten de visioenen van de geest opvolgen en het mysterie oplossen voordat de tijd op is. Het is niet echt een competitief spel, want de mediums proberen het mysterie op te lossen, maar er is wel een beetje, want degene die de moordenaar, het wapen en de locatie raadt (à la Clue) wint.

Er is een pass and play modus, evenals een multiplayer modus en een solo modus, die de single-player voorziet van AI mediums.

Multiplayer-spellen
Multiplayer spelletjes waar je van kunt genieten
Nu komen we bij de echt competitieve titels: multiplayer-spellen.

Bloop
Roestige Moyher
Puzzelspel
iOS
2012
$5
iOS downloaden
Deze IndieCade 2012 Finalist is een uiterst simplistisch, maar competitief multiplayerspel. Tegenstanders moeten op vierkantjes tikken die op het scherm verschijnen.

Klinkt simpel, toch?

Nou, soort van. Voeg daarbij de factor van meerdere mensen die elkaar proberen te verslaan en je zult snel zien waarom Bloop de erkenning kreeg die het kreeg. Je zult het willen opnemen tegen tegenstanders op een groter apparaat, zoals een iPad.

Je kunt wel een iPhone gebruiken, maar het scherm is veel te klein.

Osmos
Hemisphere Games
Arcade-spel
iOS
$2.99
iOS Downloaden
Osmos is een creatief spelletje waarin je in de huid kruipt van een eenzame amoebe. Blijf bij me. Je moet kleinere organismen absorberen om groter te worden en je overwinning te verdienen.

Een groot opvallend aspect van Osmosis is de soundtrack. Het is sfeervol, ambient, en het brengt je echt in de stemming om de koning van de organismen te worden.

Je kunt het opnemen tegen een vriend (of vijand) en proberen meer organismen en zelfs elkaar te absorberen. Het kan er heftig aan toe gaan. Soms is de eenvoudigste gameplay de meest snelle en verslavende.

Het spel won tal van onderscheidingen, waaronder “iPad Game of the Year” en “iPhone App of the Week” van Apple.

Conclusie
Het is vrij duidelijk dat smartphones, iOS, Steam en andere platforms een solide pass and play-game hebben waar iedereen van kan genieten. Of je nu tegen familieleden speelt tijdens een vakantiebijeenkomst of met vrienden, deze pass and play-spellen zijn niet alleen een leuke afleiding, maar het zijn ook geweldige speltitels op zich. Welke ga jij downloaden?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here