Photon Engine voor spellen met meerdere spelers

0

Laten we eerlijk zijn: een van de, zo niet de populairste, manier van gamen is via multiplayer. Of je nu je vrienden neerschiet in een competitieve deathmatch of samenwerkt à la Left 4 Dead, multiplayer is de koning van de heuvel.

Daarom is het leren ontwikkelen van spellen met een multiplayer engine (vooral eentje met multiplayer oplossingen) een geweldig idee. Maak kennis met de Photon engine.

Inhoudsopgave:
Wat is de Photon engine?
De Photon engine is een game engine die gespecialiseerd is in de ontwikkeling van multiplayer games. Het is een reeks producten, software, technologie en netwerkcomponenten die grote snelheid, prestaties en meer naar online spelen brengen.

Met een uitgebreid netwerk van vaak meer dan 20.000.000 online gebruikers is de Photon engine fantastisch voor de ontwikkeling van multiplayer games. De Photon engine werkt ook uitzonderlijk goed samen met Unity, waardoor de methoden om games te ontwikkelen nog breder worden.

Het repertoire van Photon bevat een aantal indrukwekkende producten. Laten we eens kijken wat Realtime en PUN gebruikers te bieden hebben.

Realtime
Realtime is een networking engine die vooral functioneert voor het oplossen van problemen met low-latency games. Het is cross-platform, wat betekent dat Realtime kan werken voor games in dezelfde trant als Fortnite, Rocket League en Smite.

Lage latency beïnvloedt online games, en Photon Realtime wil alle gemeenschappelijke snelle online spelproblemen uitroeien. De oplossing? Het gebruik van geavanceerde technologie om een einde te maken aan matchproblemen,

Realtime biedt fragmenten van de broncode op zijn site voor nieuwsgierige gebruikers en is een overtuigend stukje software. Met een zelf gehoste server is de behoefte aan AppID overbodig.

PUN (Photon Unity)
PUN staat voor ‘Photon Unity Networking’. Het is een manier voor spelers en spelontwikkelaars om het Unity framework gemakkelijk te integreren met Photon. Dit helpt de componenten te creëren voor snelle serversnelheden, lagvrije kamers en een samenhangend netwerk.

In combinatie met Realtime is PUN een fantastische en snelle manier om servers, kamers en andere functies te tweaken die spellen soepel laten verlopen.

Laten we, voordat we aan een project beginnen, eerst wat onderdelen van online multiplayer in het algemeen bekijken.

Hoe werkt multiplayer?
In het algemeen lijkt het alsof multiplayer een wonder der techniek is. En dat is ook zo. Je hebt spelers van over de hele wereld die in real-time met elkaar communiceren. Daartoe communiceren de spelers via een servernetwerk.

In Call of Duty bijvoorbeeld kunnen spelers tegenstanders neerschieten. Speler A schiet met een geweer, de ‘boodschap’ (of dodelijke kogels in dit geval) wordt door speler B ontvangen via de netwerkserver.

Multiplayer is een reeks netwerken, spelers, wedstrijden, kamers en andere componenten die een werkelijk unieke ervaring creëren. Laten we eens kijken hoe je Photon instelt om aan de slag te gaan met Realtime, Pun en andere aspecten en functies van de engine.

Photon instellen
Voor de installatie, zult u uw toegang tot verschillende prijsplannen willen zien. Deze prijsplannen kunnen variëren van een eenmalig bedrag van 95 dollar voor 60 maanden tot 6 terabyte voor 370 dollar per maand.

U kunt het gratis toegangsplan van Photon engine uitproberen voordat u tot aankoop overgaat. Gebruikers met gratis toegang hebben namelijk 20 CCU (60,0 GB) tot hun beschikking. Dit is in wezen hoe gebruikers een groot deel van Photon’s cloud server kunnen gebruiken voor spelontwikkeling. Het is duidelijk dat hoe meer u uitgeeft, hoe meer toegang een gebruiker heeft tot hoogwaardige 3D-gameontwikkelingssoftware.

Meer informatie over prijzen vindt u hier.

Photon Unity 3D instellen en aansluiten
De eerste stap is registreren en aanmelden met een gratis Photon Unity account. Vervolgens typt u in de client deze code:’PhotonNetwork. ConnectUsingSettings()’ om automatisch verbinding te maken.

De Photon Server Instellingen
Vervolgens verkent u de verschillende componenten en gebruikersinstellingen waaruit Photon Unity bestaat. Hier maakt u verbinding met de cloud van Photon Unity, zodat u games kunt spelen en ontwikkelen.

Server Instellingen
De server instellingen zijn waar gebruikers de methodes configureren waarmee kamers, wedstrijden en spelers verbinding maken. Gebruikers hebben de mogelijkheid om verbinding te maken met regionale servers, AppId en de spelversie.

Zodra je de methoden voor je server hebt vastgelegd, ben je op de goede weg.

Volgende stappen
Er zijn enkele geweldige bronnen beschikbaar voor verdere Photon software verkenning en proeven. Wij raden het Photon engine YouTube kanaal aan voor nuttige tutorials, commentaar en meer.

Kijk ook eens op de informatieve site van Photon engine voor meer informatie over de mogelijkheden die u tot uw beschikking krijgt. Wat ga je doen met de meest indrukwekkende multiplayersoftware van de game-industrie?

Met aspecten als Realtime, Pun, Bolt en Quantum heeft de Photon engine veel te bieden. Het potentieel van de technologie is uitstekend, en dat geldt ook voor jouw kansen om software te ontwikkelen die het gezicht van de game-industrie verandert.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here