Ontdek de beste 2D-animatiesoftware: inclusief gratis en betaalde opties

0

Animatie is een wild ding. Van tekenfilms tot Flash cartoons, animatie houdt de wereld al jaren in zijn ban. Met name 2D-animatie heeft wortels in de geschiedenis die teruggaan tot de komst van films. Dit houdt ook verband met gaming. We houden allemaal van spellen als Braid, Metroid en Castlevania.

Maar het is één ding om aan de zijlijn te zitten, zoals ik, en alleen maar van de spellen te genieten. Het is iets anders om meteen in het animatieproces te duiken. Bang om te beginnen?

Dat hoeft niet! Er zijn tal van animatie software opties voor de beginnende animator om hun voeten nat te maken in de industrie. In feite heb ik speciaal voor jou een lijst van deze producten opgesteld.

Ik rangschik zowel betaalde als gratis 2D-animatiesoftware op criteria als gebruiksgemak, prijs en kwaliteit. Bijvoorbeeld, 2D animatie programma’s die super makkelijk te gebruiken zijn maar extreem duur zullen waarschijnlijk lijden in de score afdeling als een die moeilijker te gebruiken is en gratis te gebruiken.

In het algemeen gebruik ik een van de drie ranglijsten: Lichte aanbeveling, matige aanbeveling en harde aanbeveling. Laten we overgaan tot de lijst in plaats van mij te laten doordrammen! Wat eerst volgt is de lijst van de beste gratis 2D animatie software.

Synfig

Als eerste hebben we Synfig, een van de beste animatie apps die voor het eerst gratis werd uitgebracht in 2005. Deze 2D animatie software is geweldig omdat beginners gewoon aan de slag kunnen.

Het staat zowel front-end als back-end design toe, wat betekent dat je de eigenlijke inhoud op uiterlijk niveau kunt ontwerpen, en niet beperkt bent tot alleen code achter de schermen.

TubiTube

TupiTube is een eenvoudig te gebruiken animatiesoftware die zich richt op de jongere kindermarkt van animatie. Dit is een veel informeler programma voor animatie. Maar soms, hoe informeler hoe beter zeg ik. Het is zeer gemakkelijk toegankelijk, en gebruikers kunnen het gemakkelijk downloaden en beginnen met het maken van video’s.

Deze gratis 2D animatie software is veelzijdig, omdat het naadloos gebruikt kan worden op verschillende platforms.

Zijn nonchalance kan sommige meer serieuze animatoren tegen de haren instrijken, en daarom verlaag ik de score van dit 2D animatieprogramma. Maar als je helemaal geen idee hebt wat je doet, kan deze 2D animatie software je niet verkeerd sturen.

Potlood2D

Beschouwd als een van de beste gratis animatie software op de markt, gebruikt Pencil 2D een geweldig klein ontwerp waar het zich ontdoet van alle ingewikkelde mumbo jumbo die animatie amateurs zou kunnen intimideren. Het eenvoudige ontwerp is eenvoudig maar dient een groot doel.

Het is een no-frills soort ervaring, maar een waar zelfs de meest newbie animator kan tekenen en video’s maken. Pencil2D heeft ook een geweldige cross-platform mogelijkheid.

Opentoonz

Opentoonz heeft een reeks coole in-house effecten die naadloos gebruikt kunnen worden tijdens het maken van je animaties. Opentoonz is een eenvoudig te gebruiken animatiesoftware en laat ook uitgebreide bewerking van de code toe. Dus als je eenmaal goed genoeg bent in animatie, kun je de toons naar je hand zetten! Maar dat kan voor sommige gebruikers moeilijk zijn.

PowToon

Dit is volledig webgebaseerde animatiesoftware. Het is een handig, gratis browsergoedje. Je kunt er decors en rekwisieten mee verplaatsen, en je personages.

Het wordt vooral gebruikt door bedrijven om hun saaie vergaderingen op te fleuren. Maar goed dat ze in de goede richting gaan!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here