Moet je de Torque3D Engine gebruiken?

0

Ik herinner me dagen en lange nachten van religieus gamen – mijn vrienden bleven slapen, ieder van ons bezweet en gebraden van alle adrenaline die door ons heen pompte. We speelden graag FPS games, en we zaten de hele nacht aan de TV gekluisterd om te proberen wraak te nemen op elkaar door vaardigheid en soms, dat geef ik toe, list.

Omdat ik zo’n fan was, trok dat mij naar de Torque 3D game engine. Deze engine heeft zich bewezen als een robuuste basis voor mogelijke FPS games. Als mijn vrienden en ik deze engine hadden gehad tijdens onze FPS-fase, hadden we de klok rond gewerkt om een cooler Counter-Strike of Halo te maken, (ik weet het, verheven doelen).

Het is zo cool om een engine als Torque 3D te kunnen onderzoeken. Ik ga je de essentie ervan laten zien, en of je het moet gebruiken voor je creaties.

Ontwikkeld door GarageGames is Torque 3D, oftewel TGE, een geweldige engine voor beginnende ontwikkelaars van spellen.

Torque is beschikbaar sinds 2009, met de eerste beschikbaarheid van de open-source versie later in 2012. De meest recente versie, 3.10, kwam in februari 2017. Het was al lang voordat het werd vrijgegeven aan het publiek in beeld: het was de engine die het geliefde spel Tribes 2 uit het begin van de jaren 2000 gebruikte.

Hoewel ik te jong was om me in de Tribes-franchise te verdiepen, wist ik dat het competitief, snel en meedogenloos was. Met zo’n geschiedenis moet het wel een goede keuze zijn om het te gebruiken voor je eigen projecten. Kunt u een nieuw, snel multiplayerspel met hoge inzet ontwikkelen waar zowel critici als spelers dol op zijn?

Torque 3D staat bekend om zijn flexibiliteit en zijn consistente prestaties onder engine gebruikers. Het bevat een breed scala aan in-engine tools om u te helpen creëren, creëren, creëren. Het ondersteunt ook Windows en browser-gebaseerde programma’s.

Net als veel andere engines maakt het gebruik van de MIT licentie, die de gebruiker verbazingwekkende creatieve vrijheid geeft met alleen de noodzaak om het MIT copyright bij hun project te voegen.

Inhoudsopgave:
Voor- en nadelen
Voordelen:

Gratis. Ja, het is volledig vrij te gebruiken en open source (met de MIT licentie zoals ik al zei). Dat betekent dat je de broncode vrij kunt gebruiken om te maken wat je hartje begeert binnen de parameters van de engine. Sommige engines kunnen vrij duur zijn, ik zag er een die een potentieel maandelijks bedrag van 100 dollar had. Als je een beginnende spelontwikkelaar bent, probeer je niet de bank te breken om je product van de grond te krijgen. U wilt de juiste combinatie van kostenefficiënt en goed ontwikkeld.
Cross-platform. Dit is een geweldige eigenschap die ik leuk vind aan modernere game engines. Iedereen krijgt aandacht van Torque: Mac, Windows en zelfs Linux. Dit is tegenwoordig een essentiële functie, aangezien verschillende spelontwikkelaars niet allemaal hetzelfde platform gebruiken. Dit opent je creatieve potentieel, omdat je nu je project kunt delen met mensen op verschillende besturingssystemen.
Goede prestaties. Gebruikers geven aan dat de Torque engine zeer soepel draait, zelfs op oudere besturingssystemen en computers. Heb je een PC uit 2010? De kans is groot dat je Torque nog steeds gemakkelijk kunt draaien. Nu zou ik hopen dat de creatieve persoon die je bent, zou je een meer actuele computer, maar het is leuk om te weten dat uw bases zijn gedekt hoe dan ook.
Gebruiksgemak. Volgens forumgebruiker Ozi op de GarageGames site, toen hij het had over Unity en hoe moeilijk het te gebruiken was, was Torque daarentegen vrij gemakkelijk op te pakken. De interface was eenvoudig, er was geen “onder de motorkap” soort dingen die je moet uitzoeken. De enige problemen (of moet ik zeggen moeilijkheden) die ik had waren met het importeren van modellen uit Blender. Voor de rest is het een verdomd goede engine.” Daar hou ik van. Als er iets is waar ik een hekel aan heb bij ingewikkelde programma’s, zijn het de dingen onder de motorkap. Ik heb geen tijd om ingewikkelde dingen te leren! Geef mij maar spelletjes.
Ozi verklaart vervolgens dat hij een nieuweling is op het gebied van spelontwerp, dus zijn ervaring is een grote steun. Gebruikers maakten vervolgens saillante opmerkingen over hoe mensen zich aangetrokken voelen tot de strakke, professionele engines als ze voor het eerst beginnen. Als ze eens wisten wat een gemakkelijke engine dit is om op te pikken!

Nadelen:

Beperkte grafische kwaliteit. Dit kan worden beschouwd als een persoonlijke voorkeur. Voor sommigen is Torque 3D grafisch gezien misschien niet hun ding. Je krijgt inderdaad geen verbluffende omgevingen zoals Fallout 4 of zelfs Skyrim, maar voor wat het is, kan het zijn mannetje staan.
AI: Ik heb wat klachten gezien over de AI in Torque. Natuurlijk, omdat het een gratis engine is, krijg je waarschijnlijk niet dezelfde innovatieve AI die je zou zien in veel triple-A titels op de markt, maar het is toch enigszins teleurstellend dat naast de positieve aspecten van deze engine, je niet echt kunt instemmen met een solide AI.
Torque3D handleidingen
De Torque-website
Ik ben er altijd voorstander van om naar de bron van de engine te gaan en te leren van de ontwikkelaars zelf. Zij hebben hem gemaakt, dus zij zijn waarschijnlijk de beste bron voor begeleiding. De website zelf leidt je meteen naar hun beginnershandleiding, compleet met een video walkthrough en basisinformatie.

Ze helpen je door de stappen van de installatie, het installeren van Torsion, (de script editor), en helpen je op weg om een FPS Deathmatch te maken. Hoe cool is dat? Je eerste stap in Torque 3D en ze gooien je al in een aantal van de coolste aspecten van gaming-die je uiteindelijk zelf kunt maken.

Misschien kan het maken van Tribes 2 kleine peanuts lijken vergeleken met jouw project.

Ze beginnen je bij de basis en bewegen je snel, maar efficiënt, door de vele verschillende aspecten en stadia van ontwikkeling. Dit is zo’n cruciale stap voor de ontwikkelaars van deze engines. Met tutorials als deze is het geen verrassing dat we steeds creatievere projecten in het landschap zien opduiken.

GarageGames
De oorspronkelijke ontwikkelaar, GarageGames, heeft een TON aan tutorials gearchiveerd. Wat volgt is een uitgebreide, uitputtende stap-voor-stap door bijna alles waar je een vraag over zou kunnen hebben. De editor secties zijn gestapeld: wereld, terrein, decal weg, vorm, bos, rivier, etc., en elk met zijn eigen subset van walkthroughs. Je hebt je geavanceerde verlichting, decal editor, en te veel om op te noemen om je een goede start te geven. Buiten de Torque website is dit zeker de beste plaats om kennis op te doen over Torque 3D.

Ook geef ik graag de vriendelijke suggestie om eventueel te doneren aan de makers, (als je in staat bent), zodat ze kunnen blijven brengen u betere bouwt van de engine die ze al hun tijd en energie in, en ook u voorzien van meer gedetailleerde informatie die u kunt gebruiken om uw ervaring te verbeteren.

Zoals elke goede tutorial schetsen ze de basis, en gaan dan verder met de meer genuanceerde, meer gedetailleerde aspecten van de engine en wat die voor je kan doen in je creatieve proces.

PRVD Entertainment

Persoonlijk krijg ik mijn tutorials graag via YouTube; het heeft me vaak geholpen als ik vast zat met wat ik aan het doen was. Werkt de autoradio niet? Kijk op YouTube. Software die hapert? YouTube.

Het is dus logisch dat ik werd aangetrokken door een tutorialserie over de Torque 3D engine van PRVD Entertainment, een kanaal dat zich bezighoudt met software. Daar staat in de about sectie:

“Welkom op ons YouTube kanaal, op dit kanaal vindt u video’s van software tutorials voor het maken van spellen en hoe 3D objecten te ontwerpen, andere video’s van grappen en entertainment voor uw familie, vrienden en voor u. U kunt ons ook bezoeken op Facebook, Twitter…”

Deze jongens weten waar ze het over hebben. Eén blik op hun homepage overspoelt de zintuigen van de kijker met honderden softwarevideo’s, en niet alleen voor Torque 3D. We hebben het over Unreal, Unity en andere game engines. Met meer dan 1,5 miljoen views moeten ze wel iets goed doen.

Deze jongens nemen je video voor video mee en schetsen de basis: bestanden, installatie, objecten, shaders, alles. Je krijgt zeker een goede grip op Torque 3D na het bekijken van hun korte, maar informatieve serie. Ik werd meteen aangetrokken tot de video’s door de geweldige dingen die ze in de engine hebben gemaakt. Een eenzame soldaat rent over donker boerenland, terwijl hij uitleg krijgt van de verteller. Het is een geweldig kanaal, kijk maar eens.

De Wiki
Zo verbonden zijn online heeft zo zijn voordelen, en een van mijn favorieten is Wikipedia en de talloze andere afgeleiden ervan over het hele internet. Er zijn wiki’s voor fandoms van shows, games en films. Geloof maar dat Torque 3D ook een eigen wiki heeft.

Net als de officiële website en GarageGames is de wiki een geweldige database voor alles wat met Torque 3D te maken heeft. Alleen al de ‘aan de slag’-pagina laat je hoofd tollen van de hoeveelheid waardevolle informatie die er in staat. Voor visuele leerlingen zoals ik zijn er veel stap voor stap foto’s van de engine in gebruik, waar je vervolgens moet klikken, en hoe je codering eruit moet zien.

Dit is van onschatbare waarde, want soms heb je die extra demonstratie nodig om het gevoel te krijgen dat je de engine onder de knie hebt. Het kan zeker intimiderend zijn om met een geheel nieuwe engine te beginnen, maar de wiki alleen al kan je in enkele minuten op je gemak stellen.

Torque 3D forums
Ik link altijd graag naar de forums, omdat de gemeenschappen voor deze engines altijd zo behulpzaam en positief zijn. Er zijn hier echt geen domme vragen, want amateurs en pro’s van de game engine schuren met elkaar, stellen vragen en delen hun visies voor hun spellen.

Er is niet alleen een grote gemeenschap op de Torque 3D-forums, maar er is ook een blog die voortdurend wordt bijgewerkt, zodat je een kijkje kunt nemen in het ontwikkelingsproces van de volgende build van de engine.

Er zijn niet alleen een groot aantal forumcategorieën, maar er zijn zelfs vacatures voor ontwikkelaars beschikbaar. Gebruikers kunnen hun problemen oplossen, ideeën naar anderen gooien, en in het algemeen een beter idee krijgen van hoe je het creatieve proces in Torque 3D ingaat.

Verdict
Dit is dus een vrij gemakkelijke beslissing voor mij. Torque 3D engine is GRATIS. Dat betekent dat je echt niets te verliezen hebt. Ik zou de engine alleen daarom al kunnen aanbevelen, maar het helpt ook dat hij gemakkelijk te gebruiken is, dat sommige gebruikers zeggen dat hij robuuster en naadlozer is dan Unity, en dat de prestaties een droom zijn.

Dat gezegd zijnde, er zijn wat AI haperingen, en de grafische kwaliteit is misschien niet vernieuwend. Voor mij persoonlijk denk ik dat de graphics bruikbaar zijn, en als je meer geeft om het plezier dat je krijgt van een wilde, adrenaline gevulde FPS, is dit misschien ook geen probleem voor jou.

Als je deze paar problemen die Torque 3D je mogelijk oplevert over het hoofd kunt zien, denk ik dat dit een potentieel levensveranderend stuk open source software kan zijn dat je zou kunnen gebruiken.

Het is duidelijk dat je je vaardigheden naar een hoger niveau kunt tillen door deze tutorials en communities te gebruiken, waardoor je jezelf geweldige hulpmiddelen geeft om mee te beginnen, en de gaming gemeenschap een geweldig spel om in de toekomst te spelen.

Het is zeker het proberen waard, ga ervoor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here