Leuke tijdrovende spelletjes tegen verveling

0

Wanneer we ons zuurverdiende geld uitgeven om de nieuwste, meest indrukwekkende game te spelen, willen we het liefst een game die een hele tijd meegaat. Met de modernere PlayStation- en Xbox-systemen wordt dit nog belangrijker.

Zowel Sony als Microsoft stoppen 15 jaar op rij met games van 60 dollar en verhogen alle releases tot 70 dollar. Als je iemand bent die zich graag in een spel verliest, volledig aan zijn trekken komt en veel plezier beleeft, zullen we enkele van de beste tijdrovende spellen op de markt overlopen.

Maar laten we eerst eens kijken welke spelmechanismen een aantal spellen voortstuwen waarin je alles kunt doen.

De achterliggende spelmechanismen
Zoals we al eerder hebben gezegd, zijn spelmechanismen essentieel voor de balans, het plezier en de functionaliteit van een spel. Elk spelgenre heeft verschillende spelmechanismen die ervoor zorgen dat mensen terugkomen voor meer.

Bij de beste tijdverspillende spellen en spellen waarbij je alles kunt doen wat je wilt, moeten de mechanieken extreem goed zijn afgestemd.

Videogames tegen verveling
The Witcher 3: Wild Hunt
Langdurige videospellen – The Witcher

Totdat er een Witcher 4 uitkomt, is The Witcher 3: Wild Hunt een open-wereld progressiespel als geen ander. Spelend als de heks Geralt moet de speler groteske monsters overwinnen, kleinzielige geschillen tussen mensen oplossen en zijn surrogaatdochter Ciri vinden.

Deze serie had gemakkelijk een paar lineaire actiegames kunnen zijn. Het derde spel brengt de serie echter naar nieuwe hoogten. Met meerdere DLC-pakketten en missies zullen spelers snel meer dan 100 uur in dit spel zinken.

Hoewel het in het begin misschien een beetje lastig is, zul je binnen de kortste keren beesten afslachten en drankjes brouwen.

Prijs: 40 dollar
Koop Witcher 3: Wild Hunt op Steam
Verspilde tijd: 100+ uur

De Mass Effect-serie
Langdurige videogames – The Mass Effect

Hoewel het einde van het derde spel om verschillende redenen voor veel controverse heeft gezorgd, is de Mass Effect-trilogie een van de meest bevredigende spelervaringen die er zijn.

Het spel werpt je in onze toekomst, bevolkt met meerdere buitenaardse rassen, vetes, planeten en meer sci-fi grootsheid. De tweede en derde game voegen verslavende functies en verhaallijnen toe waardoor je je een deel van dit universum voelt.

Diverse prijzen
Download de hele franchise op Steam
Verspilde tijd: Meer dan 200 uur

Red Dead Redemption 2
Langdurige videogames – Red Dead Redemption

Rockstars tweede poging tot een meeslepende Wild West-game was in 2018 een doorslaand succes. Een paar jaar later houdt het nog steeds stand.

Hoewel het verhaal op sommige momenten voortploetert, is de mate van vrijheid die je hebt in deze fictieve versie van de Verenigde Staten rond de eeuwwisseling een fantastische prequel op Red Dead Redemption uit 2011. Je kunt jagen, rijden, chaos veroorzaken en deelnemen aan de uitstekende online multiplayer.

Red Dead zal een ton van je tijd opslokken, dus zet die plannen in de ijskast: het oude westen roept.

Prijs: 60 dollar
Red Dead Redemption 2 downloaden op Steam
Verspilde tijd: Meer dan 100+

Totale Oorlog: Drie Koninkrijken
Langdurige videogames – Total War

De Total War-serie historische gevechtssimulatiespellen biedt gamers de kans om leunstoelgeneraal te worden.

In Three Kingdoms kruipen spelers in de huid van een krijgsheer in de tumultueuze Three Kingdoms-periode van China’s uitgebreide militaire geschiedenis. China is losgescheurd van de tirannie van Dong Zhuo. Kun jij een leger samenstellen om hem uit te schakelen?

Nadat Dong Zhuo uit beeld is, is de volgende stap om zelf keizer te worden. Met een grote kaart en een geweldig gevechtssysteem zul je je urenlang vermaken met dit spel. Aangezien er eigenlijk geen einde is na de campagne, kun je honderden en honderden uren wegzinken

Prijs: 60 dollar
Total War: Three Kingdoms downloaden van Steam
Verspilde tijd: Honderden uren

Sid Meier’s Civilization VI
Langdurige videogames – Sid Meier’s Civilization

Het nieuwste deel in de razend populaire ‘just one more turn’ serie van Civilization games, Civ VI zet de erfenis gesmeed door maker Sid Meier voort.

In Civ VI kies je een beschaving die wordt geleid door beroemde figuren uit de geschiedenis. Je begint in het stenen tijdperk en werkt je een weg naar de toekomst. Je kunt op verschillende manieren winnen: wetenschappelijke overwinningen die je naar de uithoeken van de ruimte brengen; diplomatieke overwinningen waarbij je de wereld samenbrengt; veroveringsoverwinningen waarbij je je andere tegenstanders domineert.

Deze spelreeks zorgt ervoor dat je op goddeloze uren in de nacht op ‘einde beurt’ moet klikken om te zien wat er gaat gebeuren. Zal Gandhi je bombarderen? CreĆ«er je gigantische mecha’s om je vijanden in de toekomst te verpletteren?

Prijs: 60 dollar
Civilization VI downloaden op Steam
Verspilde tijd: honderden uren

No Man’s Sky
Langdurige videogames – No Man’s Sky

No Man’s Sky was een van de meest verwachte games ooit uitgebracht in de recente herinnering. De lancering ervan in 2016 werd met woede, frustratie en ongeloof begroet.

Het spel leek niet eens af te zijn, en alle beloftes van coole dingen leken in rook op te gaan. Er waren glitches, geen goede multiplayer, saaie werelden, en nog meer vreselijke gameplay aspecten.

Sinds 2016 hebben de ontwikkelaars van de game echter extra moeite en mankracht gestoken om deze ooit teleurstellende game om te toveren tot een winnaar. En raad eens? Dat is ze gelukt.

De huidige build van No Man’s Sky is een verslavend, casual en leuk avontuur door de sterren. Spelers kunnen met anderen spelen en basissen bouwen op andere planeten. Hoewel er nog wat bugs en glitches zijn, is het spel met sprongen gegroeid. Bovendien hebben de ontwikkelaars elke belangrijke update door de jaren heen volledig gratis gemaakt.

Ik kan No Man’s Sky niet hoog genoeg aanbevelen om te laten zien wat het betekent om een langlopend spel te zijn dat je tijd meer dan waard is.

Prijs: 60 dollar
Download No Man’s Sky op Steam
Verspilde tijd: Honderden uren

Conclusie
Dit zijn maar een paar echt langdurige games die een groot stuk van je tijd opeten. Als je zo’n groot bedrag neerlegt voor een spel, wil je het gevoel hebben dat je waar voor je geld krijgt. Met deze verschillende titels krijg je het meeste waar voor je geld.

Of het nu de diepe uithoeken van de ruimte, 1899 Amerika, of battle royale games zijn, deze titels zijn absolute tijddodende games die je laten terugkomen voor meer.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here