Leer de 4 basis Anime houdingen te tekenen: Rennen, Ballet, Stoten, Gooien

0

Ik was het internet aan het afstruinen, zoals ik wel vaker doe, en vond een video van het getalenteerde animatieteam dat verantwoordelijk was voor het creëren van omgevingen en stills voor de film Akira uit 1988.

Als je Akira nog niet gezien hebt, de film speelt zich af in een onvriendelijk en dreigend stedelijk, post-apocalyptisch Tokyo (genaamd ‘Neo-Tokyo’), bevolkt door motorbendes en andere cyberpunk elementen die de tand des tijds hebben doorstaan.

Deze animatoren, opeengepakt in hun kleine kantoren en kamers, schilderden nauwgezet de kleinste details van sommige stedelijke achtergronden en omgevingen, vaak met achtergronden die slechts enkele seconden in de film werden gebruikt.

Toen ik dit zag, veranderde mijn kijk op anime als geheel.

Als Amerikaan ben ik bekend met grote klassieke animes zoals die van de Dragonball-franchise, maar ik heb nog nooit het werkelijke, waanzinnige detail gezien waarin anime-kunstenaars hun tijd en toewijding steken.

Misschien nog indrukwekkender was de manier waarop de personages werden getekend. Anime personages hebben zulke iconische en kenmerkende poses die hen onderscheiden van andere vormen van animatie.

Anime is niet alleen een onvergetelijk onderdeel geworden van geanimeerde media wereldwijd, maar ook een geliefde en indrukwekkende toetssteen van de cultuur. Wie zou dan niet willen leren hoe je een personage tekent in de meest iconische stijlen die anime te bieden heeft?
Anime karakters tekenen
Hoe cool het ook zou zijn om tekeningen te kunnen maken die op Goku of Vegeta lijken, het zal in de eerste fase helaas niet zo gemakkelijk zijn.

Het tekenen van een anime-personage houdt in wat bijna alle andere tekenaars die met animatie te maken hebben, doen met het creëren van een echt karakter voor hun personage. Hoe saai zou Vegeta als personage zijn als hij niet zijn kenmerkende grimas had, zijn zelfingenomen glimlach, een air van ongenaakbaarheid?

De getalenteerde animatoren van Vegeta maakten van hem een kracht om rekening mee te houden, en kijkers van de serie zullen onmiddellijk weten dat hij een personage is waarmee je gewoon niet rotzooit. Dit is karakter tekenen, of het creëren en tekenen van de nuances, uitdrukkingen en algemene houding van je personage.

Anime personages hebben een algemene formule voor het tekenen van een gezicht. Meestal hebben de maten op het gezicht van een potentieel personage specifieke afmetingen van de afstand tussen de kenmerken.

Bijvoorbeeld, de afstand tussen de kin en de mond is meestal ongeveer ⅛, terwijl de afstand van de bovenkant van de ogen tot de onderkant van de neus meestal ¼ is.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here