Laten we de populairste Anime films ooit bekijken

0

Anime films behoren tot de meest adembenemende spektakels in de filmwereld.

De nauwgezette aandacht voor details en de mix van drama, actie, romantiek en andere genres maakt ze echt een tour de force als het gaat om de kunstvorm.

Regisseurs als Hayao Miyazaki betoveren het publiek al tientallen jaren met zijn werk.

Als je zelf een aspirant-animator bent, bekijk dan onze lijst met gratis en betaalde 2D-animatiesoftware om je op weg te helpen.

Je vraagt je misschien af: “Wat zijn de beste anime films aller tijden?”. Vrees niet, want een lijst van top anime films is precies wat je nodig hebt, en ik ben hier om het te leveren.

Your Name.
Beste Anime – Your Name (2016)

Regisseur: Makoto Shinkai

Deze film is adembenemend. Your Name. is een geweldige mix van drama, fantasie en romantiek. De samenvatting alleen al trekt je naar binnen: “Twee vreemden vinden zichzelf verbonden op een bizarre manier. Wanneer er een band ontstaat, zal afstand het enige zijn dat hen uit elkaar houdt?”

Maar het is zoveel meer dan dat. De twee hoofdpersonen, Taki en Mitsuha, voelen zich tot elkaar aangetrokken, en dit alles lijkt verband te houden met een mysterieuze natuurramp… Ik wou dat ik meer kon zeggen, maar het is echt een kunstwerk dat je moet zien om te geloven.

Gebaseerd op 26 critici, is de Metacritic score 79. Met publicaties als The Telegraph en The Austin Chronicle die de film lovende kritieken geven. NPR had er het volgende over te zeggen:

“…je zult je hebben gerealiseerd dat dit niet de schattige kleine switcheroo komedie is waar je in het begin naar dacht te kijken. Het is dieper, meer resonerend, in sommige opzichten een meditatie over het lot.”

De gebruikersscores daarentegen zijn fantastisch, gemiddeld meer dan 9,0.

Deze anime-film heeft meer dan 355 miljoen dollar opgebracht en daarmee enkele van de meest indrukwekkende records verdiend: de vierde hoogst gewaardeerde film aller tijden in Japan, de hoogst verdienende anime en Japanse film (nogmaals, aller tijden!), en de 9e hoogst verdienende niet-Engelse film wereldwijd, om er maar een paar te noemen. Heb je nog meer overtuiging nodig om deze anime film te bekijken?

Stop met wat je aan het doen bent en kijk hem nu!

Grave of the Fireflies
Grave of the Fireflies 1988

Regisseur: Isao Takahata

Gebaseerd op een kort verhaal met dezelfde naam geschreven door Akiyuki Nosaka, werd Grave of the Fireflies geanimeerd door een kleine studio waar je misschien wel eens van gehoord hebt: Studio Ghibli. Dan weet je meteen dat je een geweldige animatie krijgt.

Grave of the Fireflies vertelt het emotioneel aangrijpende verhaal van broer en zus Seito en Setsuko die proberen te overleven tijdens en in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog.

Dit is geen feel-good film, maar het is emotioneel krachtig en mooi. De twee maken vele ontberingen mee, te beginnen met een brandbombardement in Kobe, het verlies van hun moeder en de wanhopige strijd om te overleven in een land dat verscheurd wordt door oorlog, voedseltekorten en dood.

Ga naar deze anime-film als je op zoek bent naar emotionele ontroering, geweldige animatie en een krachtig verhaal over de band tussen twee broers en zussen dat niet geëvenaard kan worden.

Prinses Monoke
Princess Monoke 1997

Regisseur: Hayao Miyazaki

Princess Mononoke is een heftige anime-film die verschillende onderwerpen aanpakt, namelijk natuurbehoud en milieuproblemen.

Mononoke is ongewoon gewelddadig voor een normale Ghibli-film en vertelt het verhaal van Ashitaka, die op zoek is naar de remedie tegen een vloek en verstrikt raakt in een conflict tussen bosgeesten en een kwaadaardig mijnbouwbedrijf. Deze film is bloederig, maar briljant en bevat enkele van de beste animaties van Miyazaki.

Het spookachtige beeld van San, het hoofdpersonage, bedekt met bloed na een zwaar gevecht, zal je niet snel vergeten. Hoewel hij anders is dan veel van Ghibli’s films, onderscheidt hij zich op een mooie en duurzame manier, en is hij het bekijken waard, samen met het verdienen van de nummer 3 plek van de beste anime films aller tijden.

Kiki’s Delivery Service
Kiki’s Delivery Service 1989

Regisseur: Hayao Miyazaki

Nog een van mijn persoonlijke favoriete top anime films is Kiki’s Delivery Service. Je wist dat Studio Ghibli weer een verschijning zou maken, en het is gemakkelijk te zien waarom.

Kiki’s Delivery Service vertelt het verhaal van Kiki, een jonge heks die een koeriersdienst runt, en probeert zich in te passen en het gevoel te krijgen dat ze erbij hoort tijdens haar verplichte jaar van onafhankelijkheid. Ze worstelt met veel verschillende dingen, verlies, identiteit en zelfs depressie.

Een citaat dat me bijblijft is wanneer Kiki zich neerslachtig voelt en zegt:

“Ik denk dat er iets mis is met mij. Ik maak vrienden, en opeens kan ik bij geen van hen zijn. Het lijkt alsof die andere ik, de vrolijke en eerlijke, ergens is weggegaan.”

Zware kost. Niet zo deprimerend als Grave of the Fireflies, maar het onderzoekt de innerlijke werking van de emotionaliteit van het opgroeien en het gevoel er niet bij te horen. De vriendschap tussen Kiki en haar kat, Jiji, is zo hartverwarmend.

Hij is Kiki’s beste vriend en kan zelfs beschouwd worden als een verlengstuk van Kiki zelf. Bekijk deze anime-film voor prachtige animatie, een ontroerend verhaal en klassieke elementen van Miyazaki in één.

Ghost in the Shell
Ghost in the Shell 1995

Regisseur: Mamoru Oshii

Afgezien van de controverse rond de casting van Scarlett Johansson in de live-action adaptatie, is Ghost in the Shell een wilde rit van begin tot eind.

Oorspronkelijk een manga uit 1989 geschreven door Masamune Shirow, vertelt het het verhaal van een cyborg politieagent genaamd Motoko Kusanagi en Batou op jacht naar een mysterieuze hacker genaamd “The Puppet Master” in New Port City in het midden van de eenentwintigste eeuw. Deze anime film heeft andere werken beïnvloed zoals The Matrix en andere cyberpunk werken.

Op Metacritic heeft Ghost in the Shell een score van 76, met geweldige recensies en het winnen van een aantal prijzen, namelijk de #20 Beste Film van 1996, (het verslaan van The Hunchback of Notre Dame, Matilda, en Twelve Monkeys), de #23 Meest Besproken Film van 1996, en de #6 Meest Gedeelde Film van 1996.

De gebruikersrecensies zijn lovend, met gebruikers die zeggen dat er een mooie balans is van rust, sereniteit en neo-noir actie.

De film was oorspronkelijk een box office mislukking, maar dankzij toegewijde fans heeft hij uiteindelijk zijn budget goedgemaakt door 43 miljoen dollar in te zamelen sinds de release. Als je van drama, thrillers en een wild verhaal houdt dat je laat raden, dan is Ghost in the Shell echt iets voor jou.

 

Perfect Blue
Perfect Blue 1997

Regisseur: Satoshi Kon

Nog een thriller voor jou. Perfect Blue is het verhaal van een voormalig popidool, Mima Kirigoe, die gestalkt lijkt te worden door een obsessieve fan. Maar niet alles is wat het lijkt, want de fan lijkt een geest uit haar verleden te zijn. Wat is het? Je moet kijken om erachter te komen.

Het verkent diepe thema’s, zoals wat de ware kosten van roem zijn, en kennen we onszelf? Het heeft het allemaal. Wendingen, mooie, opvallende animatie met paranoia en dromerige visuals houden je de hele 81 minuten bij de les. Deze film hield me de hele tijd op het puntje van mijn stoel.

Niet alleen dat, maar ik dacht nog lang na over deze film, en DAT is het handelsmerk van één van de beste anime films.

A Silent Voice
A Silent Voice 2016

Regisseur: Naoko Yamada

Gebaseerd op de gelijknamige manga van Yoshitoki Ōima, draait A Silent Voice om een jonge jongen genaamd Shōya die zich op een brug bevindt en op het punt staat zelfmoord te plegen. Hij haalt herinneringen op aan zijn verleden en waarom hij op de brug is beland.

Shōya pestte een dove leerling Shōko Nishimiya en vervreemdde daardoor van zijn klasgenoten, waardoor hij zelf het slachtoffer werd van pesterijen. Gedurende de film gaat hij met haar op zoek naar een mogelijke verlossing. Dit is een geweldige anime-film met een sterke anti-pestboodschap en een emotionele diepgang die iedereen die hem bekijkt zal aanspreken.

Met prachtige nuances in de animatie, kleur en een unieke, beklemmende soundtrack, zal A Silent Voice je ‘s avonds laat wakker houden en nadenken over de impact die het op je heeft gehad. Zal Shōya verlossing krijgen en boete doen voor zijn pesterijen. Er is maar één manier om daar achter te komen!

Castle in the Sky
Castle in the Sky 1986

Regisseur: Hayao Miyazaki

Castle in the Sky is nog zo’n pareltje van Studio Ghibli en vertelt het verhaal van Sheeta en Pazu, twee kinderen die op een epische zoektocht gaan naar een luchteiland genaamd Laputa. Hun zoektocht naar het eiland is echter niet zonder moeilijkheden; luchtschip piraten zijn op jacht naar Sheeta en haar mysterieuze amulet.

Later in de zoektocht kom je meer te weten over Sheeta’s afkomst en die van het mysterieuze eiland Laputa. Het is een geweldige anime film voor wie hunkert naar avontuur met Hayao Miyazaki’s gepatenteerde, iconische animatiestijl. Een scène die ik geweldig vond is wanneer Sheeta haar vlechten laat afschieten, dit moet wel een van mijn favoriete scènes uit de hele animatie zijn, kijk maar!

Nausicaä van de Vallei van de Wind
Nausicaä of the Valley of the Wind 1984

Regisseur: Hayao Miyazaki

Ja, je raadt het al: Miyazaki weer. Er is een reden dat hij een legende is, en dit bewijst eens te meer dat hij enkele van de meest duurzame en krachtige animaties in anime films heeft. Het is gebaseerd op de gelijknamige manga van Hayao Miyazaki zelf. De ongelooflijk mooie omgevingen die Studio Ghibli had gecreëerd, bliezen me meteen weg.

Nausicaä of the Valley of the Wind komt binnen met een indrukwekkende 86 op Metacritic, geen geringe prestatie. Publicaties als The New Yorker, IGN en de AV Club hebben het geprezen als een opmerkelijk animatiestuk.

Gebruikers zeggen ook dat Nausicaä of the Valley of the Wind tot het beste werk van Miyazaki behoort.

Je wordt bijna afgeleid door de schoonheid en het detail van elke omgeving. Het verhaal zelf is echter net zo mooi. Het gaat over Nausicaä, die een jungle van insecten probeert te redden van een koninkrijk dat het probeert uit te roeien. Het speelt zich 1.000 jaar na de cataclysmische oorlog af die de geïndustrialiseerde samenleving uitroeide.

Deze film dient niet alleen als een huiveringwekkende allegorie van de waarschuwingen voor onze industriële expansie op de natuur, maar grijpt ook terug op een eerdere vermelding op de lijst, Princess Mononoke (die Miyazaki 13 jaar later zou maken). Waar ik van hou bij Miyazaki is zijn aandacht voor detail en liefde voor de natuur, die laat zien dat het de moeite waard is om die te redden en er rekening mee te houden in je eigen leven.

Cowboy Bebop: De film
Cowboy Bebop The Movie 2001

Regisseur: Shinichirō Watanabe

De razend populaire en stijlvolle neo-noir sci-fi serie krijgt een speelfilm. De Bebop crew, Spike, Faye Valentine, Jet Black, Edward en natuurlijk Ein, zijn terug om het spoor te volgen van een terrorist die van plan is de bevolking van Mars uit te roeien met een dodelijk virus. Alleen de Bebop crew heeft wat nodig is om dit te stoppen.

Regisseur Shinichirō Watanabe heeft gezegd dat hij Cowboy Bebop zag als een minifilm, en zag de film inderdaad als een uitbreiding van dat uitgangspunt. Liefhebbers van de anime zullen niet teleurgesteld worden; het behoudt die kenmerkende stijl van de anime T.V. serie en voegt een geweldige muzikale score en visuele accenten toe die dit werk op een prachtige manier aan de serie verbindt.

Het verhaal speelt zich af tussen aflevering 22 en 23 van de oorspronkelijke serie, en je kunt zien dat niets niet op zijn plaats is. Dit is een no-brainer voor fans van de show die meer van de crew willen zien.

De Geheime Wereld van Arrietty
The Secret World of Arrietty 2010

Regisseur: Hiromasa Yonebayashi

The Secret World of Arrietty, gebaseerd op de kinderfantasieroman The Borrowers uit 1952, laat ons kennismaken met de familie Clock – vier centimeter grote mensen die in het huis van een familie wonen. De familie Clock leent kleine voorwerpen om hun eigen huis in te richten. Tijdens een expeditie wordt hun dochter Arrietty echter ontdekt. Arrietty is op een nachtelijke missie als ze wordt gezien door de zoon van de familie, Shō.

Ze wordt gewaarschuwd dat haar bestaan op het spel staat en dat ze nooit met mensen mag omgaan. Toch probeert ze vriendschap te sluiten met Shō. Deze anime film heeft zo’n indrukwekkende animatie gekoppeld aan een boeiend en oprecht verhaal over het bestaan, het leven en vriendschap. De aspecten van het dagelijks leven worden op zo’n magische manier vastgelegd in Hiromasa Yonebayashi’s debuutfilm.

Het doet me zelfs een beetje denken aan Spirited Away. Deze versie van het verhaal overtreft de Amerikaanse versie uit 1997.

Neon Genesis Evangelion: The End of Evangelion
Neon Genesis Evangelion: The End of Evangelion 1997

Regisseurs: Hideaki Anno, Kazuya Tsurumaki

Nog een anime film van een TV serie, fans van het donkere, filosofische en onderhoudende Neon Genesis Evangelion moeten dit zien. Zoals de titel zegt, het is het einde, hoewel een alternatief. Shinji Ikari en zijn collega mecha EVA piloten vechten tegen mysterieuze levensvormen genaamd ‘Angels’.

Deze serie en deze anime film bevatten sterke thematische inhoud, emotioneel belastende momenten en gedachten over de toekomst van de mensheid. De EVA-piloten worden geconfronteerd met de onmogelijke taak om de aarde te verdedigen tegen de oprukkende engelen – een onoverwinnelijke kracht van bovennatuurlijke wezens.

Gebruiker Vegeta-2 op IMDb zegt over de film:

“Nog nooit heeft een film me door zoveel emoties heen geleid. Woede, vreugde, angst, depressie, hoop, alles stroomde door me heen terwijl de epische film zich voor me ontvouwde. Ik bleef emotioneel uitgewrongen achter toen ik hem voor het eerst zag, en mijn kijk op het leven is er voorgoed door veranderd.”

Wees gewaarschuwd, als je niet alle tv-afleveringen hebt gezien, zul je totaal verloren raken door deze film. Oh, en hoop dat je niet te veel emotionele binding met de personages hebt ontwikkeld.

The Girl Who Leapt Through Time
The Girl Who Leapt Through Time 2006

Regisseur: Mamoru Hosoda

Een favoriet van mij tijdreisfilms. De tiener Mokoto kan door de tijd reizen, zich niet bewust van de gevolgen van haar acties voor anderen in het verleden. Mokoto gebruikt dit vermogen zoals ik denk dat velen dat zouden doen-door alledaagse en frivole problemen in je eigen leven op te lossen. Bedenk hoeveel fouten je gemakkelijk zou kunnen herstellen.

Maar Mokoto laat zien dat het niet zo makkelijk is, of vrij van consequenties. Deze film heeft me emotioneel verscheurd. Het zou moeten gaan over tijdreizen en eindigt als een geweldige les over het leven en de keuzes die we maken en de degelijkheid daarvan. De karakterontwerpen waren van de animator van Neon Genesis Evangelion, Yoshiyuki Sadamoto, een leuk detail waar ik van genoot.

Tokyo Godfathers
Tokyo Godfathers 2003

Regisseur: Satoshi Kon

Tokyo Godfathers vertelt het verhaal van 3 daklozen die op kerstavond een baby ontdekken en proberen de ouders te vinden. Met het script mede geschreven door dezelfde schrijver van Cowboy Bebop en Wolf’s Rain, wist ik dat het goed geschreven zou zijn, en ik werd niet teleurgesteld.

Het verhaal sneed me recht in de roos, met sympathieke personages en hun vastberaden zoektocht om de vermiste moeder van baby Kiyoko te vinden.

IMDb gebruiker InzyWimzy zegt:

“Er is een sterk gevoel van karma hier met “what goes around comes around”. Doe aardige dingen en je wordt hoogstwaarschijnlijk beloond.

Maar iemand in nood de rug toekeren of weigeren te helpen kan je achtervolgen als je niemand meer hebt. Hé, misschien is het nooit te laat om een les te leren, hoeveel pijn het ook doet.”

Voor mij was dit een van de top anime films.

Whisper of the Heart
Whisper of the Heart 1995

Regisseur: Yoshifumi Kondō

Zo’n grote leesfan als ik ben, deze greep me echt aan. Whisper of the Heart gaat over twee mensen, Shizuku, een meisje dat graag boeken leest, en haar geliefde, een jongen genaamd Seiji. Als Shizuku de kassakaartjes van de boeken die ze leest bekijkt, ontdekt ze dat het om dezelfde persoon gaat, die uiteindelijk Seiji blijkt te zijn. Het is geanimeerd door Studio Ghibli, en dat is te zien.

De omgevingen in Ghibli films zijn ongeëvenaard, en dat is hier geen uitzondering. Je zult ‘Take Me Home, Country Roads’ nooit meer op dezelfde manier horen.

Bekijk onze lijst met favoriete animatiefilms.

When Marnie Was There
When Marnie Was There 2014

Regisseur: Hiromasa Yonebayashi

When Marnie Was There is een familie/dramafilm waarin we een mooie en hechte vriendschap zien ontstaan tussen de hoofdpersonen Anna en Marnie. Dit is een geweldige, aangrijpende kijk op vriendschap. Wanneer Anna bij haar pleegouders in Hokkaido verblijft, ontmoet ze de mysterieuze blonde Marnie.

Marnie laat Anna beloven hun geheimen voor iedereen te bewaren. Deze geheimen waar je tijdens het bekijken van deze anime film achter komt zijn schokkend. Je mag dit verhaal niet missen, het zit zo vol met hart en realiteit dat ik niet gewend ben in anime films. Echt eentje die blijft hangen, en nog van Studio Ghibli voor hun korte hiatus.

Een brief aan Momo
Een brief aan Momo 2011

Regisseur: Hiroyuki Okiura

Momo is een jong meisje dat naar het eiland Shio reist en tussen de mensen gaat wonen en hun gewoonten en gebruiken leert. Alles is echter niet wat het lijkt.

Er gebeuren vreemde dingen op het eiland Shio en Momo moet al snel samenwerken met Kawa, Mame en Iwa, drie Imps met verschillende persoonlijkheden om de bron van deze vreemde gebeurtenissen te ontdekken. Net als vele anderen vond ik A Letter to Momo veel lijken op My Neighbor Totoro, maar eerlijk gezegd lijkt het een modernere verbetering van die oude klassieker.

Ik was verrast door de komische elementen en hoeveel ik ervan genoot. Voeg daarbij de waanzinnig emotionele tweede helft en je hebt mijn ideale film.

Vampire Hunter D: Bloodlust
Vampire Hunter D Bloodlust 2000

Regisseur: Yoshiaki Kawajiri

Nu een snelle verandering van tempo. Hier hebben we een actie/avonturen film gebaseerd op de Vampire Hunter D serie romans geschreven door Hideyuki Kikuchi. Dit is het verhaal van de toekomst waarin vampieren zijn opgejaagd door de meedogenloze D, een half-menselijke, half-vampier hybride.

De animatie is zo perfect in deze film, en het onderwerp en de thema’s zijn zo aangrijpend. Met een mix van western, Dracula en drama wordt D belast met de jacht op de dochter van een rijke man die door een vampier is ontvoerd. Het gaat er snel aan toe en al snel zijn de dingen niet wat ze lijken. Dit is echt een unieke en leuke anime film.

Wolf Kinderen
Wolf Children 2012

Regisseur: Mamoru Hosoda

De regisseur van The Girl Who Leapt Through Time brengt je deze liefdevolle anime film. Wolf Children draait om Hana, de menselijke moeder van half-wolf, half-mens hybriden, en haar strijd om hen op te voeden als alleenstaande ouder nadat haar minnaar sterft tijdens een poging om voedsel voor de familie te krijgen.

Deze anime-film schetst een liefdevol portret van een alleenstaande ouder die voor haar kinderen probeert te zorgen in de nasleep van een verlies. Niet alleen is alleenstaand ouderschap moeilijk, maar Hana moet het feit verbergen dat haar kinderen kunnen veranderen in menselijke en wolfsvormen. Wat me zo lang bijbleef was hoe sympathiek de personages waren.

Het hielp me om te geven om hun problemen en of het uiteindelijk wel goed zou komen. Al met al een prachtig verhaal over familie, opgroeien en het bijstaan van degenen van wie je houdt.

Tatsumi
Tatsumi 2011

Regisseur: Eric Khoo

Deze anime film is een beetje een biografie van Yoshihiro Tatsumi en zijn onconventionele animatiestijl, gekiga. Het is een Singaporese anime film, gebaseerd op Tatsumi’s biografie, A Drifting Life. De film volgt Tatsumi’s leven van het werken aan strips en het uitvinden van de gekiga stijl.

Een gebruiker op IMDb stelt:

“De animatiestijl, die veel weg had van eenvoudige cut out animatie, speelde in op de sterke punten van het productiehuis, waar de dingen eenvoudig worden gehouden op basis van het kunstenaarschap van Tatsumi zelf, waardoor zijn boeken dienen als natuurlijke storyboards, met het duidelijke begrip dat de look en feel van de film zich niet te ver kan en mag wagen dat het er niet uitziet als wat was ontworpen door de maker.”

Van Up on Poppy Hill
From Up on Poppy Hill 2011

Regisseur: Gorō Miyazaki

Deze anime vertelt het verhaal van studenten die hun schoolclubhuis proberen te redden van de sloop voor de Olympische Spelen van Tokio in 1964. Dit is vooral een karakterstuk. De personages zijn zo sterk in deze anime film, en het onderwerp vriendschap is zo overheersend en ontroerend in de film.

Het is geen verrassing dat Hayao Miyazaki het script schreef, zijn kenmerkende stijl is alomtegenwoordig. Umi en Shun zijn twee vrienden die zo hard werken om hun clubhuis overeind te houden, en daarbij hun vriendschap versterken.

The Tale of the Princess Kaguya
Regisseur: Isao Takahata

Deze film was genomineerd voor de Academy Award voor Best Animated Feature tijdens de 87e Academy Awards. Hij vertelt het verhaal van een jong meisje dat in een bamboestengel wordt gevonden en wordt opgevoed door degenen die haar hebben gevonden. Ze groeit uit tot een verleidelijke, boeiende en levendige verschijning. De kunststijl van deze film is zo aantrekkelijk en vloeiend, dat ik het echt niet beter kan beschrijven zonder dat je het gezien hebt.

Weet dat het verleidelijk is, net als het karakter van Prinses Kaguya zelf.

Barefoot Gen
Barefoot Gen 1983

Regisseur: Mori Masaki

Gebaseerd op de anime manga serie, speelt Barefoot Gen zich af tijdens de gebeurtenissen van het bombardement op Hiroshima, wat een dramatisch beeld geeft van de tragedie. Gen en zijn familie lijden onder de gevolgen van de oorlog: voedseltekorten, luchtaanvallen en andere paniek. Soms moeten de beste anime films erg dramatisch en realistisch zijn.

Het verhaal doet me veel denken aan Grave of the Fireflies. Het is minder cartoonesk en meer realistisch, niet alleen in de stijl maar ook in het verhaal. Dat lijkt misschien een slechte zaak, maar het dient de film goed.

Ninja Scroll
Ninja Scroll 1993

Regisseur: Yoshiaki Kawajiri

In het feodale Japan moet een eenzame zwaardvechter, Jubei, het opnemen tegen een demonische clan van krijgers die het shogunaat omver willen werpen. Met de hulp van anderen, namelijk Dakuan en Kagero. Dakuan is een voormalig spion en Kagero is een ninja. Ninja Scroll is aangehaald als een van de meest invloedrijke anime-films, die films als Ghost in the Shell en The Matrix heeft beïnvloed.

IMDb gebruiker mike-moran zegt:

“Een geweldige film om gewoon achterover te leunen en van te genieten, niet in de geest van Akira, Ghost in the Shell of Perfect Blue gewoon een geweldige all out actiefilm. Toen ik deze film voor het eerst zag was ik verbaasd over de hoge kwaliteit van de actie en de animatie. Tot op de dag van vandaag doorstaan beide de tand des tijds.

Een van de beste anime’s die zich afspelen rond de periode van het feodale Japan, hoewel de belangrijkste reden om deze film te zien de personages zijn. Niet zozeer voor de goeden, maar voor de schurken. De ontwerpen van de schurken zijn uitstekend en hun individuele krachten uniek briljant.”

Sword of the Stranger
Sword of the Stranger 2007

Regisseur: Masahiro Andô

Opnieuw volgen we een ervaren zwaardvechter tijdens zijn omzwervingen door het Japan van de Sengoku-periode en zijn interacties met een bonte verzameling personages. Kotaro, onze zwaardvechter, raakt verstrikt in de conflicten van het pandemonium in Japan. In dienst om een gewonde te helpen, moet Kotaru zijn vaardigheden gebruiken om er levend uit te komen.

De details in deze anime film zijn onwerkelijk. Ik bedoel het was ontzagwekkend. Ik weet niet zeker of ik ooit zo’n indrukwekkende animatie heb gezien.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here