Internetsnelheid voor gamen: Snelheidsaanbevelingen, verminderen van lag en Ping

0

Nu, vrienden, is het tijd om te praten over iets dat ons allen na aan het hart ligt: het internet. Ja, dat klopt, het internet. De gastheer van al onze game-overwinningen, -verliezen en -nederlagen waarbij we zweerden dat ons spel gewoon niet werkte.

Naast gamen is het internet de essentiële basis voor het doornemen van informatie in ons dagelijks leven. Vooral nu veel mensen vanuit huis werken, moet hun internetsnelheid top zijn om hun werk gedaan te krijgen.

Thuiswerken wordt een populaire trend onder werknemers. Volgens de U.S. Census,

“5,2% van de werknemers in de VS werkte thuis in 2017-of 8 miljoen mensen….De stijging is geholpen door verbeterde internetconnectiviteit en de vraag naar meer flexibele werkomgevingen.”

Die vraag naar verbeterde internetsnelheid is essentieel. Hoe begin je zelfs maar te ploeteren door de modder en slijk van internet basics en connectiviteit? Gelukkig ben ik hier om u er doorheen te helpen.

Inhoudsopgave:
Inleiding
Bandbreedte
Ik weet dat je bandbreedte eerder hebt gehoord. Dat is de hoeveelheid informatie die een internetverbinding aankan. Dit was vroeger een groot probleem voor populaire sites. Sites met veel verkeer moesten hun bandbreedte vergroten of hun site werd in rekening gebracht door serviceproviders of ging langzamer presteren.

Een metafoor die steeds weer opduikt bij bandbreedte is die van een snelweg. Hoe meer auto’s er op een snelweg rijden, hoe meer de ruimte overvol raakt. Als hetzelfde aantal auto’s (gebruikers) nu op een weg (site) met twee in plaats van vier rijstroken rijdt, kunnen de zaken rommelig en ingewikkeld worden.

Bandbreedte wordt beïnvloed door alles wat je op het internet doet. Stel je een huishouden voor met meerdere apparaten die allemaal iets internet-intensiefs doen. Dit zal je bandbreedte aanzienlijk vertragen. Wanneer mijn kamergenoot de nieuwste Netflix-serie streamt, is het echt moeilijk voor mij om mijn werk gedaan te krijgen, omdat het alle beschikbare bandbreedte opeet.

Ik dacht altijd dat de internetverbinding van mijn appartement slecht was; het blijkt dat FRANK shows moet streamen op AL zijn apparaten…kom op, man! Je moet de data compenseren door toegang te krijgen tot meer Mbps om alles uit te balanceren.

Ik denk dat ik mijn internet provider moet bellen. Misschien kan ik dan eindelijk een paar uur doorwerken zonder dat mijn internet het begeeft.

Mbps
Het is wonderbaarlijk dat de chaos die het internet is, gelukkig zo goed in stand wordt gehouden door de verschillende hoeveelheden Mbps die je kunt benutten.

Bandbreedte wordt uitgedrukt in Mbps, oftewel megabits per seconde. De megabits zijn de levensader van de internetverbinding. Het is gemakkelijk te verwarren met MBps, dat verwijst naar megabytes per seconde en hoe groot een bestand is dat je downloadt.

Nu, je Mbps behoeften zijn afhankelijk van waar je het internet hoofdzakelijk voor gebruikt. Game je veel online? Stream je de nieuwste films en tv-shows in 4K-definitie? Het gaat echt alle kanten op. Ik heb gezien dat een afgesproken aantal meestal 25 of zo Mbps is voor een standaard huishouden.

Als u meer het type bent dat rustig op het web surft en misschien de routine onderbreekt door e-mails te controleren, enz. dan kunt u waarschijnlijk wegkomen met ongeveer 1-5 Mbps. Maar als je computer een krachtpatser is, je de hele dag online games speelt en de hoogste definitie media downloadt, dan heb je misschien wel meer dan 200 Mbps nodig.

Ik heb net een onderzoek gedaan naar de beste snelheid die ik nodig zou hebben en kreeg 30 Mbps. Ik hou me niet zo bezig met hardcore online gaming als 10 jaar geleden, dus mijn internetsnelheidseisen zijn niet al te hoog.

Het enige wat je nodig hebt is zo’n eenvoudige controle, en meerdere sites kunnen je in de juiste richting wijzen.

Gaming
twee mannen die PC-games spelen
Ik herinner me de dagen van het spelen van de MMORPG Dark Age of Camelot voor de PC in de vroege jaren 2000. Mijn vrienden en ik bleven tot goddeloze uren spelen, tot groot ongenoegen van onze families en sociale levens. Dit was letterlijk allemaal leuk en aardig totdat iemand in het huis de telefoon gebruikte.

De telefoon was verbonden met de internetverbinding, en telkens als iemand de telefoon gebruikte, viel het internet uit. We verloren veel goede buit door die ergernis en als we er nu aan denken, komen er pijnlijke spelherinneringen boven.

Gelukkig is de telefoon nu ieders favoriete internetvriend geworden, dus het enige waar je je nu nog zorgen over hoeft te maken is of je wel genoeg Mbps hebt om soepel te kunnen gamen.

Ik heb kort gezegd dat als je een gamer bent, je waarschijnlijk meer Mbps nodig hebt en uiteraard een hogere snelheid van de internetverbinding. Toen ik nog online shooters als Counter-Strike en Payday 2 speelde, was mijn internet flitsender.

Tegenwoordig nemen kleine spelletjes zoals strategiespellen en activiteiten zoals schrijven en onderzoek mijn computertijd in beslag.

Een afgesproken hoeveelheid Mbps voor adequaat gamen is ergens rond de 20+. Alles onder de 20 kan leiden tot irritante vertraging die je ervaring verpest. Als je alleen bent, zou dit voldoende moeten zijn.

Maar wat als je een huis deelt met anderen die ook veel aan internet doen? Na wat rondkijken is de veilige consensus dat als je meer dan 50 Mbps krijgt, mogelijke lag problemen in een huishouden met veel internet er niet zullen zijn.

Dit is echter zeer algemeen, en misschien niet van toepassing op alle verschillende soorten games. Nogmaals, ik loop geen risico meer om buit te verliezen. Maar jij wel?

De zwaargewichten zijn uiteraard de MMO’s en FPS-titels. Het is meestal aanbevolen dat een speler iets meer dan 12 Mbps heeft. Nogmaals, als je gemakkelijk op 20 en hoger zit, zou je geen problemen met lag moeten hebben.

Ping en pakketverlies
Deze termen zie je ook wel eens rondgeslingerd worden, vooral in de gaminggemeenschappen, en ze zijn belangrijk genoeg om hun eigen sectie te hebben.

Ten eerste, iets dat je meestal in een spel kunt inventariseren, wordt ping in online spellen goed in het zicht van andere gamers gemeten, zodat zij weten hoe de internetverbinding van andere spelers is, en of zij prestatieproblemen zullen ondervinden.

“Ook wel “lag”, “ping rate” of gewoon “ping” genoemd, verwijst latency naar de tijd tussen het verzenden van een bericht van de ene locatie op het internet naar een andere en terug. Latency of ping kan worden beïnvloed door bijna alles wat er mis kan gaan op je internet.”

Het lijkt erop dat een licht briesje soms je ping kan beïnvloeden. Grapje, of niet?

Dit gaat hand in hand met het gevreesde ‘packet loss’, waarbij de info die er te lang over deed om op de bestemming aan te komen gewoon…verdwijnt. Met vertraging voer je tenminste nog een actie uit in het spel, zij het langzaam en vertraagd.

Inbel Internet
Je herkent dial-up waarschijnlijk aan de onheilspellende, krijsende elektronische geluiden die het maakte als je probeerde in te loggen, meestal minutenlang, en zelfs toen al was het een echte pijn. Je kon beelden niet zo snel laden als tegenwoordig, en het idee van video’s die op je computerscherm werden afgespeeld was slechts een utopie.

Ongelooflijk, maar er zijn miljoenen mensen die nog steeds inbellen. Toegegeven, het aantal daalt elk jaar, maar er zijn mensen die het internet op dezelfde manier gebruiken als in het begin van de jaren negentig. Stel je voor dat je eenvoudige foto’s van familieleden op Facebook wilt bekijken.

Het zou je lange minuten kosten om de afbeelding langzaam en onvriendelijk voor je ogen te pixelen. Wat is hier nu precies aan de hand? Waarom houden mensen nog steeds vast aan de meest verouderde vorm van internetconnectiviteit, vooral via een schijnbaar verouderde tussenpersoon als AOL?

“32% van de inbelgebruikers zei het zich niet te kunnen veroorloven om te upgraden. De meeste anderen zeiden dat breedband niet beschikbaar was – of dat ze niet wilden overstappen. AOL telde 4,6 miljoen inbelgebruikers in 2010, en elk jaar verlaten slechts zo’n 500.000 mensen dat.”

Dit artikel stelt onheilspellend dat dial-up bij deze mensen in zwang zal blijven tot 2019 en waarschijnlijk later. Ik vind het krankzinnig!

Het blijft een ongelooflijk feit dat er nog steeds mensen zijn die inloggen op de traagst mogelijke verbinding, die bereid zijn bijna hetzelfde bedrag per maand te betalen als ze zouden doen met modernere verbindingen. Maar ieder zijn meug, denk ik. Ik kan hen bewonderen voor hun koppigheid.

DSL
Je hebt misschien gehoord van DSL-Digital Subscriber Line. Het is de opvolger van de inbelverbindingen uit het stenen tijdperk waar mijn internet surfen en gamen voor mijn ogen werd uitgewist.

Er zijn dus twee soorten DSL-verbindingen:

Symmetrische DSL:
Dit betekent precies dat: de symmetrische balans tussen downloadsnelheid en internetgebruik. Er is een gelijke verdeling van de bandbreedte tussen uploaden en downloaden. Dit is ideaal als u gelijke hoeveelheden uploadt en downloadt.
Asymmetrische DSL:
Dit is het populaire type DSL waarbij de bandbreedte ongelijk is. in principe downloaden mensen meer informatie dan dat ze uploaden. Ik weet dat ik dat doe. Dit resulteert in meer bandbreedte stroomafwaarts en minder stroomopwaarts.
Nogmaals, het draait allemaal om bandbreedte: hoeveel auto’s passen er op die internetsnelweg? Dit is een stap boven dial-up en een stap onder de snellere, alternatieve middelen voor het internet.

Glasvezel
Glasvezelinternet is momenteel de snelste internettoegang die beschikbaar is. Het is duidelijk sneller dan DSL, maar ook sneller dan de veel gangbaardere kabelopties. Het is eigenlijk slechts beschikbaar in ongeveer een kwart van de bevolking van de Verenigde Staten.

De snelheid is echter ongeëvenaard. Het meet zijn downloadsnelheid in Gbps – ja, gigabits – we hebben het opgewaardeerd. Dat is 1000 Mbps. Uw zorgen over welk internetplan het beste is voor uw gaming gewoonten zijn ongeldig.

De kosten van glasvezelinternet kunnen echter behoorlijk oplopen, en je hebt misschien de langdurige en rommelige installatie bij huishoudens gezien: ploegen komen de grond afgraven om de glasvezelkabel te installeren. In mijn omgeving zijn bijvoorbeeld de zeer eenvoudige glasvezelpakketten duurder en hebben ze ingewikkeldere plannen en contracten dan die met tragere internetsnelheden.

LAN (Local Area Network)
Local Area NetworkNu, dit is het leuke gedeelte. LAN, of lokaal netwerk, is wanneer verschillende computers allemaal zijn aangesloten op het lokale netwerk, meestal in een kleine ruimte zoals iemands kamer of huis. Mensen sleepten hun lompe pc’s letterlijk naar de huizen van hun vrienden voor hardcore toernooien in het spel Counter-Strike.

Dit zorgde voor een intieme sfeer voor gaming, een sfeer die geweldig was om met vrienden een band op te bouwen tijdens games. De betrokken computers of andere apparaten delen allemaal één internetverbinding. Deze kon niet alleen worden gebruikt voor gaming, maar ook voor bedrijfsactiviteiten, zoals een server voor e-mail en andere bedrijfsmiddelen.

Ik ben voorstander van deze nauwe connectiviteit – het laat zien dat mensen allemaal op dezelfde lijn zitten en biedt een robuuste beveiliging tegen externe bronnen.

Internet Service Providers
Internet Service Providers, of ISP’s, zijn precies dat: ze verkopen je toegang tot het internet. De ISP stelt uw computer open voor het internet, zodat u kunt deelnemen aan enkele van onze favoriete activiteiten, zoals gamen of winkelen. Gewoonlijk gebruiken mensen het internet via kabelmaatschappijen als Xfinity en Verizon, die huiseigenaren bundels verkopen met kabel en internet, of een combinatie daarvan.

Het is intimiderend om al deze bedrijfsnamen te bekijken en niet te weten of ze je tekort doen of niet. Hoe ga je over het vinden van de beste internet service provider voor u en uw behoeften?

Ethernet vs. Wi-Fi
Ethernet vs. Wi-Fi
Wi-Fi, of wireless fidelity, is een fenomeen waar we allemaal om schreeuwen. Geen bedrading meer van je computer naar een internetmodem en router; alles werd, jawel, DRAADLOOS. Ik zou zeggen dat de meerderheid van de internetgebruikers tegenwoordig vastzit aan hun telefoon via Wi-Fi, waardoor het de populairdere van de twee is, maar een ethernet is nog steeds een solide optie.

De fysieke verbinding die een ethernetkabel heeft, zorgt in sommige gevallen voor een betere connectiviteit. Wi-Fi is gevoelig voor interferentie met zijn signaal, waardoor je verbinding in sommige gevallen onstabiel wordt. Ethernet heeft een constante snelheid.

Ik zal altijd bekabelde ethernetverbindingen verdedigen omdat ze veiliger zijn dan draadloze. Als kind uit de voorsteden werden we altijd gewaarschuwd voor enge hackers die op de loer lagen, wachtend op jouw informatie. Onze ouders wisten niet dat we toen relatief veilig waren, en nu moeten we ons daar zorgen over maken.

Dit grijpt ook terug op LAN-verbindingen. De harde verbinding die het ethernet biedt voor het LAN geeft ze een meer samenhangende en robuuste verbinding. Het staat echter vast dat we naar een meer draadloze samenleving gaan.

Het is gewoon handiger en gemakkelijker dan om te gaan met onnoemelijke hoeveelheden draden, draden die kunnen rafelen en vergaan. Ethernet-snelheden zijn geweldig en betrouwbaar en zouden je waarschijnlijk het beste van pas komen als je voortdurend aan het gamen en streamen bent. Maar Wi-Fi is de toekomst, en ik denk dat het ethernet in de komende decennia uiteindelijk zal verdwijnen.

Internetsnelheid voor games
Laten we een paar snelle feiten over internetsnelheid opsplitsen en wat je moet weten als je gaat winkelen voor goede internetverbindingen.

Classificaties van internetsnelheden: Wat is snel, wat is langzaam en wat is een goede internetsnelheid?
Wat is een goede wifi-snelheid?

Als u een goede internetervaring wilt, hebt u absoluut iets nodig dat meer dan 25 Mbps haalt. Als je echt goed en snel internet wilt, moet je streven naar meer dan 100 Mbps.

Dus hoe snel is 200 Mbps? Het is in principe snel genoeg om alles te doen wat je online wilt. 4K-video’s streamen, veeleisende videogames spelen en meer.

Hoe wordt internetsnelheid gemeten?
Internetsnelheid wordt gemeten in megabits per seconde, oftewel Mbps. Als u iets ziet als 25 Mbps, verwijst dat naar uw internetsnelheid.

Breedband: De nationale internetsnelheid
Je hebt misschien wel eens gehoord van ‘breedband’. De FCC beschouwt breedband als de ‘nationale internetsnelheid’. Dus hoe snel is breedband? 25 Mbps, met een uploadmogelijkheid van 3 Mbps. Dit is een soort kader waarmee iedereen zou moeten beginnen.

Wat is een goede internetsnelheid?
Alles boven de 25 Mbps is een ‘goede’ internetsnelheid. Het is het absolute minimum. Het hangt af van wat je doet, zoals je zult zien, ‘goed’ en ‘snel’, hoewel enigszins hetzelfde, is een soort van objectief.

Wat wordt beschouwd als snel internet?
Snel internet is alles van meer dan 100 Mbps. Wie inhoud van hoge kwaliteit zoals 4K-films wil streamen of snelle, grafisch veeleisende games wil spelen, heeft minstens meer dan 100 Mbps nodig.

Gebruikelijke snelheden voor snel internet
Snelheden voor snel internet zijn als volgt:

100 Mbps
200 Mbps
300 Mbps
400 Mbps
Wat zijn snelle internet uploadsnelheden?
Snelle uploadsnelheden variëren van 1,2 tot meer dan 10 Mbps. Ook hier hangt het af van wat u online doet. Als u video streamt of chat via de webcam, hebt u ongeveer 2 tot 3 Mbps nodig. Wil je echter de snelste ervaring mogelijk, dan wil je meer dan 10 Mbps.

Wat is traag internet?
Langzame snelheden zijn 25 Mbps en lager. Denk aan de classificatie van de FCC dat 25 Mbps het absolute minimum is om als breedbandinternet te worden beschouwd.

Denkt u dat uw internet traag is? Doe een snelheidstest.
Als je last hebt van trage downloadtijden, streamingkwaliteit of andere problemen, is het de moeite waard om je internetverbinding te testen. Ik bedoel, je betaalt er geld voor, dus je wilt alles voor je geld.

Er zijn dingen zoals probleemoplossing en sites gewijd aan het testen van uw internet snelheden. Houd in gedachten dat 200mbps internet is een van de beste snelheden.

Hoeveel verschil maakt een goede internetsnelheid?
Veel! Laten we in een paar voorbeelden zien waarom.

Hoe lang duurt het om een film te downloaden?
Hoe lang duurt het downloaden van content zoals een film of een game? Duurt het downloaden een hele dag? Dat is geen goed teken, en misschien wilt u uw internetsnelheid verhogen.

Hoe lang duurt het om een korte video te uploaden?
Als u video’s uploadt, wilt u natuurlijk dat uw video’s snel worden geüpload. Controleer hoe lang het duurt om projecten te uploaden. Als het, zoals bij films, een eeuwigheid duurt, streef dan zeker naar iets als 200mbps internet.

Wat kunt u doen met 200 Mbps?
4K films streamen, grafisch veeleisende online games spelen en andere zware online activiteiten. Muziek, games, films, alles.

Hoeveel internetsnelheid heb ik nodig?
Oké, wat is de ideale internetsnelheid voor wat je specifiek doet? Laten we eens kijken.

E-mail checken en internetten
Gelukkig heb je daar niet veel snelheid voor nodig. Overal tussen de 15 en 25 Mbps is voldoende.

HD-inhoud streamen
Hier is sneller internet essentieel.

4K-inhoud streamen en concurrerende online games spelen
U hebt gemakkelijk meer dan 200 tot 500 Mbps nodig. Als u moeiteloos een 4K-film wilt bekijken en al uw verhitte online wedstrijden wilt winnen, hebt u de snelste internetsnelheden nodig die er zijn.

4K-inhoud streamen, online games spelen en enorme bestanden downloaden
Hier heb je alles nodig wat je kunt krijgen. Wij raden een flinke 500 tot 1.000 Mbps aan. Ja, 1.000. Op dit punt kunt u in principe alles online doen zonder dat iets vertraagt of vertraagt.

Te overwegen factoren van een “goede” internetsnelheid
Wat is een goede internetsnelheid?
Hoeveel apparaten zijn tegelijkertijd verbonden en in gebruik?
Woont u in een huis met meerdere mensen die allemaal de hele dag op het internet zitten? Dan heb je al gauw een behoorlijk goede internetverbinding nodig. Alles minder dan 200 tot 500 Mbps, zal je internet behoorlijk uitrekken.

Gebruikt u uw WiFi thuis voor competitieve online gaming?
Terug naar gewoon surfen op het web versus hardcore gaming, dat moet je zelf beoordelen. Wij raden minstens 200 tot 500 Mbps aan voor competitief online gamen. Als je alleen Facebook checkt, heb je niet veel nodig.

Moet je vaak grote bestanden versturen voor je werk?
Werk kan stressvol zijn. Het kan nog stressvoller zijn als je grote bestanden moet uploaden, downloaden en versturen. Met een goede internetsnelheid kunt u deze taken moeiteloos uitvoeren. Als uw huidige internet niet voldoet, overweeg dan een upgrade.

Stream je regelmatig 4k-video, of hou je het vooral bij eenvoudige online taken?
Het is niet nodig om veel geld uit te geven aan iets als 500 tot 1.000 Mbps als u alleen maar e-mail checkt of Twitter gebruikt. Bent u echter een filmliefhebber, dan moet u misschien upgraden.

Raakt u snel gefrustreerd als uw game vertraagt of het laden van uw webpagina even duurt?
Traag internet kan mensen, terecht, gek maken. Het is frustrerend, gekmakend en gewoonweg vervelend. Upgrade je internetsnelheid als het gebruik van je computer meer frustratie dan plezier oplevert.

Beste internetproviders voor gamers
Voor degenen onder ons, (de 75% van de bevolking), die zich misschien geen mooie glasvezelkabel kunnen veroorloven die met geweld in je voortuin wordt geïnstalleerd, hebben we verschillende opties die bruikbaar zijn. Ik heb het beperkt tot de grote namen op het internet. Je hebt deze namen waarschijnlijk al gezien, maar laten we nu eens kijken waar ze over gaan.

Verizon Fios:
Snelle snelheden
Geweldig voor multiplayer games
Lage ping
Laag pakketverlies
Fios is vrij goed voor uw gaming behoeften. Niet veel vertraging, een lage ping zorgt ervoor dat je niet snel zult uitvallen. Ik herinner me toen het jaren geleden debuteerde, en het leek een wonder voor gaming. Het blijkt nog steeds de koning van het snelle internet te zijn. Fios komt in verschillende plannen variërend van $40-80 voor 100-940 Mbps

Xfinity:
Geweldige snelheid
Ruime toegang
Xfinity is schijnbaar allesomvattend. Het is overal waar je kijkt, en eerlijk gezegd is het niet verwonderlijk waarom. Het heeft een downloadsnelheid van 2.000 Mbps.

Ik heb Xfinity en ik heb geen vertraging of pakketverlies ervaren op mijn consoles of op mijn computer, dus dat is een pluspunt. Hun plannen zijn ook vrij goed: ze variëren van $30 voor 15 Mbps tot de waanzinnige $300 voor 2.000 Mbps. Toegegeven, dat is veel Mbps, dus de prijs zou kunnen worden aangevoerd als gerechtvaardigd, maar ik zou zeggen dat is het belangrijkste nadeel van Xfinity.

Cox:
Goede prijzen
Goede balans tussen Mbps en prijs
Solide snelheid voor een goede prijs
Ik denk dat Cox een geweldige optie is voor degenen die niet hardcore gamen of live streamen. Ze hebben een beter prijsmodel dan de andere twee. Maar als je je aanmeldt bij Cox, is een eenjarig contract de standaard, dus er is misschien geen speelruimte als je om een of andere reden problemen krijgt met gamen. Hun prijzen gaan van $30 voor 10 Mbps tot $80 voor 300 Mbps.

Dit zijn de gouden standaarden in ISP’s en zullen je gepolijste en geperfectioneerde game-ervaringen bezorgen. Hun prijzen zijn redelijk, waardoor de casual gamer gemakkelijk toegang heeft tot wat hij nodig heeft, en hardcore gamers ook enkele van de hoogste Gbps kunnen krijgen die er momenteel zijn.

Internetconnectiviteit is zo essentieel voor ons dagelijks leven. Hoe we als samenleving functioneren, hoe we communiceren en met elkaar omgaan. Het biedt ons ook uitlaatkleppen voor onze hobby’s en passies. Wilt u niet de beste verbinding die bij u past? Er is meer informatie om u te helpen, u hoeft alleen maar een beetje door te bladeren en u kunt alles vinden wat u zoekt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here