Indrukwekkende VFX-software om je eigen magie te maken

0

Wat zijn visuele effecten?
Visuele effecten, ook bekend als VFX, worden gemaakt met behulp van software en montagetechnieken om een bestaande scène in een film anders te maken. Iedereen die bekend is met Marvel-films en Star Wars is vertrouwd met visuele effecten en hoe die de films maken tot wat ze zijn.

Je kunt bijvoorbeeld geen echte explosie laten plaatsvinden in dezelfde ruimte als een acteur. Daarom doet de acteur zelf alsof er een explosie is, en wordt de echte explosie gecreëerd met indrukwekkende software in de postproductie.

Het is de ontmoeting tussen gefilmd materiaal en computergegenereerde beelden en graphics.

Hoe maak je visuele effecten?
Ik weet dat je meteen aan de slag wilt om het volgende adembenemende Star Wars intergalactische gevecht met sterrenschip te creëren, maar je moet klein beginnen. Je moet een paar dingen weten, zoals wat de VFX-industrie is, welke VFX-software ze gebruiken en meer.

Gebruik onze gids voor VFX-software en onze ranglijst van de top 3 van visual effects software om eindelijk door te breken in iets waar je van houdt.

Wat heb ik nodig om Visual Effects te leren?
Visuele effecten zijn net als elke andere kunstvorm. Als je je erin wilt bekwamen, moet je werken en oefenen en je technieken voortdurend verbeteren. Naast een goede werkethiek moet je passie hebben voor film, oog voor detail, observatievermogen en meer.

Het helpt ook als je een soort artistieke basis hebt. Dat kan gaan van basistekenen tot meer geavanceerde fotografie. Deze kunstvormen brengen je in het juiste hoofdkwartier bij het creëren van je visuele effecten.

Wat is de beste VFX software?
Ik wou dat er een gemakkelijk, kant en klaar antwoord was op de vraag wat de beste VFX software is. Veel verschillende VFX artiesten en studio’s gebruiken een aantal geweldige visuele effecten software.

Kan ik thuis VFX leren?
Ja, zeker. Het hangt af van de persoon en zijn vaardigheidsniveau, maar je moet ergens beginnen. Het is aanbevolen dat je een school of instelling vindt waar je de basis van visuele effecten kunt leren, maar er is geen concrete regel die zegt dat je dat moet doen.

Als je je comfortabel genoeg voelt, ga je gang en begin je thuis te experimenteren met wat gratis VFX software.

De beste VFX-software voor films
Enkele van de grootste filmstudio’s gebruiken programma’s als Autodesk Maya en zelfs Adobe Photoshop. Ze gebruiken ook Nuke en ZBrush voor andere aspecten van visuele effecten.

De beste VFX-software rangschikken
Als je wilt weten wat de beste VFX software is om te gebruiken, moet je op meer afgaan dan alleen de naam. Om een beter idee te geven van welke visual effects software echt koning is, hebben we rekening gehouden met een paar verschillende dingen.

We wilden vooral kijken naar hoe effectief de visuele effecten software was in wat het deed, terwijl het ook een redelijke prijs had. Is het gebruiksvriendelijk? Heeft het een goede gemeenschap? Met al deze zaken hebben we rekening gehouden in onze rangschikking.

VFX-software (lijst)
Autodesk Maya
VFX-software – Autodesk Maya
Autodesk Maya is veruit de kampioen van de visuele effecten software. Maya lijkt zijn hand te hebben in bijna alles: tekenfilms, tv-shows, videogames en meer.

Het heeft een geweldige gebruikersinterface en beschikt over een heleboel verschillende gereedschappen voor het bewerken van activa om ervoor te zorgen dat uw creatieve project uniek, aantrekkelijk en verbluffend is. Het is geweldig in 3D modelleren en animeren.

Wie de indrukwekkende kracht van Autodesk Maya wil benutten, moet 1.620 dollar per jaar betalen, of misschien de gratis proefversie proberen. Al met al is de prijs niet te hoog, vooral als je deel uitmaakt van een grotere studio. Als je het prijskaartje kunt dragen, ga er dan voor: Maya is de koning van de visuele effecten software.

Het is beschikbaar voor Linux, Windows en macOS.

Nuke
VFX-software – Nuke
Nuke is fantastisch voor compositing, waarbij alle visuele effecten uiteindelijk over elkaar heen worden gelegd om een meer samenhangend project te creëren. Nuke is de industriestandaard voor dit en meer. Het is iets duurder dan iets als Photoshop en Autodesk Maya, maar bedenk wel dat het bedoeld is voor grotere studio’s.

Je hebt de mogelijkheid om een Nuke-licentie voor een jaar per keer te huren voor een veel lagere prijs. Er zijn een paar varianten van de Nuke-software, dus zorg ervoor dat je de link volgt en bepaalt of je zoiets als het standaardprogramma of de meer geavanceerde Nuke X gebruikt.

Het is beschikbaar voor Windows 10, macOS Mojave, en Linux.

ZBrush (ZBrush)
VFX-software – ZBrush
De VFX-software ZBrush is je go-to voor 2D en 3D en beeldhouwen. Als je detail en nuance moet toevoegen aan je game renders en modellen, dan is ZBrush wat je moet gebruiken.

Het heeft zijn eigen gepatenteerde technologie genaamd ‘pixol,’ wat een geweldig steno hulpmiddel is voor het bijhouden van alle belichting, kleur en diepte voor wat er op het scherm te zien is.

ZBrush biedt een paar abonnementsmodellen die redelijk geprijsd zijn. Er is de prijs voor één gebruiker van ongeveer $40, en duurdere opties voor de permanente licentie. Er zijn ook verschillende prijzen voor studenten- en studiolicenties van de VFX-software.

Het is beschikbaar voor Windows en Mac.

Conclusie
Het is duidelijk dat er nog nooit een beter of toegankelijker moment is geweest om door te breken in de rijke en diverse wereld van visuele effecten. Onze lijst is slechts een greep uit de meest opvallende software voor visuele effecten. Er is ook een handvol gratis VFX software als je gewoon wilt experimenteren zonder de financiële klap.

Welke je ook kiest, ze zijn allemaal fantastisch op hun eigen unieke manier. Ze geven je de mogelijkheid om enkele van de meest indrukwekkende visuals te maken, net om in de film te komen. Of het nu Nuke, Autodesk Maya of ZBrush is, het gebruik van krachtige VFX-software zal je jarenlang laten creëren en bouwen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here