Hoe Windows 10 optimaliseren voor gamen in 3 eenvoudige stappen

0

Als je überhaupt bekend bent met pc-gaming, weet je meteen dat Windows perfect geoptimaliseerd is voor ideaal gamen. Of het nu gaat om Death Stranding, Sekiro: Shadows Die Twice, Minecraft of zelfs enkele van de beste vechtspellen die er zijn (met Xbox LIVE-ondersteuning), Microsoft Windows 10 is perfect voor elke gaming jeuk die moet worden gekrabd.

Maar hoe kom je op het punt waar je gamen als een pro? Natuurlijk kun je high-end pc’s kopen, maar die kosten vaak een fortuin, en het laatste wat je wilt doen is geld verspillen aan dure hardware, alleen voor het niet past bij je gaming behoeften.

Windows 10 is de meest recente OS-versie van Microsoft Windows. Niet alleen heeft Windows functies zoals Cortana en Xbox LIVE-ondersteuning, maar het zorgt voor compatibiliteit met bijna elke game. Dit is perfect, vooral voor het spelen van zowel oude als moderne games.

Over Windows 10
Windows 10, uitgebracht op 29 juli 2015, is de opvolger van Windows 8.1. Sinds de release is Windows 10 officieel gedownload naar meer dan een miljard verschillende apparaten, wat ongeveer vijf jaar duurde om te bereiken. Dit Windows OS is extreem wijdverspreid, geliefd en zal niet snel vertragen.

Na de lange succesvolle regeerperiode van Windows XP (en de niet-zo-goede lancering van Windows Vista), heeft Windows 10 het hele uiterlijk van het Microsoft OS opnieuw ontworpen.

De combinatie van een vereenvoudigde maar genuanceerde gebruikersinterface met een aantal killer kwaliteit van leven en gaming functies, kan Windows 10 pakken een punch. Vooral sterk geoptimaliseerde pc-controllers voor games die je gewoon niet met muis en toetsenbord kunt spelen.

Sommigen zijn echter huiverig voor privacyproblemen en vervelende verplichte automatische updates. Hoe dan ook, de release van Windows 10 was het begin van non-stop, indrukwekkende moderne gaming.

De specificaties
De specificaties
Veel pc’s en apparaten waarop Windows 10 is geïnstalleerd, worden geleverd met geweldige hardware. Je vindt er de beste videokaarten, zoals NVIDIA GeForce GTX, en supersnelle processors zoals Intel i5 desktop of Intel i7. Dit zorgt ervoor dat je game draait als een droom wanneer je je favoriete titel opstart.

De minimale specs die nodig zijn voor Windows 10 op een computer zijn als volgt:

Processor: 1 gigahertz (GHz) of snellere processor of SoC.
RAM: 1 gigabyte (GB) voor 32-bit of 2 GB voor 64-bit.
Harde schijf: 16 GB voor 32-bits OS 20 GB voor 64-bits OS.
Grafische kaart: DirectX 9 of hoger met WDDM 1.0 stuurprogramma.
Beeldscherm: 1024 x 600 of hoger.
Prijspunten
Verschillende grote apparaten dragen Windows 10. Maar zelfs enkele van de meest indrukwekkende Windows-computers zijn waarschijnlijk goedkoper, vergelijkbaar met Apple-computers. De beste Apple computers kunnen verkopen voor een fortuin, en ze kunnen niet eens gamen zoals een PC!

Hier zijn de prijzen:

Windows Home 10: vanaf 139,00 dollar
Windows 10 Pro: Vanaf $199,99
Windows 10 Pro voor werkstations: $309,00
Hoe dan ook, de prijs voor Windows 10-apparaten varieert van laptops en tablets tot budgetdesktopcomputers.

Hoe Windows 10 optimaliseren voor gamen
Beste game-ervaring met Windows
Nu we weten dat de 10e iteratie van Microsoft Windows de beste versie voor gaming is, laten we eens kijken hoe je elk laatste beetje van de in-game prestaties kunt uitpersen.

Spelmodus
Als je een recenter stuk hardware hebt gepakt waarop Windows 10 draait, is er al een gamemodus ingebouwd in de interface. Om de spelmodus te openen, typt u ‘spelmodus’ in het zoekmenu of zoekt u ernaar in Windows Verkenner. U kunt dit ook doen door op de Windows-toets + I te drukken.

Wat doet de spelmodus? Als je op ‘spelmodus’ klikt, geef je aan je pc door dat de middelen moeten worden gebruikt om je spelervaring geweldig te maken.

Het wijst geheugen, GPU en CPU-gebruik toe aan gaming. Spelmodus kan een verschil maken in gameplay, vooral als je een krachtige GPU hebt, een AMD of NVIDIA videokaart, en een 9e generatie Intel core processor.

Zeg maar dag tegen Nagle’s algoritme
Nagle’s Algorithm is een middel om het gebruik van packets op het internet te verminderen. Hoewel dit geweldig is voor dagelijks pc-gebruik, wat betekent het voor je game-ervaring?

Het inschakelen van Nagle’s Algorithm kan leiden tot problemen met de internetprestaties, en het uitschakelen ervan kan bandbreedte vrijmaken en ervoor zorgen dat je veel headshots scoort in je favoriete FPS-game.

Om Nagles algoritme voorlopig uit te schakelen:

Druk op de Windows-toets + X.
Kies uit de lijst ‘Windows Powershell’. Zodra je dat hebt geselecteerd, zou er een blauw venster moeten verschijnen.
Voer in het veld ipconfig in. We gebruiken dit om het IP-adres van uw PC te vinden: zoek specifiek naar ‘IPv4-adres’.
Ga vervolgens naar het Windows-register. Selecteer regedit.
Typ nu dit in: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters\Interfaces
Kijk naar het verkregen IP-adres en match het met de ‘DhcpIPAddress’ Zoek die map, klik met de rechtermuisknop en voeg ‘new’ toe. Klik op DWORD (32-bit) Value, verander de titel in TcpAckFrequency.
Herhaal nu het proces en maak een nieuwe DWORD (32-bits) Value. Noem deze nu TCPNoDelay. Open beide en zorg ervoor dat u hun parameter op 1 zet.
Het lijkt misschien een langdurig proces, maar het uitschakelen van het algoritme kan uw vertraagde speltijden gladstrijken en problemen met de latentie oplossen.

Houd die vervelende updates weg
Automatische updates of meldingen voor die updates zijn een van de nadelen van een apparaat met een Windows OS. Gelukkig kun je deze meldingen uitschakelen, zodat ze voor altijd rechtsonder in je scherm verdwijnen.

Ga naar Update en beveiliging > Windows Update. U kunt handmatig naar Windows Verkenner gaan of gewoon op de Windows-toets + I drukken.

Ga naar Geavanceerde opties en vervolgens naar Update-opties. Hiermee kunt u sleutelen aan wanneer en hoe u updates ontvangt. Kies in dit menu om meldingen uit te schakelen (je zult me later dankbaar zijn).

Conclusie
Hoewel je niet fout kunt gaan met gamen op een Windows-besturingssysteem, zijn sommige OS-versies beter dan andere. Windows 10 gaming brengt je een ton functies voor meestal een fractie van de kosten van een Macbook.

Gelukkig voor gamers heeft Microsoft Windows 10 de mogelijkheid om een ton aan games te spelen via Steam, componenten van topkwaliteit en keuzes voor aanpassingen.

Gamers die op zoek zijn naar een uitgebreide en diverse ervaring kunnen niet verkeerd gaan met de beste Windows-versie, zelfs op een budgetdesktop. Zodra u Windows 10 optimaliseert voor gaming, voldoet aan de minimale specs voor games, en uw spel naar keuze kiest, hoeft u alleen nog maar te genieten van de soepele gameplay.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here