Hoe te beginnen met Pixel Art

0

Iedereen die bekend is met klassieke games als Final Fantasy Tactics en Earthbound begrijpt de algemene look en feel van pixel art.

Pixel art gebruikt de esthetiek en eigenschappen van 8-bit en 16-bit graphics om werelden, personages en uiteindelijk volledige games te creëren. Kunstenaars en ontwikkelaars gebruiken vaak het proces van ‘spriting’, waarbij je je creatie vormt uit pixels.

Game sprites zijn de brandstof voor gaming en hebben de laatste jaren een heropleving gezien. Stardew Valley en Kynseed, beide levenssimulators, bevatten indrukwekkende pixel art graphics die elk aspect van hun spelwereld bevolken. Van het vuil en de planten tot de kleine wezens die in de struiken op de loer liggen, pixel art stuwt het spel voort en verrijkt de ervaring van de spelers.

Maar wat is pixel art precies? En hoe begin je aan het maken van je eigen pixel art spel? Daar komen we zo op terug. Eerst een paar basisprincipes.
Pixel Art en voorbeelden van spellen
Pixel Art spellen
Pixel art op zich is een digitale kunstvorm waarmee de kunstenaar of gebruiker een breed scala aan verschillende onderdelen voor een spel kan maken. Pixel art is terug te vinden in de oudste arcadespellen, zoals Space Invaders. De pixel art maakte die spellen uniek en ze werkten gewoon.

Eerder noemde ik Final Fantasy Tactics. Dit spel was verbluffend omdat het pixel art, 3D omgevingen en isometrische camera standpunten combineerde. Maar pixel art is niet voorbehouden aan de jaren 1980 en 1990. Het spel Enter the Gungeon heeft pixel art naar een hoger niveau getild.

Enter the Gungeon zit vol met snelle wapens en kleurrijke personages en mengt pixelkunst met geweldige animaties en grafische weergave. Als dit jouw stijl van spelen is, blijf dan lezen!

Hoe maak je pixel art voor een spel?

Eerst en vooral heb je een goed programma nodig om je te helpen met het artistieke proces. Gelukkig voor jou zijn er meer dan genoeg opties om je te wagen aan illustratie en spriting.

Voordat je een spel ontwikkelt met behulp van pixel art, moet je de objecten, personages en verhaalelementen creëren die je wereld zullen bevolken, waardoor je spel het kader krijgt dat het nodig heeft om verder te gaan in het creatieproces.

Verschillende programma’s & handleiding
Animeren met sprites
Animeren met sprites en 8-bit en 16-bit pixel art was een grote hobby geworden onder spelliefhebbers en artiesten. Dit leidde ertoe dat er meerdere programma’s en hulpmiddelen voor kunstenaars werden ontwikkeld voor ontwikkelaars van pixel art spellen.

Hieronder is een lijst van programma’s om te beginnen aan je 3D pixel art gaming reis.

GIMP
Een van mijn favoriete gratis kunstprogramma’s, GIMP geeft de gebruiker toegang tot veel van de functies die inbegrepen zijn bij programma’s als Photoshop, hoe cool is dat? GIMP wordt geleverd met een behoorlijk serieuze grafische renderer, waardoor de ontwikkeling van spellen van topklasse mogelijk wordt.

Natuurlijk kun je met GIMP alleen geen spel ontwikkelen, maar het kan gemakkelijk een van de belangrijkste tools zijn die je gebruikt in je zoektocht naar dat leuke pixel art spel.

Download het hier.

GraphicsGale
Deze site is geweldig; het is specifiek gericht op het spriten dat ik eerder noemde. GraphicsGale laat de gebruiker toe zich te verdiepen in de animatie, het inkleuren en het renderen van verschillende sprites. Voor GraphicsGale, hier is een snelle walkthrough voor je:

Laat je niet intimideren door een gebruikersinterface! Veel van de functies zijn standaard, en je moet er aan wennen door een beetje te experimenteren. Flex die creatieve spieren
Binnen enkele minuten kunt u aan de slag met uw creatie. Je gebruikt het palet, de loep (een soort zoomgereedschap, zodat je er zeker van kunt zijn dat je zo gedetailleerd mogelijk bent) en maakt je sprites in verschillende animatieposes.
Je kunt je sprites verder exporteren of animeren om te doen wat je wilt. Ik raad de overvloed aan goede YouTube-tutorials aan. Er is ook een zeer diepgaande tutorial van de gebruiker RHLPixels op DeviantArt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here