Hoe maak je geweldige spelnamen: Inleiding tot Gamertags

0

Als je ooit in een intense multiplayerwedstrijd tegen een geduchte tegenstander hebt gezeten, weet je dat je elk voordeel nodig hebt dat je tot je beschikking hebt. Daar hoort ook een goede Gamertag bij.

Ja, echt waar.

Het laatste wat je wilt is een intense deathmatch beëindigen en je tegenstander ziet ‘MasterChief420 heeft je gedood’.

MasterChief420? Ugh, het is zo oncreatief. In plaats van iets dat andere gamers bijblijft, heb je een vergeetbare, saaie gamer tag. Je wilt dingen als grappige Xbox namen, iets dat andere gamers bang maakt.

Je wilt iets dat mensen doet lachen of zelfs een dubbele blik doet werpen. Het mooie van online persona’s maken is dat je de vrije hand hebt om te creëren. We laten je zien waarom je een coole gamer tag nodig hebt, samen met enkele van onze eigen ideeën om coole gebruikersnamen voor games te maken.

Wat is een gamertag?
Gamertags zijn de officiële namen die Xbox- en Microsoft-gebruikers gebruiken bij het spelen van online games. Gamers van over de hele wereld bezoeken verschillende Xbox-spellen met hun unieke gamertag.

Gamertags kwamen er met de lancering van Xbox LIVE in 2002, en sindsdien verwijst de gamertag naar je online alias in een spel, ongeacht of je op een Xbox of PS4 speelt.

Wat maakt een goede gamertag?
Vroeger gaf het plaatsen van de letter ‘X’ aan weerszijden van je gamer tag aan dat je hardcore was. Hint, dat was niet zo, en het was nogal gênant! Het beste zou zijn als je dingen als stomme trends en voorbijgaande rages vermijdt die over een paar jaar ronduit gênant lijken.

Hoe kom je aan goede gamer tags?
Iedereen die zijn eerste stappen zet in een online spel wil weten hoe je een uitstekende gamer tag maakt. Het is zowat het enige, buiten je stem, dat andere gamers online laat zien wie je bent.

Een goede gamer tag lokt ook gesprekken uit tussen gamers. Ik herinner me dat ik gamer tags zag waarbij ik de gamer moest complimenteren met zijn slimme naam en stiekem boos werd dat ik er niet eerder aan had gedacht.

Er zijn heel wat naamgeneratoren voor bijna elk entertainmentgenre. Wil je een coole fantasienaam? Daar is een naamgenerator voor.

Een aanrader is een naamgenerator die daadwerkelijk een fictieve achtergrond van een personage vormt, compleet met nationaliteiten en leeftijden. Het resultaat is een lijst met badass allitererende namen die je kunt gebruiken voor gamer tags, maar ook voor rollenspellen.

Als je de ideale Gamertag creëert, zou je je Gamertag wel eens kunnen verkopen.

Je gamertag beschermen tegen oplichters
Met de beruchte uitval van PlayStation Network in 2011 werd het steeds duidelijker dat je je gamertag op verschillende consoles moet beschermen. Hoe bescherm je je gamertag zodat je in het ergste geval gerust kunt zijn?

Het kost maar een paar extra stappen en kan het verschil betekenen tussen je account beveiligen en gehackt worden door iemand aan de andere kant van de wereld.

Schakel twee-factor authenticatie in: Dit maakt het moeilijker voor mensen om je account binnen te stormen. Hiermee stel je een systeem in waarbij je een melding krijgt van je telefoon elke keer dat je probeert in te loggen. Iemand bleef proberen in te loggen op mijn account, waardoor twee-factor authenticatie mogelijk illegale activiteit in zijn tracks stopt.
Heb een sterk wachtwoord: Ik weet het, het lijkt misschien vanzelfsprekend. Maar soms is de beste oplossing de eenvoudigste. Iemand zal het moeilijker hebben om in te breken in je account als je wachtwoord genuanceerd en uniek is, en, nog belangrijker, moeilijk in te typen. Vergelijk dat met degenen die hun wachtwoord hebben als ‘wachtwoord’ of ‘1234’.
In dezelfde geest als een sterk wachtwoord, praat of deel uw wachtwoord met niemand.
Als je deze basisregels volgt, is je account beschermd tegen oplichters en kun je rustig verder gamen.

Slechte/Coole/Grappige Gamertags

Xbox-Gamertags
Goede Xbox Gamertags zijn legendarisch. Ik hou van grappige Xbox namen. In de dagen van weleer herinner ik me dat ik een aantal hilarische games heb gezien tijdens het spelen van Rainbow Six 3. Daarom moet je die opmerkelijke erfenis van grappige Xbox-namen voortzetten.

Bekijk dit forum op Giant Bomb voor enkele klassieke voorbeelden.

PS4 Online ID’s
Hoe zit het dan met de PS4? De gamersnamen van Sony worden alleen PlayStation Online ID genoemd. Niet zo flitsend als Gamertags, maar het is hetzelfde eindspel.

Bekijk dit artikel met enkele uitstekende beginnende Gamertag suggesties.

PUBG-clan-gamertags
Het is altijd leuk om grappige en coole gamersnamen te zien terwijl je je stort op de intense gameplay van PUBG. Bekijk dit artikel met enkele badass en unieke PUBG-teamnamen en meer. Ideeën voor teamnamen bedenken kan heel leuk zijn met vrienden.

Fortnite Gamertags
De wilde wereld van Fortnite zit zo vol met spelers die elkaar proberen te overtreffen en de volgende Royale proberen te winnen. Daarom is het een goed idee om met je team een wedstrijd in te gaan met een geweldige en gedenkwaardige teamnaam.

Deze website schetst enkele basisideeën en enkele creatieve gamersnamen die je in Fortnite kunt gebruiken om je te onderscheiden van het peloton.

Minecraft-gamertags
Coole Minecraft-namen zijn altijd goed. Daarom doet het gebruik van iets als de Nickfinder wonderen. Het bevat coole lettertypes en andere unieke tekens om je te onderscheiden van generieke gamersnamen.

Conclusie
Wat je ook kiest om de perfecte gamer tag te maken, maak het je eigen. Steel geen ideeën of maak niet iets onorigineels als ‘MasterChief420’. Gebruik de gebruikersnaamgenerators, verken het internet en doe wat ideeën op. Gamer tags maken kan een serieuze zaak zijn.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here