Hoe maak je gamevideo’s voor Youtube?

0

Gamen is meer geworden dan een hobby – het is een levensstijl. Je game-ervaringen kunnen delen met een publiek kan een geweldige manier zijn om jezelf en je creativiteit te uiten terwijl je de games speelt waar je van houdt. Voor de meest succesvolle content creators kan het maken van gaming video’s ook zeer lucratief zijn, maar dat betekent niet dat het gemakkelijk is.

Er zijn talloze kanalen die dagelijks walkthroughs, let’s plays, reactievideo’s, recensies en streams maken. Iedereen probeert de volgende virale gamesensatie te worden, maar het opbouwen van een fanbase vergt veel werk, en niet iedereen kan de top bereiken. In dit artikel behandelen we alles wat je nodig hebt om te beginnen en jezelf een voorsprong te geven, zodat je kunt filmen en je volgers kunt vinden.

Essentiële apparatuur voor het maken van gamevideo’s
Uitrusting en gereedschap voor het maken van een gamevideo
De eerste stap naar het starten van een succesvol gamekanaal is het hebben van de juiste apparatuur. Maar als je niet al te technisch onderlegd bent, kan het duizelingwekkend zijn om alle apparatuur die je nodig hebt om te beginnen te googelen.

Wat is een boom stand, en heb je die echt nodig?
Moet je je kamer bedekken met ruisonderdrukkende stof als je iets wilt opnemen?
Hoe neem je gameplay op?
Hoe bewerk je het?
Heel snel kan het behoorlijk ingewikkeld worden. Maar geen paniek! Wat je echt nodig hebt om te beginnen is:

Een laptop of computer
Het spreekt misschien voor zich, maar om gameplay- en videobeelden op te nemen en te uploaden naar YouTube heb je een computer of laptop nodig met een stabiele internetverbinding. Je beelden kunnen veel opslagruimte in beslag nemen, en je moet een computer hebben die meerdere apparaten tegelijk kan gebruiken. Als je computer kan filmen in 1080p, nog beter.

Als je een betere laptop nodig hebt om je gaming video’s te maken, raad ik de Dell G5 5505 Laptop van 2020 aan. Het is een bedrieglijk geweldige laptop voor de prijs, verkocht voor zo laag als $ 1100. Veel goedkoper dan zijn concurrenten, zoals Alienware. Ondanks dat, heeft deze laptop 16GB RAM, verbazingwekkende prestaties, en 7 uur batterijduur.

Wat desktopcomputers betreft, is de 7e generatie iMac een geweldige optie. Hij heeft een scherm van 24 inch, 2 terabyte aan opslagruimte en een pakket vooraf ingebouwde software dat de iMac zo populair heeft gemaakt bij video-editors.

Een webcam of camera
Dit is technisch gezien optioneel; niet alle gamekanalen filmen zichzelf tijdens het spelen. Soms kan alleen de audio, gameplaybeelden en misschien een geanimeerde sprite goed werken zonder ooit live voor een camera te hoeven optreden.

Met dat gezegd, als je van plan bent te streamen, of jezelf te filmen, is een camera of webcam een nietje van succesvolle streamers. Maar er zijn heel veel camera’s, en sommige kosten meer dan $2000 – een onredelijk bedrag. Vooral als je nog geen publiek hebt.

Dus om te beginnen raad ik de Panasonic G7 Lumix aan. Hij kan gemakkelijk filmen in 4k resolutie, en zijn autofocussysteem en grote scherm helpen je om uitstekende opnamen te maken. Hij is ook aanzienlijk goedkoper dan de meeste high-end camera’s, die meestal 500 tot 800 dollar kosten. Het is een geweldige camera die u niet zal teleurstellen.

Voor streaming geeft u echter misschien de voorkeur aan een webcam. De populairste webcam voor streamers is de Logitech C920. Hij filmt in 1080p, kan zelfs bij weinig licht in goede kwaliteit filmen en heeft ook een geweldige autofocusfunctie. De Logitech heeft ook twee ingebouwde microfoons, waar je in noodgevallen op kunt vertrouwen. Maar voor gaming video’s van professionele kwaliteit wil je daar niet te veel op vertrouwen.

Als je klaar bent om naar het volgende niveau te gaan, is het tijd om naar microfoons te kijken.

Een microfoon
Nu we het erover hebben: als je een beperkt budget hebt om apparatuur te kopen, is een goede microfoon je eerste grote upgrade. Het publiek is grotendeels bereid om een onderhoudende video te accepteren, zelfs als de videokwaliteit niet professioneel is. Maar slechte audio valt altijd op en kan een verkeerde indruk achterlaten bij uw inhoud.

Als je een high-end microfoon met een filter kunt krijgen, ga je dit probleem voorbij en word je als content creator veel serieuzer genomen. De Blue Yeti Pro is een van de populairste microfoons voor gamers. Deze eenvoudig te gebruiken microfoon is gemaakt van stevig metaal en wordt beschouwd als een van ‘s werelds beste USB-microfoons. De Pro-versie wordt zelfs geleverd met LED-lampjes om aan te geven of je stem te hard of te zacht is.

De Yeti is meer dan geschikt om geluid van professionele kwaliteit te produceren. Voor degenen die nog meer functies willen, komt deze streaming bundel met een Blue Yeti, shockmount en boom, waardoor het perfect is voor streamers, of om je eigen opnamestudio te maken.

Opnamesoftware en een Game Capture Card
Wat is een gamevideo zonder gameplaybeelden? Nou, niet veel. Om je gameplay op te nemen, kun je opnamesoftware voor de pc gebruiken, of een game capture card als je op consoles speelt.

De Elgato Game Capture HD60 S+ is een perfecte keuze voor moderne consoles. Deze kaart kan beelden opnemen in 1080p en deze naadloos overbrengen naar uw computerscherm.

Een andere sterke optie is de Avermedia Live Streamer 311 bundel. Deze set bevat alles: een microfoon, Avermedia’s eigen capturekaart, een webcam en toegang tot ReCentral (Avermedia’s opnamesoftware). Hoewel dit niet noodzakelijkerwijs de top van de lijn is, zijn ze ook zeker niet de laagste, en de volledige set wordt geleverd voor een redelijke prijs. ReCentral en de game capture alleen al zijn zeer gemakkelijk te gebruiken.

Tenslotte zou ik nalatig zijn om OBS niet te noemen. OBS is gratis opnamesoftware en wordt veel gebruikt door de streaminggemeenschap. OBS is makkelijk te gebruiken, heeft veel personalisatie opties, en laat je zelfs instant replays maken tijdens je stream. Het is een perfecte schermrecorder voor elk gamekanaal.

Videobewerkingssoftware
Dus je hebt je gameplaybeelden gefilmd en klaar voor gebruik. Je hebt een paar reactiefoto’s van jezelf opgenomen en de geluidskwaliteit is geweldig – dat is geweldig! Maar dat doet er allemaal niet toe totdat het in elkaar gezet is, en daarvoor heb je videobewerkingssoftware nodig.

Adobe Premiere bestaat al vele jaren, en met een goede reden. Het is professionele bewerkingssoftware met veel ondersteuning voor beginners. Het komt echter met een prijskaartje van 27,99 dollar per maand. Het geld kan het waard zijn, want de software wordt zelfs gebruikt bij professionele filmopnamen.

Als je echter iets gratis zoekt, vermijd dan programma’s als Wondershare Filmora. Het is een nieuwkomer op het toneel en is geweldig voor softwarebewerking, maar de gratis proefversie zet watermerken op je video’s. Overweeg in plaats daarvan om Lightworks te gebruiken. Het is gratis bewerkingssoftware die uiterst gebruiksvriendelijk is en waarmee je verschillende scènes kunt scheiden in tijdlijnen om het bewerken te vergemakkelijken. Het zal zeker je bewerkingsvaardigheden aanscherpen.

Deze vijf zijn de basis van wat je nodig hebt om te beginnen, maar er is nog veel meer apparatuur die de kwaliteit van je video’s helpt verbeteren. Als je bijvoorbeeld verlichting van filmkwaliteit hebt, zullen je video’s zich beter onderscheiden van de massa. Green screen software is een snelle manier om professioneel ogende achtergronden en coole effecten aan uw video’s toe te voegen. Maar deze kunnen duur zijn en het gebruik ervan vergt enige oefening.

Voor beginners is het beter om de basis vijf onder de knie te krijgen, en dan later meer dingen op te pakken om te verbeteren. Hoewel je professioneel wilt overkomen, kun je ook zonder duizenden dollars uit te geven aan hoogwaardige filmapparatuur een publiek opbouwen.

Beste praktijken voor gameplay-video’s
Man speelt een videogame om een gameplayvideo te maken
Op YouTube, Twitch en alle sociale media is dit altijd een grote zorg. Je kunt fantastische content maken, maar waarom kijkt niemand ernaar of deelt niemand het? Uiteindelijk ligt het aan je publiek. Er is geen toverstokje waarmee je kunt zwaaien om je gamevideo’s viraal te laten gaan, maar er zijn wel een aantal dingen die je KAN doen.

Ken je niche
James Rolfe, beter bekend als “The Angry Video Game Nerd” was een van de eerste gamerecensenten op Youtube die enorm populair werden. Hij vestigde zijn merk snel; hij recenseerde retro games en systemen als een over-the-top, agressieve, godslasterlijke nerd. Dit is een niche die hij tot op de dag van vandaag vervult, met respectabele aantallen views en abonnees. Zijn succes inspireerde vele kopieën, die bijna allemaal in de vergetelheid raakten. Maar sommigen ontwikkelden hun eigen unieke stijl en floreerden.

De les? Imiteer niet te veel wat iemand anders doet, maar probeer te vinden wat jouw inhoud uniek maakt.

Het lijkt misschien praktisch om je alleen te richten op populaire of trending videogames of onderwerpen, omdat die op korte termijn meer kans maken op views. Maar op lange termijn is het beter dat je werkt aan onderwerpen waar je je echte passie in kwijt kunt. Het is een concurrerende industrie, er zijn miljoenen gamekanalen, maar dat betekent niet dat je geen manier kunt vinden om je te onderscheiden.

Misschien recenseer je alleen games die fans je hebben gestuurd. Of je zou je kunnen specialiseren in verschrikkelijke horror games op steam. Of het kan zijn dat het geven van een authentiek standpunt over gamenieuws, en je eigen charisma genoeg is om een publiek aan te trekken. Je zou jezelf zelfs kunnen neerzetten als een wildvreemde komiek met een kreeftenpop als sidekick.

Wat het ook is, die abonnees krijg je alleen als je je eigen niche maakt, niet als je volgt wat iedereen doet. Als je huidige merk niet werkt, kun je het altijd veranderen. Maar wees voorzichtig, het publiek vindt het makkelijker om zich vast te klampen aan een content creator die consistent blijft, dan een die zijn stijl regelmatig verandert op basis van wat trending is.

Ken uw publiek
Het is ook belangrijk om uit te zoeken wie je publiek is. Als je gaming video’s gaat over speedrunning 2D Nintendo games, geweldig! Maar het betekent dat je je video’s moet richten op mensen die van speedrunning en retrogames houden; niet per se op gamers die Fortnite-toernooien bekijken.

Er kan enige crossover zijn tussen de twee markten, maar het is beter om je te richten op de fans waarvan je weet dat ze geïnteresseerd zijn. Het is oké om een publiek te hebben dat klein begint; probeer een read te krijgen op wat ze leuk vinden, en doe het goed. Dit betekent niet dat je je moet blindstaren op de negatieve commentaren en elke kritiek ter harte moet nemen, maar je fans op een bepaald niveau aanspreken is een geweldige manier om meer van hen te krijgen.

Wees consistent met het uploaden van uw video’s
Het internet is snel en het geheugen is kort. Als je maar een paar keer per jaar uploadt, kan je kanaal nooit de grote aanhang krijgen die je wilt. Uw video’s moeten volgens een vast schema verschijnen, zodat uw geabonneerde publiek ze kan verwachten.

Hier is een nuttige tip: de beste tijd om te uploaden naar youtube is vroeg in de middag op weekdagen, en ‘s ochtends in het weekend.

Het helpt om minstens één keer per week inhoud klaar te hebben en die tijdens die tijdstippen te uploaden, zodat je meteen de meeste views krijgt. Als je net begint, is het beter om een aantal weken inhoud te filmen en te bewerken VOORDAT je begint met uploaden. Op die manier weet je zeker dat je iets voor je publiek klaar hebt terwijl je toekomstige inhoud filmt. Dat geeft een stuk minder stress.

Maak een intro en een outro
Het maken van een intro voor je show is eigenlijk een vereiste. In de eerste 15 seconden wil je een goede indruk maken. Youtubers die gewoon voor hun plezier video’s maken hoeven geen intro of outro te hebben, maar een professioneel gamekanaal bijna altijd wel. Het benadrukt aan je publiek dat je inhoud niet zomaar een eenmalige vermakelijke video is, maar een merk. Er zijn ook veel manieren om dit te doen.

Een geanimeerde intro kan de toon van je inhoud zetten, een hype voor een aflevering opbouwen en nieuwkomers laten zien dat je echt werk in je video’s hebt gestoken. Een goede outro kan uw kijkers tot het einde toe laten kijken, en kan uw publiek van de ene video naar de andere brengen via een oproep tot actie. Een pakkende jingle die in je hoofd kan blijven hangen, maakt je content memorabeler.

Kortom, zowel hoe je een gamevideo begint als hoe je eindigt, bepaalt de blijvende indruk die je achterlaat bij je kijkers.

Aangepaste miniaturen en titels maken
Dit is absoluut de tijd waard. Een thumbnail is het eerste wat een potentiële kijker ziet van je video, en hoe interessant het eruit ziet zal bepalen of ze er al dan niet op klikken. Als u geen aangepaste thumbnail voor uw video’s maakt, selecteert het een paar willekeurige afbeeldingen uit de video zelf als opties. Maar deze opties zullen waarschijnlijk niet opvallen tussen de talloze andere spelvideo’s die er zijn.

Bij het maken van een thumbnail is het belangrijk te onthouden dat de helft van de mensen die youtube gebruiken dat doen via een mobiel apparaat. Elke tekst die je gebruikt moet groot zijn, afbeeldingen moeten in het oog springen en het beste deel van de video beschrijven. Zorg er ook voor dat de miniaturen stilistisch genoeg op elkaar lijken zodat je volgers kunnen zien dat elke video bij hetzelfde kanaal hoort.

Wat titels betreft, kunt u het beste hinten naar de inhoud van de video zonder deze te bederven. Een titel als “Ik heb mijn nieuwe systeem laten vallen en kapot gemaakt” en een afbeelding van het kapotte systeem vertelt het hele verhaal, dus waarom zou je de video bekijken? Maar een titel als “Ik maakte een verschrikkelijke fout!” geeft alleen een hint naar het verhaal, en het hoofdletterwoord valt meer op.

Dit alles is een vaardigheid die enige oefening vergt om onder de knie te krijgen. Maar door goede aangepaste miniaturen en titels te maken, zorg je ervoor dat zoveel mogelijk mensen op je video’s klikken.

Uw video’s taggen
Voordat iemand op uw video kan klikken, moet hij deze vinden. Tags zijn trefwoorden die aan uw video’s zijn gekoppeld, zodat kijkers ernaar kunnen zoeken. Maar met zoveel video’s, die zoveel tags gebruiken, kan het een strijd zijn om te vinden welke tags de beste resultaten opleveren.

Het beste advies is om de eerste tag de belangrijkste en meest relevante voor uw video te maken en vervolgens de rest toe te voegen op basis van de volgorde van belangrijkheid. Als je bijvoorbeeld “Castlevania: Curse of Darkness” op Twitch streamt, zou “Castlevania” werken als je eerste tag, gevolgd door “Curse of Darkness”. Tags mogen nooit langer zijn dan vier woorden.

Ten slotte is het het beste om ongeveer dertig tags per video te hebben. Youtube en Twitch zijn erg concurrerend, maar als je deze instructies volgt, zouden je tags moeten helpen om potentiële abonnees direct naar je video’s te brengen.

Videolengte
Hoe lang moet je je gaming video’s maken? Het antwoord hangt grotendeels af van het type video dat je maakt. Je hebt ongeveer een minuut om ervoor te zorgen dat iemand die op je video klikt, hem ook echt bekijkt. Dus over het algemeen moet een kortere video ongeveer twee minuten lang zijn.

Youtube en Twitch hebben echter de neiging om makers van inhoud te belonen op basis van hoe lang het publiek hun inhoud bekijkt. Daarom is een video tussen 10-15 minuten het doel waar je naar wilt streven. Probeer niet actief tijd te verspillen om deze drempel te bereiken, want je publiek zal het waarschijnlijk merken, zich beginnen te vervelen en vroegtijdig vertrekken.

Met dat gezegd, 10-15 minuten is een doel, geen vereiste. Tot slot, houd in gedachten dat hoe langer de video, hoe meer tijd het kost om hem te produceren en te bewerken. Plan uw opnamedagen en het releaseschema van uw video’s dienovereenkomstig.

Uw kanaal promoten
Zoals bij veel banen heeft de sociale media de manier waarop contentmakers moeten werken volledig veranderd. Om uw video’s te promoten, is het een goed idee om regelmatig aanwezig te zijn op sociale media.

Met een actieve Facebook- en Twitteraccount kun je regelmatig met je fans praten, ze op de hoogte houden van je nieuwste video’s, nieuwkomers aantrekken en melden als er iets gebeurt waardoor je gebruikelijke planning vertraging oploopt.

Vergeet niet je sociale media ook in je video’s te promoten. Op die manier krijg je meer interactie op zowel sociale media als je eigenlijke gamevideo’s.

Het belangrijkste is dat je er een gewoonte van maakt om aan het einde van je video’s een call-to-action te plaatsen. In een call to action vraag je je publiek om zich te abonneren op je kanaal, om te liken en te reageren, of om op een andere manier met je inhoud bezig te zijn. Waarom? Omdat de kans veel groter is dat een publiek een video gaat bekijken nadat een maker van inhoud die ze vertrouwen dat vraagt. Mensen zijn eerder geneigd actie te ondernemen voor de makers die ze leuk vinden als dat oprecht wordt gevraagd.

Ben je klaar om je eerste gamevideo te maken?
Met deze hulpmiddelen en trucs aan je zijde ben je goed op weg om een succesvol gamekanaal te maken. Dit alles is echter nog maar het begin. Of je gamekanaal slaagt of niet, hangt af van je charisma, passie en toewijding.

Video’s maken over je favoriete videogames kan een droombaan zijn. In zekere zin kan het zijn alsof je een deel van je jeugd deelt met de wereld. Het is een doel dat het bereiken waard is, en als je deze gids volgt, ben je goed op weg om het waar te maken.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here