Hoe kies je de beste game engine?

0

Game engines maken geweldige videospellen mogelijk.

Door codeervaardigheid en verbeelding te combineren, is alles mogelijk met een top game engine.

Maar eerst, voor degenen die niet bekend zijn, rijst de vraag: Wat is een game engine precies?

Inhoudsopgave:
Wat is een Game Engine?
Een game engine is een architectuur die ontwikkelaars gebruiken om een spel te laten draaien.

Met een video game engine kun je toevoegen:

fysica
invoer
rendering
scripting
botsingsdetectie
kunstmatige intelligentie
en meer zonder de noodzaak ze te programmeren
In het algemeen kunnen we snel het concept van game engines introduceren als zijnde facilitators, die spelontwikkelaars hulpmiddelen bieden om de ontwikkelingstijd te verkorten.

Waarom zijn game engines belangrijk?
Game engines zijn herbruikbare componenten die ontwikkelaars gebruiken om het raamwerk van het spel te bouwen.

Dit geeft hen meer tijd om zich te concentreren op de unieke elementen zoals karaktermodellen, texturen, de interactie tussen objecten, enz.

Als iedereen zijn spellen vanaf nul zou maken zonder de hulp van uitstekende game engines, zouden spellen langer duren en moeilijker te maken zijn.

Dat gezegd zijnde, zijn er nog steeds veel grote bedrijven en zelfs indie-teams die hun eigen propriëtaire engine maken.

Daarvoor moeten toepassingsinterfaces zoals DirectX, OpenGL en XNA worden gebruikt, evenals commerciële en open-source bibliotheken die fysica, scenariografieën en GUI-bibliotheken bevatten.

Het maken van een game engine is geen gemakkelijke taak, maar soms noodzakelijk als het spel zo anders is dat geen bestaande engines werken.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken welke game engine het gemakkelijkst te leren is.

game engines gids

De 25 populairste game engines
Het is gemakkelijk om te blijven hangen in de technische aspecten van de ontwikkeling van videogames. Je een weg banen door de vele game engine software opties kan een ontmoedigende missie zijn. Laten we daarom een stapje terug doen en op zoek gaan naar de beste game engine voor beginners.

Unreal Engine
Een van de populairste game engines in de industrie is de Unreal Engine van Epic Games.

De originele versie werd uitgebracht in 1998 en 17 jaar later wordt het nog steeds gebruikt voor enkele van de grootste games per jaar.

De Gears of War-serie, de Mass Effect-serie, de Bioshock-serie en de Batman: Arkham-serie zijn opmerkelijke titels die met de Unreal Engine zijn gemaakt.

Waarom het populair is
De kracht van de Unreal Engine is dat hij zo kan worden aangepast dat spellen tot zeer unieke ervaringen kunnen leiden.

Van de laatste versie, Unreal Engine 4, wordt gezegd dat het de gemakkelijkste game engine is om te gebruiken wanneer deze in handen is van een professional.

Er zijn echter andere engines beschikbaar die gemakkelijker zijn voor nieuwe ontwerpers.

Unreal is beschikbaar op Xbox One, PS4, PC, iOS, Android, Mac OS X, Linux en VR.

Unity
De Unity multi-platform game engine waarmee je gemakkelijk interactieve 3D-content kunt maken. Van de beste open-source game engines tot de beste engine voor 2D-games, Unity heeft alles gedekt.

Veel indie-ontwikkelaars gebruiken Unity vanwege zijn uitstekende functionaliteit, inhoud van hoge kwaliteit en de mogelijkheid om te worden gebruikt voor vrijwel elk type spel.

Recente opmerkelijke titels die met Unity zijn gemaakt, zijn Lara Croft Go, Her Story, Pillars of Eternity en Kerbal Space Program.

Een van de beste dingen aan deze populaire game engine, is dat hij gratis is.

Deze video game engine is beschikbaar met al zijn functies en kan (voor het grootste deel) worden gebruikt om games te maken op elk platform.

Nadelen van het gebruik van Unity als game engine
Het probleem is dat je voor de Professional Edition, die een heleboel uitstekende tools heeft, een maandelijks bedrag moet betalen.

Deze functies omvatten bètatoegang, rapportage over spelprestaties, aanpasbare splash screens, een teamlicentie en meer.

Bijna de helft van de huidige mobiele games gebruikt Unity als game engine. Het is een cross-platform engine die de gebruiker toegang geeft tot de Unity store: een plaats waar activa kunnen worden gebruikt voor je spel.

Unity wordt ondersteund op iOS, Android, Windows Phone, Tizen en Fire OS.

GameMaker
In tegenstelling tot de meeste game engines, wordt de GameMaker Studio game engine veel gebruikt omdat er geen programmeerkennis voor nodig is.

In plaats daarvan kunnen gebruikers “point-and-click” om games te maken veel gemakkelijker en sneller dan coderen met native talen.

Enkele van de beste titels die met GameMaker zijn gemaakt, zijn Spelunky, Hotline Miami, Super Crate Box en het aankomende Hyper Light Drifter.

GameMaker is populair omdat je een spel kunt maken zonder eerst een programmeertaal te hoeven leren, en degenen die wel codervaring hebben kunnen het gebruiken om hun spel beter te maken.

Het probleem met GameMaker en andere point-and-click engines is dat ontwikkelaars veel beperkter zijn dan met andere engines.

En hoewel er een gratis versie is, moet je om het meeste uit GameMaker te halen de Professional of Master Collection versie kopen.

Een toegankelijke en gebruiksvriendelijke game engine
GameMaker Studio is een open-source game engine van Yoyo Games. Het is de tweede iteratie van GameMaker Studio en wordt geleverd met een importfunctie, zodat je eerdere projecten met de eerste in een mum van tijd kunt uitvoeren.

De tijd die nodig is om een 2D spel te ontwikkelen met game development engines zoals GameMaker is vrij snel, met de nadruk op een drag and drop functie voor hun assets, wat de workflow veel dynamischer en robuuster maakt.

De gemeenschap is enorm, en je kunt meerdere bronnen vinden via sociale media.

Je kunt GameMaker Studio 2 vinden op Android, iOS, Windows Phone, Tizen, Amazon Fire en PS Vita.

Godot
De Godot engine wordt beschouwd als een van de beste 2D game engine op de markt, en het “biedt een enorme set gemeenschappelijke tools, zodat je je gewoon kunt concentreren op het maken van je game zonder het wiel opnieuw uit te vinden.”

Het is een gratis game engine en is ook een van de grote open-source game engine, via de MIT-licentie. Geen royalty’s, geen abonnementskosten, geen verborgen verplichtingen – wat je ook ontwikkelt met de Godot engine is van jou.

Godot heeft een gemeenschap die voortdurend bugs repareert en nieuwe functies ontwikkelt, wat altijd een goed teken is. Een actieve gemeenschap betekent antwoorden op zelfs uw meest specifieke Godot-gerelateerde vragen.

Godot linkt ook uit naar andere internet HUBS, waaronder Reddit forums, Facebook groepen, steam community, de Godot forums, en meer.

AppGameKit
Dit is een geweldige kleine cross-platform game engine. Het richt zich op alle niveaus van spelontwerpers, van beginner tot expert.

AppGameKit gebruikt Vulkan als coderingstaal en verdubbelt zijn cross-platform ondersteuning. Je kunt gemakkelijk aan de slag, alles snel laten draaien en vertakken naar verschillende platforms, waardoor je een grote exposure voor je spel bereikt.

“AppGameKit is een gemakkelijk te leren game development, ideaal als het gaat om game engines voor beginners, Hobbyisten & Indie-ontwikkelaars.” Klinkt dat als jou?

Moet je betalen voor Apple’s Video Game Engine?
De AppGameKit propriëtaire engine richt zich op het snel coderen en bouwen van apps en het kunnen delen ervan op verschillende platforms. Deze snelle iteratie en cross-platform sharing is gericht op de ontwikkeling van mobiele games, maar is geschikt voor de meeste platforms:

iPhones en iPads
Linux
HTML5-browsers
Raspberry Pi
macOS
Windows
Android
AppGameKit kost 79,99 dollar, met opties om het basisproduct te bundelen met add-ons, zoals de Visual Editor, om geld te besparen op beide producten.

Het wordt ondersteund op Windows Phone, iOS, Android en Blackberry.

CryEngine
Crytek stelt op hun site,

“Met CRYENGINE hebben we een eenvoudig doel: het maken van de krachtigste game engine software in de industrie, en om makers over de hele wereld de tools te geven om deze kracht te gebruiken om game ervaringen van wereldklasse te creëren, ongeacht hun budget of teamgrootte.”

Ik geloof dat ze precies dat doen.

Vergeef me, maar ik sta op het punt zelf ouder te worden. Toen ik zeventien was en FarCry voor het eerst speelde, was ik gevloerd. Het was echt alsof je in een ademende, levende wereld was met verschillende aspecten van de natuur die je onderdompelde in een intense spelervaring.

Ik herinner me dat ik de speldoelen negeerde om de omgeving in me op te nemen: wuivende palmbomen, dynamische schaduwen en dierenleven. Ik wist dat ik iets anders beleefde.

Compatibel met elk groot platform op de markt
CryEngine is een van de beste gratis game engines op de markt. U krijgt de volledige propriëtaire engine code en alle engine functies zonder licentiekosten, royalty’s of andere verborgen kosten te betalen.

De CryEngine is een visueel verbluffende cross-platform game engine. De graphics zijn prachtig en de personages zijn levensecht.

U kunt CryEngine gebruiken om voor verschillende platforms te ontwikkelen:

Xbox One
PlayStation 4
Windows PC
Oculus Rift
Dat klopt – als je op zoek was naar een duik in de wereld van het maken van virtual reality games, CryEngine heeft je gedekt.

Ongetwijfeld de beste game engine voor beginners
Naast de engine zelf biedt CryEngine ook veel gratis leermiddelen. Tutorials, forums en documentatie geven je de tools die je nodig hebt om aan de slag te gaan. Vanwege de kracht achter deze game engine is er wel een leercurve. YouTube en de officiële CryEngine bronnen zijn je vrienden.

Als je op zoek bent naar een snelkoppeling voor in-game assets, kun je die waarschijnlijk vinden op de marktplaats. De Cryengine marktplaats biedt pakketten aan zoals “mountain cottage” of “space soundtrack” in ruil voor geld. Er zijn ook activa gratis beschikbaar, zoals het “CryEngine V Beginners Pack” en het “Explosieven” pakket.

Vermeldenswaard is ook dat CryEngine een van de weinige open-source games engines in de AAA-industrie is. Dat biedt gratis licenties en ongelooflijke flexibiliteit voor ontwikkelaars.

Amazon Lumberyard (Open 3D Engine)
amazon game engine
Lumberyard was een beta AAA game engine die sindsdien is vervangen door Open 3D Engine. Het is gebaseerd op Crytek’s CryEngine, maar het ontwikkelingsteam van Amazon heeft het systeem al aanzienlijk bijgewerkt. Verdere upgrades van Amazon zullen Lumberyard verder wegbrengen van de CryEngine.

De visuele technologie van Lumberyard is gebaseerd op CryEngine, en dat betekent prachtige 3D-omgevingen en een hele reeks geweldige real-time effecten. Alles is er: weereffecten, camera frameworks, cloth physics, character en animation editors, particle editor, UI editor, het is er allemaal! En er is meer.

Naast de naadloze AWS-integratie bevat Lumberyard ook Twitch-integratie. Er was een tijdje geleden een evenement genaamd “Twitch Plays Pokemon” en het was een echte puinhoop. Maar het was een heerlijk onderhoudende puinhoop. Het idee dat veel gebruikers een enkel spel beïnvloeden is zo’n geweldig concept.

Amazon’s Lumberyard Engine begrijpen
Amazon levert ook de broncode voor Lumberyard. Ontwikkelteams kunnen de broncode gebruiken en deze game engine aanpassen om de ontwikkeling van games voor hun team te optimaliseren. Naast optimalisatie kunnen ontwikkelaars de broncode aanpassen om de gameplay te mixen.

Lumberyard is een open-source 3D game engine. Er zijn geen royalty’s. Er zijn geen licentiekosten. Er zijn geen voorafgaande aankopen van de software. Als u een spel voor één speler maakt, is het volledig gratis te gebruiken. Als je een lokaal multiplayer spel maakt, is het volledig gratis om te gebruiken.

Waar Amazon geld aan verdient is via AWS. Dit is natuurlijk een geweldige game engine voor beginners, en is ontworpen voor moeiteloze compatibiliteit met de Amazon Web Service. Het ding is, Amazon heeft duidelijk gemaakt dat ontwikkelaars alleen betalen voor wat ze nodig hebben als ze het nodig hebben.

Eindeloze mogelijkheden als game engine
En nu is Twitch-ondersteuning ingebouwd in de Lumberyard engine. Twitch ChatPlay betekent dat ontwikkelaars gemakkelijk interacties in real-time met de kijkers op Twitch kunnen opnemen in de gameplay. Dit kan zoiets zijn als chatcommando’s.

Veel beter dan dit wordt het niet. Een AAA kaliber game engine, met prachtige, bekroonde grafische mogelijkheden, is volledig mogelijk met deze eenvoudige game engine. De broncode is inbegrepen, en delen van de broncode kunnen zelfs worden opgenomen in uw spel, om uw spelers een beetje te laten modden! Plus, AWS integratie betekent dat het online gooien van je spel nog nooit zo eenvoudig is geweest.

Als je liever een spel voor één speler maakt en Amazon geen cent betaalt, dan kan dat. Wil je online multiplayer ondersteunen met eigen servers, dan kan dat! Zo’n krachtige engine met zo’n goedkope prijsstructuur is erg spannend.

En dan hebben we het nog niet eens over de Twitch integratie. Interactie tussen speler en kijker, geïntegreerd in de engine? Deze software kan geweldige nieuwe spelmechanismen aanwakkeren. Het zal geweldig zijn om te zien wat ontwikkelaars doen als meer van hen de engine in handen krijgen en beginnen te sleutelen.

RPG Maker
Het beste aan RPG maker is dezelfde reden waarom het soms een slechte reputatie krijgt – bijna iedereen kan het gebruiken om een spel te maken.

Deze game development engine is ontworpen om je een compleet spel te laten bouwen, van begin tot eind (zelfs als je niets weet over het programmeren van spellen).

“Met de RPG Maker-serie kunt u elk aspect van uw spel aanpassen met een gebruiksvriendelijke interface, waardoor het perfect is voor beginners en toch krachtig genoeg voor experts.”

Er zijn verschillende RPG Maker producten. RPG Maker MV kost 79,99 dollar. Er is een gratis proefoptie voor Windows-gebruikers.

Ervaren gebruikers kunnen profiteren van hun Javascript kennis om “het spel naar wens te veranderen, van Battles tot Menu UI’s.” Gebruikers zonder Javascript-kennis zullen beperkt zijn tot wat de game engine biedt – maar er is nog steeds genoeg om een spel te bouwen.

LibGDX
“Libgdx is een op Java gerichte game engine die een uniforme API biedt die werkt op alle ondersteunde platforms.”

API is de afkorting voor application programming interface – het hebben van een enkele API maakt de libGDX engine een geweldige keuze voor cross-platform ontwikkeling. Het maakt niet uit op welk platform u zich richt: Windows, iOS, Linux, Mac OS, enz. gebruiken allemaal dezelfde API.

Met LibGDX kun je je spel direct op je desktop draaien en debuggen. Dit maakt het gemakkelijk om snelle iteraties van uw spel te genereren en de veranderingen snel te testen (aangezien u iOS/Android enz. niet hoeft op te starten om die veranderingen te testen).

De libGDX forums zijn ook levendig, met onderwerpen over ontwikkeling met libGDX en tutorials om aan de slag te gaan. Er is ook een “brongids” met demo’s en voorbeelden die u kunt gebruiken.

Je kunt LibGDX downloaden met behulp van hun setup-app.

Urho3D
Duurzaamheid van de game engine

“Urho3D is een gratis lichtgewicht, cross-platform game engine voor 2D en 3D titels, en geïmplementeerd in C++ en vrijgegeven onder de MIT licentie.”

De Urho3D wiki bevat alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan met de engine, inclusief How-To Guides voor het instellen op:

Windows met Visual Studio
Windows met MinGW
Android
Linux
Er zijn walkthroughs voor het maken van je eerste project, en diverse andere forum onderwerpen, variërend van het snijden van gaten in het terrein tot het ontwikkelen van basis materiaal effecten voor rendering.

Volledig bruikbare en gratis 2D game engine
Urho3D is momenteel bezig met versie 1.7, en zoals we al eerder zeiden is het een volledig gratis 2D game engine om te downloaden.

Er is een lange lijst met credits en een actief bijdragende gemeenschap.

De website heeft een complete lijst van functies, inclusief de versie waarin die functies voor het eerst werden geïmplementeerd.

Urho3D gaat ook in op de beperkingen, waaronder het feit dat je vaardigheden nodig hebt in “C++ voor prestatie-kritische code en het verbeteren van bestaande subsystemen zoals netwerken, physics en animatie, afhankelijk van je behoeften.” De korte beperkingenlijst is volledig beschikbaar op hun site.

SpriteKit
SpriteKit is een eigen engine ontwikkeld door Apple en staat uitsluitend op Apple-apparaten. Het heeft veel diepgang voor een gratis applicatie en kan je helpen om in een mum van tijd een 2D-titel te ontwikkelen. Je hebt een geweldig ondersteuningssysteem in de vorm van Apple, en iOS is solide.

Als het gaat om mobiele game engines, is SpriteKit een perfecte keuze als je wilt doorbreken op de app-markt, vooral in de Apple store.

De engine is gratis te downloaden voor iOS.

Buildbox
Dit is waar ik het over heb. Je hoeft niet precies te weten hoe je moet coderen om toegang te krijgen tot het beste dat deze 3D en 2D game engine te bieden heeft. Het is net zo makkelijk als het knippen en plakken van assets.

 

De BuildBox game engine is in staat om 3D en 2D titels te maken zonder codering. De geweldige grafische kwaliteit van de assets is super aantrekkelijk en voegt een geweldige stijl toe aan je arsenaal. Dit is perfect voor degenen die nieuw zijn in het ontwerpen van spellen en het ontwikkelen van dingen voor mobiele platforms. Bekijk Bruce Lee Dragon Run!

Vanaf nu is het op iOS en wordt het aangeboden als Plus, Indie en Pro plannen voor respectievelijk $15, $35 en $99.

Corona SDK
Corona SDK gebruikt Lua als programmeertaal, wat een verademing kan zijn voor spelontwikkelaars die een kleine pauze nodig hebben van de meer intensieve programmeertalen.

Het zorgt voor geweldige app ontwikkeling op deze gemakkelijke game engine, waardoor de ontwerper alle toeters en bellen kan opnemen die we gewend zijn als mobiele telefoon gebruikers. Het maken van roblox spellen vereist roblox scripting.

Corona SDK is te vinden op iOS, Android, Kindle en Windows Phone.

Marmalade SDK
Marmalade SDK is een eigen engine van Marmalade Technologies Limited.

Marmalade Games heeft een hand gehad in het maken van enkele iconische aanpassingen van bordspellen zoals Clue, Life en Battleship voor mobiele apparaten, dus je weet waartoe het in staat is. De filosofie van deze mobile game engine is ‘write once, run everywhere’, oftewel het schrijven van de spelelementen en dergelijke in één vorm om ze vervolgens op veel verschillende platforms te kunnen draaien.

De belangrijkste programmeertaal is C++.

Aangezien deze game engine een propriëtaire licentie heeft, zul je wat geld moeten uitgeven voor deze jongen. We hebben het over honderden dollars. Maar als je een serieuze spelontwerper bent, is geen prijs te hoog om je visie over te brengen.

Het wordt ondersteund op Android, BlackBerry 10, iOS, LG Smart TV, Tizen, Mac OS X, Windows Desktop, Roku 2, Roku 3 en Windows Phone 8.

Clickteam Fusion
Clickteam Fusion is een leuke tool als het gaat om game development engines, en het wordt ondersteund door een nog leuker en creatiever team. Ooit gehoord van Five Nights at Freddie’s? Ja, gemaakt met de Fusion engine.

Deze game engine zit boordevol grafische middelen die al gemaakt zijn en klaar om gebruikt te worden. Het heeft een geïntegreerde physics engine en een geweldige gemeenschap.

Het is beschikbaar op iOS, Android en Windows. Je kunt het zelfs op Steam krijgen.

Construct 2
Wat is er beter dan een HTML-gebaseerde engine om de lijst af te ronden? Construct 2 hangt niet af van uw vermogen om te coderen, waardoor deze tool een van de beste game engines voor beginners op de markt is. Schrijf me in!

Als je meer vertrouwd bent met HTML5, zou dit wel eens de mobile game engine kunnen zijn die je moet kiezen. Niet alleen hoef je niet te coderen om 2D spellen te maken in Construct, maar het draait ook nog eens behoorlijk goed, en heeft cross-platform ondersteuning.

Je kunt Construct 2 vinden op iOS, Android, Windows Phone en webbrowsers.

Wat je uiteindelijk ook kiest, er is een heel scala aan video game engines die kunnen worden aangepast aan je specifieke behoeften voor de ontwikkeling van mobiele games.

Of het nu Unity, Unreal of Clickteam Fusion is, er is echt een game engine voor elk type ontwerper en creatief type. Sommige zijn duurder dan andere, en sommige hebben propriëtaire licenties in plaats van open-source.

Als je bereid bent om wat geld uit te geven (of niet), kun je je portfolio van creatieve werken uitbreiden door een geweldig klein mobiel spel te maken dat spelers aantrekt.

Spring engine
De Spring engine is een game engine die specifiek gericht is op het maken van RTS, in het bijzonder 3D RTS spellen.

Met de specifieke code Lua maakt Spring engine bijna alles aanpasbaar. Voor controlfreaks als ik is dat een uitkomst! Als u een fan bent van RTS-juweeltjes als Age of Empires of Halo Wars, dan is Spring engine misschien precies wat u zoekt bij het ontwikkelen van uw titel.

Spring engine benadrukt dat de mogelijkheden van de activa in het spel (zoals de grootte van de eenheden, enz.) alleen worden beperkt door de kracht van je eigen PC, waardoor je het potentieel hebt voor een aantal serieus grote gevechten in je gecreëerde spel. Het is geschreven met behulp van veel verschillende programmeeraspecten, waaronder C++, OpenGL, FreeType2, en meer.

Spring engine is volledig gratis, maar ik raad je aan een paar dollar naar de ontwikkelaar te gooien om wat liefde te tonen van de ene gamer naar de andere!

Panda 3D
Panda beweert dat ‘het gewoon werkt’, en dat is waar. Panda benadrukt geweldige visualisaties, flexibiliteit en meer. Ze streven ernaar de ‘meest flexibele’ game engine te zijn die er is, en tot dusver maken ze daar een goede zaak van.

Zoals veel grote open-source game engines kan Panda 3D op bijna elk groot platform draaien. Dit voegt waardevolle veelzijdigheid toe aan zowel de programmeur als de speler van het spel.

Panda 3D wil dat je weet dat het gericht is op knutselaars; die spelontwikkelaars die niet tevreden zijn met alleen maar denken, bouwen en afmaken. Nee, Panda 3D wil dat je onder de motorkap van je project kijkt en alle mogelijkheden en mogelijkheden verkent.

Panda 3D biedt ook ondersteuning voor assets van verschillende game engines, zoals Bullet, wat zorgt voor meer flexibiliteit, precies wat ze benadrukken.

Als ontwerper heb je directe controle over bijna elk aspect van het bouwproces, met alles wat je nodig hebt in nauw contact, zwaar bewaakt, en gemakkelijk bewerkbaar voor je gemak.

Hoe dan ook, ik heb genoeg gezegd over de voordelen van Panda 3D, ga het nu al downloaden!

Cocos 2d-x
Cocos 2d-x beweert dat het de ‘World’s #1 Open-Source Game Development Platform’ is. Nou, zijn ze dat ook?

Het is natuurlijk moeilijk om een definitief antwoord te geven als je niet echt vertrouwd bent met spelontwerp, of als je persoonlijke voorkeur uitgaat naar iets dat meer in de lijn ligt van Godot of Panda 3D.

Cocos 2d-x maakt gebruik van de MIT licentie en wordt beschouwd als één van de beste engines voor 2D spellen. Het heeft een indrukwekkende hoeveelheid functies tot je beschikking, namelijk de mogelijkheid om cross-platform te zijn en een gemakkelijke weg naar de wereld van spelontwikkeling. In het algemeen wordt Cocos 2d-x beschouwd als een C++ game engine, maar het kan veelzijdig zijn en ook Java gebruiken.

Cocos 2d-x is waarschijnlijk uw beste gok als u van plan bent 2D-games te ontwikkelen in plaats van 3D. Je hebt meer controle over de code, waardoor je meer vrijheid hebt om te sleutelen en je project volledig autonoom kunt opbouwen.

Cocos 2d-x is snel, en ik bedoel snel. Je kunt vrij snel projecten maken in vergelijking met andere engines, en het is zeer stabiel in gebruik.

jMonkeyEngine
Deze gratis game engine is een geweldige optie als het gaat om open-source game engines voor Android. Het legt de nadruk op het werken met Java, wat het voor ontwikkelaars supergemakkelijk en toegankelijk maakt.

Niet dat dit betekent dat het helemaal gemakkelijk is; het team van jMonkey Engine raadt aan het rustig aan te doen, vooral als je niet veel programmeerervaring hebt. Ze raden aan enige voorkennis te hebben om de overgang naar het maken van spellen gemakkelijker te maken.

Het team beweert meteen dat het gebruik van hun game engine gemakkelijker is dan het gebruik en het leren gebruiken van een C++ game engine. C++ kan een probleem zijn voor velen die niet vertrouwd zijn met programmeren, en jMonkeyEngine kan een geweldige optie zijn voor degenen die games willen maken zonder echt je rug te breken bij het leren van een geheel nieuwe taal.

Zoals gezegd, kan jMonkeyEngine u helpen het volgende geweldige Android of iOS spel te bouwen, met cross-platform ontwerp om uw spel of project te helpen integreren. Ze richten zich momenteel op virtual reality en de ambitieuze Oculus Rift.

En zoals alle solide Java game engines bieden ze een heleboel goede tutorials en gidsen. Deze kunnen echte redders in nood zijn wanneer je vastzit in het creatieve of technische proces van ontwikkeling.

Leadwerks
Als je in het leren van code, C++ en Lua bent geweest, weet je al dat ze allemaal nuttig zijn op hun eigen manier en vooral als het gaat om spelontwikkeling.

Als u op zoek bent naar een game engine die C++ en Lua combineert, samen met een sterke nadruk op degenen die beginnen met hun reis naar spelontwikkeling, zou Leadwerks gemakkelijk uw antwoord kunnen zijn.

Leadwerks is een cross-platform game development tool is een van de beste game engine voor beginners. In feite benadrukt het het gemak van toegang en gebruik van de engine voor nieuwere programmeurs. De engine gebruikt C++, Objective-C en Lua als programmeertalen, met een bijzondere nadruk op Lua en LuaJT.

Games maken zonder een programmeertaal onder de knie te krijgen
Leadwerks is tot nu toe alleen voor Windows en Linux besturingssystemen.

Hoewel het aanbevolen is om wat basisprogrammering te kennen, gaat Leadwerks er prat op dat het in staat is om spellen te maken zonder kennis van programmeren. Dit maakt het één van de beste game engines voor beginners.

Toegegeven, u zult uw programmeervaardigheden moeten tonen voor het ontwikkelen van meer diepgaande projecten, maar de mogelijkheid om gewoon wat te rommelen en kleinere projecten te maken is een uitstekende oefening voor beginnende spelontwikkelaars.

Het heeft een propriëtaire licentie, dus gebruikers van Steam moeten ongeveer 99 dollar neerleggen om het volledig te kunnen gebruiken. Hoewel dit misschien duurder is dan andere, kleinere engines, hoef je geen royalty’s te betalen als je je game eenmaal hebt ontwikkeld.

Voordelen van het gebruik van Leadwerks als game engine
Daarnaast kunt u nog andere aspecten van deze game engine downloaden, waardoor uw assets en programmeermogelijkheden toenemen en de hele ervaring echt wordt uitgebreid.

Er is een gratis demo (de Indie Edition Demo) van Leadwerks op de Steam-client, dus u hoeft geen kostbare sprong te wagen in het gebruik van een game engine waarvan u niet weet of u ermee zult klikken.

Omdat het echter bekend staat om zijn gebruiksgemak, kan ik u garanderen dat u er iets aan zult hebben. Deze demo geeft je een gevoel voor wat er mogelijk is in vergelijking met verschillende game engines.
.
Wat zou een betrouwbare game engine zijn zonder degelijke tutorials?

Leadwerks tutorials zijn op meerdere plaatsen te vinden. Persoonlijk raad ik YouTube walkthroughs aan voor de best mogelijke visualisatie. Getuigenissen in actie, en een beter gevoel krijgen voor hoe de workflow eruit zou kunnen zien bij het ontwikkelen van een spel.

Natuurlijk kun je op de eigenlijke moeder site wat documentatie vinden om je om de kleine leercurve heen te helpen die nodig is om grootheid in spelontwikkeling te bereiken.

GameSalad
GameSalad Game Engine

GameSalad, ontwikkeld door Gendai Games, werd uitgebracht in 2010. GameSalad steeg in populariteit na een samenwerking met Macworld Expo en maakte uiteindelijk een gratis versie in 2010. Na vijf jaar stopte Gendai Games echter met de dienst en koos voor enkele betaalopties. Maar daar komen we later op terug.

GameSalad is een van de beste game engines voor beginners! Met alle verschillende game engines op de markt op dit moment, kan het een uitdaging zijn om er een te vinden die voor jou werkt. Als je een absolute beginner bent, kan GameSalad het perfecte gereedschap zijn. Een van de beloftes van GameSalad is dat je ‘je eerste spel in een uur kunt maken’.

Een geweldige, zo niet de beste game engine voor beginners.
In feite wint het snel terrein op scholen. Het is een methode om jongere studenten en beginnende computergebruikers te leren hoe ze in de wereld van de informatica kunnen springen. Wat maakt GameSalad anders dan andere game engines en authoring tools? Het maakt totaal geen gebruik van syntax, wat het leerproces sterk vereenvoudigt.

Dit betekent echter niet dat meer ervaren ontwikkelaars niet kunnen profiteren van het gebruiksgemak van GameSalad Creator. Ongeacht uw ervaringsniveau kunt u zeker gedijen in elk project dat u nastreeft door een geschikte 2D game engine te gebruiken.

GameSalad is vooral geweldig voor die ontwikkelaars die zich richten op 2D spelontwikkeling in het bijzonder.

Betaalmogelijkheden
GameSalad heeft een paar betalingsmogelijkheden. Helaas is er op dit moment geen gratis versie van GameSalad. Er is echter wel een gratis proefversie om te zien of het werkt en wat de creatieve mogelijkheden zijn.

Ten eerste is er de maandelijkse versie, die $8 kost.
$17 per maand
$25 per maand
De laatste twee betalingsopties omvatten uiteraard extra functies die niet zijn opgenomen in de gratis proefversie en de versie van $8.

GameSalad Pro biedt extra mogelijkheden zoals

Publiceren naar IOS
Publiceren naar Android
Publiceren naar HTML5
Hoe dan ook, de prijzen zijn redelijk. Als je als maker vastbesloten bent om een spel of app te maken, is de maandelijkse prijs meer dan haalbaar. Ik bedoel, je betaalt meer voor een paar streamingdiensten per maand, dus waarom zou je GameSalad niet proberen?

Er zijn zelfs enkele kortingen beschikbaar voor educatieve opties. Als je bijvoorbeeld een klas leert hoe je games moet ontwikkelen, helpt GameSalad je bij het opstellen van een betalingsplan en een procedure voor het gebruik van de wat wordt beschouwd als een geweldige game engine voor beginners.

CraftStudio
CraftStudio engine

CraftStudio is een cross-platform game engine. Beter nog, het legt de nadruk op samenwerking met andere spelontwikkelaars. Het werd aanvankelijk op IndieGoGo gezet voor crowdfunding. Het bereikte zijn doel van 16.000 dollar en begon serieus aan de ontwikkeling.

CraftStudio werd al in 2011 ontwikkeld en in 2017 gelanceerd door Élisée Maurer en Sparklin Labs. CraftStudio wilde een fantastische en uitgebreide voxel-gebaseerde game development & gaming engine zijn.

Het centrale aspect van CraftStudio is het onderhouden van game development assets in de cloud. Op deze manier kunnen spelontwikkelaars over de hele wereld toegang krijgen tot middelen en samenwerken met andere getalenteerde makers.

Box2D Engine
De Box2D Video Game Engine Gids

Als ik een heel eenvoudig, bare-bones soort spel wilde gaan ontwikkelen, een spel dat gaat over de fundamenten van zo’n spel, kon ik geen geschiktere open-source game engine vinden dan Box2D. Box2D werd voor het eerst uitgebracht in 2007 als Box2D Lite, maar wat we nu kennen van Box2D heeft een meest recente stabiele release gehad in april 2014.

Wat is de beste manier om samen te vatten wat deze 2D game engine is? Laat de ontwikkelaars het hier uitleggen,

“Box2D is een open source C++ engine voor het simuleren van starre lichamen in 2D. Box2D is ontwikkeld door Erin Catto en heeft de zlib-licentie. Hoewel de zlib-licentie geen erkenning vereist, moedigen wij u aan om Box2D te vermelden in uw product.”

De game engine van Box2D is opgenomen in enkele titels op de Nintendo DS, de Wii en andere, en biedt cross-platform. Dit omvat het potentieel om te porten naar mobiele telefoons in het bijzonder. Stel je voor dat je een nieuwe, modernere versie van de mobiele telefoonklassieker ‘Snake’ ontwikkelt.

Problemen met Box2D’s Game Engine
Een groot probleem dat Box2D aanpakt en benadrukt is botsingsdetectie. Botsingsdetectie wordt vooral benadrukt in videospellen. Heel algemeen is het de kwestie van twee spelobjecten (gebouwen, personages, enz.) die met elkaar botsen.

Ik denk dat het vrij duidelijk is dat de Box2D engine een unieke engine is als je geïnteresseerd bent in meer diepgaande concepten van codering zoals collision detection en andere stukjes 2D know-how.

Als je bekend bent met C++ en een voorliefde hebt voor 2D spellen, meer bepaald iets dat je meer leert over de basis van het ontwerpen van videospellen (d.w.z. fysica, botsingsdetectie, enz.), dan is dit misschien wel het juiste kaartje voor jou.

Build Engine
Midden jaren negentig begon Ken Silverman, een beginnende spelprogrammeur, te werken aan wat een integraal deel van de geschiedenis van videogames zou worden: de Build engine.

Als eerstejaarsstudent werkte Ken Silverman onvermoeibaar aan de Build engine. Ken Silverman werkte rond dezelfde tijd als John Carmack en id Software en lanceerde de Build Engine in 1995.

Als je ooit Duke Nukem 3D hebt gespeeld, zul je je herinneren dat de Build engine een semi-3D omgeving creëert. Deze 2,5D-factor verandert veel dingen op het gebied van spelontwerp, namelijk de perceptie van gamers.

Hoewel veel van de Build engine-spellen lijken op spellen als DOOM of Wolfenstein 3D, maakt de engine gebruik van sectoren met verschillende hoogten van plafonds en vloeren. Wanneer met deze verschillende hoogtes rekening wordt gehouden, geeft het eindproduct de duidelijke indruk dat men in een driedimensionale wereld speelt, terwijl dat in werkelijkheid niet zo is.

De Build Engine heeft een aantal vrij beroemde games op zijn naam staan. Waaronder Duke Nukem, Shadow Warrior, Redneck Rampage en Blood.

De beste game engines voor mobiel
Op dit moment is de grootste markt voor videogames op mobiele apparaten.

Videogames als Genshin Impact en PUBG Mobile, en Five Nights At Freddy’s werden massale popcultuursensaties en beïnvloedden veel gamemakers om hun voorbeeld te volgen.

Er is nog nooit een beter moment geweest om games te ontwikkelen voor mobiele apparaten, maar welke mobile game engines moet je gebruiken?

Unity Engine voor mobiel
Unity wordt algemeen beschouwd als een van de beste mobile game engines. Met Unity kun je gemakkelijk 3D-modellen importeren uit Maya en Blender, en het heeft een enorme bibliotheek met zowel gratis als betaalde assets die je kunt gebruiken voor je game. Het wordt zelfs geleverd met zowel 3D- als 2D-modi, zodat je elke spelstijl kunt maken die je in gedachten hebt.

Het is een krachtige engine die niet voor niets zo bekend is. Unity werkt op verschillende platforms, waaronder iOS en Android, en heeft een zeer grote en actieve gemeenschap. Alleen al het aantal tutorials en hulpmiddelen maakt het een perfecte engine voor nieuwe ontwikkelaars. Het beste van alles is dat Unity gratis beschikbaar is, maar wel royalty’s neemt van de games die je uitbrengt als ze een bepaalde succesdrempel bereiken.

Gamemaker Engine voor mobiel
Dat gezegd hebbende, een andere perfect goede optie is GameMaker. Een klacht over Unity is dat de 2D modus een beetje ingewikkeld kan zijn. Het kan uitzonderlijk goed overweg met 3D-spellen, en kan zeker overtuigende 2D-spellen maken.

Maar de kroon voor de beste 2D game engine gaat naar GameMaker Studio. Als je een beginneling bent in het ontwikkelen van spellen, is Gamemaker een van de eenvoudigste engines om te gebruiken, en het is alom gecrediteerd voor het maken van veel professionele Indie-spellen. Er zijn spellen mee gemaakt zoals Webbed, Death’s Gambit en Hotline Miami.

Het heeft zelfs een eenvoudig drag-and-drop systeem dat je kunt gebruiken als je nog aan het leren bent hoe coderen werkt, en een aantal video tutorials om je op weg te helpen. GameMaker Studios biedt een onbeperkte gratis versie, maar je krijgt meer als je een abonnement betaalt.

Godot voor mobiel
Tot slot is er Godot. Godot wordt ook geprefereerd door Indie-gameontwikkelaars, maar een functie die Godot biedt die de anderen niet hebben, zijn honderden nodes.

Nodes zijn vooraf gemaakte codes die kunnen worden geselecteerd om de openingsstappen van het spel gemakkelijker te maken. Het is ook gratis en open-sourced, dus je hoeft nooit royalties te betalen voor de spellen die je maakt.

Gebruik een van deze game engines en je bent al snel op weg naar de volgende mobiele gamesensatie. Met elke dag nieuwe mobiele games die uitkomen, is er genoeg ruimte voor de volgende Angry Birds of Candy Crush om de boel op te schudden.

Deze engines zijn perfect om te oefenen, je vaardigheden te verbeteren en uiteindelijk je games uit te brengen. Start je engines.

Hoe kies je de juiste game engine?
Het antwoord hierop is vrij eenvoudig: kies een eenvoudige game engine om je basis op te bouwen, en klim naar meer technische engines.

Je zult snel merken dat populaire game engines solide uitgangspunten zijn, of het nu gaat om actieve ondersteuning door de gemeenschap, of om gebruiksvriendelijkheid.

Van eenvoudige gratis game engines tot top-of-the-line cross-platform game engines, hier zijn de belangrijkste punten die je moet overwegen bij het kiezen van een game engine software om te leren:

Uw computer – De beste computer voor uw budget. Je wilt kracht. Iets dat een grotere werklast aankan.
Je spelgenre – Verschillende engines voor verschillende genres.
Uw perspectief – Maakt u een 3D of 2D spel? Dit verandert de manier waarop je je spel ontwikkelt aanzienlijk, dus houd er rekening mee.
Uw artistieke vaardigheden – Niet vereist. Maar nuttig.
Je beoogde platform – Android, Xbox, etc …
Solo of Team – Gaat u samenwerken met anderen? Sommige engines zijn beter voor collabs.
Community Support – De meeste populaire engines hebben geweldige ondersteuning. Bekijk ze voordat je begint.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here