Hoe gebruik je SideQuest om games te Sideloaden op Oculus (Turn On The Fun!)

0

Hoewel we allemaal dol zijn op de populairste spellen voor verschillende spelplatforms, zijn er ook verborgen juweeltjes. Wat gebeurt er als een spel dat je graag wilt spelen op een ander platform wordt uitgebracht?

Vervelend, toch? Nou, wat als een spel dat je wilt spelen niet eens op het netwerk van het platform staat? Meer specifiek, wat als je de Oculus Quest hebt en je je verveelt met de huidige line-up van games?

Dat is waar SideQuest om de hoek komt kijken. Maar voordat we ons verdiepen in wat SideQuest voor u en uw gamebehoeften kan bereiken, laten we een beetje dieper graven met ‘sideloading’.

Wat is Sideloading?
Misschien heeft u wel eens gehoord van sideloading. Het betekent eigenlijk gewoon dingen downloaden die niet in een bepaalde winkel of marktplaats van een ontwikkelaar staan.

Sideloading laat gebruikers via WiFi, USB-drives en andere methoden gegevens overbrengen van de ene plaats naar de andere. Deze gegevens kunnen terechtkomen op pc’s, tablets of andere opslagapparaten.

Android Sideloading
Van Android sideloading is sprake wanneer een gebruiker apps of games downloadt in het Android applicatiepakket (APK) formaat. Aangezien dit sideloading is, zijn deze apps en games niet afkomstig van de gebruikelijke Android-marktplaats, Google Play.

Android-gebruikers moeten hiervoor specifieke beveiligingsinstellingen hebben uitgeschakeld.

iOS Sideloading
Als het gaat om sideloading op een iOS-apparaat, moet de gebruiker apps of games in het IPA-formaat krijgen. U hebt wellicht gehoord van ‘jailbreaking’, het omzeilen van Apple iOS beperkingen.

Sideloading en jailbreaking, hoewel enigszins verwant, zijn geenszins hetzelfde. Bovendien is het geen goed idee als u in de gunst van Apple wilt blijven.

Voordelen en nadelen van Sideloading naar uw toestel
Sideloading is uitstekend voor nieuwsgierige gamers, maar het heeft ook een aantal nadelen. Laten we even kijken naar de goede en slechte kanten van Sideloading.

Voordelen van Sideloading

Toegang tot nieuwe content. Vrije toegang tot coole apps en games is een groot voordeel. Gamers die sideloaden kunnen genieten van toegang tot games op verschillende platforms.
Geen geografische beperkingen. Theoretisch zou je APK-bestanden uit een ander land kunnen sideloaden. Dit omzeilt eerdere beperkingen voor jou en je apparaat. Spellen spelen die niet meer beschikbaar zijn. Iedereen die een favoriet spel of app van de marktplaats van een platform heeft laten verdwijnen, zal van sideloading houden. Je hebt toegang tot bètaversies, eerdere builds en meer.
Sideloading problemen

U brengt uw apparaat in gevaar. APK-bestanden hebben meestal de Google-stempel van goedkeuring. Dit betekent dat je er vrijwel zeker van kunt zijn dat alles in orde is.

Met sideloading APK-bestanden kunnen ze corrupt zijn of anderszins problemen veroorzaken voor uw apparaat. Het kan het bedrijf boos maken. Met Apple als voorbeeld, kan het doen van dingen zoals sideloading de eindgebruikersovereenkomst teniet doen, waardoor je in de spreekwoordelijke regen staat.

Hoe kan ik Sideloaden?
Sideloading
Het verkrijgen van nieuwe inhoud is in het algemeen vrij eenvoudig, en u kunt het op verschillende manieren doen. De primaire methode was lange tijd via USB. Het gebruik van een USB-opslagapparaat was de meest voorkomende manier van Sideloaden.

Omdat USB-apparaten geen downloads en overdracht van bestanden kunnen initiëren, zijn ze afhankelijk van PC-gebruikers om contact te leggen. Een gebruiker neemt het apparaat met sideloaded content en zet het over naar het apparaat van zijn keuze.

Wat is SideQuest?
SideQuest is een platform dat spelers toegang geeft tot games en apps die niet beschikbaar zijn via de Oculus store. Het ontleent zijn naam aan de Oculus Quest. Snap je? SideQuest? Best slim.

De Oculus Quest is de opvolger van de Oculus Go en werd uitgebracht op 21 mei 2019. Het gebruikt Android als zijn basissoftware, dus herinner je toen we over het onderscheid van Android sideloading gingen.

Laten we nu je Oculus Quest aan de gang krijgen om te sideloaden.

Instellen
Aangezien de Oculus Quest het Android-platform gebruikt, betekent dit dat APK-bestanden van Google de centrale inname van inhoud van het apparaat zullen zijn. Dat gezegd zijnde, laten we eens kijken hoe u snel in SideQuest kunt springen en geweldige games kunt gaan spelen.

SideQuest downloaden en installeren op je PC/Mac
Download eerst de desktop app versie van SideQuest via uw browser. Er zijn zowel Mac, Linux als PC downloadbestanden. Sluit uw Oculus Quest en SideQuest aan

Sluit vervolgens de Oculus Quest aan op je PC met een USB-kabel. Geef je Quest toestemming om verbinding te maken met de PC en zet dan de VR-headset op. Het volgende venster dat je ziet zal vragen om USB debugging toe te staan. Goedkeuren. Vink ‘altijd toestaan vanaf dit apparaat’ aan en je zou goed moeten zijn om te gaan.

Apps installeren via SideQuest
Als uw Quest eenmaal draait, is het tijd om wat apps te installeren via SideQuest. Zoek de app of game die u wilt downloaden en klik op ‘install latest’. Dit installeert, je raadt het al, de nieuwste versie van de bestanden.

Start sideloaded games
Nu is het tijd om je Quest te verkennen. Ga in het Quest-menu naar ‘Bibliotheek’ en vervolgens naar ‘Onbekende bronnen’. Dit toont de bestanden die je hebt gedownload naar het platform.

Laatste gedachten over Oculus Quest & Sideloading
Hoewel sideloading enkele risico’s kan opleveren voor uw Oculus 2 VR-apparaat, zijn er enorme voordelen die het risico voor veel gamers gemakkelijk waard kunnen zijn.

SideQuest is een uitstekend platform voor het tentoonstellen, downloaden en afspelen van verschillende soorten content. Of het nu gaat om apps uit het verleden of nieuwe spannende games, SideQuest kan uw Oculus 2 ervaring nog meer de moeite waard maken.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here