Gamen op een Mac: Te vermijden en te overwegen Macs voor gamers (voor- en nadelen en het oordeel)

0

Als je eraan zou denken tijd te besteden aan een Apple gaming laptop, zou je kunnen grinniken en denken dat het belachelijk is. Macs goed voor gaming?

Lange tijd waren Macs niet de gaming-krachtpatsers die pc’s waren. Wat ze opgeofferd in gekke hoeveelheden gaming potentieel was stijl, gebruiksgemak, en nog veel meer. Maar is de computerlijn van Apple op het gebied van hardcore gaming aan het veranderen? Laten we eens kijken.

Zijn Macs goed voor games?
Het korte antwoord? Nee, niet echt. Maar dat betekent niet dat ze helemaal niet geschikt zijn voor games.

Macs zijn gebouwd op het concept van software-optimalisatie en andere functionaliteit. Door deze sterke focus op functionaliteit is er weinig ruimte voor hardcore gaming. Daar zijn ze gewoon niet voor gemaakt.

Laten we eens kijken naar enkele basisprincipes die Macs onderscheiden van andere spelcomputers.

Basisprincipes
Geïntegreerde vs. discrete GPU’s
Allereerst is een GPU een grafische verwerkingseenheid. Deze genereert de mogelijkheid om afbeeldingen op de monitor van je computer weer te geven.

Bij een geïntegreerde GPU zijn zowel de GPU als de CPU onderdeel van één eenheid. Dit betekent dat de grafische processen en de algemene computerverwerkingseenheid dezelfde chip delen.

Daarom is een discrete of dedicated grafische kaart er een die volledig gescheiden is van een CPU. Voor gaming is een dedicated of discrete grafische kaart ideaal.

GPU’s in Macs
Wat voor soort GPU’s hebben Macs? Ze hebben hun eigen unieke GPU’s die door Apple zijn gebouwd. Dit betekent dat ze volledig uniek zijn voor het iOS-besturingssysteem, net als je iPhone of iPad.

Voor zaken als de MacBook Pro 15-inch zijn er zowel speciale als geïntegreerde GPU’s voor betere grafische prestaties.

Te vermijden Macs voor gamers
Hoewel gamen op een Mac steeds gebruikelijker wordt, zijn er nog steeds Macs die je moet vermijden als je je Apple apparaat wilt gebruiken om te gamen.

De Mac Mini
Mac Mini niet voor gaming

De Mac Mini is een geweldige desktop-Mac voor bijna al je computerbehoeften. Gamen op een Mac vereist echter een krachtigere GPU dan de Mini Macs in huis hebben.

Link naar aankoop

De MacBook Air
Macbook Air niet voor gaming

Dit is gewoon een algemene waarschuwing om vrijwel alle MacBook Air computers te vermijden, omdat hun GPU-kracht vrij laag is. Als je een hardcore gamer bent, vermijd dan zeker deze lijn van beroemde Macs voor je gaming behoeften.

Je kunt echter nog steeds spellen spelen zoals Stardew Valley of Graveyard Keeper.

Macs voor gamers om te overwegen
Laten we nu eens kijken naar de beste Macs voor gaming.

16-inch MacBook Pro
16-inch MacBook Pro voor videogames

Als je op zoek bent naar de allerbeste game-ervaring op een Mac, is de 16-inch Macbook Pro een geweldige optie. De prijs kan echter een beetje ontmoedigend zijn.

Hij heeft een discrete GPU, wat betekent dat je hem kunt upgraden wanneer je maar wilt zonder dat dit gevolgen heeft voor de CPU, en heeft een briljante schermresolutie.

Hij is slank, groot en de beste manier om te gamen op een Mac.

Link naar aankoop

21,5-inch iMac
21,5-inch iMac voor videogames

Deze krachtpatser van een desktopcomputer geeft Mac-gebruikers een schitterend 4K-scherm. Het is aan te raden om de bestaande discrete GPU absoluut te upgraden, omdat deze mogelijk niet is opgewassen tegen matig grafisch krachtige games.

Afgezien van de upgrade krijg je meer dan een terabyte aan opslagruimte en een fantastisch beeldscherm.

Link naar aankoop

Het oordeel
Gamen met Macbooks

Welk Mac-model is het beste voor gamen?
De beste Mac voor gamen is waarschijnlijk de 16-inch MacBook Pro met M1-processor. Hoewel hij zeker niet goedkoop is, is dit een van de grafisch krachtigste Apple gaming laptops die je kunt pakken.

Het heeft een ton van functies, zoals verschillende USB-poorten, geweldige graphics, en een prachtige retina display. De prijs is echter behoorlijk hoog.

Welk laaggeprijsd Mac-model is het beste voor gaming?
Het beste goedkope Mac-model om te overwegen is de 13-inch MacBook Pro. Dit is een ouder model dat perfect is voor casual tot gemiddeld gamen. Er zit niet veel kracht in, maar als je een diehard Mac-gebruiker bent die moet gamen, is dit misschien wel je beste gok.

Dus hoewel je geen grafisch veeleisende game kunt draaien die een hoop paardenkrachten nodig heeft om zelfs maar op te starten, kun je nog steeds een aantal geweldige titels voor gaming op een Mac vinden. Hoewel hun focus op software-optimalisatie hun vermogen om games als Death Stranding te spelen belemmert, zijn Macs solide voor meer casual gaming.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here