Duality 2D Engine: De beste manier voor beginnende gamedevelopers die van 2D-spellen houden om aan de slag te gaan.

0

Vroeger leek het een waanzinnige droom om je eigen spel te kunnen ontwikkelen. Dat spul was voor professionals, jongens die hun indrukwekkende computer en data science diploma’s hebben gehaald aan een of ander chique instituut.

Maar na verloop van tijd realiseer je je dat de tools voor natuurlijke spelontwikkeling voortdurend evolueren om tegemoet te komen aan de vaardigheden en behoeften van gamers met een droom.

Met name open-source engines hebben het afgelopen decennium een grote vlucht genomen, waardoor iedereen en zijn broer toegang heeft gekregen tot tools om creatieve, eigenzinnige en leuke titels te maken. Het ‘open’ in open source software zorgt ervoor dat de broncode ontwikkeld door een bepaald bedrijf naar eigen goeddunken kan worden gebruikt; in feite zetten ze het daarbuiten met slechts een licentie en laten creatieve mensen ermee aan de haal gaan.

Er zijn fantastische open source engines zoals Godot, Panda3D en LibGDX. Een ander juweeltje is Duality2D.

Inhoudsopgave:
Wat is Duality 2D?
Duality Game Engine
Duality 2D is een open-source engine ontwikkeld met een eigen visuele editor en wordt volledig aangedreven door de programmeertaal C#.

Het is een engine waarin 2D wordt benadrukt, dus als je een gamer bent die houdt van titels als Castlevania: Symphony of the Night, Braid en Rogue Legacy.

Het is aanbevolen dat je enige kennis hebt van C# als codeertaal, want dat is het brood en de boter van de engine.

Een betere manier om het te zien is vergelijkbaar met Unity in termen van workflow, maar het is strikt 2D in ontwikkeling. Met workflow helpt Duality je enorm, want het helpt je nadat je assets hebt gedefinieerd om te bepalen wat hun functie is.

Je importeert assets door ze in de user interface van de engine zelf te slepen, vervolgens schrijf je de eigenlijke C#-code om te bepalen hoe het spel zich zal gedragen, en vervolgens code voor het gewenste object zelf. Dat het zo eenvoudig is, is echt een verademing.

Installatie van Duality 2D
De installatie van de open-source engine vereist eerst een paar dingen.

U moet .Net Framework 4.5 op uw systeem geïnstalleerd hebben, gevolgd door de nieuwste versie van Visual Studio.
Deze stap is cruciaal, want Visual Studio is in feite waar je de code voor je spel uitschrijft.
Nadat je ervoor gezorgd hebt dat je deze vakjes hebt aangevinkt, kun je de meest recente versie van Duality 2D gemakkelijk downloaden van de site.
Nu hoeft u alleen nog maar te beginnen aan uw ambitieuze spelproject!

Beoordelingen
Sommige ontwikkelaars verkiezen game engines zoals Duality 2D boven zwaargewichten zoals Unity. Mensen vinden de open-source en toegankelijke gebruikersinterface erg goed.

“Dit is de beste open-source engine waar ik ooit mee heb gewerkt. Schone en begrijpelijke code, allemaal puur .Net, een ongelooflijk volledig uitgeruste editor, en een geweldige component-georiënteerde aanpak voor het bouwen van games.” -Andrew O’Connor, BatCat Games

Handleidingen
Spelontwikkeling met Duality 2D

Je kunt wat aanwijzingen vinden in de vorm van tutorials voor Duality 2D.

De officiële website
Er is geen betere bron voor goede informatie dan van degene die het gemaakt heeft. De officiële documenten voor Duality 2D zijn gemakkelijk te vinden vanaf de homepage. Ze gaan over het installeren van de engine, vertrouwd raken met de lay-out, het bedenken van je eerste project, tot en met het debuggen van je game voor de uiteindelijke publicatie.

Naast de officiële documenten kunt u ook vragen stellen over de engine op de forums op de homepage.

Aan de slag met Duality
Deze uiterst nuttige tutorial, met een optreden en gids van de maker, Fedja Adam, is een waardevolle blik op de basis van de engine. Hij geeft een basisbeschrijving, gevolgd door meer gedetailleerde aspecten van de code, programmabestanden en het navigeren door de gebruikersinterface. Bekijk deze als je een goede demonstratie in videovorm nodig hebt. Ik weet dat ik mijn aandacht niet bij iets anders kan houden dan bij een video.

Een nadere blik op de Duality Game Engine
Het fantastische YouTube kanaal, Gamesfromscratch, bespreekt in detail (zoals ze altijd doen) de ins en outs van de vele toepassingen van Duality 2D. Gamesfromscratch doet zijn uiterste best om de verschillende menu’s, werkbalken en meer door te nemen. De video is lang, maar toont je bijna alles wat je moet weten om verder te gaan met spelontwikkeling.

Opmerkelijke titels gemaakt met Dualiteit
Hoewel er geen Triple-A titels zijn gemaakt met Duality, zijn er toch enkele ambitieuze projecten geweest.

Onikira – Demonenmoordenaar
Beat ’em Up
In dit indrukwekkende zijwaarts scrollende spel word je een geduchte krijger in het feodale Japan, die – je raadt het al – demonen doodt. Duality2D is de perfecte engine voor een side-scrolling beat ’em up als deze.
De vloer is lava
Platformer
Dit eenvoudige side-scrolling spel heeft dat oude beproefde doel: raak de vloer niet aan – het is lava! Je bestuurt een personage dat probeert te ontsnappen uit een kamer die verandert in het binnenste van een actieve vulkaan, en het is verrassend leuk en dynamisch om op tijd te kunnen ontsnappen.
Conclusie
Kortom, als je een beginnende spelontwikkelaar bent die van 2D-spellen houdt en de volgende Terraria en Shovel Knight wil maken, is Duality 2D een stabiele en robuuste open-source engine die je helemaal gratis kunt proberen.

We raden je echter aan om de ontwikkelaars een paar dollar te geven om je waardering te tonen en hen te helpen nieuwe functies te implementeren voor toekomstige spelontwikkelingen!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here