De Source Engine (Game Engine) Handleiding

0

Geschiedenis van de bronmotor
Je hebt misschien gehoord van Valve. The Orange Box, Half-Life 2 Episode One en Episode 2, Left 4 Dead en Portal. Dit zijn niet alleen fantastische games, maar ook invloedrijke media die het gamen hebben gevormd.

Oorspronkelijk begonnen als de GoldSrc-engine met het eerste Half-Life-spel, hebben Source en Source 2 een lange weg afgelegd.

De Source-engine van Valve heeft wortels in andere engines. Tegelijkertijd zie je misschien unieke aspecten en functies in Valve’s engine, John Carmack’s Quake engine.

De in juni 2004 gelanceerde Source engine van Valve gaf spelers en ontwikkelaars nieuwe, spannende tools en games om mee te werken.

Source Engine gereedschappen en hulpmiddelen
Dus je wilt je eigen 3D spellen, animaties en objecten maken in de Source engine? Goed, want het is een geweldige optie om te kiezen.

Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden, zoals welk spel je wilt maken. Laten we eens kijken naar enkele nuttige Source engine bronnen om je op weg te helpen.

Source SDK tutorial – Eerste map tutorial met Hammer

Voor wie een spoedcursus maps maken met Windows wil volgen, is dit een geweldige manier om de kracht van Source te benutten. Gebruiker 3kliksphilip laat makers zien hoe ze verschillende maps kunnen vullen met objecten, animaties en verschillende effecten. We raden je aan alle video’s van 3kliksphilip te volgen voor een uitgebreide reeks Source tutorials.

De ontwikkelaarsgemeenschap van Valve
Dit is een fantastische community om je op weg te helpen met het ontwikkelen van games. Niet alleen laat deze specifieke tutorial je de basis zien, maar het introduceert beginnende ontwikkelaars in een geweldige en uitgebreide gemeenschap van gelijkgestemde makers.

Source 2 Engine
De Source 2 engine is de opvolger van de oorspronkelijke Source engine build. Valve kondigde de tweede build van de engine aan op de GDC van 2015.

Valve stond toe dat Source 2 gratis werd gebruikt, met als enige voorbehoud dat de spelontwikkelaars het via Steam moeten lanceren. Valve richtte zich echter op het ontwikkelen van hun eigen games voordat ze Source 2 loslieten voor andere spelontwikkelaars.

Tot nu toe heeft Valve slechts een paar spellen uitgebracht met de Source 2-engine: Half-Life: Alyx, Robot Repair, Artifact, Sandbox, DotA Underlords en een 2015-versie van DotA 2 (getiteld Dota 2 Reborn).

Deze titels zijn ook niet meer alleen PC exclusives: Valve heeft duidelijk gemaakt dat elk van hun games in de toekomst standaard voor Windows en Mac zal lanceren. Voeg daarbij de verdere ontwikkelingen en compatibiliteit, en je hebt games die op Windows en Linux draaien.

Games op Source Engine
Source engine games zijn enkele van de meest populaire titels in de gamewereld. Terwijl Unity, Unreal en andere engines fantastische spellen in hun repertoire hebben, heeft de Source engine echt unieke en creatieve spellen. Laten we eens kijken naar enkele van de beste en slimste.

Half-Life 2
Windows, Xbox, Xbox 360, PlayStation 3, Mac OS X, Linux, Android
Half-Life 2 is het fantastische tweede uitstapje van de stille hoofdpersoon, Gordon Freeman. Het is een unieke mix van sciencefiction, avontuur en actie. Er zijn ook waanzinnig creatieve levels en indrukwekkende animaties (met dank aan het zwaartekrachtpistool). Alleen al de gedachte om je een weg te vechten uit de verloren stad Ravenholm is genoeg om je ‘s nachts wakker te houden.

Valve heeft een van de meest geliefde single-player game-ervaringen in de recente geschiedenis gecreëerd. De AI van de niet-spelende personages voelde fris en vooral levensecht aan.

Valve heeft zelfs twee bijbehorende uitbreidingen toegevoegd, Episode One en Episode Two, om de personages en verhaallijnen uit te breiden. Episode One scènes die op de Source engine draaien, laten zien hoe goed de engine is voor het beoogde doel. Nu….waar is Half-Life 3?!

Counter-Strike: Source
Windows, Mac OS X, Linux
Counter-Strike: Source was de game die alles in gang zette. Een aantal van de meest iconische en memorabele gamemomenten op internet zijn voortgekomen uit deze spellen van Valve.

Technisch gezien is het een remake van Valve’s pc-spel Counter-Strike uit 2000. Het origineel was een mod van Half-Life en was een absolute hit bij gamers overal. Hoewel het concept van een deathmatch te danken is aan spelvisionairs John Carmack en John Romero, maakte de verslavende versie van Counter-Strike deze spelmodus tot een wereldwijde sensatie.

Counter-Strike: Source bleek net zo populair, zo niet populairder. Valve creëerde nog meer Counter-Strike spin-offs en vervolgen, waaronder Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO), Counter-Strike: Condition Zero, Counter-Strike Online en Counter-Strike Neo.

Garry’s Mod
Windows, Mac OS X, Linux
Dit spel is een beetje anders dan je gewend bent. Garry’s Mod is een krankzinnig zandbakspel dat alles combineert wat je maar kunt bedenken. Het is een toevluchtsoord voor modding, spelcreatie en algemene chaos.

De Garry’s Mod gemeenschap kan physics, animaties, code, textures, modellen, renderers en nog veel meer aanpassen.

Dit spel is het perfecte voorbeeld van wat er mogelijk is met de Source engine. Games als Portal hebben samenhangende verhaallijnen en personages, Garry’s Mod geeft spelers de kans om kaarten van New York City het strijdtoneel te laten worden tussen Winnie the Pooh en Max Payne. Ik wou dat ik een grapje maakte.

De impact van de Source Game Engine
In iets meer dan 20 jaar tijd heeft de Source engine het gamelandschap drastisch ten goede veranderd. Van zijn bescheiden oorsprong als GoldSrc tot het huidige Source 2 is deze game-engine het gereedschap van visionairs en creatieven geweest.

Met deze hulpmiddelen en tutorials kunt ook u zich aansluiten bij deze getalenteerde gemeenschap van spelontwikkelaars. Vergeet niet dat u uw spel alleen maar op de markt hoeft te brengen via Steam, en u kunt aan de slag. Wie heeft er zin in een snel spelletje Counter-Strike: Global Offensive?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here