De meest iconische vechtspellen ooit (Ben je klaar om te vechten?)

0

Vechtspellen hebben een integrale rol gespeeld in de tijdlijn van videospellen. Ze stellen online spelers in staat om elkaar tot moes te slaan, vrienden om het tot in de vroege uurtjes tegen elkaar op te nemen, en videospelers om hun vaardigheden te testen tegen de AI.

Omdat er zoveel titels zijn, wilden we het beste vechtspel vinden. Het is echter niet zo eenvoudig als alleen maar kijken naar een positieve recensie of zien wat elke criticus geweldig vond.

Nee, we moesten kijken welke spellen wat het beste deden. Daarnaast wilden we zien welke games de beste inhoud boden en wat gamers leuk vonden.

Wat is uw voorkeur?

Of het nu gaat om 2D vechtspellen, nieuwe vechtspellen, of iets totaal anders, wij vinden precies wat je nodig hebt om die gaming jeuk te krabben. Als je geïnteresseerd bent in het spelen tegen anderen met andere consoles, bekijk dan onze blog over cross-platform games – er staan een paar geweldige vechtspellen op die lijst die je tijd waard zijn!

Top vechtspellen: Het beste van het beste
Voordat we ingaan op meer specifieke spelconsoles, is dit het beste van het beste. Dit is de definitieve lijst van vechtspellen voor wie op zoek is naar specifieke aspecten.

Voor Anime-fans: Dragon Ball FighterZ

Voor volwassenen: De Mortal Kombat-franchise

Voor technici: Street Fighter V

Voor graphics: The King of Fighters XIV

Voor robotgevechten: Gundam Versus

Voor Crossovers: Marvel vs. Capcom OF Super Smash Brothers Ultimate

Voor realisme: EA Sports UFC

Voor intensiteit: Injustice: Gods Among Us

Voor worstelen: De WWE 2K-serie

PS4 vechtspellen
Vechtspellen – PS4
Laten we eens kijken wat de beste vechtgames PS4 te bieden heeft.

Tekken 7
Vechtspel – Tekken 7

PS4
Bandai Namco Studios
Bandai Namco Entertainment
18 maart 2015
Tekken 7 is de meest recente release in de langlopende Tekken-serie van vechtspellen. Spelers nemen de controle over verschillende personages, elk met hun eigen unieke uiterlijk en sets van vechtmoves.

Tekken 7, samen met vele games in de serie, gaat over het conflict tussen Heihachi Mishima en zijn zoon, Kazuya.

DragonBall FighterZ
Vechtspel – DragonBall FighterZ

PS4
Arc System Works
Bandai Namco Entertainment
26 januari 2018
Fans van de klassieke anime zullen niet teleurgesteld zijn met deze high-octane, in your face fighter. Je kunt kiezen uit een ton verschillende personages uit de anime om tegen te vechten.

In tegenstelling tot DragonBall Z: Kakarot ben je niet gedwongen om alleen als Goku en andere hoofdpersonages te spelen. Je kunt als elk van de Androids spelen, maar ook als Majin Buu.

Altijd al Super Saiyan Vegeta tegen Master Roshi willen spelen? Dat kan hier. Er is DLC die veel personages toevoegt, dus maak je geen zorgen dat het saai wordt.

Het heeft veel invloed van Marvel vs. Capcom 2, maar is toch een verbazingwekkend origineel en verslavend vechtspel.

Injustice: Gods Among Us Ultimate Edition
Vechtspel – Injustice: Gods Among Us Ultimate Edition

PS4
NetherRealm Studios
Warner Bros. Interactive Entertainment
12 november 2013
Injustice: Gods Among Us kunnen spelers in de huid kruipen van hun favoriete DC Comics-helden en -schurken. Aangezien de game is ontwikkeld door NetherRealm Studios, zijn er natuurlijk een aantal elementen en essenties rechtstreeks afkomstig van Mortal Kombat.

Maar het werkt echt in deze titel. Je krijgt intense, schrijnende gevechten tussen de Flash, Superman, Batman en de Joker.

Hoewel het spel afkomstig is van de meesterbreinen achter een van de eerste gewelddadige vechtspellen, is het geweld aanzienlijk afgezwakt. Er is geen bloed of dodelijke ongelukken in dit spel.

SNK Heroines Tag Team Frenzy
Vechtspel – SNK Heroines Tag Team Frenzy

PS4, Nintendo Switch
SNK
Nippon Ichi Software
7 september 2018
SNK is een beroemd Japans softwarebedrijf en had een beetje een hausse in vechtspellen in de jaren negentig en 2000. Deze recentere titel van ontwikkelaar SNK brengt alle principiële SNK-heldinnen in één titel om het uit te vechten.

In de verhaalmodus van het spel moeten de SNK-heldinnen zich een weg vechten uit een andere dimensie en de orde in de wereld herstellen. De game doet denken aan games als Marvel vs. Capcom en Tekken Tag Tournament in de manier waarop ze tag team gevechten benaderen.

Switch vechtspellen
Vechtspellen – Switch
Vergeleken met de grote consoles zijn vechtgames op Switch misschien niet precies wat je van uitgever Nintendo kunt verwachten. Echter, als je kijkt, zijn er een paar geweldige vechttitels op Nintendo’s handheld apparaat.

Street Fighter 30th Anniversary Collection
Vechtspel – Street Fighter 30th Anniversary Collection

Nintendo Switch
Capcom
Digitale Eclips
29 mei 2018
Deze verzameling Street Fighter-titels brengt elk stukje van waarom Street Fighter de ultieme vechtgame is naar voren.

Je kunt spelen als Ryu, Blanka, Guile en meer in elk van deze 13 iteraties van de eerste drie games van de serie. Street Fighter Alpha, Street Fighter II, Street Fighter III, en zelfs de originele Street Fighter.

Wanneer heb je die voor het laatst gespeeld?

Guilty Gear 20th Anniversary Edition
Vechtspel – Guilty Gear 20th Anniversary Edition

Nintendo Switch
Arc System Works
16 mei 2019
Dit is een uitstekende verzameling van twee games: de originele Guilty Gear, evenals een port van Guilty Gear XX Λ Core Plus R. Beide games, komen uit opvallend verschillende tijden in game design.

Het eerste spel heeft alle geweldige Guilty Gear-personages, evenals de iconische 2D-stijl. Het tweede spel is echter de showstopper hier.

Dit is een uitstekende gelegenheid om je in Guilty Gear te verdiepen als je dat nog niet deed.

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Trilogy
Vechtspel – Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Trilogy

Nintendo Switch
Bandai Namco
CyberConnect2
26 april 2018
Fans van Naruto moeten Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Trilogy gewoon oppakken. Je verkent de oorsprong of Naruto, om uiteindelijk door te gaan naar de andere titels waar je de iconische gevechten tussen Shippuden en Akatsuki meemaakt.

Het laatste spel in de trilogie, Ultimate Ninja Storm 3, laat de speler deelnemen aan de Great Ninja War.

Super Smash Bros. Ultimate
Vechtspel – Super Smash Bros. Ultimate

Nintendo Switch
Bandai Namco Studios
Nintendo
7 december 2018
Wie weet niet alles wat er te weten valt over een van de meest creatieve en leuke crossover fighting game franchises ooit gemaakt?

Sinds we kennismaakten met de krankzinnige capriolen van Nintendo-personages die elkaar in elkaar sloegen, werd Super Smash Bros. een nietje voor videogames.

In Super Smash Bros. Ultimate worden nog meer personages geïntroduceerd. Natuurlijk heb je Mario, Link, Samus en Fox McCloud. Maar van de 74 personages in het basisspel zijn er veel unieke toevoegingen die je in eerdere versies niet hebt gezien. De toevoeging van verschillende stukken DLC voegt nog meer personages toe.

Je kunt spelen als Banjo & Kazooie, Cloud Strife, Little Mac, Pac Man, Joker uit Persona en Isabelle uit Animal Crossing. Het is een van de beste multiplayer games, laat staan vechtspellen van onze generatie.

Xbox vechtspellen
Vechtspellen – Xbox

Soulcalibur VI
Vechtspel – Soulcalibur VI

Xbox één
Bandai Namco Studios
Bandai Namco Entertainment
19 oktober 2018
De meest recente vermelding in de Soulcalibur-serie, Soulcalibur VI, heeft kleurrijke Soul-personages die terugkeren voor een andere reeks intense wapengevechten.

In deze versie van Soulcalibur VI kunnen spelers spelen als de beruchte Witcher Geralt, Samurai Showndown’s Haohmaru, en 2B uit Nier: Automata.

In de snelle en intense gevechten neem je het op tegen getalenteerde tegenstanders om te zien wie het goddelijke zwaard Soul Edge kan opeisen.

Dead or Alive 6
Vechtspel – Dead or Alive 6

Xbox One, Arcade, Microsoft Windows, PlayStation 4
Team Ninja
Koei Tecmo Games
1 maart 2019
Dead or Alive 6, de eerste Dead or Alive-titel voor de achtste consolegeneratie, laat spelers opnieuw kennismaken met de favoriete personages van de fans. Ayane, Zack, Helena Douglas en Ninja Gaiden’s Ryu Hayabusa maken allemaal een triomfantelijke terugkeer.

Deze versie van Dead or Alive introduceert slow-motion gevechten en zichtbare schade. In dat opzicht is dit het meest grafisch gewelddadige deel in de gamereeks.

Bij dodelijke combo’s en snelle stoten lopen jij en je tegenstander nu schade op, met een realisme dat nog nooit eerder in een Dead or Alive-titel is vertoond.

Killer Instinct
Vechtspel – Killer Instinct

Xbox One
Double Helix Games
Zeldzaam
Microsoft Studios
22 november 2013
Killer Instinct op Xbox One is een revisit van de titulaire vechtserie die sinds 1996 geen release meer had gezien. Deze Xbox One exclusive is een reboot van de franchise als geheel, maar behoudt nog steeds de klassieke op combo gebaseerde vechtstijl en personages.

Aanvankelijk uitgebracht als free-to-play na de lancering van zijn moederconsole, was Killer Instinct aanvankelijk een zeer kale vechtgame. Rare en Double Helix games hebben dit verholpen door ‘seizoenen’ van inhoud toe te voegen, waardoor er meer aan het spel werd toegevoegd.

Het heeft een geweldige kunststijl, die doet denken aan Street Fighter V, en werkt binnen een geweldige game engine, perfect voor vechtspellen.

Capcom vechtspellen
Vechtspellen – Capcom
Capcom zelf heeft enkele van de meest populaire vechtspellen die ooit zijn gemaakt. Samen met spellen als Resident Evil en Mega Man, is Capcom Laten we eens kijken naar de top Capcom vechtspellen.

Marvel vs. Capcom: Infinite
Vechtspel – Marvel vs. Capcom: Infinite

Microsoft Windows, PlayStation 4, Xbox One
Capcom
19 september 2017
Marvel vs. Capcom is een uitstekend stuk videogame- en stripgeschiedenis geweest. Pitting iconische personages uit zowel de Marvel comics universum en Capcom’s gaming roster, kunnen spelers een team vormen om een enorme cast van personages te verslaan.

Spelers kiezen hun verschillende personages en beginnen een reeks tag-team toernooien. De ontwerpers wilden een meer verhalende, verhaalgerichte game creëren en maakten de mechanica meer mainstream voor alle doelgroepen.

Capcom vs. SNK 2
Vechtspel – Capcom vs. SNK 2

Arcade, Dreamcast, PlayStation 2, Xbox, Nintendo GameCube, PlayStation Network
Capcom
3 augustus 2001
Ook bekend als Capcom vs. SNK 2: Mark of the Millennium 2001, Capcom vs. SNK deed wat Marvel vs. Capcom deed, maar combineerde geliefde personages uit de SNK games.

SNK-heldinnen als Athena Asamiya en Mai Shiranui maken hun opwachting, en andere personages uit The King of Fighters, Fatal Fury en meer. De stijlvolle 2D-graphics zijn terug en werken beter dan ooit.

Voor degenen die niet bekend zijn met ontwikkelaar SNK is dit een geweldige manier om kennis te maken met prominente personages uit hun games.

Street Fighter II
Vechtspel – Street Fighter II

Meerdere platforms
Capcom
Maart 1991
Street Fighter II is zonder twijfel een van de beroemdste vechtspellen die ooit zijn uitgebracht en is op bijna elk systeem uitgebracht. Als je Street Fighter II kent, is het geen verrassing waarom.

Dit is het spel dat niet alleen Street Fighter op de kaart zette, maar ook Capcom in het zonnetje zette. Het spel leidde tot een renaissance van arcadegames en beïnvloedde talloze andere gamebedrijven en gametitels in het vechtgenre.

Binnen slechts drie jaar na de arcade release speelden meer dan 25 miljoen mensen het spel regelmatig, en de SNES-versie verkocht meer dan 6 miljoen exemplaren.

In Street Fighter II speel je als een van de acht iconische personages, elk afkomstig uit een ander land. Je hebt natuurlijk Ryu, Guile, Chun-Li, Blanka en Dhalsim. Het is een eenvoudige opzet die gewoon werkt, en de formule werkt al 30 jaar.

Steam vechtspellen
Vechtspellen – Steam
Gelukkig voor degenen die de meeste van hun spellen via Steam krijgen, krijgt de client een breed scala aan verschillende vechtspellen van alle andere systemen, evenals zijn eigen catalogus.

Skullgirls
Vechtspel – Skullgirls

Android, Arcade, iOS, Linux, Microsoft Windows, OS X, PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, Xbox 360,
Xbox One, Nintendo Switch
Reverge Labs
Wonderbaarlijke
10 april 2012
Skullgirls is een moderne 2D-vechtgame die veel beproefde vechtspelmethodes mengt om een uitstekende balans te bereiken. Spelers kruipen in de huid van Skullgirls en nemen deel aan tag team gevechten, zoals Tekken Tag Tournament of Marvel vs. Capcom.

De ontwikkelaar van Skullgirls, Reverge Labs, heeft tijdens de ontwikkeling heel wat hobbels doorstaan, maar heeft het spel uiteindelijk toch uitgebracht. In de verhaalmodus proberen spelers het Skull Heart te bemachtigen, dat vrouwen wensen kan verlenen. Als een kwaadaardig iemand het Skull Heart in handen krijgt, verandert hij in een kwaadaardig beest, een Skullgirl.

Brawlhalla
Vechtspel – Brawlhalla

Blue Mammoth Games
Ubisoft
6 augustus 2020
Dit free-to-play vechtspel lijkt op dezelfde mechanics als Super Smash Bros. in die zin dat de speler ernaar streeft zijn tegenstander uit het level te slaan. Er zijn 51 verschillende personages, elk met verschillende mogelijke load-outs, aanpassingen en skins.

Er is cross-play tussen systemen, wat een hele nieuwe wereld van mogelijkheden opent om andere spelers op andere systemen in elkaar te slaan. Hoewel het spel gratis te spelen is, wordt het prijskaartje van 0 dollar goedgemaakt door enkele optionele microtransacties.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here