Choose From These Operating Systems To Get The Ultimate Gaming Experience

0

Met elk voorbijgaand jaar gaan nieuwe en indrukwekkende games en spelcomputers met sprongen vooruit. Kijk maar eens naar het verschil tussen een spel dat voor de PS4 in zijn introductiejaar is uitgebracht en Ghost of Tsushima. Het is dag en nacht.

En dat geldt alleen voor spelconsoles, niet voor verschillende besturingssystemen voor games.

Wat is het beste OS voor games? Laten we eens kijken wat elke grote te bieden heeft.

Wat zijn besturingssystemen?
Besturingssystemen, of OS, zijn de verschillende systeemsoftware die programma’s draait, draait hardware, en fungeert als een kader voor welke computer u gebruikt.

Alle Macs gebruiken bijvoorbeeld macOS, het gepatenteerde besturingssysteem van Apple. Evenzo gebruikt Microsoft verschillende versies van Windows, waarvan de nieuwste Windows 10 is.

Besturingssystemen hebben vooraf gedefinieerde aspecten zoals geheugengebruik, type CPU en meer. Aan de oppervlakte zie je de grote verschillen tussen zoiets als Ubuntu en macOS.

Als u zich alleen bezighoudt met de cosmetica van uw besturingssysteem, dan hoeft u zich alleen bezig te houden met de gebruikersinterface en de gebruikerservaring. Maar wat als je iets wilt opstarten zoals Call of Duty: Black Ops Cold War of Assassin’s Creed Valhalla? Dan heb je iets krachtigers nodig dan een rinky-dink besturingssysteem.

Hoewel ze niet precies zoals consoles zijn, zijn sommige besturingssystemen beter geoptimaliseerd voor gaming dan andere. Laten we eens kijken welke de beste besturingssystemen voor gaming zijn.

Wat is het beste besturingssysteem voor games?
Hier zullen we de belangrijkste besturingssystemen, hun verschillende specs, functies, en als ze zijn ideaal voor een gamer.

Windows 10
Windows 10 OS
Windows 10 is de nieuwste versie van Microsoft Windows. Als zodanig is het een sterk verbeterde iteratie van het OS dat een paar unieke aspecten samenbrengt.

Zo kunnen pc-spelers games volledig integreren met Xbox LIVE, hebben ze volledige controllerondersteuning en nog veel meer. Windows 10 is perfect voor nieuwkomers op het gebied van pc’s en pc-gaming.

Windows 10 heeft bijna elk aspect van Windows-besturingssystemen verbeterd en is gemakkelijk een van de beste iteraties van Microsoft-software sinds de gloriedagen van Windows XP. Zoals het nu gaat, kunnen we gemakkelijk zien dat Windows 10 al meer dan tien jaar het standaard besturingssysteem van Microsoft is.

Na vijf jaar staat Windows 10 op meer dan een miljard verschillende Microsoft-apparaten.

Prijs
Windows 10 Home kost 139 dollar. Dit is perfect voor pc-gebruikers die in het verleden vastzitten om eindelijk met de tijd mee te gaan. Er is niets inherent mis met besturingssystemen uit het verleden.

Toch kan cruciale ondersteuning van Microsoft uiteindelijk na enkele jaren van je afvallen omdat het bedrijf de focus verlegt naar hun nieuwste OS. Als u een upgrade naar Windows 10 uitvoert, moet u ervoor zorgen dat uw CPU, GPU en RAM allemaal op de een of andere manier worden bijgewerkt, omdat dit uw pc optimaliseert voor uitstekende gamingmogelijkheden.

Aangezien Windows 10 zo ver verspreid is in de pc-wereld, variëren de prijzen per processor en pc-model. U kon snag een budget gaming desktop of een Alienware gaming laptop duizenden dollars waard.

Specs
Er is niet veel voor nodig om Windows 10 daadwerkelijk te draaien, en het is voorgeïnstalleerd op elk Microsoft-apparaat.

Processor: 1 gigahertz (GHz) of snellere processor of SoC.
RAM: 1 gigabyte (GB) voor 32-bit of 2 GB voor 64-bit.
Harde schijf: 16 GB voor 32-bits OS 20 GB voor 64-bits OS.
Grafische kaart: DirectX 9 of hoger met WDDM 1.0 driver.
Beeldscherm: 1024 x 600 of hoger.
Beeldschermfuncties
Windows 10 biedt veel mogelijkheden voor het aanpassen en tweaken van displayfuncties. Als u de resolutie, tekstgrootte of zelfs het kleurenschema van uw lay-out wilt wijzigen, zijn er een paar dingen die u kunt doen.

U kunt vooral op Start drukken, naar Instellingen, Systeem (een afbeelding van een tandwiel) en vervolgens Beeldscherm. Van hieruit kunt u uw schaal en lay-out, schermresolutie, schermoriëntatie kiezen, en dubbele monitors instellen als u die hebt.

Prestaties
De prestaties van Windows 10 zijn vrij betrouwbaar, ongeacht de grafische kaart of CPU. Nogmaals, het hangt af van het computermodel dat u gebruikt. Je zou een indrukwekkende MSI gaming laptop kunnen hebben, een Intel Core i7, en een NVIDIA GeForce GTX grafische kaart. Of misschien heb je een Dell-computer met een beperkte GPU, CPU en harde schijf, maar uitstekende bruikbaarheid.

Hoe dan ook, Windows 10 is uitstekend voor gaming en is verreweg de kampioen als het gaat om de beste gaming OS.

Windows 8
Microsoft Windows OS
Windows 8 was het besturingssysteem van Microsoft vóór het huidige. Als zodanig is het in een paar opzichten niet zo robuust als Windows 10. Op Windows 8 heb je bijvoorbeeld niet de volledige versie van DirectX tot je beschikking. DirectX 12 is alleen geschikt voor het nieuwste besturingssysteem.

Spelbedrijven en ontwikkelaars ontwikkelen echter nog steeds spellen die compatibel zijn met Windows 8, dus als je nerveus bent dat het verouderd raakt, fret niet.

Houd in gedachten dat Microsoft en game-ontwikkelaars theoretisch de ondersteuning voor Windows 8 in de toekomst kunnen stoppen. Hoewel er geen plannen hiervoor zijn aan de horizon, is veroudering een reële mogelijkheid.

Prijs
De prijs voor computergebruikers die Windows 8.1 willen, zal vanaf 119,99 dollar moeten betalen om er toegang toe te hebben. Als je een huidige pc koopt, is Windows 10 al voorgeïnstalleerd, dus we raden je niet aan om direct een ander, ouder OS te kopen, want Windows 10 is geoptimaliseerd voor gaming.

Specificaties
De minimale specificaties voor Windows 8.1 zijn:

CPU: Diverse
CPU-snelheid: 1 GHz of snellere processor.
RAM: 1 GB RAM (32-bit) of 2 GB RAM (64-bit)
Videokaart: DirectX 9 grafisch apparaat met WDDM 1.0 of hoger stuurprogramma.
Pixel Shader: 2.0.
Vrije schijfruimte: 16 GB beschikbare ruimte op de harde schijf (32-bit) of 20 GB (64-bit).
Beeldschermfuncties
De belangrijkste verbetering ten opzichte van de besturingssystemen vóór Windows 8 was de nadruk op de ondersteuning van het gebruik van meerdere monitoren. Natuurlijk hebt u alle geweldige standaardopties om de tekstgrootte, de schaal van alles, de resolutie en nog veel meer te wijzigen.

Prestaties
Voorlopig zijn de prestaties op PC’s met Windows 8 goed. Het enige echte nadeel van Windows 8 is dat specifieke grafische programma’s zoals DirectX niet verder komen dan een bepaalde versie.

Je kunt bijvoorbeeld DirectX12 niet gebruiken op Windows 8. Verder kun je vrij indrukwekkende games spelen.

Linux
tot viii
macOS
Mac Besturingssysteem
Die-hard fans van Apple hebben nog steeds een hond in de race. Hoewel Macs altijd voorrang hebben gegeven aan fantastisch design, optimalisatie en strakke gebruikersinterfaces voor zaken als grafisch ontwerp, zijn ze gamer-vriendelijker geworden.

Laten we eens kijken naar een aantal kritische aspecten van macOS en zien of het de hoge eisen voor games aankan.

Prijs
De enige manier om macOS in handen te krijgen is door een Mac-computer te kopen. Of het nu de MacBook Air of iMac Pro is, je kunt macOS alleen gebruiken op Mac-producten. Daarom hangt de prijs die je voor macOS betaalt volledig af van het Mac-product dat je koopt.

Zo kan het je bijvoorbeeld aanzienlijk meer kosten om macOS te gebruiken op een MacBook Pro dan op een MacBook Air. Dit maakt het kopen voor het besturingssysteem wat eenvoudiger dan bij Windows, omdat je keuzes op een goede manier beperkter zijn.

Specificaties
Laten we eens kijken naar de technische specificaties van een iMac, het standaard desktopmodel voor Apple-computers.

Beeldscherm: 21,5-inch (diagonaal) LED-backlit scherm.
Processor: 2,3 GHz. 2,3 GHz dual-core Intel Core i5, Turbo Boost tot 3,6 GHz.
Prijs: 1.099 dollar. $1,299.
Geheugen: 8GB 2133MHz DDR4-geheugen.
Opslag: 1 256 GB.
Graphics: Intel Iris Plus Graphics 640.
Video: Ondersteuning en camera. FaceTime HD-camera.
Audio: Stereoluidsprekers.
Beeldschermfuncties
Hier overtreft macOS bijna alle concurrenten. Apple gaat prat op een uitstekende gebruikersinterface, en dat is te zien.

De resoluties die je met macOS kunt openen zijn fantastisch, strak en duidelijk. Je kunt de helderheid automatiseren, de schaal en lay-out aanpassen, de Night Shift-modus gebruiken, de transparantie en het contrast instellen en nog veel meer.

Prestaties
Macs presteren uitstekend. Zelfs bij games haalt macOS alles uit zijn hardware en software van wereldklasse.

Omdat Macs niet bepaald prioriteit geven aan gaming, worden de GPU, grafische kaarten en andere cruciale gamingaspecten op een laag pitje gezet. Als je op zoek bent naar een geweldig besturingssysteem voor algemeen gebruik, dan is macOS perfect. Het is echter niet ideaal voor hardcore gaming.

Ubuntu
Linux Ubuntu OS
Een van de bekendste besturingssystemen voor Linux, Ubuntu, dringt langzaam door in de gamewereld. Van de drie centrale besturingssystemen, Windows, Mac en Linux, is Ubuntu misschien wel de zwakste.

De ondersteuning voor games wordt echter steeds groter, en mogelijk bieden Linux en Ubuntu in de toekomst een veilige haven voor hardcore gamers. Er zijn andere aspecten van Linux, zoals Lakka, die consolegames rechtstreeks kunnen emuleren.

Ubuntu heeft echter niet dezelfde kracht.

Prijs
Naar het voorbeeld van Linux is Ubuntu altijd gratis te downloaden en te gebruiken geweest. Dit is geweldig voor degenen die iets anders willen dan Windows. Het open raamwerk maakt unieke en spannende nieuwe computerervaringen mogelijk.

Specificaties
Processor: 2 GHz dual-core processor.
Geheugen: 4 GB RAM (systeemgeheugen)
Opslag: 25 GB ruimte op de harde schijf (of USB-stick, geheugenkaart of externe schijf, maar zie LiveCD voor een alternatieve aanpak)
Graphics: VGA met een schermresolutie van 1024×768.
Een CD/DVD-station of een USB-poort voor de installatiemedia.
Internettoegang is nuttig.
Beeldschermfuncties
Er zijn een paar unieke en standaard beeldschermfuncties met Ubuntu. U kunt de ‘temperatuur’ van het scherm veranderen, de achtergrond van het vergrendelingsscherm, de helderheid van het scherm en ondersteuning voor twee monitors.

Prestaties
Nogmaals, Ubuntu is niet geoptimaliseerd voor gaming. Hoewel je toegang hebt tot individuele titels, is het niet aan te raden om zware titels zoals de nieuwste Assassin’s Creed of Watch Dogs: Legion te kopen en te downloaden.

Wat het doet, doet het goed. Het kan gewoon niet op tegen Windows 10.

Conclusie
Als je een hardcore gamer bent, zul je naar een van de besturingssystemen van Microsoft willen neigen. Hoewel een paar van de meer recente systemen het op het gebied van gaming zullen doen, moet u Windows 10 echt overwegen als uw go-to. Dit is het besturingssysteem dat u kiest als u grafisch indrukwekkende games wilt spelen zoals Death Stranding, Red Dead Redemption 2 en meer.

Als u echter meer geïnteresseerd bent in casual gaming met een uitstekende gebruikersinterface, zal misschien iets als macOS al uw persoonlijke dozen controleren.

Met dat in gedachten is Microsoft Windows al tientallen jaren de steunpilaar voor zowel casual als professionele gamers.

Hoe dan ook, je moet je eigen onderzoek doen naar welke gamevoorkeuren jou het meest aanspreken. Wat je ook kiest, je kunt altijd experimenteren met zaken als Ubuntu, Lakka, Fedora en meer. Je zit niet vast aan het besturingssysteem dat je koopt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here