Alles wat je moet weten over Voxel Game Engine

0

“Ik gebruik Voxel Farm in mijn project… Het is niet gratis, maar zeker het geld waard.” – Reddit-gebruiker Ninlilizi

Als gamers en volgers van de nieuwste tech, zijn we altijd op zoek naar nieuwe dingen om gaming vooruit te helpen. Of dat nu via een spel is, of de engine die wordt ontwikkeld om ons die games te brengen om het gezicht van gaming te veranderen.

Wat wordt de volgende Fortnite? Of Minecraft? Dit zijn allemaal vragen waar iedereen aan denkt, niet alleen in de industrie, maar ook in de hoofden van gamers die staan te popelen om de nieuwste technologie te ervaren. Met nieuwe, opkomende engines, zoals Voxel Farm, komen gamers en makers steeds dichter bij de antwoorden die ze zoeken. Kleinere engines, zoals Godot, bieden een goede basis voor een ontwikkelaar die in de industrie begint, maar de engine Voxel Farm creëert nieuwe manieren om naar games te kijken.

Inhoudsopgave:
Voxel Farm
‘Maak onmogelijk mooie werelden’, belooft de website van Voxel Farm ontwikkelaars. In hun eigen woorden:

“Voxel Farm is een volgende generatie procedurele voxel engine. Maak rijke, enorme werelden voor games, films, tv-shows en zakelijke toepassingen. Laat uw gebruikers naar believen bouwen en vernietigen in een echte sandbox-omgeving.”

Wat me opviel aan Voxel was de compatibiliteit met twee krachtpatsers op het gebied van spelontwikkeling: de twee iconische engines-Unreal en Unity. Samen met deze compatibiliteit is het feit dat Voxel Farm enkele van de grootste studio’s als klant heeft-EA en Take-Two, bijvoorbeeld. Deze indrukwekkende klantenlijst is voor mij alles wat ik moet weten om geïnteresseerd te raken in de engine.

Voxel Farm, gevestigd in Brossard, Quebec, Canada, is een bedrijf dat ontwikkelaars in staat stelt de werelden waarin personages met elkaar omgaan te verbeteren. Het is gemaakt door Miguel Cepero, Voxel Farm

Toevallig gebruikten ze hun hulpmiddelen om een adembenemende versie van Minecraft te maken. Weg zijn de rudimentaire maar effectieve pixels van ons favoriete wereld-bouwspel. In plaats daarvan is hier een fotorealistische weergave van de willekeurige procedurewerelden die we allemaal uit ons hoofd kennen. In de 38 minuten durende video zag ik de speler rotsen uit een steile rotswand hakken en zijn huis bouwen in een waanzinnig gedetailleerde omgeving die me veel doet denken aan het Steam-spel Rust.

Niet alleen dat, maar de verre omgeving riep een gevoel op van de Lord of the Rings-franchise; ik kon me zo voorstellen dat ik de machtige stad Minas Tirith in de verte zag liggen uit The Return of the King. Persoonlijk doen het detail en de diepte me wensen voor een echte release van deze prachtige versie van Minecraft. Het brengt een realisme waar sommige gamers naar verlangen – ik in ieder geval wel.

Prijzen, pakketten en licenties
Voxel Farm Prijzen en Licenties
Dit is een serieuze engine om visuals en modellen te reviseren, dus het mag geen verrassing zijn dat het wat mag kosten. Aangezien deze engine meer gericht is op de grote spelers in de industrie, zoals EA, kan Voxel Farm vragen wat ze willen. Hier zijn enkele van de pakketten die je kunt kopen en downloaden:

Voxel Farm Voxel Studio 3-$19 per jaar
Dit pakket bevat World-building, Voxel editing, Cloud Support en Procedural Generation.

Ik zou dit waarschijnlijk aanraden aan ontwikkelaars die hun game engine willen uitbreiden, maar niet te veel geld willen uitgeven. Ik denk dat dit een veilige optie is, omdat het je laat kennismaken met de Voxel Farm engine en je de basis van de interface en mogelijkheden ervan laat ervaren.

Voxel Farm Indie 3-$295 per jaar
Dit is inclusief UE4 en Unity ondersteuning, Voxel Studio, Binary SDK, alleen voor Windows.

Voxel Farm Pro 3-$995 per jaar
De duurste, (beschikbaar voor aankoop via de website, dat wel), maar misschien het meest nuttig voor grotere ontwikkelaars, dit pakket bevat het volgende: UE4 en Unity ondersteuning, Voxel Studio, gedeeltelijke broncode SDK, Multiplatform.

Dit pakket is authentiek. Het stelt de gebruiker in staat om bijna alles te doen wat hij zich kan voorstellen binnen de engine.

Voxel Farm Triple-A 3-Contact alleen
Helaas hebben boeren zoals ik geen toegang tot de prijsklasse voor het ultieme pakket van Voxel Farm. Ik neem aan dat dit is voor het neusje van de zalm van spelontwikkelteams.

Proefversie-30 dagen gratis
We kennen allemaal de proefversie van dingen. Hiermee kan een gebruiker 30 dagen met de engine spelen, en de gebruiker moet beslissen of hij de engine na afloop wil gebruiken of niet. Mijn geld staat op licentieverlenging.

Laten we deze licenties verder uitsplitsen.

1 Creator: Met deze licentie kan de gebruiker elk terrein bouwen en spelen met structuren en texturen maken. De droom van de maker.
2. Indie: geeft toegang tot de code van de engine. Geeft de mogelijkheid om je project te uploaden naar de Unreal en Unity engines.
3. Pro: Meer toegang tot de code en verdere creatieve mogelijkheden. Hiermee kunt u beginnen met het maken van een legitiem spel dat u kunt exporteren naar de engines.

Als je moeite hebt met het kiezen van de licentie die het beste zou werken voor jou of je project, bieden ze zelfs een selectie wizard waar je je essentiële behoeften aanvinkt en zij zullen je matchen met de licentie die bij je past.

Voor- en nadelen
Voordelen
Het potentieel voor prachtige omgevingen -Guys, serieus, als je nog niet hebt gekeken naar de kracht van Voxel Farm, moet je jezelf een plezier doen en kijken. Door dit grafische potentieel te benutten, kunnen de graphics van talloze spellen worden ontwikkeld en aangepast, waardoor nieuwe visuals en nieuwe gezichtspunten worden toegevoegd aan titels waarmee we vertrouwd zijn.
Hands-on schepper – Miguel Cepero is een hands-on leider. Hij beheert zijn blog, Procedural World, op BlogSpot. Hij biedt tips en tutorials via deze blog, evenals de (zeer moeilijk vast te stellen en te bespreken) definities van wat een voxel is. Hij heeft niet alleen veel kennis van voxels, maar het is duidelijk dat zijn ontwikkelings- en rekenvaardigheid echt indrukwekkend is.
Integratie met Unreal Engine – Voxel werkt hand in hand met Unreal en Unity, zodat de tools waarmee je werkt tot de best mogelijke kwaliteit behoren wat betreft game visuals. De licenties van Voxel Farm geven de gebruiker verbazingwekkende toegang tot de toolkit en geven gebruikers de mogelijkheid om hun spel of project te uploaden naar Unreal 3 of Unity engines. Dit is game ontwikkeling gemakkelijk gemaakt; de tussenpersoon is uitgeschakeld en u kunt uw project op uw gewenste engine laten draaien door het gewoon te exporteren. We kennen en houden allemaal van games met deze engines. Borderlands, Gears of War, Bioshock, de lijst gaat maar door. Het is een goed teken voor zowel Voxel Farm als spelontwikkelaars dat zo’n robuuste toolset beschikbaar is.
Export – U kunt uw project gemakkelijk exporteren naar Unreal 3 en Unity. Zo kun je je spel verder tweaken met de gewenste engine. Of je kunt erachter komen dat je aanvankelijk dacht dat een spel in Unreal 3 beter werkt in Unity. Vrees niet, dat kan verholpen worden.
Prachtige visuals – We hebben het er al over gehad, maar de gebruikte visuals zijn ongelooflijk. Ik kijk soms graag naar Miguel Cepero’s video’s, alleen al voor de beelden. Kijk maar eens naar een video of screenshot waarin de Voxel Farm engine wordt gebruikt en ze zullen alle uitleg voor me doen.
Nadelen
Prijs – Dit kan moeilijker zijn voor opkomende spelontwikkelaars. De hoge prijsklasse kan sommige ambities die je hebt in de kiem smoren. Als je het geld hebt, is dat geweldig, ik denk gewoon aan de kleine man hier!
Moeilijkheid en bugs – In tegenstelling tot sommige andere engines kan Voxel Farm een moeilijkere leercurve hebben. En aangezien dit nog steeds een steeds veranderende en voortdurend geactualiseerde engine is, kunnen meer functies en dingen je vertragen als je niet goed genoeg bekend bent met de programma’s. Hoewel de tutorials op Voxel Farm uitgebreid zijn, heb ik mensen op het internet enige frustratie zien uiten over het onvermogen om iets te laten werken. Zijn dit bugs of is de gebruiker zich niet bewust van een functie? Ik kan het niet precies zeggen, maar het is niet zo makkelijk als het lijkt.
Voxel Farm Game Engine tutorials
Tutorial 1: Miguel Cepero’s YouTube Kanaal
Miguel Cepero Youtube Kanaal
Waarom omzeil je niet een hoop moeite voor jezelf en ga je naar het YouTube kanaal van de maker van de engine, de heer Cepero? In zijn video’s laat Miguel de kijkers zien hoe ze Voxel Farm op de juiste manier kunnen gebruiken. Zijn introductievideo schetst de basisinformatie van de engine, terwijl hij speelt met de indrukwekkende visuals.

Hij heeft een handvol intro-video’s voor verschillende aspecten, evenals zijn projecten die in ontwikkeling zijn. Het is erg interessant om de meester aan het werk te zien.

Tutorial: Voxel Farm
Ja, nog een gemakkelijk toegankelijke tutorial van de mensen die het hebben helpen ontwikkelen. Dit is misschien wel de beste tutorial van Voxel Farm die beschikbaar is. Ik waarschuw je wel: als je in de tutorial van Voxel Farm klikt, word je weggeblazen. Pagina’s vol met alles waar je ooit hulp bij nodig zou kunnen hebben staan daar op de site. Heb je hulp nodig met Voxel Farm op Unreal 3?

Daar is een hele pagina (plus subsecties) aan gewijd. Hetzelfde geldt voor het gebruik van Unity en andere indrukwekkende lijsten zoals Procedural generation en Voxel Editor. Dit zou mijn eerste stop zijn, want het is uitgebreid en uitputtend. Bezoek Voxel Farm Doc.

Tutorial: Procworld
Ik noemde de BlogSpot al eerder, en hier is hij weer. Je hebt 3 geweldige bronnen voor de Voxel Farm engine, allemaal door mensen die er uiterst vertrouwd mee zijn. Deze blog is meer geschikt voor de theorie die zal worden gebruikt bij het bedienen van Voxel Farm.

Het introduceert ons in wat een ‘voxel’ precies is, (voor wie het zich afvraagt, Miguel Cepero zegt: “Om te helpen begrijpen waarom voxels er vandaag de dag toe doen, hebben we een andere analogie nodig. Als ik genoeg tijd had, zou ik zeggen dat voxels als driehoeken zijn.”), en verschillende geometrische praktijken die de ontwikkelaars gebruiken in de engine.

Ze hebben zijbalklinks met tags om een gebruiker te helpen gemakkelijk te vinden wat hij specifiek zoekt. Bezoek de Procworld website hier.

Tutorial: Pijnlijke pad
Ik vond dit geweldige kleine kanaal om te helpen met Voxel Farm. Hurtful Toad loopt ons door de stappen die we moeten nemen bij het werken met Unity. Het bevat een video van een uur waarin hij experimenteert met foliage, en bevat zelfs een coole kleine demo over de engine zelf op zijn kanaal.

Tutorial: Cyboreal Online Voxel Farm Tutorials
Deze website is waanzinnig gedetailleerd. De posters van cybeoreal gebruiken specifieke voorbeelden van hun project, en laten met een wilde specificiteit zien wat Voxel Farm allemaal kan. Als je door de berichten scrolt, kan ik je garanderen dat je kunt vinden wat je specifiek zoekt met de engine. Bekijk de website hier.

Conclusie
Met deze richtlijnen, of je nu de trial licentie gebruikt of de koning der licenties, de Triple-A 3, zou je beter moeten kunnen werken aan je project met Voxel Farm.

De mainstreaming van game engines voor meer casual gebruik heeft geleid tot deze dromen van mooiere en meer gedetailleerde omgevingen. Net als de Minecraft video in Voxel Farm, geloof ik dat veel van onze favoriete spellen (en toekomstige titels) het potentieel hebben om er prachtig uit te zien en ze nieuw en verbeterd leven in te blazen.

Als je Voxel Farm zou gebruiken, heb je een voorsprong op andere engines. Met het gemak van exporteren naar Unreal 3 of Unity en maker Miguel Cepero die de weg leidt, heeft Voxel Farm een mooie toekomst.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here