A Gamer’s Guide To Linux OS For Gaming: Pros and Cons, System Requirements

0

Als je serieus op Linux wilde gamen, had je lange tijd pech. In de loop der jaren is Linux als besturingssysteem sterk geëvolueerd. Dankzij de open software van Linux is het de perfecte omgeving voor games.

Door de vooruitgang in de technologie kan Linux verschillende platformen hosten die aanpassingen, toegang en de mogelijkheid om te gamen mogelijk maken. En dat wordt alleen maar meer.

Houd er echter rekening mee dat de ondersteuning voor Linux een beetje ontbreekt, vooral omdat veel frameworks gemaakt zijn voor het draaien van Windows games. Wat essentieel is, is dat het uitstekende potentieel voor Linux-games eindelijk hier is!

Hier is onze lijst van enkele van de beste Linux OS voor gaming die je nu kunt krijgen.

SteamOS
Steam OS

Je favoriete plek voor de verkoop van killer pc-games, SteamOS is speciaal gemaakt voor de Steam Machine. De Steam Machine wil de kloof tussen pc-gaming en consolegaming overbruggen. De primaire manier om dit te doen? Door je PC aan te sluiten op de TV voor een naadloze gaming integratie.

Dit is gemakkelijk een van de beste Linux gaming OS om te proberen, want het werkt als een droom. Met de uitstekende gebruikersinterface van Steam is het een van de beste clients geoptimaliseerd voor gaming. Het heeft ook een soepele gebruikersinterface.

Voordelen
Gratis. Net als Steam zelf is dit platform volledig gratis.
Draait games goed. Over het algemeen presteren veel spellen beter wanneer ze het OpenGL framework gebruiken.
Meer Linux-vriendelijke spellen. De opname van meer Linux-vriendelijke spellen zorgt natuurlijk voor meer gameplay. Elk jaar komen er populaire spellen uit voor Linux, maar ook voor Windows en macOS.
Stimuleert concurrentie met console-ontwikkelaars.
Nadelen
SteamOS kan middelen te dun verspreiden. Zo hebben vertraagde games als Cyberpunk 2077 al te kampen met tegenslagen. Stel je nu eens voor dat de ontwikkelaars het spel moesten ontwikkelen om het samen met andere platforms compatibel met SteamOS te laten draaien. Theoretisch zou dat kunnen leiden tot meer vertragingen voor bepaalde games. Aangezien de noodzaak om tegemoet te komen aan elk systeem en elk stuk van zowel software als hardware moet worden overwogen, zou het studio’s in de knoop kunnen brengen.
Het zou Valve een monopolie kunnen geven. Luister, we houden allemaal van Valve. Half-Life 2, The Orange Box zijn allemaal geweldig. Maar we weten dat elk bedrijf dat een monopolie krijgt op welk gebied dan ook, gevaarlijk kan zijn. Met de opkomst en het succes van distro’s voor gaming, zou Steam echt de PC markt in het nauw kunnen drijven.
Systeemvereisten voor SteamOS
Intel of AMD 64-bit processor
4 GB (of meer) RAM
200 GB of meer harde schijf
NVIDIA (Fermi grafische kaarten of nieuwer), [16] Intel of AMD grafische kaart (RADEON 8500 of nieuwer)
USB-poort voor installatie
UEFI boot ondersteuning
Klik hier om hun website te bezoeken.

Ubuntu
Ubuntu-logo

Ubuntu gamepack is een distro samengesteld uit vrije en open-source software en Debian. Ubuntu gamepack is een van de meer opvallende Linux distro’s die beschikbaar zijn. Een distro als Ubuntu is perfect voor gamers, en veel Linux systemen komen voorgeïnstalleerd met Ubuntu.

Voordelen
Goed algemeen ontwerp. De Ubuntu-desktopomgeving is gemakkelijk te leren. Je weet niet hoeveel dit uitmaakt bij het navigeren totdat je een vreselijke UI/UX ervaart.
Uitstekende instructies en ondersteuning. Ubuntu heeft een geweldig ondersteuningssysteem voor elke behoefte. Het krijgt ook regelmatig updates, dus je hebt niet te maken met een stuk verouderde software.
Open-source. De grote, open-source zijn.
Gratis en gemakkelijk.
Nadelen
Populaire Windows-spellen draaien misschien niet soepel. Aangezien Linux en Windows niet met dezelfde software draaien, kan het een uitdaging zijn om games voor Ubuntu te optimaliseren met populaire Windows games.
Systeemvereisten voor Ubuntu
2 GHz dual-core processor
4 GB RAM
25 GB
USB-poort voor de installatiemedia
Klik hier om hun website te bezoeken.

Lakka OS
Lakka OS

Lakka OS is een meer lichtgewicht Linux distro die een uitstekend potentieel heeft om je in een hardcore console gamer te veranderen.

Hoe kan Lakka OS dit doen? Zijn belangrijkste functie is om op te treden als een console-emulator. Dit betekent dat het in principe games kan draaien op consoles zoals PlayStation en Xbox met behulp van emulatiesoftware.

Lakka OS heeft dus zeker veel mogelijkheden op het gebied van Linux-games. Het goede nieuws is dat Lakka OS waarschijnlijk de best geoptimaliseerde console-emulator is en elke andere emulator het nakijken geeft.

Voordelen
Het maakt hardcore gameplay mogelijk. Met zo’n groot potentieel voor console-emulatie is Lakka OS zeker het Linux OS dat je moet kiezen als je van next-generation consolegames houdt.
Geweldige UI en makkelijk te gebruiken. Het kan niet worden onderschat hoe belangrijk een mooie gebruikersinterface is. Gelukkig heeft Lakka OS dit in overvloed. Het is ook gemakkelijk op te pikken, zelfs voor totale Linux beginners.
Minpunten
Er is een groot gebrek aan ondersteuning voor Windows games. Hoewel het fantastisch is om al deze mogelijkheden te emuleren, heb je geen geluk als je tegen een softwareprobleem aanloopt.
Systeemeisen voor Lakka OS
CPU: i386, x86_64
GPU: Intel/Nvidia/Radeon
Klik hier om hun website te bezoeken.

De juiste Linux distro voor games kiezen
Dus wat is de beste gaming distro voor jou?

Dat hangt af van een paar factoren. Een daarvan is welke je verkiest. Welke heeft de beste functies als het gaat om Linux vs Windows? Uiterlijk en gevoel? Hardware ondersteuning?

Overweeg al deze fundamentele factoren om je keuzelijst beter in te delen.

Als je iets wilt dat lijkt op Windows of macOS, is SteamOS misschien iets voor jou. Als je echter de volledige ervaring wilt krijgen, raden we de nieuwste versie van Ubuntu LTS ten zeerste aan.

Laatste gedachten
Hoe dan ook, het kiezen van het beste Linux OS voor gaming is een uitstekende gelegenheid om eindelijk meer Linux-games te spelen. De feiten die je moet weten, zoals systeemvereisten, softwarefuncties, ondersteuning voor games en algemene voorkeur voor aanpassing, zijn essentiële factoren bij het kiezen van een Linux distro voor gaming.

Linux is niet langer de gaming afwijzing van besturingssystemen. Begin nu met downloaden en spelen!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here