71 Beste Animatie Scholen: 2D Animatie Cursussen en 3D Animatie Cursussen

0

Heb je een Animation Degree nodig?
Voor beginners kan het intimiderend zijn om aan de buitenkant van deze enorme industrie te staan, niet wetende hoe te beginnen.

Maar (hoewel moeilijk) is het proces eenvoudig genoeg.

Je hebt ervaring nodig.

Maar hoe krijg je ervaring, als je ervaring nodig hebt om aangenomen te worden?

Het antwoord … een top animatie school, natuurlijk.

Geaccrediteerde animatiescholen zijn een geweldige manier om de hands-on training en ervaring te krijgen die je nodig hebt om de volgende stap te zetten.

Voordelen van het bijwonen van animatie school: geaccrediteerde animatie lessen
Een geaccrediteerde graad (u kunt hefboomwerking)
Hands-on ervaring
Netwerkmogelijkheden
Tijd om je portfolio te laten groeien
Carrièremogelijkheden
Toegang tot de nieuwste software en tools
En nog veel meer …
Bovendien willen de meeste professionele studio’s animatoren inhuren die kunnen bewijzen dat ze een opleiding en praktijkervaring hebben gehad met de nieuwste technologie en softwareprogramma’s.

Vind de juiste animatieschool voor jou
Om je te helpen bij je zoektocht naar een universiteit, hebben we de 61 beste animatiescholen in de VS en de top 10 internationaal uitgelicht.

We hebben een grote verscheidenheid aan scholen opgenomen, waaronder: 4-jarige universiteiten, gespecialiseerde scholen, flexibele trainingsprogramma’s en geaccrediteerde online opleidingen.

De factoren die we hebben gebruikt om onze ranglijst te bepalen:

Afstudeerpercentages
Gemiddeld startsalaris
Beoordelingen van professoren
Collegegeld
Reputatie en feedback van studenten

California Institute of the Arts
california institute of the arts schoollogoHet California Institute of the Arts is alom bekend om zijn 3D-animatiegraad. Naast muziek, theater, dans en literaire kunsten hebben ze ook twee verschillende cursussen voor animatoren. De eerste is een BFA in Character Animation, een vierjarig programma dat je de vaardigheden aanleert die je nodig hebt voor zowel traditionele 2D-animatie als modernere CGI-animatie.

Het eerste jaar van deze computeranimatieopleiding bestrijkt veel terrein op het gebied van tekenen, verhalen vertellen door middel van animatie en uitdrukkingen, evenals een overzicht van hoe animaties worden gemaakt. Maar daarna gaan studenten dialoogsequenties animeren met geluidseffecten, geavanceerde schilderkunst en illustratie, en visueel ontwerp. Er is veel te leren, en dit, samen met de CIA 2D animatie cursussen omvat het allemaal, terwijl het bouwen van een animatie portfolio die u trots kunt laten zien aan werkgevers als je schoolopleiding eindigt.

Ten slotte, in het vierde jaar, computeranimatie college studenten kunnen zich richten op hun eigen belangen door het aanpassen van het programma met cursussen die passen bij hun behoeften. Als dat nog niet genoeg was, is er ook een BFA en MFA van Experimental Animation programma, dat, hoewel vergelijkbaar, studenten nog meer vrijheid biedt om creatief te zijn. Een geweldige keuze voor fans van Stop-Motion of papermation, en voor studenten met nog meer avant-gardistische interesses.

Ringling College of Art and Design
ringling college of art and design school logoNu is hier een van de weinige computer animatie colleges met een hele catalogus van programma’s om uit te kiezen voor degenen die geïnteresseerd zijn in animatie.

Ten eerste is er de “BFA in Computer Animation”. Dit wordt vaak beschouwd als het beste computeranimatieprogramma in heel Noord-Amerika, waar je alles kunt leren van schilderen tot modelleren, textureren en bewerken. Deze computeranimatieopleiding heeft in het verleden getalenteerde alumni voortgebracht, zoals de makers van de bekroonde korte film “In a Heartbeat”. Je leert de ins en outs van visuele ontwikkeling, traditionele animatie en 3D-animatie. Maar dat is lang niet de enige cursus voor animatoren.

De cursus “BFA in Motion Design” leert je bijna elke job in het animatieveld, zoals art director of sound artist en storyboard artists. Dan is er nog de “BFA in Game Art”, voor animatoren die hun vaardigheden willen meenemen naar het medium videogames.

Als dat allemaal niet helemaal past bij wat je zoekt, of je kunt niet kiezen tussen de programma’s, dan is er nog een optie-de “BA in Visual Studies”. Deze graad in computeranimatie die u toelaat om te kiezen en kies je eigen klassen om ervoor te zorgen dat je een programma specifiek om tegemoet te komen aan uw behoeften. Als je op zoek bent om een animator te worden, zul je zeker willen kijken naar Ringling College.

Savannah College of Art and Design
savannah college of art and design school logoConsistent hoog beoordeeld door de “Animation Career Review”, de Savannah College of Art and Design, of SCAD, is een premium keuze als het gaat om onderwijs in dit veld. Studenten die zich hier aanmelden krijgen toegang tot indrukwekkende digitale werkstations en top-of-the-line motion capture apparatuur. Je leert rigging, motion capture, stop-motion, 2D en 3D animatie technieken, en nog veel meer.

De animatie graden zelf komen in drie niveaus, Bachelor of Fine Arts, Master in Animation, en Master of Fine Arts in Animation. Sommige van deze online animatiecursussen kunnen daadwerkelijk online worden afgerond, hoewel je dan de in-house technologie mist die SCAD haar studenten biedt, wat een van haar beste eigenschappen is.

Savannah organiseert ook het SCAD Animationfest, waar meerdere industrieleiders en gastsprekers advies komen geven, netwerken en vragen beantwoorden over het leven in de animatie-industrie. Er worden zelfs tal van majors en minors aangeboden, zoals character technical direction, animatie en motion media design. Met andere woorden, animatoren hebben een heel buffet aan opties tot hun beschikking, allemaal ondersteund door de nieuwste technologie die SCAD te bieden heeft.

Rhode Island School of Design
rhode island school of design schoollogoOnder de eerste kunstscholen in de VS is Rhode Island’s School of Design geen onbekende voor animatoren. Alumni van deze school zijn gaan werken voor grote bedrijven als Pixar en DreamWorks Pictures. Het belangrijkste programma voor animatoren is de “Bachelor of Fine Arts in Film/Animation/Video”, dus wat maakt deze school zo speciaal?

Om te beginnen, deze school heeft meer dan 600 faculteit leden, houden klassen ongelooflijk klein, met 14 studenten is het gemiddelde. Dat betekent dat studenten hier veel meer betrokkenheid bij hun leraren kunnen verwachten dan op de meeste scholen. Plus, maak je geen zorgen, studenten van RISD’s 3D-animatiecursus hebben de mogelijkheid om te kiezen in welke categorie ze zich willen concentreren, maar kunnen nog steeds vaardigheden leren in een reeks genres. 2D, 3D animatie, en Stop-motion animatie behoren daartoe.

De faciliteiten zelf hebben toegang tot een breed scala aan experimentele filmtechnieken en materialen, waardoor het een geweldige plek is voor een animator om zijn eigen unieke stijl te ontwikkelen.

School of Visual Arts, New York
school of visual arts new york school logoWerken nauw samen met de animatie-industrie voor meer dan 40 jaar, studenten van de School of Visual Arts hebben een lange track record van succes. Een deel van de reden waarom SVA verschilt van andere animatie academies, is hun extreem hands-on aanpak in vergelijking met andere VFX scholen. Via hun “BFA in Animation” programma, leer je elk type industrie-standaard software te gebruiken die er is: Maya, Photoshop, Toon Boom Harmony, enz.

Als bonus worden de lessen gegeven door professionals die in de industrie werken, en niet alleen animators. Je leert verhaaltechnieken van schrijvers, hoe je een animatieproductie leidt van regisseurs, en hoe je 3D-modelleringssoftware gebruikt van special-effects artiesten.

Voor muzikaal geïnteresseerden is er een opnamestudio waar je je eigen soundtracks kunt mixen, met volledige eigendomsrechten zodra je klaar bent. Tot slot biedt de school stages en deeltijdbanen in verschillende onafhankelijke animatiestudio’s, iets wat veel andere scholen niet kunnen.

Universiteit van Zuid-Californië
In samenwerking met de nabijgelegen School of Cinematic Arts heeft USC een boeiende BA in Animation and Digital Arts-programma samengesteld, dat alles combineert wat je nodig hebt van een liberale kunstgraad met een diep begrip van animatie. De onderwijsvereisten zijn een beetje steil; aanvragers moeten acht cursussen in zes kernliteratuur, twee in schrijven en twee in Global Perspectives.

De 3D-animatiecursussen van USC zullen studenten inleiden in het programma door alles te leren over tekenen, animeren van personages, beweging, pre-productie, visuele effecten en meer, en vervolgens een concentratiegebied te kiezen. Dit is een gebied uw persoonlijke programma zal zich specialiseren in, zoals karakter animatie, 3D computer animatie, visuele effecten, of wetenschap visualisatie. Uw uiteindelijke project zal worden gebaseerd op uw keuze.

USC is een bekende en gerespecteerde universiteit, dus ondanks de eisen kan deze 3D-animatiegraad een enorme zegen zijn voor het cv van elke animator.

Universiteit van Californië, Los Angeles
university of california los angeles school logoDeze universiteit heeft een geheim wapen in haar 2D animatiecursus – de UCLA Animation Workshop aan de School of Theater, Film, and Television. Deze animatiecursus loopt al sinds 1948 en heeft talloze studenten en kunstschilders voortgebracht. De Animation Workshop biedt een 3-jarige Masters of Fine Arts Degree, waarbij elk jaar een andere focus heeft.

In het eerste jaar leer je hoe je een traditionele, 2D animatiefilm maakt. Het tweede jaar omvat de technologie die je nodig hebt om te gedijen in animatiemedia. Studenten gebruiken dit jaar om hun 3D computer vaardigheden aan te scherpen voordat ze een geanimeerde short maken. Het derde jaar richt zich op animatie als het gaat om interactieve media, zoals videogames. Het mooie van deze opzet is dat animatoren aan de UCLA in wezen kleine werken voor hun portfolio produceren op elk gebied van animatie.

Wat betreft de faciliteiten zelf, er zijn 12 animatie bureaus rechtstreeks van Disney zelf, twee soorten kranen gebruikt voor het filmen van animaties, individuele werkstations voor studenten die werken aan hun thesis, montage faciliteiten, en nog veel meer. In de animatiewerkplaats is alle technologie die je nodig hebt om een meester-animator te worden binnen handbereik.

Carnegie Mellon Universiteit
carnegie ellon university school logoIDeATe (Integrative Design, Arts, And Technologies) is Carnegie Mellon’s manier om technologie en creativiteit te combineren. Hoewel de hardware die deze 2D-animatieopleiding aanbiedt gering is, kan hun onderwijsmethode niet over het hoofd worden gezien. Ze hebben vier niveaus, portaalcursussen, samenwerkingscursussen, ondersteunende cursussen en micro-cursussen.

Portaalcursussen helpen je een basisbegrip te hebben, niet alleen van de minor waarin je geïnteresseerd bent, maar alle onderling gerelateerde cursussen die ermee werken. Zo kan een animator bijvoorbeeld samenwerken met spelontwerpers of regisseurs. Een basiskennis van spelontwerp en regie kan je echt helpen. Als je slaagt voor een portaalcursus krijg je een samenwerkingscursus, waarmee je in teamverband aan projecten kunt werken. Ondersteunende animatiecursussen geven je nog meer informatie over je specifieke specialisatie die als aanvullende cursus fungeert.

Micro-cursussen ten slotte zijn snelle, intensieve cursussen die je trainen op specifieke vaardigheden. Al deze trainingstechnieken komen tot hun recht tijdens de minor Animation & Special Effects.
In deze cursus leer je alles over performance capture, rendering en verschillende soorten animatie.

Je kunt wat je leert ook implementeren naast enkele van de andere cursussen van IDeATe, zoals videogames en interactieve media. Zoals gezegd is het slechts een bijvak. Maar het unieke proces van onderwijs, en het kunnen samenwerken met veel studenten met verschillende specialiteiten, maakt dit een programma waar je niet op wilt slapen.

Rochester Institute of Technology
rochester institute of technology school logoDit instituut heeft honderden alumni met screen credits op hun naam, sommigen zelfs werkend aan grote projecten als The Simpsons en Frozen. Het is ook een enorme faciliteit met 77.000 vierkante meter ruimte. Maar hoe is het animatieprogramma?

Via de aan het instituut gelieerde “School of Film and Animation” hebben ze twee BFA-opleidingen in Film en Animatie. Een van de twee is eigenlijk een optie die zwaarder leunt op animatie, terwijl de andere de nadruk legt op film. Via de animatie optie, kunnen studenten kiezen tussen drie verschillende programma’s krijgen een 2D animatie graad, 3D animatie graad, en zelfs omvat Stop-Motion cursussen om hun programma ook.

Wat je ook kiest, je leert over alle facetten ervan en hoe het kan worden geïmplementeerd in het moderne medialandschap. Film, games, VR, digitale effecten, en zelfs hoe je 2D- of 3D-personages kunt animeren naast live-action performers, zoals in Space Jam of Who Framed Roger Rabbit?

Het belangrijkste is dat het Rochester Institute of Technology aanbiedt om 2D-animatiestudenten te helpen betaalde coops en stages te vinden, zodat ze praktijkervaring kunnen opdoen in een animatiestudio. Een netwerkevenement genaamd “Creative Industry Day” biedt een uitstekende gelegenheid om professionele animatoren te leren kennen.

Als je nog meer uit je opleiding wilt halen, is er ook een MFA-opleiding in Film en Animatie, waar je de maximale hoeveelheid ervaring en referenties op dit gebied kunt krijgen.

Full Sail Universiteit
full sail university school logoHerkennen dat de komst van computers heeft het gezicht van de media voor altijd veranderd, deze for-profit universiteit bouwde een robuust programma gespecialiseerd in computeranimatie.

In deze Bachelor’s Degree programma, leer je waarom Full Sail wordt beschouwd als een van de beste VFX scholen in het land. Dit programma is alles over het creëren van digitale personages en omgevingen, evenals groeien een begrip van Fine Arts, modellering, en natuurlijk animeren van de modellen die u maakt. Door deze drie categorieën te combineren krijgen studenten inzicht in het tekenen van levensechte personages en objecten met het juiste gewicht en de juiste verhoudingen. Vervolgens nemen studenten de volgende stap door hun getekende creaties te modelleren met behulp van geavanceerde computersoftware, voordat ze uiteindelijk hun creaties vloeiende beweging geven door middel van animatie.

De cursus kan worden voltooid op de campus, of online, waardoor enige ruimte voor studenten die zich niet kunnen veroorloven om te reizen. Dit programma is eigenlijk fast-tracked, dus je kunt een diploma te verdienen in de helft van de hoeveelheid tijd als van de meeste scholen, hoewel dat betekent dat je zult meer werk te doen in een kortere hoeveelheid tijd. Het grootste probleem met dit programma is dat het zich meer richt op 3D-animatie dan op 2D en experimentele animatie.

Toch biedt deze cursus alles wat je nodig hebt om CGI-animatie te leren.

Animatie Mentor
animation mentor school logoDe kracht van deze online animatie school, die 24/7 werkt, is de ervaren professionals met werkelijke industrie ervaring die je cursussen geven. Studenten leren alles van karakter en storyboarding terwijl ze de nieuwste softwareprogramma’s zoals Autodesk Maya onder de knie krijgen.

Brigham Young University
brigham young university school logoBYU’s animatie major wordt aangeboden in samenwerking met het College of Fine Arts and Communications, Department of Theatre and Media Arts, en Department of Visual Arts.

Je zult een sterke verscheidenheid aan waardevolle college cursussen zoals Scripting voor animatie, Screenwriting, Tekenen voor animatie, en 2D animatie productie tijdens uw reis naar afstuderen.

De DAVE-school
de dave school school logoWat de DAVE School uniek maakt is dat de instructeurs zijn allemaal ervaren industrie kunstenaars, het curriculum simuleert studio-omgevingen en pijplijnen en het curriculum is voortdurend in ontwikkeling om de industrie behoeften op basis van feedback van studio’s zoals MPC en Double Negative. (Volledige DAVE School Review)

Pratt Instituut
pratt institute school logoEen van de beste universiteiten voor animatie, De B.F.A. in Interactive Arts geeft je de keuze uit twee verschillende gebieden van nadruk. De ene richt zich op de productie van 2D animatie en hoe het kan worden gebruikt om personages te ontwikkelen en een verhaal te vertellen.

Het 3D-animatiegebied houdt in dat studenten digitale animatietechnieken leren om geloofwaardige 3D-animaties te maken.

New York University
new york university school logoDe Digital Art and Design minor aan de New York University omvat in het kort alles van technische training en visuele communicatie tot digitale fabricagevaardigheden. Je hebt toegang tot de scholen voor digitale beeldvorming, ontwerp en fabricage van de universiteit, waar ze gebruik kunnen maken van de nieuwste software, waaronder 3D-printers, CNC-routers en lasersnijders.

Texas A&M Universiteit
texas a&m university school logoVan het leren schetsen tot het beheersen van de kunst van computer-gegenereerde animatie, de Visualisatie graad programma leert u hoe u uw ideeën, inhoud en berichten te delen met uw publiek. Uniek aan dit curriculum is de eis dat studenten een semester in het buitenland studeren in een buitenlands studieprogramma dat verband houdt met hun industrie van interesse.

Ohio State University
ohio state university school logoBeide de M.F.A. en B.F.A. programma streeft ernaar om u de vaardigheden die nodig zijn om de nieuwste en veelgebruikte technologie te gebruiken in de richting van het creëren van kunst. U kunt leren 3D animatie en modellering, evenals digitale beeldvorming, internet kunst, holografie, tactische media, bewegende beelden, interactieve projecten, en nog veel meer.

Maryland Institute College of Art
maryland institute college of art school logoYou’ll ontvangen hands-on ervaring met de nieuwste design tools en software gebruikt door professionele animators over de hele wereld. College afgestudeerden verlaten de school volledig in staat om 2D en 3D animatie en stop motion te produceren voor games, films en meer.

Universiteit van Pennsylvania
university of pennsylvania school logoThis Digital Media Design interdisciplinaire major is een combinatie van computer graphics cursussen die je leren hoe interactieve technologieën te gebruiken in de richting van de creatie van games, films en meer. De school heeft afgestudeerden in top animatie en gaming bedrijven zoals Disney, Electronic Arts, DreamWorks, en Pixar.

Kunstacademie Universiteit
academie van kunst universiteit school logoAspirerende 2D of 3D animators hebben tal van graden in animatie om uit te kiezen op The Academy of Art die overeenkomen met hun gewenste niveau en hen voor te bereiden op een lonende carrière.

Dit dynamische programma bereidt je ook voor als je de voorkeur geeft aan een rol als storyboard artist of visual effects artist. Er zijn drie gebieden van de nadruk: Storyboarding, 3D Animation, 3D Modeling, 2D Animation en Stop Motion, en Visual Effects.

Laguna College of Art and Design
laguna college of art and design school logoLaguna College beschikt over een aantal opleidingen die kunnen leiden tot een carrière als animator, waarbij de B.F.A. in Animation de beste keuze is om 3D-animatie te leren. Andere opties zijn de Game Art en Design + Digital Media programma’s. Afgestudeerde animatoren van deze school zijn te vinden in topstudio’s zoals Pixar, DreamWorks, Obsidian Entertainment, Sony, en meer.

Universiteit van Centraal Florida
universiteit van centrale florida school logoIndividuen die geïnteresseerd zijn in een carrière in animatie zal willen kijken naar ofwel de B.A. in Digital Media of M.F.A. in Emerging Media – Digitale Media. Beide bieden een breed curriculum dat animatie, motion graphics, digitale storytelling, visuele taal, en nog veel meer omvat.

Deelnemers aan het B.A. programma kunnen zelfs kiezen uit twee specialisaties: Web Design en Game Design. (Recensies van Florida Scholen voor Animatie)

Columbia College Chicago
columbia college chicago school logoOnder de vele opleidingen voor toekomstige animators is de B.F.A. in Computer Animation de beste keuze. De B.A. in Cinema Art + Science, die zich richt op de fundamenten van filmproductie, heeft ook een specialisatie in Animatie. Een minor in Animatie en B.F.A. in Traditioneel ontwerp klassen zijn ook beschikbaar.

Universiteit van Texas in Dallas
university of texas at dallas school logoThe University of Texas biedt een indrukwekkend aantal college degree programma’s nuttig voor mensen op zoek om zich voor te bereiden op een carrière bij een game of digitale studio. Deze omvatten B.A., M.A., M.F.A., en zelfs Ph.D. graden in Kunst en Technologie met de nadruk op Animatie.

De nadruk op Computer Game Development kan ook nuttig zijn als studenten willen werken als animator in de game-industrie.

Parsons Nieuwe School voor Design
parsons the new school for design school logoThis B.F.A. programma werd ontworpen om alles wat een professionele nieuwe media storyteller moet weten, Dit omvat een sterk curriculum dat niet alleen animatie, maar ook computer graphics, data programmering, motion graphics, fysieke computing, en game design. Je vindt onze aanbevolen hogescholen voor game design hier.

DigiPen Institute of Technology
digipen institute of technology school logoAls een van de beste computer animatie scholen in het land, de rigoureuze vier jaar programma op Digipen zal je veranderen in een meester van de technologie die nodig is om impactvolle beelden te creëren in een professionele studio-omgeving.

College afgestudeerden eindigen het programma met verfijnde tekenen en storytelling vaardigheden, evenals uitgebreide productie en studio ervaring. Dit maakt hen goed voorbereid om elke digitale media-industrie te betreden in de rol van animator of productiekunstenaar.

Gnomon School of Visual Effects
gnomon school of visual effects school logoBij Gnomon kun je kiezen tussen twee fantastische college certificaten die beide studenten voorbereiden op een lonende carrière met Gnomon’s VFX scholen online. De ene is een 2-jarig studentenprogramma in Digital Production for Entertainment en de andere is een 3-jarig programma in Entertainment Design & Digital Production.

School van het Kunstinstituut van Chicago
school van het kunstinstituut van chicago school logoDeze graad in computeranimatie geeft je toegang tot cutting-edge apparatuur en technologie als ze voor te bereiden op een carrière in een van de vele velden. Studenten krijgen een van de volgende concentraties te kiezen: Film, Video, Installatie, Nieuwe Media, Animatie, en Non-fictie.

DePaul Universiteit
depaul university school logoBeide de B.A. en M.A. in Animation omvatten een groot aantal nuttige cursussen zoals 3D Animation, Animation Production, Narrative Development, en nog veel meer. De B.F.A. en B.F.A. 3D animatie cursussen zijn vergelijkbaar, maar omvatten ook een concentratie in ofwel Cinema of Game Art.

Woodbury Universiteit
woodbury university school logoStudenten die puur geïnteresseerd zijn in tekenfilms zullen interesse vinden in de B.F.A. in Animation, die cursussen combineert die zich richten op verhaal, kunst, geluidsontwerp, technologie en prestaties. De B.F.A. in Game Art & Design is meer gericht op het creëren van 2D en 3D personages, animaties en omgevingen voor games.

San Jose State Universiteit
san jose state university school logoHet kerncurriculum van de B.F.A. in Art omvat cursussen in traditie en 3D-animatie, evenals karakterontwerp, visuele ontwikkeling, fysica van beweging, modellering, en storytelling. Je kunt ook je kennis van Animatie vergroten door de concentratie Animatie te kiezen. Er is ook een concentratie Illustratie.

Loyola Marymount Universiteit
loyola marymount university school logoLMU’s animatie school biedt een begrip van zowel traditionele en digitale gebieden van animatie, die nodig zijn om te solliciteren naar banen in de film, televisie, video game design, en vele andere industrieën. Afgestudeerden verkrijgen hun eigen artistieke stem terwijl ze geavanceerde 3D, storytelling en productiemethoden beheersen.

Rensselaer Polytechnisch Instituut
rensselaer polytechnic institute school logoComputer animatie scholen in Electronic Arts bestaat uit een breed scala van creatieve digitale media cursussen en biedt ook een concentratie in Visual Arts en Animatie. Een B.S. in Electronic Media, Arts, and Communication is er ook om toekomstige digitale kunstenaars en animators op te leiden.

Art Center College of Design
art center college of design schoollogoHet Entertainment Design Program bouwt studenten op als creatieve verhalenvertellers die digitale entertainmentinhoud kunnen conceptualiseren en creëren. Terwijl de Concept Design-concentratie zich verdiept in animatie, is de Character-cursus aantoonbaar de sterkere keuze voor aspirant-animators.

California State University, Fullerton
california state University fullerton school logoStudenten die betrokken zijn bij de B.F.A. in Art programma kan kiezen voor een Entertainment Art / Animation concentratie. Cursuswerk omvat het opbouwen van de praktische, conceptuele en technische vaardigheden van de student wanneer studenten de weg nemen om VFX te leren met behulp van karakteranimatie om een verhaal te vertellen en ideeën te communiceren.

Otis College of Art and Design
otis college of art and design school logoDigital Media omvat drie nuttige en populaire studiegebieden: Animatie, Motion Design, en Game & Entertainment Design. OTIS-alumni zijn te vinden bij topbedrijven als WETA, Sony Online Entertainment, Blizzard, Electronic Arts, Pixar, DreamWorks, Disney en meer.

California College of the Arts
california college of the arts school logoStudent in een computer animatie graad kan zich inschrijven in een Illustratie / animatie programma dat veeleisende eisen vereist. Deze 2D animatie graad biedt u een aantal waardevolle cursussen, waaronder Drawing Figures in Context, Special Studies in Animation, Character Design, en meer.

California State University, Long Beach
california state university bong beach school logoStudenten in de B.F.A. in Arts graad programma kan inschrijven in een Illustratie / animatie programma dat veeleisende eisen vereist. De Animation track biedt u een aantal waardevolle cursussen, waaronder Drawing Figures in Context, Special Studies in Animation, Character Design, en nog veel meer.

North Carolina State University
north carolina state university school logoThe Art + Design graad is ontworpen om u te helpen kritisch te denken, terwijl het gebruik van solide kunst en design principes om boeiende inhoud te creëren. Studiegebieden omvatten computer beeldvorming, interactief ontwerp, fotografie, en natuurlijk, cartoon scholen. (North Carolina opleidingen voor animators)

Universiteit van de Kunsten (Philadelphia)
university of the arts (philadelphia) school logoAnimatie academies bereiden je voor op een carrière als animator op elk gebied van interactieve media. Er is ook een diploma Film + Animatie beschikbaar dat meer gericht is op het creëren van verhalen door middel van computergegenereerde animatie.

Florida State University
florida state university school logoThe College of Motion Picture Arts heeft drie graden die aspirant-animators moeten overwegen. Deze zijn – Bachelors in Animation and Digital Arts; Bachelors in Motion Pictures Arts – Production; Masters in Motion Picture Arts – Production.

Purdue Universiteit
purdue university school logoStudenten ingeschreven in het 3D animatie programma van Purdue krijgen training in zes hoofdgebieden: 3D modellering, rendering, texturing, verlichting, karakter rigging, en beweging. Dit zal worden gedaan terwijl u de nieuwste animatie tools en software, waaronder Autodesk Maya te gebruiken.

Emerson College
emerson college school logoThe B.F.A. in Media Arts Production heeft een Production Track die cursussen nuttig zijn voor een toekomstige animator functies. Deze omvatten graden in Computer Animation, Film, Tekenen, Fotografie, Interactive Media, en meer.

Minneapolis College of Art and Design
minneapolis college of art and design school logoJe maakt gebruik van de nieuwste technologie terwijl je leert hoe je je eigen 3D, 2D en stop-motion animaties produceert. Topcursussen zijn 3D Modeling, Storyboard, Advanced 3D Animation Seminar, Advanced Animation Seminar, en meer. Studenten krijgen ook een unieke training in handgetekende 2D-productie.

Kansas City Art Institute
kansas city art institute school logoOnder de geprezen cartoon hogescholen, KCAI’s moedigt u aan om uw eigen stem te creëren terwijl het leren van alles wat er te weten valt over computeranimatie.

Dit omvat uitgebreide training in toonaangevende animatieprogramma’s zoals Maya, Dragonframe en Adobe Creative Suite 6.

Universiteit van Zuid-Florida
universiteit van zuid florida school logoStudenten in de 3D animatie graad, 2D animatie graad, en computer animatie graad programma krijgen om de nieuwste digitale tools te gebruiken, terwijl het leren van de fundamenten van 2D-en 3D-animatie en 3D-modellering, geluid en digitale media. Er is ook een geavanceerde 3D-animatie focus. (Zie meer Florida animatie scholen)

Syracuse Universiteit
syracuse university school logoEen B.F.A. in Computer Art & Animation klassen zijn beschikbaar als u op zoek bent naar een gevestigde universiteit voor computeranimatie, computer-gegenereerde beelden, computerspelletjes, en nog veel meer. Een M.F.A. in Computer Art en Minor in Animation zijn ook beschikbaar.

San Francisco Kunstinstituut
san francisco art institute school logoThe San Francisco Art Institute biedt een Film graad die een uitgebreid scala aan genres omvat, waaronder documentaire, hybride vormen, verhalend, en animatie. Je krijgt ook ervaring met de nieuwste geluids- en beeldbewerkingstools.

Cleveland Kunstinstituut
cleveland institute of art school logoCIA’s B.F.A. in Animation bereidt je voor op een carrière in een aantal functies, waaronder: 3D Character Animator, Game Designer, Concept Artist, Storyboard Artist, Animator, en Independent Filmmaker. Een recente afgestudeerde was zelfs een beeldhouwer op Disney’s Big Hero 6.

Montclair State University
montclair state university school logoThe B.F.A. in Animation/Illustration dekt de fundamenten van niet alleen 2D en 3D animatie, maar ook figuur tekenen, kleur, belichting, en andere gebieden van het gebruik van animatie als een storytelling medium.

 

Ball State University
ball state university animatie gradenBSU is trots op het verstrekken van zowel undergraduate en graduate programma’s in 2d animatie, 3d animatie, product design, en animatie graden – of zoals ze noemen, illustratie graden. Hun Illustratie Degree is gespecialiseerd in het aanbieden van studenten de mogelijkheid om tak uit in Illustration Design, Surface Design, Motion Design, Entertainment Arts, en nog veel meer.

 

10 fantastische animatiescholen buiten de VS
Vancouver Film School
vancouver film school shool logoVFS heeft een aantal uitstekende eenjarige programma’s om 3D animatie te leren als een pad naar een carrière als animator. De beste is het 3D Animation & Visual Effects programma, maar de Foundation Visual Art + Design pad is ook het aanbevelen waard.

Sheridan College
sheridan college school logoSheridan’s Bachelor of 3D animatie graad zal u verlaten met een goed begrip van niet alleen 3D computer animatie, maar ook de fundamenten van 2D beweging, prestaties en expressie. Je zult ook cursussen in andere gebieden, zoals storyboarding en scriptwriting.

Universiteit van Bournemouth
bournemouth university school logoJe hebt de keuze uit vier verschillende programma’s bij BU die je kunnen leiden naar een carrière in animatie. Deze zijn – B.A. in Computer Visualization and Animation; B.S. in Software Development for Animation, Games, and Effects; A B.S. in Game Technology; B.A. in Computer Animation Arts.

Nanyang Technologische Universiteit
nanyang technological university school logoMet de Art, Design & Media programma, zult u verschillende gebieden die nuttig zijn voor een professionele animator te dekken. In vier jaar behandel je alles van Digitale Animatie, Digitale Filmmaken, Interactieve Media, Productontwerp, Visuele Communicatie en Fotografie & Digitale Beeldvorming.

Royal College Of Art (Verenigd Koninkrijk)
royal college of art (verenigd koninkrijk) schoollogoRCA biedt je een leer- en onderwijsomgeving die is ontworpen om je te helpen je creatieve en technische vaardigheden te ontwikkelen om een goede animator te worden. Je volgt ook cursussen over scenarioschrijven, storytelling, improvisatie en meer.

HKU Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
hku university of the arts utrecht school logoBachelor of Design At HKU University biedt je een aantal verschillende paden in ontwerp en media om uit te kiezen. Ze omvatten Animatie, Modeontwerp, Audiovisueel, Media, Illustratie, Grafisch ontwerp en Beeld- en mediatechnologie, Productontwerp en Ruimtelijk ontwerp.

Koninklijk Instituut voor Technologie Melbourne
royal melbourne institute of technology school logoRMIT’s B.D. in Animation and Interactive Media is de beste keuze als je een solide opleiding wilt krijgen in 2D animatie, 3D animatie, motion graphics, special effects, en interactieve media. Er zijn ook twee Master’s graden en een Graduate Diploma in Animatie, Games, en Interactiviteit.

Universiteit van Technologie Sydney
university of technology sydney school logoDe B.D. in Animation is perfect als je je passie voor tekenen, verhalen vertellen, en beeldende kunst te vertalen naar een carrière in de animatie. Er is ook een postgraduaat Master of Animation programma om je studie voort te zetten.

Teesside Universiteit (Engeland)
teesside university (engeland) schoollogoTeesside University heeft drie uitstekende programma’s als je vastbesloten bent om als animator je brood te verdienen. Dit zijn – een B.A. in Computer Games Animation; B.A. in Computer Character Animation; en een eenjarige M.A. in Concept Art for Games and Animation.

Beijing Filmacademie (China)
beijing film academy (china) school logoBFA’s Animation School is het voorbereiden van de volgende grote animatie regisseurs en animatie producenten sinds 2000. Je wordt opgeleid door een ervaren docententeam en krijgt de kans om deel te nemen aan verschillende animatiefilmfestivals in de stad.

De Animation Career Outline
Professionele animatoren en grafische kunstenaars staan in de voorhoede van een bloeiende digitale industrie die blijft groeien.

Ondanks het uitbesteden van kleine animatieprojecten heeft het U.S. Bureau of Labor Statistics een stijging van 6% voorspeld op het gebied van animatie, graphics en media design in de komende jaren.

Te veel opties?

Een loopbaan in animatie is net zo divers en gevarieerd als de opleidingen die beschikbaar zijn voor mensen die het willen leren.

Ongeacht je achtergrond, leeftijd, of financiële situatie, zijn er veel kwalitatief hoogwaardige animatie scholen beschikbaar om uit te kiezen.

Je animatievaardigheden vormen de basis
Veel (maar niet alle) van de huidige top animatoren zijn begonnen met enig natuurlijk talent. Meestal memorabele illustratievaardigheden, superieure vertelvaardigheden en een natuurlijke aanleg voor de kunst.

Bob Godfrey, één van de meest getalenteerde illustratoren die ooit de animatiewereld heeft opgeluisterd, heeft vaak gesproken over zijn passie om zijn tekeningen tot leven te brengen.

In een interview werd een deel van wat hij geloofde dat animatie was, samengevat toen hij zei,

“…We willen beperkingen; we willen zwaartekracht. Eigenlijk is er geen zwaartekracht in animatie. Animatie is vrij, het kan vliegen, en het kan overal naartoe. Ik denk niet dat genoeg mensen dit beseffen, ze zijn te aardgebonden. Het is niet aardgebonden, het is fantasie.

Je moet een zeer grillige geest hebben voor animatie, denk ik; je moet kunnen opstijgen en niet van deze wereld zijn.”

Het is deze passie en gedrevenheid die velen naar de industrie brengt.

Zoeken naar animatielessen
Om toegang te krijgen tot de wereld van animatie, moet je een opleiding volgen om 2D-animatie en 3D-animatie te leren.

De mogelijkheid om realistische animatie te maken is exponentieel gegroeid met nieuwe technieken en computersoftware die voortdurend verbetert.

Afhankelijk van waar je woont, kunt u de vele 3D-animatie graden aanbod en diploma tracks om u te plaatsen waar je zou willen zijn in het veld.

Typische animatie cursussen lijst
Over het algemeen zijn er vier brede categorieën van animatie opleidingen.

Certificering(en)
Associate Degree(s)
Bachelor Degree(s)
Masteropleiding(en)
Ook het vermelden waard:

De VS bieden momenteel geen doctoraal in animatie aan.
Zelfstudie via boeken en online 2D-animatiescholen winnen ook aan populariteit.
Naast het kiezen van het gewenste opleidingsniveau kan het kiezen van de juiste focus nog belangrijker zijn.

Gemeenschappelijke focusgebieden van animatie:

Geanimeerde reclame
Films en televisie
Testen en ontwikkelen van videogames
Onderwijs
Hoewel deze categorieën niet exclusief zijn, schilderen ze de keuzes met een brede kwast voor degenen die hun interessegebied willen beperken.

Het kan aanvankelijk overweldigend lijken

Net zoals er veel verschillende banen zijn in de animatie-industrie, is er ook een groot aantal opleidingen beschikbaar.

Er zijn scholen die volledig gewijd zijn aan het nastreven van grafisch ontwerp en animatie, maar ook universiteiten die uitgebreide opleidingen aanbieden in mediakunst, animatie en grafisch ontwerp.

Hoe kies je de juiste animatieschool?
De opleiding varieert van het certificaatniveau, waar je de basisbeginselen kunt trainen en je voldoende kennis kunt maken met het vakgebied, tot aan de beste 3D-animatiescholen ter wereld, waar je les kunt geven aan een universiteit of kunt werken aan de volgende grote animatiefilm.

Niveau 1: Het Animatie Certificaat
Er zijn verschillende scholen in het land die programma’s aanbieden die een certificaat opleveren nadat je opleiding is voltooid.

Deze cursussen bieden basiskennis op het gebied van animatie en vereisen gewoonlijk ongeveer 17-18 studiepunten.

Je kunt lessen verwachten zoals:

2D animatie
3D-modellering
Grafisch ontwerp
En aanvullende soortgelijke cursussen
Deze certificaten kunnen u een kijkje bieden in de complexe wereld van digitale media, animatie en grafisch ontwerp.

Je kunt een certificaatcursus volgen om een reeds bestaande graad te versterken, of om je vaardigheden die misschien verouderd zijn op te frissen met opkomende en verbeterende technologieën.

Niveau 2: De 3D-animatie Associate Degree
Als we doorgaan naar het volgende opleidingsniveau op het gebied van animatie, komen we uit bij de Associate Degree.

Dit typisch tweejarige programma voegt niet alleen kernlessen toe, maar ook andere vereiste cursussen op universitair niveau die resulteren in een meer afgeronde opleiding.

De animatie klassen die je neemt tijdens het nastreven van deze graad kan variëren.

Sommige scholen bieden meerdere tracks voor de voltooiing van de graad die kan resulteren in Applied Science of Arts graden in:

Multimedia
Grafisch ontwerp
Game ontwerp
Animatie specialiteiten
Carrière mogelijkheden

Afgestudeerden van dit soort programma’s kunnen een baan op instapniveau verwachten in animatiestudio’s, reclamebedrijven, ontwerpbureaus en andere creatieve kunstenaarsposities.

Zoals dit artikel aangeeft, werd slechts één generatie geleden alle animatie met de hand gedaan. Door in de geschiedenis van de animatie te duiken, ontdek je de ongelooflijke talenten van degenen die met pen en papier animatiemagie bedreven.

Niveau 3: de bacheloropleiding
De exponentiële groei van de industrie heeft geleid tot een gelijke stijging van de opleidingseisen voor degenen aan de top van het veld.

Om deze reden zijn er een heleboel Bachelor Graden in Animatie beschikbaar voor serieuze aspirant-animators.

Bij inschrijving in een Bachelor of Animation Class of trainingsprogramma kunt u verwachten dat de kernvaardigheden van animatie, de software en tools gebruikt door pro’s, evenals een specialiteit te concentreren op voor uw carrière te leren.

De meest populaire bacheloropleidingen omvatten:

CalArts
USC
Niveau 4: De Masteropleiding
Aan de top van het animatieonderwijs staat de Master in Fine Arts met een concentratie in Animatie, Design en Productie.

Deze graden worden niet zo breed aangeboden als certificaten, associate en bachelor graden.

Personen die hun opleiding naar de top brengen met een M.F.A. zijn meestal op zoek naar hogere posities in de industrie zoals:

Producent
Schepper
Projectdirecteur
Studio Uitvoerder
Deze geavanceerde graad voegt ook unieke componenten toe (meestal niet gevonden in minder intensieve graden) zoals:

Management
Productievaardigheden
Logistiek
Financiën
Toelatingseisen voor een masteropleiding animatie

Om toegelaten te worden tot deze selectieve programma’s moet men al een geldig bachelordiploma op het gebied van animatie hebben en meedingen naar een plaats in het programma.

Na voltooiing, kan men verwachten een meer lucratieve positie in het veld te krijgen. Sommige mensen behalen deze graad om les te geven aan deze prestigieuze CGI-scholen en hun kennis over te dragen aan opkomende animatoren.

Ook het vermelden waard:

Voor alle duidelijkheid, er zijn momenteel geen doctorale graden in animatie beschikbaar in de VS.

Als je passie zo groot is dat je een doctoraat in animatie wilt behalen, zul je buiten de VS moeten zoeken naar een geschikt programma.

De meeste mensen die een graad in digitale kunst op dit niveau nastreven, willen vaak lesgeven aan universiteiten of werken op het hoogste niveau van de industrie. Deze graad is uiterst zeldzaam en duurt jaren om te voltooien.

Online Animatie Scholen
online scholen voor animatoren

Er zijn veel redenen waarom studenten ervoor kiezen om zich in te schrijven in een animatie school online.

Soms is het gewoon een financiële beslissing.

Online scholen zijn meestal minder duur dan traditionele hogescholen. Zoals de student is niet op de campus en biedt hun eigen klaslokaal bij wijze van spreken.

Ook, online animatie scholen bieden de student de flexibiliteit van het nemen van de cursus in hun eigen tempo, werken rond werk, familie en andere verplichtingen.

Dit kan een zeer aantrekkelijke trekpleister zijn om een online pad te kiezen.

Sommige mensen willen hun diploma te verkrijgen in de snelst mogelijke tijd en tegen de laagste kosten.

Hoogwaardige Online Animatie Scholen
Kunstacademie Campus

Animatie Mentor
3D Animatie

Game Animation Fundamentals (6 Week Workshop)
Game Animation Gevechtsaanvallen (6 Weekse Workshop)
AnimSchool
3D Animatie Programma

Animatie Opleiding
Animatie Programma
Kunstacademie Universiteit
Animatie en visuele effecten programma

Associate’s Degree
Bachelor
Master
Master in schone kunsten
Certificaat programma’s
California College of the Arts – Kadenze (Online cursussen)
Inleiding tot 3D-modellering en animatie met Maya: Traditie ontmoet technologie

Certificaatprogramma (5 sessies/11 uur per sessie)
Rocky Mountain College of Art and Design
Animatie

Bachelor’s Degree
Full Sail Universiteit
Diploma computeranimatie

Bachelor’s Degree (20 Maanden/29 Maanden)
Southern New Hampshire Universiteit
Grafisch ontwerp en 3D-animatie Degree

Bachelor’s Degree: 3D Modeling & Animation
Savannah College of Art and Design
Animatie Cursussen & 2D Animation Degree

Bachelor’s Degree (35 uur)
Master’s Degree (45 uur)
Master of Fine Arts (90 uur)
De DAVE-school
Diploma animatie

Bachelor’s Degree (30 maanden)
Academie voor Interactief Entertainment – Australië
3D-animatie en VFX voor film

3D Animation Foundations Certificate (2 semesters – 15 weken)
Game Art Foundations Certificate (3 semesters – 20 weken)
Gnomon School van Visuele Effecten
Schepselmodellering en beeldhouwen (10 Weken)
Hard Surface Modeling 2 (10 Weken)
Inleiding tot 3D met Maya (10 Weken)
Photoshop voor digitale productie (10 weken)
CG Spectrum Online School voor Animatie en VFX
Inleiding tot 3D-animatie (6 maanden)
Gevorderde 3D animatie diploma (10 Maanden)
Gevorderde 2D Animatie Diploma (10 Maanden)
Inleiding tot Character Rigging (3 Maanden)
Berkeley College Online
Grafisch ontwerp

Bachelor of Fine Arts
Rasmussen College Online
Grafisch Ontwerp

Associate’s Degree
Bachelor’s Degree
Liberty Universiteit Online
Grafisch Ontwerp

Bachelor of Fine Arts (8 weken)
Nadelen van Online Animatie Scholen
Een van de belangrijkste nadelen bij het nemen van online animatie cursussen is dat je soms kan missen van de gezamenlijke inspanning die het nemen van een cursus in-person biedt.

Veel 2D & 3D animatie cursussen vertrouwen op het concept van teamwork om klasprojecten samen te stellen en manieren te leren dat een compleet grafisch ontwerpteam gaat zitten en het product van conceptie tot voltooiing ontwerpt.

Hoewel er zeker manieren zijn om online een discussie te voeren via videoconferenties, chatrooms en forums, kan dit voor sommigen een nadeel zijn.

Sommige hogescholen en universiteiten voor animatie kunnen dit gebrek verzachten door meet-ups en workshops aan te bieden die aansluiten bij de cursus en andere samenwerkingsmogelijkheden.

Structurele beperkingen
Men moet ook rekening houden met een andere belangrijke kwestie. Als je je wilt specialiseren in een bepaalde niche van het animatievak, kun je op een fysieke school terecht voor meer hardware en software die direct in de industrie worden gebruikt.

Tenzij je het geluk hebt om al te bezitten of toegang te hebben tot deze geavanceerde tools, kan je beste optie zijn om ten minste een paar van je animatie lessen te nemen op een campus die je kan voorzien van deze interactieve omgeving.

Online animatie scholen zijn soms de enige optie als je niet overal wonen in de buurt van een instelling die in-person 2D & 3D animatie cursussen biedt en verhuizen naar wonen in de buurt of op de campus is geen optie.

Hoe te betalen voor school
De kosten voor animatie colleges kan sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren.

Community colleges hebben meestal grote in-state tarieven voor studenten en kan een zeer betaalbare optie om mee te beginnen.

Private computer animatie graad programma’s kosten vaak meer, maar ze zijn ook geaccrediteerde scholen die in aanmerking komen voor fondsen zoals studentenleningen, beurzen en subsidies.

Vergeet niet om de staat en de economische status rond de animatie academies te overwegen. Als je op zoek bent naar een stenen en mortel animatie school, moet je niet alleen informatie zoeken over de kosten van het onderwijs programma, maar de kosten van levensonderhoud voor huisvesting, voedsel en andere benodigdheden moet worden verdisconteerd.

Als je al je cursussen online volgt, moet je ook rekening houden met extra kosten.

Moet je workshops volgen of deelnemen aan stages om je 3D animatie diploma af te ronden? Hoewel je misschien bespaart op de programmakosten, zijn deze extra kosten ook belangrijk.

Spreek met een adviseur
Als je eenmaal je selectie van animatiescholen en -programma’s hebt beperkt, is een gesprek met een adviseur een cruciale stap in het proces.

Zij kunnen belangrijke vragen beantwoorden die je zullen helpen voorkomen dat je je inschrijft voor cursussen die je niet nodig hebt of je begeleiden naar een parcours dat je in de richting van de carrière die je zoekt zal wijzen.

Adviseurs kunnen je ook helpen de vaak ingewikkelde wereld van de financiële steun te doorgronden en je op het juiste spoor zetten.

Beurzen voor animatie
Naast de traditionele financiering zijn er ook beurzen die speciaal bedoeld zijn voor studenten die een opleiding op het gebied van animatie volgen.

Veel van hen vereisen dat je portfolio’s en andere vormen van voltooid werk indient.

Je zult merken dat de eisen per beurs verschillen, zoals normaal het geval is bij de meeste gerichte beurzen.

Sommige beurzen zijn beschikbaar voor vrouwen die een computeranimatiestudie volgen, terwijl een andere beurs gericht kan zijn op iemand met een kansarme achtergrond.

Een andere beurs kan vereisen dat je een bepaalde G.P.A. aanhoudt om te kunnen solliciteren. Als je de tijd neemt om wat onderzoek te doen naar deze programma’s, kun je misschien een deel van je collegegeldkosten financieren.

Lijst met beursmogelijkheden via CalArts.

De toekomst van animatie
Je droom om 3D-animator te worden is een geweldige manier om je artistieke achtergrond, talenten en ideeën om te zetten in een levenslange carrière.

Met zoveel hogescholen, technische scholen, universiteiten en opties om je te helpen je droom te realiseren, kun je beginnen met je zoektocht naar de beste animatiescholen en diploma’s die je vooruitstuwen naar je streven in de industrie.

Niemand weet hoe de toekomst van animatie eruit ziet. Maar één ding is zeker; animatie is hier om te blijven en de vraag naar inhoud groeit. Kijk maar eens naar de top 100 beste animatiefilms aller tijden.
Gaming-, film-, televisie- en reclamebureaus zullen blijven zoeken naar nieuw talent en verhaalideeën die de technische grenzen verleggen.

Je weet al dat dat is wat je wilt doen, dus waarom begin je vandaag niet met je zoektocht naar de perfecte animatielessen?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here