71 Beste Animatie Scholen: 2D Animatie Cursussen en 3D Animatie Cursussen

0

Heb je een Animation Degree nodig?
Voor beginners kan het intimiderend zijn om aan de buitenkant van deze enorme industrie te staan, niet wetende hoe te beginnen.

Maar (hoewel moeilijk) is het proces eenvoudig genoeg.

Je hebt ervaring nodig.

Maar hoe krijg je ervaring, als je ervaring nodig hebt om aangenomen te worden?

Het antwoord … een top animatie school, natuurlijk.

Geaccrediteerde animatiescholen zijn een geweldige manier om de hands-on training en ervaring te krijgen die je nodig hebt om de volgende stap te zetten.

Voordelen van het bijwonen van animatie school: geaccrediteerde animatie lessen
Een geaccrediteerde graad (u kunt hefboomwerking)
Hands-on ervaring
Netwerkmogelijkheden
Tijd om je portfolio te laten groeien
Carrièremogelijkheden
Toegang tot de nieuwste software en tools
En nog veel meer …
Bovendien willen de meeste professionele studio’s animators inhuren die kunnen aantonen dat ze training en praktijkervaring hebben opgedaan met de nieuwste technologie en softwareprogramma’s.

Vind de juiste animatieschool voor jou
Om je te helpen bij je zoektocht naar een universiteit, hebben we de 61 beste animatiescholen in de VS en de top 10 internationaal uitgelicht.

We hebben een grote verscheidenheid aan scholen opgenomen, waaronder: 4-jarige universiteiten, gespecialiseerde scholen, flexibele trainingsprogramma’s en geaccrediteerde online opleidingen.

De factoren die we hebben gebruikt om onze ranglijst te bepalen:

Afstudeerpercentages
Gemiddeld startsalaris
Beoordelingen van professoren
Collegegeld
Reputatie en feedback van studenten
Goede opties voor animatiestudenten

Onze favoriete hogescholen voor animatie
California Institute of the Arts
california institute of the arts school logoThe California Institute of the Arts is alom bekend om zijn 3D animatie graad. Naast muziek, theater, dans en literaire kunsten hebben ze ook twee verschillende cursussen voor animatoren. De eerste is een BFA in Character Animation, een vierjarig programma dat je de vaardigheden aanleert die je nodig hebt voor zowel traditionele 2D-animatie als modernere CGI-animatie.

Het eerste jaar van deze computeranimatieopleiding bestrijkt veel terrein op het gebied van tekenen, verhalen vertellen door middel van animatie en uitdrukkingen, evenals een overzicht van hoe animaties worden gemaakt. Maar daarna gaan studenten dialoogsequenties animeren met geluidseffecten, geavanceerde schilderkunst en illustratie, en visueel ontwerp. Er is veel te leren, en dit, samen met de CIA 2D animatie cursussen omvat het allemaal, terwijl het bouwen van een animatie portfolio die u trots kunt laten zien aan werkgevers als je schoolopleiding eindigt.

Ten slotte, in het vierde jaar, computeranimatie college studenten kunnen zich richten op hun eigen belangen door het aanpassen van het programma met cursussen die passen bij hun behoeften. Als dat nog niet genoeg was, is er ook een BFA en MFA van Experimental Animation programma, dat, hoewel vergelijkbaar, studenten nog meer vrijheid biedt om creatief te zijn. Een geweldige keuze voor fans van Stop-Motion of papermation, en voor studenten met nog meer avant-gardistische interesses.

Ringling College of Art and Design
ringling college of art and design school logoNu is hier een van de weinige computer animatie colleges met een hele catalogus van programma’s om uit te kiezen voor degenen die geïnteresseerd zijn in animatie.

Ten eerste is er de “BFA in Computer Animation”. Dit wordt vaak beschouwd als het beste computeranimatieprogramma in heel Noord-Amerika, waar je alles kunt leren van schilderen tot modelleren, textureren en bewerken. Deze computeranimatieopleiding heeft in het verleden getalenteerde alumni voortgebracht, zoals de makers van de bekroonde korte film “In a Heartbeat”. Je leert de ins en outs van visuele ontwikkeling, traditionele animatie en 3D-animatie. Maar dat is lang niet de enige cursus voor animatoren.

De cursus “BFA in Motion Design” leert je bijna elke job in het animatieveld, zoals art director of sound artist en storyboard artists. Dan is er nog de “BFA in Game Art”, voor animatoren die hun vaardigheden willen meenemen naar het medium videogames.

Als dat allemaal niet helemaal past bij wat je zoekt, of je kunt niet kiezen tussen de programma’s, dan is er nog een optie-de “BA in Visual Studies”. Deze graad in computeranimatie die u toelaat om te kiezen en kies je eigen klassen om ervoor te zorgen dat je een programma specifiek om tegemoet te komen aan uw behoeften. Als je op zoek bent om een animator te worden, zul je zeker willen kijken naar Ringling College.

Savannah College of Art and Design
savannah college of art and design school logoConsistent hoog beoordeeld door de “Animation Career Review”, de Savannah College of Art and Design, of SCAD, is een premium keuze als het gaat om onderwijs in dit veld. Studenten die zich hier aanmelden krijgen toegang tot indrukwekkende digitale werkstations en top-of-the-line motion capture apparatuur. Je leert rigging, motion capture, stop-motion, 2D en 3D animatie technieken, en nog veel meer.

De animatie graden zelf komen in drie niveaus, Bachelor of Fine Arts, Master in Animation, en Master of Fine Arts in Animation. Sommige van deze online animatiecursussen kunnen daadwerkelijk online worden afgerond, hoewel je dan de in-house technologie mist die SCAD haar studenten biedt, wat een van haar beste eigenschappen is.

Savannah organiseert ook het SCAD Animationfest, waar meerdere industrieleiders en gastsprekers advies komen geven, netwerken en vragen beantwoorden over het leven in de animatie-industrie. Er worden zelfs tal van majors en minors aangeboden, zoals character technical direction, animatie en motion media design. Met andere woorden, animatoren hebben een heel buffet aan opties tot hun beschikking, allemaal ondersteund door de nieuwste technologie die SCAD te bieden heeft.

Rhode Island School of Design
rhode island school of design schoollogoOnder de eerste kunstscholen in de VS is Rhode Island’s School of Design geen onbekende voor animatoren. Alumni van deze school zijn gaan werken voor grote bedrijven als Pixar en DreamWorks Pictures. Het belangrijkste programma voor animatoren is de “Bachelor of Fine Arts in Film/Animation/Video”, dus wat maakt deze school zo speciaal?

Om te beginnen, deze school heeft meer dan 600 faculteit leden, houden klassen ongelooflijk klein, met 14 studenten is het gemiddelde. Dat betekent dat studenten hier veel meer betrokkenheid bij hun leraren kunnen verwachten dan op de meeste scholen. Plus, maak je geen zorgen, studenten van RISD’s 3D-animatiecursus hebben de mogelijkheid om te kiezen in welke categorie ze zich willen concentreren, maar kunnen nog steeds vaardigheden leren in een reeks genres. 2D, 3D animatie, en Stop-motion animatie behoren daartoe.

De faciliteiten zelf hebben toegang tot een breed scala aan experimentele filmtechnieken en materialen, waardoor het een geweldige plek is voor een animator om zijn eigen unieke stijl te ontwikkelen.

School of Visual Arts, New York
school of visual arts new york school logoWerken nauw samen met de animatie-industrie voor meer dan 40 jaar, studenten van de School of Visual Arts hebben een lange track record van succes. Een deel van de reden waarom SVA verschilt van andere animatie academies, is hun extreem hands-on aanpak in vergelijking met andere VFX scholen. Via hun “BFA in Animation” programma, leer je elk type industrie-standaard software te gebruiken die er is: Maya, Photoshop, Toon Boom Harmony, enz.

Als bonus worden de lessen gegeven door professionals die in de industrie werken, en niet alleen animators. Je leert verhaaltechnieken van schrijvers, hoe je een animatieproductie leidt van regisseurs, en hoe je 3D-modelleringssoftware gebruikt van special-effects artiesten.

Voor muzikaal geïnteresseerden is er een opnamestudio waar je je eigen soundtracks kunt mixen, met volledige eigendomsrechten zodra je klaar bent. Tot slot biedt de school stages en deeltijdbanen in verschillende onafhankelijke animatiestudio’s, iets wat veel andere scholen niet kunnen.

Universiteit van Zuid-Californië
In samenwerking met de nabijgelegen School of Cinematic Arts heeft USC een boeiende BA in Animation and Digital Arts-programma samengesteld, dat alles combineert wat je nodig hebt van een liberale kunstgraad met een diep begrip van animatie. De onderwijsvereisten zijn een beetje steil; aanvragers moeten acht cursussen in zes kernliteratuur, twee in schrijven en twee in Global Perspectives.

De 3D-animatiecursussen van USC zullen studenten inleiden in het programma door alles te leren over tekenen, animeren van personages, beweging, pre-productie, visuele effecten en meer, en vervolgens een concentratiegebied te kiezen. Dit is een gebied uw persoonlijke programma zal zich specialiseren in, zoals karakter animatie, 3D computer animatie, visuele effecten, of wetenschap visualisatie. Uw uiteindelijke project zal worden gebaseerd op uw keuze.

USC is een bekende en gerespecteerde universiteit, dus ondanks de eisen kan deze 3D-animatiegraad een enorme zegen zijn voor het cv van elke animator.

Universiteit van Californië, Los Angeles
university of california los angeles school logoDeze universiteit heeft een geheim wapen in haar 2D animatiecursus – de UCLA Animation Workshop aan de School of Theater, Film, and Television. Deze animatiecursus loopt al sinds 1948 en heeft talloze studenten en kunstschilders voortgebracht. De Animation Workshop biedt een 3-jarige Masters of Fine Arts Degree, waarbij elk jaar een andere focus heeft.

In het eerste jaar leer je hoe je een traditionele, 2D animatiefilm maakt. Het tweede jaar omvat de technologie die je nodig hebt om te gedijen in animatiemedia. Studenten gebruiken dit jaar om hun 3D computer vaardigheden aan te scherpen voordat ze een geanimeerde short maken. Het derde jaar richt zich op animatie als het gaat om interactieve media, zoals videogames. Het mooie van deze opzet is dat animatoren aan de UCLA in wezen kleine werken voor hun portfolio produceren op elk gebied van animatie.

Wat betreft de faciliteiten zelf, er zijn 12 animatie bureaus rechtstreeks van Disney zelf, twee soorten kranen gebruikt voor het filmen van animaties, individuele werkstations voor studenten die werken aan hun thesis, montage faciliteiten, en nog veel meer. In de animatiewerkplaats is alle technologie die je nodig hebt om een meester-animator te worden binnen handbereik.

Carnegie Mellon Universiteit
carnegie ellon university school logoIDeATe (Integrative Design, Arts, And Technologies) is Carnegie Mellon’s manier om technologie en creativiteit te combineren. Hoewel de hardware die deze 2D-animatieopleiding biedt gering is, kan hun onderwijsmethode niet over het hoofd worden gezien. Ze hebben vier niveaus, portaalcursussen, samenwerkingscursussen, ondersteunende cursussen en micro-cursussen.

Portaalcursussen helpen je een basisbegrip te hebben, niet alleen van de minor waarin je geïnteresseerd bent, maar alle onderling gerelateerde cursussen die ermee werken. Zo kan een animator bijvoorbeeld samenwerken met spelontwerpers of regisseurs. Een basiskennis van spelontwerp en regie kan je echt helpen. Als je slaagt voor een portaalcursus krijg je een samenwerkingscursus, waarmee je in teamverband aan projecten kunt werken. Ondersteunende animatiecursussen geven je nog meer informatie over je specifieke specialisatie die als aanvullende cursus fungeert.

Micro-cursussen ten slotte zijn snelle, intensieve cursussen die je trainen op specifieke vaardigheden. Al deze trainingstechnieken komen tot hun recht tijdens de minor Animation & Special Effects.
In deze cursus leer je alles over performance capture, rendering en verschillende soorten animatie.

Je kunt wat je leert ook implementeren naast enkele van de andere cursussen van IDeATe, zoals videogames en interactieve media. Zoals gezegd is het slechts een bijvak. Maar het unieke proces van onderwijs, en het kunnen samenwerken met veel studenten met verschillende specialiteiten, maakt dit een programma waar je niet op wilt slapen.

Rochester Institute of Technology
rochester institute of technology school logoDit instituut heeft honderden alumni met screen credits op hun naam, sommigen zelfs werkend aan grote projecten als The Simpsons en Frozen. Het is ook een enorme faciliteit met 77.000 vierkante meter ruimte. Maar hoe is het animatieprogramma?

Via de aan het instituut gelieerde “School of Film and Animation” hebben ze twee BFA-opleidingen in Film en Animatie. Een van de twee is eigenlijk een optie die zwaarder leunt op animatie, terwijl de andere de nadruk legt op film. Via de animatie optie, kunnen studenten kiezen tussen drie verschillende programma’s krijgen een 2D animatie graad, 3D animatie graad, en zelfs omvat Stop-Motion cursussen om hun programma ook.

Wat je ook kiest, je leert over alle facetten ervan en hoe het kan worden geïmplementeerd in het moderne medialandschap. Film, games, VR, digitale effecten, en zelfs hoe je 2D- of 3D-personages kunt animeren naast live-action performers, zoals in Space Jam of Who Framed Roger Rabbit?

Het belangrijkste is dat het Rochester Institute of Technology aanbiedt om 2D-animatiestudenten te helpen betaalde coops en stages te vinden, zodat ze praktijkervaring kunnen opdoen in een animatiestudio. Een netwerkevenement genaamd “Creative Industry Day” biedt een uitstekende gelegenheid om professionele animatoren te leren kennen.

Als je nog meer uit je opleiding wilt halen, is er ook een MFA-opleiding in Film en Animatie, waar je de maximale hoeveelheid ervaring en referenties op dit gebied kunt krijgen.

Full Sail Universiteit
full sail university school logoHerkennen dat de komst van computers heeft het gezicht van de media voor altijd veranderd, deze for-profit universiteit bouwde een robuust programma gespecialiseerd in computeranimatie.

In deze Bachelor’s Degree programma, leer je waarom Full Sail wordt beschouwd als een van de beste VFX scholen in het land. Dit programma is alles over het creëren van digitale personages en omgevingen, evenals groeien een begrip van Fine Arts, modellering, en natuurlijk animeren van de modellen die u maakt. Door deze drie categorieën te combineren krijgen studenten inzicht in het tekenen van levensechte personages en objecten met het juiste gewicht en de juiste verhoudingen. Vervolgens nemen studenten de volgende stap door hun getekende creaties te modelleren met behulp van geavanceerde computersoftware, voordat ze uiteindelijk hun creaties vloeiende beweging geven door middel van animatie.

De cursus kan worden voltooid op de campus, of online, waardoor enige ruimte voor studenten die zich niet kunnen veroorloven om te reizen. Dit programma is eigenlijk fast-tracked, dus je kunt een diploma te verdienen in de helft van de hoeveelheid tijd als van de meeste scholen, hoewel dat betekent dat je zult meer werk te doen in een kortere hoeveelheid tijd. Het grootste probleem met dit programma is dat het zich meer richt op 3D-animatie dan op 2D en experimentele animatie.

Toch biedt deze cursus alles wat je nodig hebt om CGI-animatie te leren.

Animatie Mentor
animation mentor school logoDe kracht van deze online animatie school, die 24/7 werkt, is de ervaren professionals met werkelijke industrie ervaring die je cursussen geven. Studenten leren alles van karakter en storyboarding terwijl ze de nieuwste softwareprogramma’s zoals Autodesk Maya onder de knie krijgen.

Brigham Young University
brigham young university school logoBYU’s animatie major wordt aangeboden in samenwerking met het College of Fine Arts and Communications, Department of Theatre and Media Arts, en Department of Visual Arts.

Je zult een sterke verscheidenheid aan waardevolle college cursussen zoals Scripting voor animatie, Screenwriting, Tekenen voor animatie, en 2D animatie productie tijdens uw reis naar afstuderen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here