6 tekentabletten voor aspirant-kunstenaars die werken als een droom (sterk aanbevolen)

0

Ik herinner me dat ik op een mooie zomerdag met een vriendin had afgesproken in een koffiehuis. Omdat ik zo’n type-A-planner ben, besloot ik om supervroeg te komen, zonder enige reden, behalve om op tijd te zijn. Toen ik daar aankwam, was ik natuurlijk de eerste, maar er was nog iets anders.

Er stond een vrouw bij de open haard, schetsend aan haar kunstwerken. Klinkt als een film, niet? Het interessante was dat dit een van de eerste keren was dat ik iemand, een serieuze kunstenaar, zag zwoegen op een tablet in plaats van een schetsblok.

Ik was ongelooflijk onder de indruk. Dit komt van iemand die, als hij zich verveelde, foto’s van vreselijke kwaliteit maakte met de Windows XP-versie van MS Paint. De kunstenares die bij het vuur zat, schetste figuren en vulde haar ‘pagina’ met vaardige tekeningen die veel papier bespaarden.

Dit sprak me zo aan. Met een vingerknip kon je een fout uitwissen, in plaats van een echte gum te gebruiken, waardoor de geest van je vroegere fouten de pagina teisterde.

Gelukkig voor alle kunstenaars zijn schilderen en tekenen niet beperkt tot verf, doeken, pennen en schetsblokken. Ik kan je garanderen dat Leonardo da Vinci en Rembrandt erg jaloers zouden zijn.

Wat maakt een goed tekentablet?
Oké, nu we hebben vastgesteld dat tekenen op een tablet, eerlijk gezegd, beter is dan je handen vies en inktloos te maken bij het schetsen, wat is dan precies een goed tekentablet? Kun je zomaar een tablet met een stylus pakken en aan de slag gaan?

Nou, het is zeker mogelijk. Is het iets wat je moet doen als je je teken- en kunstvaardigheden wilt aanscherpen? Waarschijnlijk niet. Daarvoor zou ik een goed tablet aanraden, bij voorkeur een die gemaakt is voor artistieke ondernemingen.

Een tweesnijdend zwaard is dat er een ongelooflijk grote stroom tablets is die je kunt gebruiken, en, het spijt me te moeten zeggen, dat een ‘goede’ tablet van persoon tot persoon kan verschillen.

Er zijn echter enkele fantastische tekentabletten die boven alle andere uitsteken en door iedereen moeten worden overwogen, of je nu aan je artistieke reis begint of een tekenveteraan bent.

Tekentabletten begrijpen
Tekentabletten hebben vele aspecten die ze uniek maken voor elke gebruiker. Sommige zijn objectief gezien goede eigenschappen, terwijl andere meer op de specifieke kunstenaar kunnen worden afgestemd.

Tekentabletten bieden een fantastisch alternatief voor het kopen van dure verf, inkt, tekengerei en papier om ze te gebruiken. Het is ook een enorm pluspunt dat je met een tik van je vinger op ‘ongedaan maken’ kunt drukken in plaats van rommelig gummen.

Laten we eens kijken naar enkele kenmerken die u kunnen interesseren.

Kenmerken van een goed tekentablet
Grootte
Dit zou vrij vanzelfsprekend moeten zijn, maar laten we het toch eens onderzoeken.

Wat een kunstenaar idealiter zoekt in termen van grootte is de relatieve grootte van het ‘canvas’ of scherm. Je wilt geen enorme tablet met een enorme ruimte rondom het scherm, die onnodige ruimte inneemt.

De ruimte die het scherm inneemt wordt de ‘actieve ruimte’ genoemd. Je wilt dat deze actieve ruimte groot genoeg is om alles wat je moet doen erop uit te voeren.

Nogmaals, dit hangt af van de kunstenaar en wat zijn doelen zijn. Een grote actieve ruimte laat de kunstenaar toe om rond het scherm te werken zonder dingen te doen zoals zoomen, pannen en andere acties die sommige mensen kunnen irriteren. Als je, letterlijk en figuurlijk, een ‘groter beeld’-mens bent, is een grotere actieve ruimte de juiste keuze.

Een ander aspect om rekening mee te houden is je artistieke omgeving. Wat ik daarmee bedoel is: waar teken je? Is dat in een thuisstudio? Of teken je meer solo in een coffeeshop?

De grootte van het tablet kan variëren door je antwoord op deze vraag. Als je het vooral thuis gebruikt, zou ik een groter tablet aanraden en compacter voor onderweg tekenen.

Stylus
Mijn persoonlijke ‘make or break’ voor tekentabletten zijn de stylussen; de handige dandy ‘pennen’ waarmee je interactie hebt met het tablet. De manier waarop een stylus is gemaakt en ontworpen kan een wereld van verschil betekenen voor verschillende kunstenaars en hun voorkeuren en kunststijlen. Je wilt niet opgescheept zitten met een stylus die niet bij jouw tekenstijl past.

Zou jij een pen gebruiken die je hand oncomfortabel maakt tijdens het schrijven?

Sommige tablets worden geleverd met hun stylus, maar ik zou aanraden om andere opties te onderzoeken als het niet klikt met de gegeven tool.

Naast unieke ontwerpen voor stylussen, zijn er verschillende soorten stylussen in termen van gebruiksgemak en oplaadbaarheid. Laten we eens kijken:

De belangrijkste soorten stylussen
Oplaadbare stylus
Dit is een stylus die kan worden aangesloten op een oplaadpoort of een andere stroombron kan vinden voor als hij ‘dood’ gaat. Als je niet van draadloze of batterij gevoede pennen houdt, kun je oplaadbare pennen overwegen. Houd er rekening mee dat oplaadbare stylussen meestal slanker zijn omdat ze niet aan een grote batterij hoeven te voldoen.
met batterijvoeding
Deze stylussen worden aangedreven door, je raadt het al, een batterij. In tegenstelling tot hun oplaadbare tegenhangers zijn de stylussen met batterijvoeding dikker om rekening te houden met de aanwezigheid van de batterij. Als je graag draadloos wilt tekenen en een dikkere stylus wilt, is dit de optie voor jou.
EMR
Dit is pas chic. Als je al bekend bent met zaken als de rekenmachine op zonne-energie, zou je ook bekend moeten zijn met EMR-stylussen. Deze stylussen hoeven niet opgeladen te worden en er zijn geen batterijen nodig. Ze gebruiken de elektromagnetische frequentie van de bewegingen van de kunstenaar naar de actieve ruimte. Dit is een gulden middenweg voor mensen die van draadloze accessoires houden en geen batterijen willen blijven vervangen.
Hoewel ze duur klinken, variëren ze in prijs van het betaalbare bereik rond $20 tot de duurdere, rond $100.

Gelamineerd vs. niet-gelamineerd scherm
Oké, allereerst, wat is precies een gelamineerd scherm?

Veel technologische gadgets op de markt, inclusief tekentabletten, kunnen een gelamineerd scherm hebben. Een gelamineerd scherm bevat het aanraakglas, de aanraaksensor en het scherm. Deze worden allemaal samengevoegd tot het gelamineerde scherm, dat natuurlijk meestal voorzien is van anti-kras technologie.

Bij gelamineerde schermen, waar de drie lagen worden gecombineerd, zijn de lagen van het niet-gelamineerde scherm gescheiden. Met name tussen de aanraaklaag en het display ontstaat een luchtspleet, waardoor de beeldkwaliteit afneemt. Dit komt doordat de luchtspleet invloed heeft op de lucht die in de lagen komt.

In het algemeen betekent dit dat gelamineerde schermen als beste uit de bus komen. Er is geen nadeel, want de productie van gelamineerde schermen is naadloos, wat betekent dat er niets aan kwaliteit wordt opgeofferd tijdens het gebruik van uw toestel.

Gelamineerde schermen zorgen meestal ook voor een strak uiterlijk, geen parallax en vooral een betere beeldkwaliteit. Als u in een park zit te krabbelen op uw tekentablet, biedt het gelamineerde scherm u geweldige opties voor achtergrondverlichting, waardoor de prestaties buitenshuis worden verbeterd, zodat u echt overal kunt tekenen zonder aan kwaliteit in te boeten.

Het laatste wat je moet doen is geld uitgeven aan een high-end, draadloze tekentablet, alleen om het buiten te laten presteren, waardoor je werk volledig teniet wordt gedaan.

Parallax
Een ander aspect, de parallax-problematiek, kan een vervelende bijkomstigheid zijn die je kunt vermijden.

Bij parallax zal het tekenen van een lijn of object een scherpe scheiding vertonen met de punt van je stylus op het scherm. Dit kan desoriënterend zijn en uw werk sterk beïnvloeden. Wil je giswerk bij het tekenen en schilderen? Nee, u wilt zo nauwkeurig mogelijk werken. Dit is een ander belangrijk voordeel van investeren in een tekentablet met een gelamineerd scherm.

Voor een tekentablet is dit een absolute must. Zorg er altijd voor dat uw tekentablet van keuze een gelamineerd scherm heeft voor de best mogelijke kwaliteit.

Bedrade versus draadloze tekentabletten
Met de opkomst van de draadloze technologie is het geen verrassing dat een groot deel van de bevolking de voorkeur geeft aan draadloze vormen van hun gekozen gadgets. Tekentabletten zijn er ook in draadloze vorm voor iedereen die het gevoel heeft dat zijn technologie hem vastpint en hem ervan weerhoudt letterlijk en figuurlijk zijn omgeving te verkennen op zoek naar artistieke invloed en creativiteit.

Draadloos staat ook bekend om het verminderen van de rommel op het bureau; iets waar ik mee worstel. Sorry, ik blijf door en door een draadjesman!

Is er, naast iemands persoonlijke voorkeur tussen bedrade en draadloze tekentabletten, een soort superioriteit van de ene vorm van een tablet boven de andere? Alleen omdat draadloos erg handig kan zijn, betekent dat nog niet dat ze kwalitatief beter zijn.

Bedrade tablets zullen, net als andere bedrade gadgets, waarschijnlijk beter presteren, omdat de bedrading rechtstreeks op het systeem of de internetverbinding een grote mate van stabiliteit biedt.

Samen met deze stabiliteit, omdat de bedrade tablet zich geen zorgen hoeft te maken over het vastmaken aan een pen, wordt het budget van het bedrijf gespaard voor betere functies en kunnen ze mogelijk niet bezuinigen.

Dus wat voor soort tablet heeft uw persoonlijke voorkeur? Een bedraad of draadloos tekentablet? Bent u bereid prestaties op te offeren voor een goede draagbaarheid? Of zou u draagbaarheid opofferen voor mogelijke rommel op uw bureau? Het is vooral een kwestie van voorkeur.

Over antireflecterend glas en schermbeschermers
Terugkomend op de prestaties buitenshuis, is ontspiegeld glas superbelangrijk bij tekentabletten.

Hoe vaak hebt u uw positie, of die van de tablet, niet moeten aanpassen om ervoor te zorgen dat de zon uw werk niet volledig bedekt? Dat kan heel frustrerend zijn, en het kan ook binnenshuis gebeuren.

Natuurlijk kun je de helderheid aanpassen, je verplaatsen, je zo opstellen dat het scherm niet in de zon staat. Maar wat als u het zat bent om dat allemaal te doen? De oplossing? Antireflecterend glas en schermbeschermers.

Antireflecterend glas is een fantastische innovatie waarbij het glas van wat u ook gebruikt, of het nu uw bril of uw tekentablet is, aan beide zijden van het glasoppervlak tweemaal wordt gecoat om schitteringen en reflecties te verminderen. Fabrikanten doen dit door het glasoppervlak met zuur te etsen.

Gelukkig voor iedereen die zich ergert aan vervelende schitteringen van de zon, is de beschikbaarheid van antireflectieschermbeschermers groot en de prijs laag. U kunt veel tekentabletten en andere apparaten voorzien van een antireflectieschermbeschermer van de fabrikant of winkel waar u uw apparaat koopt.

De matte afwerking in deze anti-glare screen protectors biedt niet alleen bescherming tegen schittering, maar ook bescherming tegen de vijand van alle technologische gadget gebruikers: VINGERPRINTS!

Dat klopt, de screen protectors op de markt kunnen gemakkelijk het aantal vlekken, lelijke vlekken, en andere dingen die normaal gesproken zou vervuilen dat dure scherm van jou.

Een scherm of geen scherm?
Hoewel tekentabletten eruit kunnen zien als andere tablets, zijn er ook tekentabletten die geen scherm hebben. Dit betekent dat ze op een bureau lijken en een leeg stuk papier voorstellen. Door het op afstand of via een kabel aan te sluiten op een monitor, kunt u naar hartelust tekenen.

Tabletten zonder scherm zijn echter niet bepaald gemakkelijk om mobiel te tekenen in de plaatselijke coffeeshop of het park. Het is niet onmogelijk, maar niet echt effectief. Ik zou iemand aanraden een tablet zonder scherm te kopen als hij van plan is de tekentablet thuis aan te sluiten.

De bottom line: zijn tekentabletten met schermen beter?

De consensus verschilt per kunstenaar. Zoals ik al zei, afhankelijk van de omgeving waarin je kunst maakt, voel je je misschien meer aangetrokken tot een tablet zonder scherm dan tot een tablet met scherm. Ik vind dat tabletten zonder scherm meestal meer indruk maken dan tabletten met scherm.

Batterijduur
Een zeer belangrijk aspect van tablets is hoe lang ze meegaan zonder op te laden. Zoals elke elektronische gadget die moet worden opgeladen zodra je het huis verlaat, kunnen tablets meestal enkele uren meegaan nadat ze van de lader zijn gehaald.

Het punt is, kun je hem ergens mee naartoe nemen om te tekenen zonder dat de batterij na 45 minuten leeg is? Een solide batterijduur is een universele wens en behoefte bij tablets, en dit zou een van de topdingen moeten zijn om naar te kijken als je graag onderweg tekent.

Er is niets erger dan hard werken aan een project, en dan te moeten constateren dat je computer het begeeft en je vergeten bent je werk op te slaan. Ik huiver bij de gedachte daaraan.

Zorg ervoor dat de reviews van het tekentablet dat je zoekt een fatsoenlijke tot fantastische batterijduur hebben! Het kan je een hoop gedoe en ook je harde werk besparen.

Garantie
Om eerlijk te zijn negeer ik meestal garanties op producten die ik koop. Het is niet dat ik geen verzekering wil, maar ik denk er nooit aan dat er in de toekomst iets ergs gebeurt met mijn laptop of telefoon. Wees niet zoals ik!

Ik heb mijn lesje geleerd. Ik kocht een dure laptop met garantie voor minder dan een jaar, en zou je het niet weten, het stierf voorgoed een beetje na de garantieperiode. Ik was woedend. Ik had mijn onderzoek niet gedaan en dat kwam me later duur te staan. Nogmaals, doe niet wat ik deed!

Tablets kunnen vrij prijzig zijn, en beknibbelen of de garantie negeren kan je een flink bedrag kosten. Het laatste wat je wilt is dat je dure tablet het begeeft na een paar keer gebruik. Zorg ervoor dat u de kleine lettertjes leest, waar u uw tablet ook koopt! Dit is cruciaal voor een goede ervaring met het tekenen met tablets.

Pas op voor tablets die geen garantie hebben, meestal minder dan een jaar. Je kunt soms aan de hand van de garantie van de fabrikant zien of een apparaat goed is.

Aanraakgevoeligheid
De aanraakgevoeligheid is, eerlijk gezegd, iets aan een tablet dat je algehele ervaring kan bepalen. Zelfs als je de beste stylus en de beste actieve ruimte hebt, als de aanraakgevoeligheid te responsief of niet responsief genoeg is, kun je gefrustreerd raken bij het tekenen.

Je wilt geen scherm waar je hard tegenaan moet drukken om een simpele lijn weer te geven. Daarom is het belangrijk om vooraf alle informatie te krijgen, zodat je weet of je te maken hebt met een scherm dat kilo’s druk nodig heeft om te reageren. Het kan een echte kramp veroorzaken in uw artistieke stijl.

Hoeveel kost een tekentablet?
Afhankelijk van het merk, het aantal functies en de kwaliteit van zowel de software als de hardware, kunnen de kosten sterk variëren.

Voor sommige van de beste tekentabletten betaal je soms meer dan $1.500 of een redelijker bedrag van $80. Houd in gedachten dat dit stukken geavanceerde technologie zijn, en zowel indrukwekkende en state of the art tools voor kunstenaars, dus ze leunen duurder dan niet.

Met dat in gedachten, wat is het beste goedkope tekentablet?

De Huion H610 Pro Graphic Drawing Tablet is de beste, meest kosteneffectieve tekentablet voor beginners. Behalve dat het de keuze van Amazon is, kost het slechts 50 dollar. Voor die prijs wordt de vraag eerder “Wat is de goedkoopste?” dan “Wat heb je te verliezen voor $50?”.

Ik zeg niet dat $50 als kleingeld wordt beschouwd, maar vergeleken met zware tabletten van meer dan $1.000 is een tablet van $50 eerlijk gezegd een uitkomst.

Welke tekentablet moet je kopen?
Ik wil niet besluiteloos overkomen, maar het hangt sterk af van je persoonlijke voorkeur. Afgezien daarvan kan ik u enkele van de betere tabletten aanbevelen die momenteel op de markt zijn, hun voor- en nadelen, en wat mensen erover zeggen om u een beter idee te geven van wat u moet kopen.

Veel tabletten worden gemaakt door Wacom en Huion.

Is Wacom of Huion beter?

Hoewel Wacom kwaliteitstabletten maakt, is hun aanbod vaak duurder dan dat van Huion. Huion maakt ook kwaliteitstabletten, dus voor kunstenaars met een budget is het wellicht beter om de Huion-opties te bekijken dan de Wacom-tabletten.

Hoe we producten op deze site beoordelen
Voor alle duidelijkheid, dit is hoe we onze ranglijsten en aanbevelingen hebben bepaald:

We gebruiken een combinatie van praktijktesten, beoordelingen uit de industrie en gegevensgestuurde prestatiecijfers om te bepalen welke producten we het hoogst waarderen.

Daarnaast is het vermeldenswaard dat we objectief blijven en alle producten beoordelen vanuit het oogpunt van de eindgebruiker. We zorgen ervoor dat we nauwkeurig de balans vinden tussen effectiviteit, efficiëntie en rendement op investering. Aarzel niet om ons vragen te stellen over onze ranglijsten.

 

Wat is het beste tekentablet voor beginners?
Wacom CTL4100 Intuos grafisch tekentablet
Wacom Intuos SM (CTL4100) tekentablet
Een fantastische optie voor beginners is het Wacom CTL4100 Intuos Graphics tekentablet. Zoals gezegd kan Wacom soms behoorlijk duur zijn, maar het Wacom CTL4100 Intuos Graphics tekentablet is een van de goedkopere opties van het bedrijf, waardoor beginners een betaalbaarder optie hebben voor een kwaliteitstablet.

Wacom heeft zijn voordelen ten opzichte van Huion. Meer ondersteuning van de gemeenschap en van de fabrikant, maar ook een hogere kwaliteit van de functies zoals displays en stylussen.

Als je op zoek bent naar een tablet voor de eerste keer, kan Wacom te veel zijn, terwijl je op veel Huion-producten gemakkelijk de fijne kneepjes van het tabletgebruik kunt leren.

De Teken Tablet Top Pick
XP-PEN tekenaar12
XP-PEN Artist12 tekentablet
De beste keuze voor tekentabletten voor zowel beginners als veteranen is de XP-PEN Artist12.

De XP-PEN Artist12 heeft een fantastische resolutie en schermgrootte, met respectievelijk 1920 x 1080 HD en 11,6 Inch FHD Drawing Monitor Pen Display Graphic Monitor.
Voor degenen onder u die sneltoetsen en dergelijke gebruiken, heeft de XP-PEN Artist12 u volledig gedekt. Het heeft een touch bar die helpt bij het aanpassen en gebruiksgemak.
Het is compatibel met alle meest moderne artistieke programma’s
Photoshop
Illustrator
OneNote
PowerPoint
Een stylus met een geweldige, stevige grip om gemakkelijk te kunnen tekenen. Wie een bijzonder tactiel gevoel heeft voor zijn stylus, kan niet misgaan met deze.
Werkt met veel verschillende versies van Windows en Mac
7
8
10
Nieuwste MacOS
En natuurlijk een effectieve pennenhouder.
Goedkope tekentabletten voor beginners
Misschien wel de belangrijkste keuze op deze lijst, het tablet voor beginners is de:

HUION New 1060 Plus Grafisch tekentablet
HUION Nieuwe 1060 tekentablet
Zoals ik al eerder zei, kan Huion een aantal geweldige opties produceren voor die kunstenaars die niet hun spaargeld willen uitgeven voor een tablet en heeft veel functies gemeen met hun andere concurrenten.

Het zit momenteel op ongeveer $90, samen met het feit dat het een begeerde Amazon’s Choice is. De Huion 1060 Plus is een tekentablet zonder scherm dat perfect is voor kunstenaars die wat ruimte nodig hebben om hun meesterwerken te tekenen.

Hoewel de software van Wacom en de respons op de stylus misschien iets beter zijn afgestemd dan die van de Huion 1060 Plus, is het tablet een perfecte, no-nonsense tablet voor wie niet zeker is van tekentabletten. De investering is relatief laag, zeker in vergelijking met de producten van Wacom.

Voor beginners is dit het ideale pakket voor een tekentablet. Het is slank, gemakkelijk, goedkoop, en zal je beter bekend maken met de ins en outs van tekentabletten.

Een andere goede optie voor beginners die niet enthousiast zijn over sommige prijzen is de:

Huion H610 Pro Grafisch tekentablet
Huion H610 Pro tekentablet
Nog een geweldige, goedkope optie van de mensen bij Huion, dit schermtablet heeft het volgende:

16,3 x 9,8 x 1,7 inch
Een tekengebied van 10 x 6,25 inch
Software: Mac en Windows
8192 niveaus van drukgevoeligheid
Het drukniveau werkt goed, waardoor u een beter gevoel krijgt voor nauwkeurige penseel- en potloodstreken. Je hebt 16 aanpasbare snelkoppelingen, waardoor je snel en gemakkelijk onderweg een eenvoudige interface en workflow krijgt.

Er zijn echter enkele nadelen.

Het ontwerp kan lastig zijn voor het comfort met je hand
De Huion H610 biedt geen draadloze verbinding voor mensen die daar de voorkeur aan geven
De meegeleverde stylus heeft de tekentabletgemeenschap verdeeld, omdat sommigen er niet tevreden over zijn.
Het beste tekentablet voor kunstenaars
GAOMON PD1560
GAOMON PD1560 tekentablet
Hoewel het een beetje moeilijk is om een tekentablet te bedenken dat geschikt is voor ervaren kunstenaars, omdat ze zo gevarieerd kunnen zijn, denk ik dat de GAOMON PD1560 een van de betere opties is om uit te kiezen. De GAOMON PD1560 bevat functies als:

15,6 inch
8192 niveaus
Pen Display met Arm Stand
1920 x 1080 HD
IPS scherm
10 sneltoetsen
Voor een volleerd kunstenaar die zijn brood verdient als kunstenaar, met een tablet als verlengstuk van zijn levenswerk, zou het geld geen probleem moeten zijn. Vanaf nu ligt de prijs rond de 350 dollar. En, nog belangrijker, de GAOMON PD1560 wordt beschouwd als een Amazon Choice.

Enkele nadelen van de GAOMON PD1560 zijn:

Geen gum op de achterkant van de stylus.
De schermbeschermer die bij de GAOMON PD1560 wordt geleverd is een beetje glansloos. U kunt dit probleem echter verhelpen door een vrij goedkope vervangende screenprotector aan te schaffen.
Het beste tekentablet in 2023
Wacom Cintiq 22 tekentablet
Wacom Cintiq 22 tekentablet
De overall beste tekentablet om in 2023 aan te schaffen is de Wacom Cintiq 22 Drawing Tablet. De Wacom Cintiq 22 is perfect voor zowel artistieke veteranen.

Hoewel ongetwijfeld bruikbaar voor beginners, zou ik iets eenvoudigers aanraden. Wacom heeft daar weer een antwoord op in de vorm van de eenvoudige maar doeltreffende:

Wacom One
Wacom One tekentablet
De Wacom One is een schermgebaseerde tablet waarbij alles draait om gebruiksgemak en draagbaarheid. U kunt het in uw rugzak stoppen en er bijna overal mee naar toe gaan en in een oogwenk beginnen te tekenen.

De conclusie: Zijn tekentabletten de moeite waard?
Ja. Of je nu een beginnende illustrator bent of de meest gevorderde, ervaren kunstenaar, tablets bieden kunstenaars van elk slag de mogelijkheid om deel te nemen aan een fantastisch, gestroomlijnd en gemakkelijk proces van tekenen en schilderen dat nieuwe deuren opent naar mogelijkheden en creativiteit.

De vooruitgang van de technologie voor kunstenaars is ongetwijfeld indrukwekkend, en het gemak waarmee elke kunstenaar onmiddellijk kan beginnen te tekenen (en niet te vergeten het besparen van een aardige cent op teken- en kunstbenodigdheden), maken tablets tot een investering die de moeite waard is.

Van de kunstenaar die het leuk vindt om gewoon wat te klooien en zijn creatieve spieren te laten werken tot de superserieuze grafisch ontwerper, tablets zijn een schot in de roos.

Het oordeel
Wat is het oordeel? Wat zijn de beste tablets om aan te schaffen? Afhankelijk van je stijl, voorkeur voor verschillende aspecten zoals draadloze verbinding en andere facetten, zou het sterk variëren.

In het algemeen is de XP-PEN Artist12 het beste tekentablet om aan te schaffen.

De algehele kwaliteit van dit tablet schittert en overtreft de concurrentie. Hoewel misschien niet ideaal voor beginners, is het niet onmogelijk voor een beginnende tekenaar om de basis te leren op de XP-PEN Artist12.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here