4 websites om geweldige 3D spelelementen te krijgen

0

Het belang van 3D spelassets
Van Super Mario 64 tot Ghost of Tsushima, de wereld van 3D-games is voortdurend in beweging en revolutionair. Die cruciale derde dimensie heeft elk aspect van spelontwerp en -ontwikkeling veranderd.

3D game assets hebben onze 2D side-scrolling werelden op hun kop gezet door de adembenemende derde dimensie toe te voegen aan onze favoriete games. In plaats van gedetailleerde pixelkunst zien we meer realistische emoties en acties.

Ik daag je uit om iemand te vinden die serieus veel spellen heeft gespeeld en te kijken of hij niet nieuwsgierig is naar spelontwerp. Modellen, ontwikkeltools en verschillende aspecten van hun favoriete spellen hebben allemaal een speciaal plekje in ons hart.

Wat zijn 3D game-assets?
Wat zijn 3D Video Game Assets
3D game assets zijn, zoals je misschien al vermoedt, 3D modellen, tools, tilesets en andere aspecten van 3D games. Getalenteerde kunstenaars, grafische experts en andere spelontwerpers zijn rechtstreeks verantwoordelijk voor het maken van de spelwerelden die wij graag spelen.

Spelactiva omvatten personages, geluidseffecten, stadsstraten, partikeleffecten, gebladerte en andere rekwisieten die de spelervaring compleet maken. Eigenlijk is alles wat je kunt zien en waar je mee kunt werken een game-asset.

Dus, waar kun je gratis 3D spelmateriaal vinden?

3D spelmateriaal dat je nu kunt downloaden
Unity spelmateriaal
Unity is één van de bekendste game engines in de hedendaagse gamewereld. Niet alleen kunnen spelontwikkelaars er fantastische en unieke spellen mee maken, maar het biedt ook andere middelen voor kunstenaars en ontwikkelaars.

De marktplaats voor Unity-activa is verreweg de belangrijkste bron van activa voor elke gamedesigner. Graphics, modellen, wapens, het is er allemaal.

De Unity asset marketplace is bijvoorbeeld beroemd om zijn vele verschillende 3D game assets, met gratis en betaalde opties. Er is ook vaak verkoop van bepaalde assets.

Unity’s game asset site is fantastisch en is zonder twijfel de beste plek om assets voor je 3D Unity spel te krijgen. Zelfs de verscheidenheid aan gratis middelen op de marktplaats zijn kwaliteitsmiddelen voor het maken van het volgende grote spel.

Natuurlijk heb je een Unity-licentie nodig om onbeperkt toegang te hebben tot deze middelen.

Laten we eens kijken naar enkele belangrijke assets die beschikbaar zijn op de site.

Top Betaalde Unity Assets
Polygon – Particle FX – $40
Mega animaties bundel – $75
Vormen – $100
Gaia Pro – Terrein & Scène Generator – $289
Modern Procedural UI Kit – $39.90
Top Unity gratis spelassets
Standaard onderdelen – GRATIS
3D Game Kit – GRATIS
Modern wapenpakket – GRATIS
Unity-Chan! Model – GRATIS
Bonus: Enkele topdownloads in totaal
UModeler – $125
Low Poly Ultimate Pack – $50

OpenGameArt
OpenGameArt is één van onze favoriete plaatsen om aan assets te komen. Over het algemeen blinkt het uit in het voorzien van spelontwerpers van absoluut ongeëvenaarde 2D spelassets. Maar het heeft ook een geweldige lijst met game models, foliage, achtergronden, UI, tilesets, en andere game artists’ en designers’ assets.

Bovendien bevat OpenGameArt een verscheidenheid aan getalenteerde artiesten met wie je kunt samenwerken.

Top 3D Spelmaterialen
Laagpolig Elfenzwaard
Elfen Wapenset
LowPoly Geanimeerde Wapens
LowPoly Moderne Wapens
BlenderKit
Net als bij de Unity engine is BlenderKit op maat gemaakt voor de Blender game engine. De Blender marketplace site biedt gratis en betaalde assets, brushes voor artiesten en andere materialen.

Bovendien downloadt BlenderKit deze verschillende modellen en materialen rechtstreeks in de Blender engine, waardoor het overgangs- en downloadproces moeiteloos verloopt.

In Blender, ga gewoon naar voorkeuren, en open het Add-ons menu. Maak een account aan voor 3D assets, en daar ga je, een marktplaats van 3D modellen. Je hebt de keuze tussen gratis modellen en een volledige database op de site.

Sketchfab
De UI van Sketchfab is fantastisch. Het is ontworpen om je zo snel mogelijk 3D game assets te bezorgen. Opgedeeld in verschillende categorieën, zoals auto’s, cartoons, tilesets en meer, leidt Sketchfab je naar wat je nodig hebt. U kunt ook handmatig zoeken naar specifieke modellen die u in gedachten heeft.

U heeft een licentie nodig om Sketchfab en zijn bronnen te gebruiken.

Hier zijn enkele geweldige opties van Sketchfab.

Middeleeuwse Bibliotheek Model Pack low-poly 3D model
Drakenjager krijger
Maya Tempel – handgeschilderde serie
NASA CGI Maan Kit
Laatste gedachten over 3D game-assets
Waar wacht u nog op? Waar – onze lijst van top sites bevat het beste van het beste, maar er is geen tekort aan geweldige sites boordevol verschillende 3D game assets en middelen.

Of je nu Unity en hun uitstekende marktplaats gebruikt, of Blender assets, je kunt talloze verschillende tools vinden om je nieuwe spel op te leuken. Hoe dan ook, met geweldige UI, audio, wezens, karaktermodellen, levels en ideeën kun je gamegeschiedenis schrijven.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here