3D-animator worden: De ultieme gids voor een toekomstige creatieve carrière

0

De baan van een 3D-animator
Het werk van een 3D animator en ontwerper is niet alleen maar glamour en het maken van Pixar films. Een deel ervan is dat zeker, maar niet zonder hard werken. Laten we eens diep ingaan op 3D-animator als beroepskeuze, wat je nodig hebt om te slagen en hoe je een baan vindt.

Moet ik 3D-animator worden?
Ja! Wel, als je daarin geïnteresseerd bent. Het is een van de meer creatieve vakgebieden waar je tegenwoordig bij kunt komen en het kan zeer de moeite waard zijn.

Is 3D-animatie een veelbelovende carrière? Ja, het kan bevredigend en lucratief zijn. Er zijn echter een paar aspecten aan het worden van een van deze getalenteerde ontwerpers.

Je zult niet meteen na de kunstacademie zes cijfers verdienen. Maar als je hard genoeg werkt en de juiste software gebruikt, zal je werk zeker opvallen.

Het kan leuk en uitdagend zijn, en uiteindelijk de moeite waard.

De kenmerken van een 3D-animator
De kenmerken van een animator, hoewel niet universeel, volgen dezelfde trends. Bijvoorbeeld, een animator kan zich niet veroorloven lui te zijn. Of een slechte teamspeler.

Welke vaardigheden heb je nodig om een 3D animator te zijn? Geduld, toewijding, teamwerk en meer. Samenwerken binnen een groep is cruciaal voor succes, want zelfs grote animatiestudio’s als Pixar hebben grote groepen die aan belangrijke deadlines werken. We zullen deze dynamiek later verder uitdiepen.

De technische vaardigheden van een 3D-animator
Oké, nu we de kenmerken van een 3D animator en ontwerper kennen, welke technische vaardigheden heb je nodig om een 3D animator te zijn? Programmeren, model renderen, tekenen, technologie en VFX. Natuurlijk zijn er meer vaardigheden, afhankelijk van welke programma’s je gebruikt en wat je specifiek animeert.

Diploma niveau
De standaardgraad die animatoren nodig hebben is meestal een bachelordiploma. Velen hebben fulltime, lucratieve animaties gescoord met een traditionele vierjarige opleiding. Hier is een lijst van wat wij beschouwen als de 71 beste animatiescholen ter wereld en online.

Graad Veld
Oke, dus een vierjarige graad kan meestal zwaaien. Maar wat is je hoofdvak? Meestal zullen kunststudenten zich specialiseren in specifieke gebieden zoals animatie en design. Sommige scholen hebben nog meer bijzondere specialisaties om uit te kiezen om het te beperken en je meer gespecialiseerde kennis en vaardigheden te geven.

Ervaring
Ongetwijfeld een van de essentiële dingen die een animator of ontwerper nodig heeft naast de diploma’s van de kunstacademie is ruwe ervaring. Dit kan via verschillende stages, werkprogramma’s of universitaire initiatieven die je koppelen aan een mentor. Je kunt ook een aantal online kunstcursussen volgen.

Een belangrijk onderdeel van deze online cursussen is dat veel klassen klein en intiem zijn, met vaak minder dan tien deelnemers. Dit geeft je een uitstekende gelegenheid om een band op te bouwen met een professor, instructeur of mentor.

Of je kunt op zoek gaan naar een stage, de oude beproefde methode om zinvolle werkervaring op te doen. Hoe dan ook, als je een manager laat zien dat je over ruwe expertise beschikt, heb je een streepje voor bij een sollicitatiegesprek.

Er komen
Hoe word je een 3D-animator?

Ken je pad
Hoe ga je je bestemming bereiken? Heb je enig idee? Er zijn meerdere manieren om het te doen, dus wees niet bang om te experimenteren. Je moet ook weten wat je moet animeren.

Weet waar je moet beginnen
Een van de moeilijkste uitdagingen bij het starten van een carrière als ontwerper is het vinden van een goede plek om te beginnen. Of het nu een gebrek aan motivatie is of het vinden van een carrièrepad te ontmoedigend, je kunt gemakkelijk opgehouden worden.

Weet waar je moet leren
Een goede manier om de verlamming te doorbreken is door onderzoek. Onderzoek welke universiteit, hogeschool of kunstacademie je wilt bezoeken. Bieden ze een hoofdvak in jouw interessegebied? Kun je een beurs krijgen? Ga online en zoek uitgebreid.

Leer lichaamsmechanismen
Leren hoe een lichaam beweegt is hoe je animatie onder de knie krijgt. Zonder deze cruciale kennis heb je geen hoop. Bestudeer animatietechnieken, manieren waarop fysica beweging beïnvloedt, en meer.

Leer goede communicatievaardigheden
Communiceren, hoewel een nuttige vaardigheid in het leven, is dubbel nuttig als animator. Je werkt waarschijnlijk in een team met strikte deadlines. Dat betekent dat je gedachten en ideeën effectief moet kunnen overbrengen. Als je niet kunt communiceren met je team, zullen je projecten al bij aankomst dood zijn.

Oefen
Als je eenmaal een baan als animator hebt, blijf je je verbeteren. Het is geen tijd om zelfgenoegzaam te worden. Elke dag je vak oefenen, wat het ook is, is een fantastische strategie om er beter in te worden. Er beter in worden opent betere kansen. Vrij eenvoudig, toch?

Push jezelf
Wees niet bang om buiten je comfortzone te animeren. Het voelt misschien veilig om strikt te animeren wat je kent, maar door jezelf en je verwachtingen uit te dagen, kun je uiteindelijk jezelf en anderen verrassen.

Verhoog je verwachtingen en overtref die van anderen
Hoge verwachtingen hebben van jezelf is oké. Maar als je niet aan torenhoge verwachtingen voldoet, kan dat je werk schaden. Wat verwachten andere mensen van je? Richt je op die verwachtingen.
Bouw een portfolio op
Het kan niet genoeg benadrukt worden. Een samenhangend en indrukwekkend portfolio opbouwen is een directe manier om gemakkelijker aangenomen te worden. Werken aan je eigen projecten, samen met de voorafgaande ervaring van een stage of eerdere functie, kan je echt laten opvallen bij recruiters.

Ervaring opdoen
Je kunt niet slagen als animator als je geen ervaring hebt. Zelfs als je op wonderbaarlijke wijze een baan hebt gekregen direct na de middelbare school, heb je absoluut die dynamiek van ervaring nodig om je beter voor te bereiden op de toekomst. Of het nu gaat om het leren van teamwerkstrategieën of weten hoe je opbouwende kritiek moet aanvaarden, die dingen kun je niet in een klaslokaal leren.

Ga door met je opleiding
Je opleiding stopt niet zodra je je diploma hebt ontvangen. Elke dag leer je iets nieuws. Of het nu van getalenteerde collega’s is of van uw fouten, het onderwijs stopt niet alleen omdat u stopt met het volgen van lessen.

Onderwijs- en opleidingseisen
Toekomstige 3D animators moeten een paar dingen in gedachten houden. Je zal waarschijnlijk niet aanvaard worden in de kunstgemeenschap zonder enkele serieuze referenties. Ik heb het over de kunstacademie, stages en universitaire cursussen.

Laat ons de verschillende uitdagingen en hindernissen overlopen die je moet overwinnen om een volwaardige 3D animator en ontwerper te worden.

Onderwijs
Mogelijk een van de meest kritische stukken van je toekomstige portfolio is waar je je kunstkennis hebt opgedaan. Tijdens sollicitatiegesprekken willen managers zien dat je tijd steekt in het ontwikkelen van je vaardigheden door middel van kunstcursussen en meer.

Nu, dit hoeven helemaal geen Ivy League-scholen te zijn. Veel succesvolle animatoren en ontwerpers krijgen een baan met een associate degree van een community college of een middelbare schooldiploma met relevante werkervaring.

Deze laatste optie is relatief zeldzaam. Hoe dan ook, de kunstacademie is een geweldige manier om je vaardigheden te testen voor een toekomstige carrière.

Kunstvaardigheden
Animator Student – Onderwijs en Opleiding

Levenstekeningen
Aangezien 3D animatoren hun hele tijd bezig zijn met animeren, is het logisch dat ze moeten weten hoe dingen bewegen.

Om een beter idee te krijgen van hoe figuren en andere voorwerpen bewegen, nemen aspirant-animatoren deel aan levenstekeningen. Zo krijgen kunstenaars en ontwerpers een beter gevoel voor hoe een lichaam beweegt. Dit is belangrijk als ze een realistische animatie willen maken tussen meerdere personages.

Waar werken 3D animatoren?
3D-animatoren kunnen op tal van plaatsen werken. Meestal vind je teams van 3D animators en ontwerpers bij gamebedrijven, filmstudio’s of zelfs in hun kantoor aan huis. Het hangt ervan af hoe hun werklast eruit ziet, hun functie en voor welk bedrijf ze werken.

Voor ontwerpers en animatoren geldt geen definitieve werksituatie.

3D-animator salaris en baanvooruitzichten
Nu je meer weet over de dagelijkse verantwoordelijkheden van een team 3D animators, laten we eens kijken naar de salarissen en baanvooruitzichten voor ontwerpers.

Salaris
Hoeveel verdient een 3D-animator? Het gemiddelde salaris van een 3D-animator bedraagt 75.270 dollar per jaar. Meer ervaren animatoren kunnen meer dan 100.000 dollar verdienen. Nogmaals, het hangt volledig af van je vaardigheidsniveau, ervaring, diploma en het bedrijf of team waarvoor je werkt.

Hoeveel verdienen 3D animatoren per uur? Ongeveer 36,19 dollar per uur.

Vooruitzichten
Volgens het Bureau of Labor Statistics hebben multimedia-artiesten en animatoren (waartoe de rol van 3D-animator behoort) een goede toekomst. BLS schat een groei van 4% in de komende tien jaar. Dit is ongeveer even snel als verwacht.

Deze schatting zal waarschijnlijk groeien, aangezien animatie met de dag populairder lijkt te worden.

3D Software
3D-animator zijn is een baan met veel tools tot je beschikking. Deze softwaretools, die volgens ons de beste zijn die er zijn, helpen jou en een team om je vaardigheden op de proef te stellen.

Autodesk Maya
Maya, en vele andere stukken software van Autodesk, is een fantastische manier om dingen te creëren voor een portfolio. Het kan een steilere leercurve hebben voor wie net aan zijn animatiereis begint, maar niets wat de moeite waard is, mag gemakkelijk zijn.

Er zijn ook heel wat online Autodesk-cursussen die u kunt verkennen voor een aantal van haar programma’s.

Autodesk Maya is een iconisch stuk software, dat helpt bij het renderen van modellen in games, films en tv-shows.

Blender
Blender is een fantastisch 3D-kunstprogramma. De software is open-source, dus volledig gratis te gebruiken. Dit is een geweldige manier om te oefenen en te beginnen met je animatie.

Met Blender kunnen gebruikers motion graphics, 3D-modellen, verschillende FX, virtual reality-spellen en toepassingen maken.

Blender is de software waarmee je moet beginnen.

Films
Volg je de traditie van grote animatieteams en worden films jouw medium? Animatiefilms zijn extreem populair en zullen waarschijnlijk die kant op gaan. Waar liggen jouw interesses?

Games
Games halen snel films in, als ze dat al niet deden. Getalenteerde game ontwerpers en ingenieurs gebruiken hun kennis en vaardigheden op het gebied van animatie om prachtige werelden te creëren met boeiende en leuke personages.

Nu de nieuwe generatie consoles uitkomt, wordt het snel duidelijk dat games de animatiefilms het nakijken geven.

Originele karakterontwerpen
Terwijl je je vaardigheden aanscherpt (iets waar je nooit echt mee ophoudt), is het essentieel om je eigen originele werk te ontwikkelen. Dit kan alles zijn wat in je opkomt.

Deze originele karakterontwerpen moeten je EIGEN IDEEËN zijn. Geen plagiaat! Het is lullig om te doen, en mensen zullen het altijd doorhebben, dus probeer het niet! Idee en visie zijn essentiële onderdelen van het leven van een ontwerper: maak niet de fout om te stelen.

Ander origineel werk
Niet-karakter werk is ook geweldig. Je kunt bijvoorbeeld je vaardigheden gebruiken om iets als een zwevend logo of websiteontwerp te maken. Wat het idee ook is, je moet het in een portfolio stoppen om mee te nemen naar een sollicitatiegesprek.

Prop en locatie ontwerpen
Hoewel het gemakkelijk is om de nadruk te leggen op het ontwerpen van personages, is het een van de grootste prioriteiten in het werk van een animator. Weten hoe een omgeving en verschillende rekwisieten in elkaar steken is net zo belangrijk.

Animatoren moeten de vaardigheden hebben om een hele scène te creëren. Bewegende bomen, de wind door het gras, een waterval: het is er allemaal. Naast belangrijke facetten van de omgeving die een scène samenbinden, moeten animatoren hun vaardigheden gebruiken om rekwisieten te creëren en te animeren.

Conclusie
Uiteindelijk komen veel van deze beslissingen op jou neer. Ga je naar een wereldberoemde kunstschool? Of volg je liever online cursussen van je plaatselijke universiteit?

Zolang je een uitgebreide en indrukwekkende portfolio hebt om je werk te laten zien, zullen je kennis en vaardigheden je naar een lonende carrière leiden. Het belangrijkste is dat je plezier hebt in wat je doet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here