3D-animatie ‘Power Tools’ voor beginnende animatoren

0

Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om door te breken met het maken van uw animaties. Of het nu gaat om spelletjes, humoristische animaties zoals die van het internet in de afgelopen 20 jaar, of gewoon wat spelen met de software en zijn mogelijkheden, 3D-ontwikkeling is binnen handbereik.

Als je bent zoals ik, ben je altijd op zoek naar leuke aanbiedingen. Ik heb het over Steam sales, GOG.com sales en Xbox deals.

Wat dat betreft leven we in geweldige tijden: je kunt gratis software downloaden waarmee je je creativiteit kunt stimuleren en de 3D-games van je dromen kunt maken. Natuurlijk is er een leercurve als je een beginneling bent in spelontwikkeling, maar het potentieel is er. Laten we aan de slag gaan.

We hebben al enkele van de beste 2D software die er is en die je geen cent kost doorgenomen en onderzocht, maar hoe zit het met 3D?

Hier zal ik enkele van de beste gratis 3D-animatiesoftware voor 2019 en daarna onderzoeken. Ik heb enkele programma’s opgenomen die ook 3D-modellering benadrukken, omdat ze allebei hand in hand gaan.
Blender
beste software voor het maken van 3D games
Al meer dan 20 jaar is Blender een vertrouwde bron van 3D-software-animatie. Niet alleen dat, maar het prijskaartje van $0 doet geen pijn!

Dit is een optimaal stuk software voor het maken van 3D-games. Het stelt de gebruiker in staat om verschillende activa te tekenen van veel verschillende bestaande 3D engines, waardoor veelzijdigheid en variatie aan uw game ontwikkelingservaring wordt toegevoegd.

Blender heeft een aantal indrukwekkende functies:
Simulatie
Modellering
Aanpasbare UI
High-End Productie Pad Tracer
GPU rendering
Toolset voor spelcreatie en animatie
Snelle Rigging
De lijst gaat door, maar op de vraag: “Wat is de beste gratis 3D animatie software?” Blender is de beste.

KeyShot
eenvoudig te gebruiken animatieplatform
Wat is de gemakkelijkste 3D-animatiesoftware om te gebruiken? KeyShot. Je zult zien waarom.

KeyShot is een beetje eenvoudiger dan Blender, maar heeft nog steeds het potentieel om een aantal serieus indrukwekkende 3D graphics en animaties te maken zonder kosten.

Met indrukwekkende texture mapping, HDRI belichtingscontrole, mengt KeyShot meer ingewikkelde acties met het gemak voor beginnende animators en ontwikkelaars. Dit is een belangrijk evenwicht dat het mogelijk maakt voor mensen met een budget die gewoon een eenvoudigere intro willen om te ervaren wat de animatiewereld te bieden heeft.

Zowel een geweldig startpunt of een opstapje naar meer gecompliceerde projecten, KeyShot regeert.

SketchUp
3D-animatiesoftware voor ontwerpers
Dit stukje software is behoorlijk cool.

In plaats van zich te richten op ingewikkelde spelontwikkeling zoals programma’s als Blender, is SketchUp de ideale software voor ontwerpers. Ik weet nog dat ik in de 10e klas les kreeg in architectonisch ontwerpen, en dit zou daar prima bij passen. Misschien had het de les wat minder zwaar gemaakt, (Sorry, Mr. Donohue!).

Dit programma wordt geleverd met tonnen prefab modellen en meer, zodat je je creativiteit kunt stimuleren zonder nog meer 3D-activa op te graven.

Dit programma kan echter voor nieuwere gebruikers wat moeilijker te gebruiken zijn dan de gebruikersinterface van KeyShot. Als u een blauwdruk tot leven wilt brengen, kunt u niet verkeerd gaan met SketchUp.

K-3D
gratis ontwikkeltool voor 3D-ontwikkelaars
K-3D is nog zo’n geweldig stuk gratis software.

Een solide ontwikkeltool voor 3D ontwikkelaars, K-3D heeft een geweldige undo en redo functie, waardoor u wat speelruimte heeft om fouten te maken en ervoor te zorgen dat uw werk het beste is dat het kan zijn.

Mensen houden van K-3D, omdat het eenvoudig en toch complex is. Je kunt er veel goed werk mee doen in verhouding tot wat je erin stopt.

PowToon
beste 3d-animatiesoftware voor beginners
Wat is de beste gratis 3D-animatiesoftware voor beginners? PowToon, zonder twijfel.

Ik weet dat dit werd genoemd in onze 2D-lijst, maar de 3D-mogelijkheden zijn ook zo geweldig dat ze niet kunnen worden genegeerd.

Meer gericht op platforms als sociale media, is PowToon een geweldig programma voor gebruikers die de vinger aan de pols houden bij trends in sociale media. Met aspecten en projecten die gemakkelijk kunnen worden geüpload naar verschillende social media sites en Vimeo, roept PowToon beelden op van een vervlogen tijdperk van het internet: amusante animatie, (denk JibJab).

Met PowToon kunnen gebruikers presentaties en korte animaties maken (ongeveer 3 minuten).

Dit programma is geweldig voor beginners, omdat de projecten meestal kleine maar kleurrijke en informatieve animaties zijn. De leercurve is super klein, zodat zelfs de meest computer-analfabete gebruiker in een mum van tijd kan beginnen met het maken van geweldige toons of presentaties.

Tinkercad
gratis animatiesoftware
Net als ik ben je misschien een nieuwkomer in de wereld van de 3D-animatie. Met gratis 3D-animatiesoftware zoals Tinkercad is het nog nooit zo toegankelijk geweest om je in de 3D-wereld te begeven.

Dit programma, via AutoDesk, biedt de gebruiker 3D-tools en architectuur voor eenvoudige en lichte 3D-animatie. Ik denk dat dit een geweldig stukje animatie software is als je niet bekend bent met animatie. Het is een geweldige introductie en stelt de animator in staat om te experimenteren met een hoop coole kleine dingen.

Daz Studio
Maak kleine animaties en korte films
Als er één aspect is van gratis software, dan is het wel een heleboel gratis assets en modellen die bij het initiële pakket zitten. Net als de Unity asset marktplaats, heeft Daz Studio het potentieel voor een enorme hoeveelheid modellen die toegankelijk zijn.

Voor wie kleine animaties en korte films wil maken, is Das Studio een goed alternatief voor de meer geavanceerde 3D-animatiesoftware. Het stelt je in staat om je projecten te maken zonder het tweaken van elk klein dingetje als het gaat om rendering en mapping assets.

Als je een meer casual animator bent, is Daz Studio een solide optie.

AutoDesk
3d animatieprogramma met de beste functies
Studenten en niet-professionals opgelet! AutoDesk is volledig gratis als je niet van plan bent je project commercieel uit te brengen. Dit kan een tweesnijdend zwaard zijn voor sommigen van jullie, maar als je meer casual bent, kan dit een geweldig programma voor je zijn.

Het heeft een van de beste functies die je niet zult vinden in andere gratis 3D-animatieprogramma’s, alleen rivaal programma’s gebruikt door professionals.

Enkele beperkingen van dit geweldige pakket zijn dat het misschien een sneller en krachtiger systeem vereist om sommige functies uit te voeren, en de leercurve kan voor sommigen wat steil zijn.

Dit terzijde, is dit een uitstekend stuk software dat u volledig gratis kunt gebruiken als u een student of gemeenschapslid bent.

Mandelbulb 3D
maak fractal 3d modellen
Wat een naam!

Vanaf de website kun je 3D-voorbeelden downloaden om mee te knutselen. Dit is super handig voor visuele leerlingen zoals ik, die iets in actie moeten zien om het beter te begrijpen.

Je kunt niet alleen voorbeelden downloaden, maar ook een heleboel indrukwekkende fractal 3D-modellen maken. De UI kan een beetje veel zijn en kan waarschijnlijk wat opgeschoond worden, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, maak je in een mum van tijd een aantal coole 3D-scènes.

Pixologic Sculptris
coole gratis 3d animatie
Dit is een geweldig stukje 3D-animatiesoftware voor beginners.

Het is op maat gemaakt voor degenen die misschien niet zo bekend zijn met 3D modelleren en beeldhouwen. Helaas wordt het programma niet echt meer ondersteund, hoewel je het nog steeds gratis kunt downloaden. Het betekent alleen dat de ontwikkelaars het niet meer bijwerken, enz. Dit is echter geen excuus om het niet te downloaden, want het is een prima opstapje voor beginners.

3D Crafter
3D modelleren
Hoewel aanvankelijk meer intimiderend dan andere programma’s, blijkt 3D Crafter een stuk eenvoudiger dan aanvankelijk gedacht. Het krijgt die reputatie doordat het door professionals wordt gebruikt. Het blijkt dat dit een winnende goedkeuring is voor het programma.

Nogmaals, het is zowel geschikt voor architectonische ontwerpen als voor 3D-modellering, waarbij u bijna alles kunt maken wat u wilt door gebruik te maken van een evenwichtige interface en ‘drag and drop’-modellen om u te helpen specifieke aspecten van uw ontwerp aan te pakken.

Wees niet bang om meer geavanceerde software als deze te downloaden!

OpenSCAD
3D CAD modellen maken
OpenSCAD, een gratis programma voor het maken van 3D CAD-modellen, is een goede gelegenheid om de knikken in uw 3D-modellenontwerp weg te werken.

Dit is een geweldige optie om uw 3D-vaardigheden op peil te houden voordat u zich stort op ingewikkelder projecten en creaties. Het stelt de gebruiker in staat om verschillende 3D-modellen en wat ze kunnen doen in het programma te scripten.

Sommige van de animaties die mogelijk zijn door het gebruik van het programma zijn behoorlijk indrukwekkend; namelijk een aantal ingewikkelde geometrische vormen die door animatie tot leven komen.

LeoCAD
ontwerp virtuele modellen met behulp van legostenen
Deze is echt uniek. Iedereen die vertrouwd is met LEGO (wie niet?!) zal onmiddellijk de basisprincipes van dit 3D animatie- en modelleerprogramma begrijpen.

U maakt uw modellen met behulp van LEGO stenen, waardoor een nieuwe, interessante en creatieve methode om 3D activa en projecten te maken. Het is open-source en bevat letterlijk tienduizenden 3D-assets om uw 3D-animatieproject van de grond te krijgen. En nog belangrijker, het is allemaal gratis!

Geef jezelf een excuus om weer met LEGO te spelen.

Houdini Leerling
gratis 3D-animatiesoftware voor creatieve mensen
Dit is een gratis versie van Houdini FX waarmee je veel 3D animaties en renderings kunt maken. Het is gericht op creatieve mensen van alle niveaus: professionals, hobbyisten en studenten om er maar een paar te noemen.

Houdini FX is gebruikt in enkele serieus indrukwekkende projecten zoals Blade Runner 2049 en het geweldige spel The Long Dark.

De veelzijdigheid van dit programma is adembenemend, en je hebt niets te verliezen door de gratis versie te downloaden.

VUE Pioneer

Als het je om terrein gaat, is dit het animatieprogramma voor jou. Denk aan de vele verkenbare planeten van Mass Effect en hoe cool dat was om te spelen.

Nu kun je omgevingen creëren die tien keer beter zijn dan de maan van een fictieve wereld. Je kunt er geweldige terreinmodellen mee manipuleren met ondraaglijke details, waardoor je een gecertificeerd terreinbouwer wordt, gratis.

CelAction2D

Dit is een programma dat zeer gewaardeerd wordt door vele animators. het is die mooie combinatie van een gemakkelijke leercurve gemengd met een krachtig programma. Je kan CelAction2D gemakkelijk gebruiken om kleine, niche projecten te maken, of gigantische creatieve krachtpatsers. Het hoge niveau van aanpassing, samen met het feit dat het beschikbaar is voor vele platformen maakt het een winnaar.

Wings 3D

Met Wings 3D, een andere geweldige 3D modeler, kun je je handen vuil maken door de gebruiker toe te staan 3D geometrie en vormen te tweaken, waardoor je je stijl en imago kunt ontwikkelen, wat je later zal helpen wanneer je een programma als Blender gebruikt.

Nogmaals, dit is een open-source programma, dus druk op de downloadknop en ga aan de slag.

Raket 3F
gratis 3D polygoonmodeler
Rocket 3F, (dat staat voor Fast, Fun en Friendly), is een gratis te gebruiken 3D polygoonmodeler.

Dit programma is vooral gericht op conceptkunstenaars en verschillende tinten ontwerpers. Ze leggen de nadruk op workflow en een gemakkelijk te gebruiken gebruikersinterface, iets dat cruciaal is bij het gebruik van 3D-software.

Je kunt een heleboel handelingen verrichten met alleen de muis. Ze beweren dat je niet meerdere vensters, tabbladen en meer hoeft te openen om eenvoudige taken uit te voeren.

Clara.io

Dit is een cloud-gebaseerd 3D animatie- en modelleerprogramma.

Door Clara.io te gebruiken, “kun je complexe 3D-modellen maken, prachtige fotorealistische renderings creëren en ze delen zonder een softwareprogramma te installeren.” Dit programma heeft een duizelingwekkende hoeveelheid tools om uit te kiezen om zelfs de meest elementaire animatie-acties te doen.

Met een geweldige interface, multiplatformondersteuning en enorme aanpassingsmogelijkheden kun je niet misgaan met Clara.io.

Boten Animator
gratis, open source 3D-animatiesoftware
Voor de fans van stop motion animatie, deze is voor jou!

Het heeft een geweldige interface en kan je gemakkelijk helpen om je stop motion animaties vloeiender te maken, en met gebruiksgemak. Het laat je het laatste beeld zien om je animatie beter te integreren, zonder nodeloos backtracken dat kostbare tijd vreet.

Animaties komen onmiddellijk tot leven zonder de noodzaak van lange verwerkingstijden die je bij je computer laten wachten voor wat wel eeuwen lijkt.

Ziehier de top 20 gratis 3D-animatiesoftware voor 2022 en verder.

Deze lijst is een uitgebreide blik op wat voor jou als animator en 3D-ontwerper het beste zal werken. Deze programma’s zijn gericht op beginnende, gemiddelde en deskundige gebruikers, en allemaal gratis te downloaden.

Weet je wat dit betekent? Het betekent dat je je 3D-animatieambities niet langer kunt uitstellen!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here