2D-videospellen bouwen met de Monogame Engine

0

Voor wie het spel Bastion heeft gespeeld, heeft een specifiek stukje software om naar uit te kijken: de Monogame engine. Coders en programmeurs van Supergiant Games hebben met Bastion het onderste uit de kan gehaald. Vooral het gebruik van de Monogame engine heeft veel stof doen opwaaien in de gamegemeenschap.

Ontstaan uit de vlammen van verschillende projecten zoals XNA Touch en Silver Sprite, werd de Monogame engine geboren. Monogame is een C# framework dat wordt gebruikt voor meerdere spelprojecten.

Laten we de Monogame engine eens nader bekijken en bepalen of het je kan helpen bij het maken van geweldige games (dat kan het zeker).

Inhoudsopgave:
Voor wie is het?
Het is natuurlijk voor spelontwikkelaars. Oké, om specifieker te zijn, spelontwikkelaars die spellen willen ontwikkelen voor meerdere platforms.

Met de eerdere versies van Monogame konden spelontwikkelaars alleen sprite-gebaseerde 2D spellen maken, maar het Monogame team stopte daarmee halverwege juni 2012. Sinds 2012 kan Monogame heel goed overweg met 3D.

Voor degenen die willen beginnen met het ontwikkelen voor Windows en Windows Phone, zou Monogame eerlijk gezegd de enige game engine moeten zijn waarmee je je bezig moet houden.

Wat zijn de componenten?
Monogame, dat zowel SharpDX als DirectX gebruikt, is perfect voor Microsoft Windows platforms.

Monogame gebruikt de Microsoft XNA 4 API (application programming interface). Het XNA framework is eigenlijk een set van software ontwikkel tools ontwikkeld door Microsoft voor uitgebreide game creatie. Als zodanig heeft XNA een grote rijkdom aan informatie, hulpmiddelen en bronnen voor elk type ontwikkeling.

Monogame haalt zijn grafische mogelijkheden uit OpenGL. Meer specifiek helpt OpenGL Monogame met schaduweffecten en renders.

Kosten en ondersteunde platforms
Monogame Engine ondersteunde platforms
Wat zijn de ondersteunde platforms van Monogame? Bereid u voor. Het zijn er veel.

iOS
macOS
Android
Linux
Windows Telefoon 8
Windows Desktop
Windows 10
PlayStation 4
PlayStation Vita
Xbox One
Nintendo Switch
tvOS
Zoals we eerder vermeldden, is het framework volledig gratis. Het maakt gebruik van de Microsoft Public License (Ms-PL) en Microsoft Reciprocal License (Ms-RL).

Aangezien het gratis is, waarom downloadt u het dan niet meteen! Oké, eerlijk is eerlijk, we moeten u wat meer informatie geven voordat we een diepe duik nemen in Monogame.

Wat zijn de sterke punten?
Er zijn een paar manieren waarop Monogame zich onderscheidt van andere game engines, zelfs engines zoals Unity. Hier zijn een paar sterke punten.

Aanpassing
Gemaakt voor programmeurs
Open Source
Gebruikt Microsoft XNA
Ideaal voor cross-platform projecten en
Goede grafische mogelijkheden
Waarom het geweldig is voor 2D ontwikkeling
Monogame is geweldig voor 2D ontwikkeling, omdat het in eerste instantie is gebouwd voor 2D projecten en geweldige aanpassingstools heeft specifiek voor 2D ontwikkeling.

Wat het ideaal maakt voor programmeurs en zorgt voor een snel iteratieproces:

Als u een programmeur bent die bedreven is in C#, kunt u het iteratieve proces benutten om ideeën in een mum van tijd om te zetten in prototypes. Het iteratieve proces en Monogame zijn perfect voor no-nonsense ontwikkeling.

Game engines zoals Unity kunnen onnodige assets en updates toevoegen die uw projecten en graphics fundamenteel kunnen veranderen. Niet zo met Monogame. De iteratieve processen houden programmeurs en C# coderen.

Nadelen
Natuurlijk is geen enkele tool zonder nadelen.

XNA kan verouderd zijn
Niet geoptimaliseerd voor niet-Windows platforms
Niet veel updates
Tips voor een succesvolle spelontwikkelaar
Tips voor de ontwikkeling van videogames
Als je een betere programmeur wilt worden, samen met het maken van fantastische en iconische games die op bijna elk platform gelanceerd kunnen worden, is Monogame een van de beste frameworks om te gebruiken. Hier zijn enkele tips om je te helpen Monogame onder de knie te krijgen.

Word programmeur, volg een cursus.
Oké, er komt dus iets meer bij kijken dan alleen maar verklaren dat ik een programmeur ben. We raden je aan om wat tutorials te bekijken en je online in te schrijven voor C#-cursussen om je programmeerkennis op te frissen.

Cursussen kunnen variëren van een paar uur tot een paar maanden, meestal coding bootcamps. Coding bootcamps zijn intensieve cursussen gespecialiseerd in specifieke talen en aspecten van softwareontwikkeling. Het is de moeite waard om een cursus te volgen om zaken als Monogame’s XNA-afgeleide toolkit onder de knie te krijgen.

Enkele nuttige hulpmiddelen bij het programmeren, vooral met C-achtige talen, zijn het gebruik van zaken als GitHub, een geweldige plaats waar broncode zich bevindt.

Maak een project
Het maken van projecten is een geweldige manier om te oefenen met een framework als Monogame en om je gameontwikkelaarsportfolio te versterken. Hoewel je in het begin misschien geen groot arsenaal aan geweldige projecten hebt, moet je je eraan houden. Er komt veel bij kijken om je kennis van graphics, het gebruik van OpenGL, DirectX en 3D-spellen te ontwikkelen.

Om een project te maken moet je veel informatie en diensten begrijpen, dus wees niet bang om je in te lezen, te experimenteren en de kneepjes van het vak te leren.

Bekijk de gemeenschap
Er zijn heel wat verschillende manieren om Monogame te verkennen. Heb je hulp nodig bij je eerste project? Lukt het niet om de basis van het gebruik van OpenGL onder de knie te krijgen?

Bekijk het officiële forum, waar veel leden, onderwerpen en antwoorden op al uw vragen te vinden zijn.

Discussie over verschillende Monogame-gerelateerde onderwerpen in de gemeenschap kan u waardevolle antwoorden en ideeën geven voor uw carrièremakende spel.

Verken de officiële site
Aangezien Monogame open source is, is de code er allemaal, wachtend op jouw creatie. Maak jij de volgende Fez of een andere grote cross-platform hit?

Conclusie
Zelfs als je een nieuwe programmeur of een ervaren coder bent, is het gebruik van Monogame in je gameproject een goed idee. Je hebt echt niet veel te verliezen omdat het volledig gratis is en in staat is om een aantal behoorlijk indrukwekkende 2D en 3D visuals en interfaces te maken.

Houd rekening met onze tips, informatie en het proces om de broncode te downloaden. Als je dat doet, ben je goed op weg om de volgende Bastion te maken.

Alle gereedschappen zijn er, perfect voor je eerste project.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here